Jak dlouho jezdíte s dlahou na kliční kosti?

20 nepřečtených
  • krikli

    předloni v létě jsem si zlomil klíční kost, operace, dlaha a šest vrutu. Zahojilo se mi to. hybnost ok. Měl jsem jit ted v lednu na vytažení, ale dětska zas dotáhli nějaký moribundus ze školky a místo plánované operace jsem ležel doma s virozkou.

    Nový termín někdy konec března (je dost plno).

    Přemýšlím, jestli se na to nemám vykašlat… Naplánovat si to na příští leden… Nechce se mi to řešit někdy na jaře a přijít zas cca o měsíc. Těď celý prosinec a leden jsem jen proflákal, abych se náhodou nepředřel a neonemocněl…A stej­ně to neklaplo.

    Jezdíte s dlahou někdo dýl? Jaký s tým máte zkušenosti?

    0 0
    • Pedro404  

      Jezdil sem s dlahou, při pádu z dropu sem si zlomil kličku na konci dlahy, dali mi novou, jezdil sem s ní, při úplně minimálnim pádu v cca 20 km/h do měkkýho sem si zlomil kličku na druhym konci dlahy. Ta dlaha tu kost extrémně oslabuje, protože prostě nezapruží, za mě vyndat.

      0 0
    • pavlik6022  

      zlomil jsem si klíček 12.7.2014, dlaha,8 šroubů . Protože mi vadila při nošení batohu a používání pásů v autě tak mi ji doktor vytáhl ale nechtěl dřív než po jednom roce.. Nakonec proběhla na moji žádost operace až v prosinci letošního roku, ale pokud bych ji nechtěl vytáhnout tak by ji tam nechal trvale..- pokud ti nezavazí, nebo nebolí tak ji tam klidně nech, bohužel ale kost bude uplně zhojená až se z ní vytáhnou šrouby a za další cca 4 týdny potom díry zarostou.

      Může nastat taky problém při pádu s dlahou, že se o dlahu kost zlomí, nebo naopak klíček neprdne a zlomí se něco horšího, takže pokud nechat, tak nepadat :)

      při vytahování mé dlahy vytáhnout nešla, protože ty otvory na šrouby které jsou v dlaze, byly kompletně prorostlé kostí.

      Museli to vysekávat

      0 0
    • Breakpain  

      Nech si to vyndat co nejdřív, ať máš minimální komplikace. Jestli se sportem neživíš, jako že asi ne, ten měsíc Tě nezabije ;).

      0 0
      • krikli  

        Sportem se neživím… Už tento lednový termín byl celkem divokej… Naplánovat si zakázky tak, abych mohl být týden mimo a pak pár dni v klidu, než se to shojí… Maly choděj do školky a furt tahaj nějaký moribundusy… Něco ustojím, něco ne. A před něma se neschováš.. a ted mě neoperovali jen kvůli pouhé knedli v krku… Bez teplot, rýmy, jen zarudný jicen a hotovo…

        Ale jo, objednám si ten březnovej termín… a snad to výjde.

        0 0
        • pavlik6022  

          knedlu jsem mel taky a citil jsem i zacinajici opar. pri představě ze budu znovu podstupovat cele predoperacni kolecko jsem o tom radeji pomlčel a proslo to.

          0 0
          • krikli  

            to jsem zdupal… měl jsem se na to vykašlat… příště budu chytřejší

            0 0
        • Breakpain  

          Mi povídej… mužů být zdravý a stačí výkyv glykémie (diabetes) a už mě pošlou pryč…

          Takže vzít nejbližší termín a doufat ;). Hele a co prcky nebo sebe někam před operací uklidit? Já to tak dělám…

          0 0
          • krikli  

            Uklidit sebe, nebo děti… to neklapne… Moje je už v práci.

            0 0
            • Breakpain  

              A co prarodiče špuntů?

              0 0
              • krikli  

                U nás funguje jen jedna babička a to pouze na doléčení po nemoci (jsem rád, že aspoň toto). Jako, že by si je někdo vzal na třeba víkend.. Nebo v létě na pár dni… o tom si můžem nechat zdát… Už jsme si zvykli… celkem to ide. Jen s je strašně složitý, když chcem něco dělat s moji… Jeden hlída, druhej maká, nebo sportuje…

                0 0
                • Breakpain  

                  To znám z opačné strany … tak pak je to bída … nezbývá, než se modlit, sypat do sebe vitamínky … :-(

                  0 0
    • l-e-t-o  

      mám dlahu (jenom 5 šroubů :) od srpna 2015. V říjnu jsem už jezdil na kole. A na poslední kontrole v nemocnici, kde mě operovali mi pan primář řekl, že pokud mi ta dlaha nevadí, tak ji tam nechá. Navíc prý ty vlákna, které tvoří kost se dokážou kolem šroubů a té dlahy nějak uspořádat, aby ta kost byla pevná jako před úrazem. A to mi ještě navíc hned po operaci říkal, že ji bude chtít za půl roku vyoperovat ven :) Celkově jsem se během léčby setkal s X doktory a každý měl jiný názor, co s tou dlahou dělat. Jeden říkal za půl roku ven, druhý za rok ven, třetí, že by to tam nechal na furt.

      0 0
      • pavlik6022  

        viz reakce Pedra nahoře – může se ti stát že při pádu se clavicula o tu dlahu zlomí, záleží na mechanismu pádu . Kost se doopravdy považuje za zhojenou až po vyjmutí kovového materiálu. Dnes jsem se byl objednávat na magnetickou rezonanci což se v průběhu života může stát každému a jedna z kontraindikací je kov v těle.

        Takže i z tohoto důvodu železo raději vytáhnout

        0 0
    • capo  

      Já mám od července 2015 (bouračka na moto). Operující doktor (Vinohrady) doporučuje vyndavat nejdřív po 12 měsících, ale sám říkal že vlastně neví jestli je lepší si ji nechat nebo vyndat, že nevýhody či výhody které jsou na obou stranách jsou porovnatelné. Takže to teď neřeším, dělám všechno na co mám chuť a uvidíme příští zimu, léto si určitě kazit nebudu.

      0 0
      • krikli  

        když pominu to, že bych na to nedej bože spadnul znovu… tak mám furt blbej pocit z pásu v autě… vede rovnou přes tu dlahu… a že těch kilometrů natočim celkem dost…

        0 0
      • capo  

        Update – už je to přes 4 roky a neřeším to. Mám ji furt. Motorku mám od ženy zakázanou a na kole nepadám :).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.