Ukradená kola v severní Itálii - ODMĚNA za pomoc při nalezení

10 nepřečtených
  • GeTe

    Zdravím, asi bohužel nejsem první ani poslední s podobným problémem, ale na severu Itálie mi byla během uplynulého víkendu ukradena dvě kola. Jsem si vědom bídných šancích na opětovné shledání s koly, přesto (a nebo právě proto) nabízím odměnu 10 000 Kč za informace, které by vedly k získání některého z kol zpět (splatné po získání kola té jedné osobě, jejíž pomoc k nalezení nejvíc přispěla).

    Píšu i na toto fórum, neboť v Itálii bývá spousta cyklistů z ČR (potažmo ta kola mohou skončit skoro kdekoliv v Evropě a skoro kdekoliv bývají i cyklisté z ČR).

    Obě kola jsou celkem neobvyklá:

    1. Rockrider XC 940 Ltd., černé, karbonové, s oranžovým nápisem „Rockrider“ na rámu velikosti XL. Jde o limitovanou edici 800 kusů, a tak je poznávacím znakem krom jiného i číslo kusu (XXX / 800), které je uvedeno na stříbrné samolepce nahoře na horní části trubky rámu hned za řídítky. Pokud byste tento typ kola kdekoliv viděli (na silnici/v bazaru/…) a vzpomněli si na tento příspěvek, můžete mi prosím poslat do zprávy fotku kola s viditelným číslem kusu? (záměrně neuvádím, jaké číslo mělo mé odcizené kolo)

    Přikládám ilustrační foto tohoto typu kola (vzato z FB Decathlonu), s vyznačeným místem, kde se nachází stříbrná samolepka s uvedeným číslem v rámci edice.

    2. Focus Big Bud, celoodpružené, šedý rám, bílá vidlice (stavěné na míru, čili kombinace typu kola a barevného vyvedení není standardní).

    Jakékoliv informace pište prosím sem, nebo do zprávy.

    Díky G.

    0 0
    • milan.v  

      Co takhle napsat to konkrétní číslo? ;o)

      Jinak ta kola se stejně většinou rozeberou a prodávají na díly, event. přestříkají…

      0 0
    • GeTe  

      S tím rozebráním máš recht. Zkouším tu spíš pro klid svědomí. :-/

      O tom mém číslu jsem přemýšlel, ale nakonec v tom nevidím přínos (ale fotky svého kola, včetně ono čísla, samozřejmě mám). Těch kol je stejně tak málo, že potkat kterékoliv z nich je celkem vzácné. Já jsem za tři roky ježdění viděl týž model jednou.

      0 0
      • Esi  

        už jen proto že pokud by někdo takové kolo viděl někde v bazaru, tak jakmile bazarník uvidí že si fotiš zrovna samolepku, tak to kolo bude pryč dřív než ty zjistíš že ti tu fotku někdo poslal jako soukromou zprávu. Pokud by ten návštěvník znal číslo které by si podle forky v telefonu zkontroloval tak vyleze ven zavolá policajty a máš nějakou šanci. Samozřejmě že to že se to někde objeví v bazaru je velmi nepravděpodobné.

        V zastavárnách samozřejmě podstatné množství zboží nepochází z trestné činosti, možná i taková 2 % :-)

        0 0
    • GeTe  

      Ono by stačilo vyfotit celé to kolo skoro jakkoliv aspoň trochu shora a to číslo je čitelné (není to žádný malý font). Myslím, že tohle na ty šance nemá vliv. Jinak s tou nepravděpodobností výskytu v bazaru bohužel souhlas…

      1 0
    • kejda  

      To je bohužel absolutně nereálný, že by si někdo všiml Rockrideru, pokud by nebyl opřený o plot, aby mohl vyfotit to číslo.

      Ty kola jsou už kdo ví kde, nedávej si nějaké šance, prostě je to pech…

      0 0
    • GeTe  

      Máš pravdu. Musela by to být sakra náhoda (ač je zrovna tenhle Rockrider neobvyklý, tím, že je z karbonu včetně kol, a že se jich prodalo se jich relativně malinko).

      0 0
      • kejda  

        Znova. Kdo se prosím pěkně, ohlédne po Rockrideru, a je fuk, jestli hlína 29“, nebo 24“ pro děcko, nebo full karbon…

        Bohužel, nikdo… Prostě projede kolem tebe a ty ani nevíš, že to byl Decathlon karbon… Prostě realita.

        3 0
        • GeTe  

          Nepřipadá mi, že bychom my dva psali cokoliv odlišného. Když píšu, že by to musela být „sakra náhoda“, nemyslím tím, že se někdo bude ohlížet po kole značky Rockrider jedoucím na ulici. Nebude.

          Příkladem téhle „sakra náhody“ by pro mě byla třeba situace v duchu, že v bazaru kol bude stát kolo Rockrider a bude k prodeji za, co já vím, 35k CZK (nový stál k 60k, v bazarech se momentálně použité kusy prodávají za 40–45k). Zákazník bazaru si toho všimne a řekne si „Proč ksakru stojí kolo budgetové značky jako je Rockrider, navíc jeté, 35k CZK (/1500 EUR)?“ Je pravděpodobné, že se něco takového stane? Není. Byla by to sakra náhoda. To je vše, co jsem svými příspěvky výše chtěl říct.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.