Investice do kola vzhledem ke stylu a četnosti jízd

8 nepřečtených
  • Tao33

    Ahoj, projel jsem spoustu vláken, ale nikde jsem neviděl řešit téma takto ze široka.

    Zajímalo by mě, kolik by bylo rozumný investovat do kola vzhledem k mému využití.

    Vyjedu cca 2–3× týdně, jak práce dovolí, v součtu cca 100 km týdně. Sem tam vezmeme kolo a jedeme projet nějaký stát a nárazově tak jezdíme dva týdny denně po sto kilometrech cca. Střídáme terén s asfaltem, tady jsem si ale jistej, že bych radši horáka, vzhledem k tomu, co sem tam musíme projet – na současném crossovém často nedávám :)) Rozhodně ale nejsem sjezdař a vzhledem k tomu, že vše obsolvuji se ženou, která není nadšencem terénu, kolu moc záhul nedáváme.

    Myslíte, že je za současného využití zbytečné cpát do kola 25k a se svým využitím nepoznám rozdíl s koly o destku levnějšími, nebo naopak ta cena přidá na spolehlivosti, pohodlnosti a pojede opravdu svižněji? Budu kupovat kolo i pro ženu, tak rozdíl bude finančně určitě cítit :))

    Nutno dodat, že se absolutně v kolech nevyznám a je mi jasný, že ani za 25 nekoupím velkou parádu, ale rozpočet mám omezený :-)

    Na to jaké vybrat kolo v dané cenové relaci je tu vláken dost…spíš si jen neumím nastavit rozumnou cenovou relaci. Předem díky za odpovědi, Tao

    0 0
    • Tomas_82  

      Podle toho co píšeš, najedeš dost na to abys využil i mnohem dražší kolo, takže bych určitě těch 10k nešetřil.....

      0 0
    • Lister  

      Tenhle nájezd tady nebude mit mnoho lidí s koly 4× tak dražšími.

      Investice záleží spíš na tom, co si člověk může dovolit a co od toho čeká.

      0 0
    • raschi  

      Podle toho, jak to popisuješ, to je nájezd 2500–3000 ročně? Tady už rozhodně rozdíl mezi kvalitou kola za 15 a za 25 poznáš. Rozhodně poznáš rozdíl mezi pružinovu a vzduchovou vidlicí, což je obvykle to hlavní, co tyto cenové kategorie odlišuje.

      Jedno z nejlepších, co můžeš dostat za 25 je https://www.decathlon.cz/…8405350.html

      a jestli je manželka lehká váha, potom https://www.decathlon.cz/…8575904.html (jsou tam méně odolné převody)

      Nebo si nechat postavit. Nebo najít něco v bazaru, ale pokud píšeš, že se v kolech absolutně nevyznáš, tak by to bylo poněkud rizikové.

      0 0
      • jecnak  

        Na použití, které popisuje mi tedy jednopřevodník nepřijde vhodný ani náhodou. Navíc ještě NX sada, která má rozsah ještě omezenější. Poohlédl bych se po něčem s 2×11, RS vzduchovou vidlicí a Shimano kotoučovkama. Honit se za poměrem cena výkon dost často nedává žádný smysl.

        0 0
    • Velomiwookie  

      bezkonkurencni je tohle, ale maj posledni kus a jen XL (185+) https://www.tsbohemia.cz/…d316306.html

      Pak ten decathlon vyse

      0 0
    • LiboD  

      Jsem na tom s ježděním hodně podobně a řešil jsem teda stejnou situaci loni. Ale rozpočet jsem měl max. 20 tis. Pořídil jsem od stavitele kol 29" hardtaila MRX s pár individuálníma změnama (vidlice, brzdy, pneu, doplňky) oproti normální nabídce výrobce, vešel jsem se do cca 19 tis. (oproti 23 tis. bez změn přímo u výrobce) a jsem spokojenej. Určitě by se našlo hodně lidí, co by spokojený nebyli, ale to je vždycky.

      Na to MMR od T.S.Bohemia jsem právě před tím taky koukal (tenkrát teda starší typy) a vážně uvažoval, ale nezdála se mi moc ta geometrie rámů, i když jinak se mi to dost líbilo.

      0 0
    • Tao33  

      Všem rádcům díky!:) nakonec padla volba na decathlon – na XL bike mi pár čísel chybí ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.