MTB zjara na jihu - Francie, Italie, Chorvatsko, Spanelsko

9 nepřečtených
  • jecnak

    Chteli bysme si s pritelkyni udelat koncem brezna prodlouzeny vikend nekde na jihu v teple. Uprednostnujeme spis MTB, ale silnice se da taky. Mate nekdo tipy na bikovani na jihu Francie – Provence atd., severu Spanelska nebo v Italii? Melo by to byt nekde u pobrezi. Zvlast premyslim o ty Francii – kanony u more. Hodily by se i tipy na ubytovani apod. Diky za napady.

    0 0
    • jecnak  

      Nikdo nic. Treba jen tipy kam se v Provence podivat… Neco co vas zaujalo pri pesich vyletech, treba.

      0 0
      • petebike  

        cus, ja byl v roce tusim ze 2000, ve francii 14 dnu na kole, doma mam mapy, fotky tak neco muzu zpachat a poslat, ale az dorazim domu, nebo nekdy na cds – presne Provans, kanod du Verdon, okoli Sant Tropez, Nice, monaco atd.

        0 0
    • Paja  

      V Provence jsme byli loni na prelomu cervna a cervence, sice uz bylo dost vedro, ale zato kvetla levandule. Ubytovani jsme byli celych 10 dnu v 1000hvezdickovem hotelu, z tohoto pohledu je Provence uplne v pohode, najit misto na prespani neni problem, mistni jsou taky O.K. (spali jsme jednou v tresnovym sadu, rano kolem nas projel chlapik v traktoru – nestesti ve vedlejsim radku stromu:) jak koukal kdo mu to chrape pod stromem, malem z traktoru vypadl, ale nerekl nam ani slovo a pokracoval v krasojizde:) v breznu bude asi i v Provenci v noci docela chladno, ale s ubytovanim pod strechou bohuzel zadne zkusenosti. Jezdili jsme silnice-sotoliny, teren minimalne v oblastech:

      • Mt. Ventoux (vyjezd na kopec, parada, cely asfalt)
      • okruh kolem Ventoux (sotoliny a maly silnicky mezi vinicema a levanduli, ve kterych se clovek zamota – natoz v nrjakych stezkach na bike, taky vyborny – maly vesnicky, kolorit, vino,…:)
      • Camargue – okruh kolem hlavni zatoky s rezervaci, asfalt/po hrazich pisek, castecne nejetelny, neuchvatilo nas tak jak jsme podle informaci od lidi co tam byli ocekavali
      • Cassis – calanques – kanony u more – v lete se tam nesmi – oficialne kvuli pozarum (a aby si vydelali provozovatele lodi, kteri tam lidi z Cassis vozi:o), Frantici tam chodi docela bezne, v prvnich dvou jsme byli na kolech – teren dobrej, ale nektery cesty z docela hrubejch sutru – jediny defekt
      • okoli Grand canyon du verdon – taky krasna oblast, kolem kanonu silnicka s vyhlidkama (kanon po stopetadvacate:o) v okoli podobne jako kolem Ventoux.

      Sumasumarum, je tam hodne malych silnic a sotolin po kterych se vyborne jezdi s malym provozem (mensi stezky jsou pro cloveka ktery je tam poprve docela matouci, obcas dojedes k baraku a dal to nejde, prost evyzkumnicka cinnost:-) Vse absovovano s mapou 1:200 000 (Marco Polo nebo Michelin), existuji i o neco podrobnejsi Michelinky (1:100 000, rozdil v podrobnosti neni tak vyrazny, nechtelo se nam kupovat 3 mapy, 1:200 000 stacila. Provence muzu jedine doporucit je fakt krasna (obzvlast kdyz kvete ta levandule…)

      0 0
      • Paja  

        Jedte na tyden, na prodlouzeny vikend trochu z ruky, krom toho je skoda tam byt tak kratce:o)

        0 0
        • jecnak  

          Budeme tam 5 dni, takze je to hodne prodlouzeny vikend…

          0 0
          • Paja  

            Docela prodlouzeny, my byli 9 dni bez cesty, krasne by se to mohlo protahnout na 2 tydny:o)

            0 0
      • Medunka  

        Asi dneska pujdu spat s polstarkem plnenym levanduli…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.