Intimní problém (zima) při jízdě

29 nepřečtených
  • rbob

    Zdravím,

    obracím se zde pro radu, protože mi to zbytečně kazí vztah k tomuto sportu. K úvodu možná to někomu pomůže, budu mít 30 a jsem aktivní sportovec, nicméně s kolem jsem začal minulý rok a celý rok byl v pohodě na zimu jsem měl pauzu a než jsem začal jezdit, tak jsem si udělal základní servis a seřídil si sedlo špičkou lehce nahoru (blbec) a hned první vyjížďku jsem si dal na jaře 100km a myslel jsem, že mi snad upadne, neskutečná zima mi byla na něho a já myslel, že to je špatným oblečením. Pak opět 40km a po 20km jsem musel zastavit jak mě bolel vercajk, nicméně pročetl jsem forum a zjistil jsem, že to bude tlakem na hráz, tak jsem sklopil sedlo a zlepšilo se to, ale stále to nebylo ideální, po jedné jízdě jsem měl pak problémy jak při zánětu močáku, tak jsem se rozhodl navštívit urologa, tam jsem mu to všechno sdělil a on mi předepsal preventivně ATB, doporučil pořídit kvalitní sedlo, tak jsem dal na jeho rady a pořídil sedlo od SQlab 612 Ergowave a k tomu i kvalitní kraťasy, je to už mnohem lepší, ale to není úplně optimální a s kolegama co jezdím a jsou podobně oblečení tak oni jsou v pohodě, ale já po 30km už pociťuji, že mám studeného ptáka a opravdu to není příjemné. Měl někdo podobný problém a vyřešil to nějak? Možná to zní humorně, ale rád bych jezdil vyjížďky 100km+ a jízdu si užíval, děkuji všem za přínosné komentáře.

    0 0
    • AussigBiker  

      Co kalhoty s neprofukem, nejakej Windstopper nebo neco takovyho, zkousels? Ze zkusenosti proti zime neprofuk dost pomaha. Jinak fakt nevim :)

      0 0
    • iron.hide  

      ja si pamatam starsi clanok z Vela, kde popisovali ucinky chladu na jednotlive casti tela pocas zimneho jazdenia, a pri penise bolo, ze na neho nema chlad vobec ziadny vplyv. Takze kludne jazdi dalej.

      0 0
      • Mender  

        Taky si nemyslím, že tvůj problém je způsoben tím, že by „MU“ byla zima :-)

        0 0
        • rbob  

          Mno ono je to docela nepříjemné a bohužel oproti zbytku je mnohem studenější.

          0 0
          • Esi  

            Sedlo s dírou, špičku sedla ještě trochu dolů. Já vyzkoušel několik sedel, i sedlo s dírou jsem měl, nakonec nejlepší co jsem měl je ergon, protože každý jsme jiný tak to nezbývá než zkoušet, úprava posedu je zadarmo, potom buď testovací sedlo a nebo to poleze do peněz. V lepší prodejně jsou schopni ti změřit sedací kosti až víš alespoň jak široké sedlo je pro tebe vhodné

            0 0
          • maajkee  

            Tak to je zcela logické, koule tělo automaticky chladí a při jízdě se ten malej pindík na koulích chladí od nich.

            Sedlo mírně špičkou nahoru vozím i já, kvůli menšímu tlaku na ruce, mám problémy s karpalama. Stačí občas na pár sekund vystoupit ze sedla když pocituju že už jo přestávám cejtit :)

            0 0
      • bodlak2  

        Zimou asi fakt ne, spíš se něco blbé prokrvuje. Můžeš mít nevhodně nastavený posez, blbou vložku v gatích. Zkusit jiný sedlo.

        0 0
        • bodlak2  

          Jezdíš doufám na ostro?

          0 0
          • rbob  

            Trochu si pohraji s posedem, každopádně koupil jsem si kraťasy Gore C5, které mají právě neprofuk na těchto místech a ano jezdím na ostro.

            0 0
    • GULIN  

      Něco podobné jsem míval a pořídil kvůli tomu sedlo SqLab 611.

      Trochu se to spravilo, ale pořád to nebylo ono.

      Ku.wa sedlo za čtyři litry a problém nevyřešen.

      Hold každý má jinou prdel a každému sedlo nemusí sednout.

      Já si pořád namlouval, že to sedí a že to tak má být.

      Nedávno jsem se naštval a koupil sedlo Ergon SM Pro a zkouším.

      Najeto minimum, ale vypadá to, že by to mohlo být cajk.

      Uvidím.....

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kup oteploucha!

      0 0
    • Tomahomo  

      Zkus se taky někde zeptat kolik ti je…

      0 0
    • MatS  

      Obcas se mi to taky stane (na dlouhe vyjizdce), spis zacne jakoby brnet a musim si tam sahnout, abych se ujisti, ze ho tam jeste mam. Porovnam nadobicko a pak cajk. Zaklad jsou kvalitni kalhoty a sedlo. Nech si v nejake cyklo prodejne zmerit sedaci kosti a doporucit optimalni tvar sedla. Nekdy je to beh na dlouhou trat, pujcujes testovaci sedla az najdes to optimalni. Nadobicko mas jen jedno a pokud nechces mit brzo problem s erekci, tak to res.

      0 0
    • Rubi  

      Mas spravnou sirku sedla? Me tohle delaly uzke sedla a tim ze kosti dosedaly az za sedlo tak to tlacilo na hraz…treba si nech zmerit sirku sedacich kosti ve specialized

      0 0
    • deekay  

      Jen upresnim, ze sebelepsi sedlo je k nicemu, pokud ho mas nastavene prilis vysoko. A jako ze hodne lidi sedlo prilis vysoko vozi :)

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Pikaču  
      1. A řešíš ze ho mas studeneho nebo cítíš tlak na hraz-perineum?
      2. Nemas moc velke gate a nelezis na ptaku? Je potreba ho zvednout nahoru ( upnute gatě) a nevalet se na nem.

      :)))

      • Jako řešit zimu na ptaka v červnu si nemyslím ze je problém :) ale stale nevhodny posed, gatě, sedlo.
      0 0
    • zdenek  

      „hned první vyjížďku jsem si dal na jaře 100km“

      Už tohle bych viděl jako možný problém. Lepší je začínat kratšími trasami, aby si tělo postupně zvykalo. Nejen na sedlo, ale celkově na posed. A taky ty následky na kratší trati nebudou tak velké.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.