• Alojs01

    Zdravím, plánuju dovolenou na příští rok a rád bych s kamarády na 5 dní v Itálii projel nějaké kopečky na silničkách. Vyjíždět bychom chtěli z jednoho místa trasy cca 80–150km dle náročnosti. Můžete mi prosím doporučit nějaké takové místo a trasy, co by to splňovaly? Díky moc…

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Všechno už tu byl, třeba tady, ale hlavně nepíšeš, ve kterém pohoří hodláš ty kilometry a výškové metry drtit. Mně už přijde plán 5×80–150 km třeba na Dolomity pro první návštěvu celkem výživný až hraniční, ale připouštím, že ostatní to mohou mít jinak.

      0 0
      • Alojs01  

        Díky, lokalita lokalita je mi právě jedno. Důležitý je, aby se mohlo vyjíždět z jednoho místa a nemusí být nutně každá etapa okruh a horská „etapa“.

        Mám zkušenost z Alp Francie a ze Švýcarska, tak proto píšu, podle náročnosti.

        0 0
    • žiletka  

      Zdravím za mě bych doporučil taktéž dolomity ,nejlepší místo je na bydlení podle mě v Corvaře nebo La villa Stern, Odtud se dá vyjet kamkoliv chceš a jakoukoliv stranou za mě rozhodně nejlepší na passo campalongo poté do Arabby na Passo pordoi ,Dále na Passo Sella a zpět Přes passo Gardena a nebo opačně ale i tak je to jakoukoliv stranou luxusní s krásnými výhledy. A dále bych doporučil Passo Falzarego a Valparola z obou stran taky moc krásný

      0 0
    • jonti  

      Bormio je taky dobra moznost, mas tam vetsi kopce nez v Dolomitech.

      0 0
    • Zbyněk  

      Nic lepšího, než Dolomity, pokud jde o hvězdicové trasy, nevymyslíš. Díky hodně husté silniční síti se navíc dá dobře improvizovat např z důvodu počasí apod. Kvalita silnic spíš průměrná. Pro odpočinkové pasáže lze využít některých cyklostezek. Doporučuji navštívit mimo sezónu (červen, září). Bormio taky není špatné, ale přece jen možností je tu méně. Pojezdit se nechá i kolem Gardy, ale je to nižší, do 2000 m.

      Pro zajímavost, kde jsi jezdil v té Francii a Švýcarsku?

      0 0
      • Singlespeed  

        Ještě mě napadá třeba Rossano v Kalábrii, ale to je hodně daleko, takže spíše pro fajnšmekry. Neskutečná síť klikatých horských silniček s nulovým provozem, panoramatické cesty vysoko nad mořem, nádherná městečka v horách, která jinde člověk neuvidí (Umbriático, Stróngoli atd.).

        0 0
      • Alojs01  

        Díky, ale termín je začátek července, tak uvidíme :-)

        Ve Francii jezdíváme fandit na TdF většinou do okolí Galibieru, Col du Madeline, Alpe d´Huez a Švýcarsko Okolí Interlakenu, Susten, Grimsel, Furka, …

        0 0
        • Zbyněk  

          Začátek července lepší, jak začátek srpna. Provoz v centrálních Dolomitech je zhruba na úrovni toho okruhu Grimsel-Furka-Susten. Ta Singlespeedova Kalábrie taky nemusí být vůbec špatná akorát tam bude v létě alespoň na můj vkus příliš vedro.

          0 0
    • Alojs01  

      Díky všem za odpovědi, vezmu mapu a probádám… :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.