Jak chránit kola na nosiči na kouli? 2022

10 nepřečtených
  • XNeo

    Mám na Vás dotaz – používáte někdo na nosiči na kouli (ideálně např. Thule 926) plachtu na 3–4 kola, aby při převozu byla kola chráněná ?

    Jde mi o to jakou plachtu doporučíte, preferuju něco bytelnějšího. Koukal jsem na plachty na nosič za dodávku, ale za běžné auto jsem moc nenašel. Díky za info.

    0 0
    • adam320  

      Jakej je v tom rozdil za kterym typem vozu to visi?

      0 0
    • Edwin  

      Taky jsem nad tím kdysi špekuloval, ale spíše kvůli zakrytí, aby to někoho nelákalo, než ochranu jako takovou. A pak jsem si řekl, že s tím je akorát práce. Velký odpor vzduchu. Pak někam schovávat špinavou plachtu atd.

      Jediný, co si myslím, že má opravdu smysl řešit, je nějaká ochrana pod kola, pač to se mi často při delších cestách stalo, že se zamastily kotouče a pískalo to. Možná by stačilo tam namotat nějaký silonky.

      0 0
      • Tomas-kellys  

        Pokud se ti při jízdě zamastili kotouče na kole za autem , doporučoval bych zajet s autem do servisu na kontrolu vstřikovačů a komprese.

        0 0
        • mirorek2  

          A co tou kontrolou zjistí? Že potřebuje novy motor?

          0 0
    • pocestny  

      Myslím, že jsem se na to tady sám ptal před několika lety a odpověď byla – stejně jako dnes – v podstatě „neřeš to“. V kempu jsem zakrýval kola levnou pláštěnkou, při jízdě ne. Navíc bych přišel o výhled ze zadního okna. Uvažoval jsem o koupi nějakého tepelného štítu, který by mohl odklonit proud spalin z výfuku. Např. něco jako tohle Ale pískající kotouče u mě nebyl nějak častý problém, tak jsem to neřešil, a nevím, jestli je to efektivní.

      0 0
      • pocestny  

        Thule 52291 nebo 9201.

        Určitě by to šlo i vyrobit (z hliníkového plechu za stovku)

        0 0
    • theedge  

      Na nosiči na kouli na ty kola stříká bordel hlavně zespodu od kol auta, což plachta blbě vyřeší. Já kolo na nosiči na kouli vozím nerad. Když je pěkně sucho tak to je OK, ale když jedeš delší dobu v dešti tak to kolo nachytá hodně špíny a jemnýho písečku který zaleze úplně všude – do řetězu, hazky, brzdových třmenů …

      Když to máme na kouli, tak přes to přehazuju autoplachtu jen na noc když někde kempujem.

      Musel bys mít nějaký obal na kolo kterým to dokážeš stáhnout fakt až dolu kolem kol aby do toho nestříkal bordel zepodu. Radši to vozím na střeše nebo když jedu sám tak uvnitř v autě.

      0 0
    • jecnak  

      Pomůžou zástěrky na autě. Plachta je šílenství – hrozný odpor vzduchu.

      0 0
    • XNeo  

      Tak to se na to asi vys..u. Umaštěný kolo snad u mýho poměrně nového benzínu nehrozí a laufy jsou ještě otočené směrem k silnici. Na dodávce nebo karavanu na zadních dveřích to asi má smysl, ale u osobáku je to asi brzdící plachta.

      1 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce