• garretx

    hoj, neni tu nejakej znalec ipodu a itunes? dostal jsem ukol pretahnout z ipodu (shuffle) hudbu, ktera tam je ted natahana, tak aby se tam udelalo misto (pritelkyne ho chce pujcit na dovolenou svoji mame) na jinou hudbu… zaroven pak chce aby se, az se ji vrati zpatky, ji tam vratila ta puvodni hudba zpatky.

    Nemuzu na to zaboha prijit jestli tohle nejak jde. Proste zazalohovat ten soucasnej seznam stop a pak ho tam zpetne lupnout.

    dik moc, zachranite mi vecer :D

    0 0
    • JakeF  

      Jak to tam má nahraný teď? Já mám na Shuffle založenej přímo playlist, kterej se mi s ním synchronizuje… Jestli to tak nemáš, tak ho udělat a všechno tam ručně naházet, ale bude to trochu na dýl :D. I když ono do Shufflu se toho stejně moc nevejde, tak to půjde…

      0 0
      • garretx  

        kdyz ona tam nema cely alba ale jednotlivy pisnicky… to me z toho skrabne :(

        0 0
        • Luker  

          Existuje ještě jedna možnost: připojíš iPod jako flashku, otevřeš si ho přes průzkumníka souborů – zaškrtni si zobrazování skrytých souborů, veškerá hudba bude v iPod_ControlMusic rozdělená do „FXX“ složkách, všechnu hudbu si překopíruj to jedné složky na disk a máš to. Jediná nevýhoda je, že si iPod přejmenovává názvy souborů, ale id3 tagy zůstávají zachované ,takže to pak do iPodu přes iTunes hodíš jednoduše zpátky.

          0 0
          • garretx  

            vidis, to me nenapadlo :)

            0 0
          • JakeF  

            To mě napadlo, ale dost pochybuju, že tě s tím iTunes nevyhlásí a nezformátuje ti to, až znovu připojíš iPod a budeš tam chtít nakopírovat něco novýho…

            0 0
    • Radek Broz  
      1. Zmáčkni dole „+“ a vytvoř si novej playlist.
      2. připoj iPod
      3. přetáhni z něj všechno na název toho playlistu
      0 0
      • garretx  

        Vyzkousel jsem a nefunguje… kdyz oznacim vsechnu hudbu co ma v ipodu a pretahnu na playlist ktery jsem vytvoril, tak to ukazuje ikonu preskrtnutyho cervenyho kolecka – takze to nejde prekopirovat do toho playlistu.

        0 0
        • alinceb  

          iTunes neumí kopírovat z iPodu ven. Umí jen nasyncovat do něj. A při dalším syncu ti přehraje playlist novým…

          0 0
          • garretx  

            ok… uz to resim pres ten sharepod. dik za tip ;)

            0 0
            • alinceb  

              A jde to?

              0 0
              • garretx  

                joo.. uplne pohodu, je tam primo „copy to computer“ volba. To inzenyri z apple moc nevychytali ze nejde z ipodu kopirovat v tech uzasnych itunes. :) jeste jednou dik

                0 0
                • alinceb  

                  Naopak – mají to tak udělané záměrně, abys měl v iPodu jen to, co máš v počítači a co sis musel koupit přes iTunes…a nemůžeš si tam kopírovat z jiných iPodů…;)

                  0 0
                • sway  

                  Ta funkce tam je akorat implicitne zakazana od urcite verze iTunes…

                  Myslim, ze to bylo spojene s nejakymi stiznostmi vydavatelu.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Vzhledem k tomu, že iTunes je obchod s muzikou, tak počítám, že to v první řadě bylo přímo v jejich zájmu…

                    0 0
    • Luker  

      Přímo iTunes to neumí, ale Winamp by to měl zvládnout.. pak si s tou hudbou můžeš dělat co chceš ;)

      0 0
    • alinceb  

      Hele iTunes jsou na správu celkem naprd. Stáhni si SharePod – ten funguje bezvadně. Zrovna dneska sem asi po pul roce vytáhl z auta „napevno“ zabudovaný Touch a nahrával sem tam hudbu.

      SharePod má jednu hlavní výhodu – nemusíš mít celej obsah iPodu duplicitně nahranej na disku. Data kopíruješ jak přes explorer – přetažením…;)

      0 0
      • JakeF  

        To není zdaleka výhra… Když člověk iTunes opravdu používá, tak to má dost výhod. Například kdybych chtěl ve svý knihovně hledat nejlepší songy přes složky, tak se z toho asi zblázním, navíc hromadu si nepamatuju podle názvu a musel bych si to znovu pouštět… V iTunes si jen otevřu „My Top Rated“ playlist a přetahuju to do „iPod Shuffle“ playlistu :). Uvažoval jsem i o tom, že bych to nechal plnit z „My Top Rated“ náhodně, ale nakonec jsem to zavrhnul, protože tam mám i pomalejší věci, co bych v Shufflu nemusel. Vůbec ty automatický playlisty jsou fajn, v autě si jenom hodím Classic s „My Top Rated“ na shuffle mód a mám tam písniček na 4 dny v kuse, co vím, že mě baví :).

        0 0
      • Tomcat  

        Nemusíš mít celej obsah iPodu duplicitně nahranej na disku… …WTH? To chytáš pře BT nebo Wifi?

        0 0
        • alinceb  

          Možná se to už změnilo, ale když sem používal iTunes víc (3–4roky dozadu), tak to takhle bylo. Po připojení se iPod automaticky synchronizoval s playlistem v PC, který byl navázaný na adresáře s hudbou a videem.

          Teď už mám iPod jen jako zdroj hudby do auta a vytahuju ho tak jednou za půl roku, když mě chytne nějaká nová hudba a chci jí tam nahrát. A na to používám radši SharePod, kterej mě v ničem neomezuje…

          0 0
    • mikrocz  

      iPOD nemám ale na iPhone to funguje tím stylem že má zálohovaný svuj ipod na svým itunes… pokud synchronizuje na jinym itunes nahraje se tam neco jineho pokud nedá že chce ponechat puvodni … a pak jak se vrati zpět do puvodnich rukou opet synchronizovat na puvodnim itunes

      0 0
    • svec32  

      Vyjebej se na tchyni, pro kterou je poslouchani hudby na dovolene stetne jen poza a budes mit klid na dusi. Bud svuj.

      0 0
    • Tomcat  

      Obdivuji jak na to jdeš složitě.

      Bez ohledu, že neumí, nebo umí iTunes kopírovat z iXXXX do PC. Pokud ty písničky má na PC, děláš o delší krok na víc.

      Jednoduší je opravdu vytvořit , nebo použít playlist co tam máš a jen to potom dát synchronizovat.

      jinak že v playlistech nebo písničkách má tvoje bordel. Opravdu žádný Sw nebo přehrávač nemůže.

      0 0
      • alinceb  

        Imho šlo primárně o zazálohování hudby z iPodu na disk a to iTunes prostě neumí.

        0 0
        • Smazaný účet  

          protože se předpokládá, že uživatel bude mít tu hudbu primárně na disku a seřazenou v itunes do playlistů. ipod je jen taková další berlička pro konzumaci obsahu, nemá to sloužit jako archiv hudby.

          0 0
          • alinceb  

            Ok, a když ti shoří noťas nebo odejde disk, tak si v řiti a díky obchodní politice Nakousnutého jabka nedostaneš svojí hudbu ani ze svého přehrávače…

            iPod mám především jako archiv hudby – proto sem si koupil aspoň 16gb (kapacitní krok zpět oproti 30gb classicu). Nechci mít dostupnou hudbu závislou na připojení k počítači a nechci ztrácet čas sestavováním playlistů v PC. Přepínám kompletní alba (delší cesty autem) a nebo si playlisty sestavuju operativně na iPodu.

            Na iTunes mi vadilo hlavně to, jak „agresivně“ se snaží synchronizovat. Chápu, že je to kvůli obchodní politice a autorským právům, ale… hudbu mám zálohovanou na disku a iPod připojuju k více počítačům (do je zrovna po ruce – ntb s sebou pokaždé nenosím, přenosný disk jo), takže mi synchronizace překáží…

            iTunes je (stejně jako celý iPod, iPhone i ostatní produkty Applu) postavený pro „jednoduchého relativně nenáročného amerického“ spotřebitele. Je přesně nalinkované, co můžeš a co ne, a jiné možnosti by tě ani neměly zajímat. Ale zase je to celé geniálně blbuvzdorné, to je pravda…:)

            0 0
            • JakeF  

              Politika Applu je taková, že když ti shoří počítač, tak se přihlásíš ke svýmu účtu a nakoupená hudba se ti znovu natáhne… Jenže v naší komunistický zemi si všichni myslí, že krást je normální a že jím to snad bude prodejce hudby ještě usnadňovat :D.

              Jinak s tou jednoduchostí je to pravda a to je na tom přesně to nejlepší… Všechno díky tomu funguje jak má a člověk to nemusí řešit. Po 3 letech neustálýho ladění Windows Mobile, aby to alespoň trochu běhalo, jsem se rozhod, že další mobil bude skoro určitě iPhone, nepotřebuju se v tom hrabat, potřebuju, aby to fungovalo…

              0 0
              • alinceb  

                To ovšem předpokládá, že všechnu svojí hudbu si od začátku kupoval přes iTunes. Ona se ale dá hudba sehnat i jinak a legálně (stará CD a LP naripovaná do mp3, free DJ sety, nekomerční hudební projekty atp.), ale s tím jaksi iTunes nepočítá, nebo spíš nechce, což je pochopitelné.

                iPhone sem taky strašně chtěl. Hlavně v době, kdy přicházela na trh 2.gen. Chtěl sem si ho dovézt, ale US operátoři je měli navázané na paušální smlouvy a nešel samostatně koupit ani v Apple Store (NY Soho), tak sem si tam koupil aspoň Touch…

                Dneska už bych ho nechtěl. Android má spoustu předností a dá se na něj pořídit hromada programů a upgradů bez nutnosti riskování záruky při Jailbraku. No ale nakonec měl poslední slovo zaměstnavatel a dilema vyřešil za mě → Ostružina Bold 9000 :)

                0 0
                • JakeF  

                  CDčka si iTunes automaticky překonvertuje do MP3 nebo AAC (podle nastavení a zvolenýho bitratu) a volně dostupnou hudbu si můžeš v pohodě přetáhnout.

                  Android jsem chtěl původně taky, ale ať si ho strčí do zadele, s tou jejich módou obr-telefonů, co se nevejdou do kapsy a nedaj ovládat jednou rukou. Navíc mi přijde, že Android pořád není zrovna vychytanej, některý telefony musíš rootovat kvůli funkcím, co jiný normálně maj atp a podpora nových verzí na starý telefony oficiálně prakticky neexistuje. Jediný problém jsem doteď měl s iPhonem kvůli nějaký funkční free navigaci, ale i tam se už situace zlepšuje, takže asi už nebude nad čím váhat…

                  0 0
                  • Tomcat  
                    • zálohování iPod je do iCloudu tedy i nezakoupená hudba

                    Ale jak už tu padlo iPod není zálohovací periferie. Tože to neumí není tedy chyba na straně tvůrce

                    • Androida bych chtěl nového jenže., tedy má a měl jsem… …Jednodušepřipojit do audia v autě a ovládat přehrávání přes multifunkčnívolent je scifi. Toh je u iXXXX jednoduší
                    • nepřišel jsem na běžnou funkci u iOS , MP , Bado , nebo Symbianu kteráby u Androidu potřebovala Root

                    jistota upgrade OS je a byla vždy u aktuálních top modelů + vlajková loď Nexus.

                    • jo free offline mapová turistická navigace je stále u iOS problém. Tedystále není. Vždy to je koncepce online + nacashováníproh­lížené mapy.
                    0 0
                    • alinceb  

                      Jednoduše

                      připojit do audia v autě a ovládat přehrávání přes multifunkční

                      volent je scifi. Toh je u iXXXX jednoduší – to je taky jedna z věcí, co mě štve. Spousta výrobců aut dělá systémy s možností připojení iPhonu. Kdyby radši udělali synchronizaci přes softwarovou platformu dostupnou jak pro iOS, tak pro Android, W Mobile atp…:( konkrétně třeba Toyota…

                      0 0
                      • Tomcat  

                        Tak teď nevím jak to myslíš . Pokud ti jde o jeden PC program, který umí vše tak například MediaMonkey

                        Pokud jde o auta, problém není v SW, ale v samotném HW. Protože ze strany automobilu vhodný konektor má právě Apple. Ten konektor má jak piny napájecí, tak řídící, Audio OUT i IN.

                        Ostatní platformy májí mini USB a 3"pinový" jack . To na nějaké ovlávání, napájení a přehrávání není jednoduchý. Nezmená že to nejde , ale zase musí tam mít víc převodníků. není se divit že se na to výrobci třeba pak vykašlou uplně.

                        0 0
                  • alinceb  

                    Člověče a že ty zrovna řešíš free navigaci, když ti očividně nevadí platit…jinak by ti muselo být líto vypláznout takovou pálku za iPhone…:)

                    „CDčka si iTunes automaticky překonvertuje do MP3 nebo AAC (podle nastavení a zvolenýho bitratu) a volně dostupnou hudbu si můžeš v pohodě přetáhnout“ – a jsme u toho. Uděláš to přesně takhle, odejde ti disk a hudba ti zbyde jen v iPodu, odkud bys ji (dle politiky Apple) neměl moc vytáhnout (naštěstí ale existuje SharePod)…:)

                    A s androidem se dělají i telefony menší než iPhone (Xperia Mini pro a další). Na iPhonu mě třeba točí, že nemá plnohodnotnou QWERTZ klávesnici, což beru při psaní mailů jako pořádný hendykep…pořád vzpomínám na týden, kdy sem měl půjčený HTC Desire Z…:(

                    0 0
            • Tomcat  
              • synchronizace iXXXX přes program není výmysl Apple, nepřišel stím aniprvní ani poslední.

              MTP přehrávače tu byly vždy. UMS přehrávače byly naopak jednu dobu v menšině. S tím přišli trhovci aby nemuseli platit licence.

              • pokud sis z tohohle důvodu koupil pod vydral si špatně. Vlastnosti jsouveřejný údaj a pokud ti nesedí nevyberu. A né koupím a pak budu brbla nato co to neumí nebo umí jinak. Ikdyž to bylo jasný předem
              • agresivní synchronizace je co?
              • playlisty nemusíš klidně si tam přetahuj skladby nebo alba

              Opravdu nevím kde je v Apple problém? Neřekl si nic co by byla jednoznačně jejich chyba a ty si byl ten chudák kdo tím trpí.

              0 0
              • alinceb  

                Já si ho kupoval v době módní vlny (2008) – nic lepšího v té době na trhu nebylo. Hodně jsem poslouchal hudbu (v šalině, na kole, jen tak ve městě nebo ve škole), pouštěl si na tom videa a filmy a používal to na prohlížení internetu přes wi-fi. Teď už to neřeším a iPod mám jen jako úložiště a zdroj hudby do auta. Internet mám v mobilu… SharePod je pro mě pro obsluhu mnohem jednodušší.

                Agresivní synchronizace je to, že se automaticky synchronizuje s PC, pokud ho připojíš. A je to výchozí nastavení při instalaci iTunes. Už se mi stalo, že mi takhle kamarádka přemazala celý iPod, když sem ho připíchl k jejímu Macu na nabití a to mě fakt nas*alo…

                0 0
                • Radek Broz  

                  Zcela určitě ti to SAMO nesynchronizuje s jinym počítačem, to musel a kamarádka odklikat poměrně dost věcí vč. zadání hesla.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Jakého hesla? A žádném nic nevím…

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      Jejího hesla do systému. Prostě to, že jsi dal někde do jinýho kompu iPod nabít a ono se to samo přepsalo, je blud.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Pokud si přihlášení v systému, tak po připojení čehokoliv k počítači už heslo nezadáváš…

                        0 0
                        • alinceb  

                          Btw. pokud si dobře pamatuju, tak včera sem píchl iPod k NTB, naběhlo iTunes a pak už se připravovala synchronizace, kterou sem naštěstí včas stornoval… Jediné dialogové okno se mě ptalo, jestli chci nainstalovat novou verzi iTunes…

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            A na mac už jsi někdy šahal, nebo jen kamarádka říkala „ono se to samo“? Prostě pokud připojíš nový zařízení a budeš ho chtít synchronizovat, bude to chtít heslo k iTunes. Samo bez toho, aniž by „chtěla“ ti to ničim nepřepíše, tim si jsem naprosto jistej.

                            0 0
                            • alinceb  

                              Na Mac už sem sahal, ale zákulisí iTunes neznám – je možný, že něco odklikala. Na PC to heslo nechce a automatickou synchronizaci to dělá, což mi dost vadí…

                              0 0
                              • Radek Broz  

                                Tomu bych klidně věřil, PC jako takový dělá spoustu divnejch věcí:)

                                0 0
    • heerer  

      ITUNES je neskutecne debilni aplikace:)

      0 0
      • bathed  

        já myslím, že je to spíš neskutečně profitabilní aplikace :)

        0 0
        • alinceb  

          Já si myslim, že za celým tím jablečným šílenstvím je snaha Applu o globální zotročení lidstva. Z chvilku si bez jablečné aplikace nekoupíš rohlík, nedojdeš na záchod, nelehneš do postele…a za všechny fíčurky budeš platit jak mourovatej…;)

          0 0
          • bathed  

            Nemyslím si! Steve Balmer a Larry Page si své mega díly koláče nechají :-)

            Hele, každému co jeho jest! Prvního Maca jsem měl v roce 93 (quadra 800) – dneska mně mrzí že jsem si ji nenechal. Pracujíce v grafice mně situace donutila fungovat i s PC platformou (třeba RIPy pro LFP ve kterém dělám, jsou vlastně výhradně jenom pro WIN – kromě Caldery – Unix), ale beru to pořád jako trest. Za ty roky jsem měl Maců nepočítaně, teď píšu z MacBooku Pro. Mám BootCamp – vždycky při startu se mně to ptá jestli chci to jabko a nebo Gatesovu pomstu… Už si ani nepamatuju, kdy jsem na to kliknul a nenechal to proběhnout do OSX…

            Hele, neměnil bych. Rozumím tomu, co tady zakladatel vlákna potřebuje. Na OSX k tomu slouží DiskAID, ale byť ho mám koupený, nikdy jsem ho k „záchraně“ muziky z iPhonů (mám třetí) nepoužil. Data (včetně knihoven v iTunes) mám zazálohované na domácím diskovém RAID poli… Když mi můj POC spadne na dršku, nezabije mně to… Programuju si (jenom pro sebe – dělal jsem si třeba svůj vlastní účetní program), tvořím, dělám spoustu věcí… OSX znám na úrovni „velmi zkušený uživatel“ až „nižší admin“, ale z tohohle ranku jsem znalosti použil naposledy tak před rokem a to ještě ne pro moji potřebu, ale pomáhal jsem kamarádce. Necítím se nijak limitovaný. To co slyším jako nářky – uzavřenost, neprůhlednost, bla, bla – na to se dá pohlížet dvěma způsoby. Jeden je ten, že se nemusíme díky tomu zabývat viry a podobnými sračkami. Nestane se nám co třeba mé přítelkyni (WIN7 noťas z práce), kdy jí asi týden nešel zvuk, protož nastavení hlasitosti je tam v systému a pak v nějaké sračce výrobce, přičemž se to navzájem hádalo (DELL) – tohle dublování funkcí mně strašně vytáčí… Díky uzavřné HW platformě dostává uživatel dokonale vyladěný celek, i když já sám už jsem stavěl tři Hackintoshe (všechny fungují bezvadně!). Ten druhý pohled je takový, že běžný uživatel nepotřebuje vůbec vědět kde se co ukládá. A pokud to teda vědět chce, cesty jak se to naučit, pochopit a následně změnit jsou i tady. Člověk jenom musí fakt chtít…

            Zjistil jsem, že sem chodí i slovutný Radek Hulán… snad nezažije potřebu se tu vysemenit. Asi by nás všechny pak bolela hlava…

            0 0
            • Tomcat  

              Bohužel ten jehož jméno nesmí být vyloveno začal fušovat do MTB.

              0 0
              • alinceb  

                Člověče až teď jsem zjistil, že někdo toho jména vůbec existuje…asi nejsem správná IT krysa…:D

                0 0
              • bathed  

                vypadlo ti to S a nebo je to záměr?

                0 0
            • alinceb  

              Nepolemizuju o tom, že to jako systém nefunguje dobře – naopak pro prostého koncového zákazníka to funguje skvěle a blbuvzdorně. Jde o to, že Apple integrací jednotlivých zařízení do celého „jablečného“ systému v podstatě nutí lidi (svoje zákazníky) držet se jeho monopolu. Je pravda, že je to zcela dobrovolné (reklama, PR, móda)…

              Pro lidi je jabko spíš otázkou pretiže, než čehokoliv jiného. Náš šéf taky skoro podlehl „jablečné mánii“ a začal to pomalu šířit po firmě. Ale třeba vedoucí obchodu obdržel iPhone, pár dní s ním bojoval, až mu ruply nervy a vytáhl z šuplíku zase BlackBerry…:)

              0 0
              • bathed  

                Ale hovno! :-) … mně jejich PíáR lautr nezajímá, reklama mně nezasahuje a móda? … neblbni… A že bych byl prostý koncový zákazník? Sorry, dělám v IT dvacet roků. … jenže stejně bych nic jiného nechtěl! Fungoval jsem blahé paměti na SGI Indy, Indigo 2, … to byly neskutečné stroje! … ale Apple je Apple! Ať to převracím z které chci strany, vychází mi to nejlíp. Furt. Patnáct let se na tom nic nemění. To není o prestiži, ale o KAŽDODENNÍ práci. Tu dělám. A funguju. tak mi teda řekni – jsem ovce?

                0 0
                • heerer  

                  jasne ze si:)

                  ps.linux je to prave orechove;-)

                  Strategie jabka je jinak dobra ale opravdu si myslim, ze pouzivat jej jako komplet „vse v jednom“ je pro ovecky to prave orechove:)

                  Ja mam pouze mp3, ale ITUNES me presvedcil ze nic dalsiho od jabka nechci:)

                  0 0
                  • bathed  

                    Tak já zažil Unix. Mám možnost porovnávat :-) … myslím že jsi ale úplně vedle. Ale klid – to se stává!

                    0 0
                • Tomcat  

                  Indy byl geniální konstrukční nedodělek. Super stroj jen se nesměl třeba moc hrrr stěhovat. Jinak ve slotech docházelo ke studeňáku. Mám pocit že někde mezi podklady mám ještě schovaný původní nerozbalený balení OS a manuálu. Nepočítám poklad jako neskutečně ošklivou a těžkou SGI klávesnici a myš. Která asi přežije i atomovej výbuch.

                  0 0
                  • bathed  

                    no, a takové Indigo2 vážilo tak 40 kilo… jenže už tehdy jeli na 64bitech!!!! Hoši u mrkvosoftu se tehdy zmohli akorát na třas před koncem světa – tehdy to nebyl mayský kalendář, ale Y2K… Ale vysvětluj tohle dneska mládeži s „andrůjdem“ :-))))

                    0 0
              • Tomcat  

                Hele to se nedokážeš odprosit toho, že Apple je veřejný nepřítel?

                To co jsi nepsal …Jde o to, že Apple integrací jednotlivých zařízení do celého „jablečného“ systému v podstatě nutí lidi (svoje zákazníky) držet se jeho monopolu… jde aplikovat na spoustu jiných výrobců a nejen v oboru IT.

                Jinak Apple žádný monopol jako oficiální termín nemá. GUI k ovládaní OS nemá monopol. Osobní počítač není monopol. Nemá jediný telefon s patlacím displyem. Nebyl dokonce ani první. Air není monopolní ultrabook . Nebyl ani první. Nemají monopol na tablety. Ani nebyl první atd…

                Osobně s Apple mám právě problémy, že přestává být lidovka. Odchází Apple Macbook White a v nabídce Apple není za něj náhrada. Air a PRO je ve stejné konfiguraci cca o 15000,– s DPH dražší. Takže až odejde tak jsem s jablečným NTB skončil

                Pro mě to není pracovní nástroj, za novej 40000,– nebudu kupovat

                Nebo když mi odejde 3GS Iphon 32GB není náhrada . 4S je dražší, 32GB je vyprodaný až na teplej bílej v nabídce TM, A je na microSIM . Vlastní dost důležitou SIMku kterou mi nikdo v microSIM verzi neposkytne. Tedy mohl bych přejít na jiný tarif již od 200% dráž. ale jde to http://www.solutios.com/simcutting/

                Tohle mně štve , proti tomu jsou nějaký problémy s itunes naprosto směšný.

                0 0
                • bathed  

                  Notywoe! Tina tu prodávala nádherný kousek za 4500!!! Já ho prošvihnul! … Dcera je od září na konzervatoři v Ostravě, tak mohla mít na intru tohle! … Nakopal bych si do řiti! :-(

                  0 0
                  • Tomcat  

                    :- sem nepochopil

                    0 0
                    • bathed  

                      zdejší uživatelka prodávala krásný bílý MacBook s neporušeným TopCase, jenom měl vymlácenou baterku… Už? :-)

                      0 0
                      • Tomcat  

                        No vzhledem k tomu že se dělal ještě když přišli s 11 a 13 palcovým AIR není to taková vzácnost. Poslední White byl ale jen v nabídce pro školy. Takže obecně to může být prastarej šrot jako zánovní kus.

                        0 0
                        • bathed  

                          podle konfigurace 010. A nepsal jsem tu o vzácnosti, ale o dobrém kaufu… je pryč.

                          0 0
                • alinceb  

                  Já to tak ale neberu…o žádném veřejném nepříteli nemluvím. Lidi se sami rozhodnou, jestli si pořídí Mac nebo PC. Prostě Mac má jen takovou obchodní strategii, že tě tlačí mít komplet všechno jabko. A spousta lidí si to prostě kupuje proto, že je to in (což možná není tvůj ani bathetův případ). A lidovka to imho nebyla nikdy. Proč kupovat výrobek, který je o 30–50% dražší než výrobek konkurenčního výrobce stejných HW parametrů? Pokud to kupuješ jako „balíček“ SW+HW a víš proč (perfektní odladění, minimální údržba, blbuvzdornost), tak budiž. Ale je taky spousta lidí, co vidí jen svítící jablíčko na deklu a to jim stačí…

                  Dřív sem tyhle věci taky řešil – co je in a co není, co má jaký výkon, který telefon co umí. Teď mám služební telefon, NTB i auto a je mi to jedno…jsou to prostě pracovní nástroje…

                  0 0
                  • bathed  

                    konečně normální názor :-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      Já mám tenhle názor od začátku. Tohle byla čiročirá ironie, ale odstartovala solidní flame…:D

                      EDIT: Btw. baví mě, jak všichni (hlavně děti a mládež) šílej po jabkofónech, vynášejí je do nebes a ve výsledku je mají jen na volání, sms, hudbu a web…tj. nevyužijou ani 20% potenciálu smartphonu…:D

                      0 0
                      • bathed  

                        Tak je to ale se všema smartphonama. Můj první byla Nokia E62. Funkce co měla ona má i ten iPhone dneska. Ale byl to tak hnusný telefon (kalkulačka) že mně ani ve snu nenapadlo, že by se ty funkce začaly šířit mezi „normální“ lidi. Vůbec jsem si neuměl představit, kdo a jak by je mohl požadovat… Ale strašně jsem se mýlil. Naopak se dnes nedá koupit jenom TELEFON!

                        Ono je jedno co to je. 90% uživatelů využije z toho kvanta možností ztěží polovinu…

                        0 0
        • heerer  

          asi ano, ale bez me priciny:)

          0 0
    • Martin  

      zlatý přehrávač s UMS :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.