zdravotní problémy v podbřišku

12 nepřečtených
  • hans75

    Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda někdo neřešil obdobný zdravotní problém. Ptám se proto, protože určitě existují určité typické možné zdravotní problémy z ježdění na kole. Zatím jsem celkem nic řešit nemusel, takže zkušenosti skoro nula. Předesílám, že jsem ve fázi vyšetřování, ale když to řeknu doktorce, nebo doktorovi tak hned mají snahu to na ježdění na kole svádět.

    Jezdím čtvrtou sezónu většinou 3 krát týdně a strávím na kole týdně do 8 hodin. Ale každý jsme jiný, nejsem žádný kulturista a mám ve zvyku o víkendu si dát delší trasu (4 – 5 hodin cca), což už cítím, že vše celkem pohoda, ale spodek těla a páteř dost trpí.

    Posledních pár měsíců (někdy od zimy) mám problémy v podbřišku. Chtěl jsem se proto zeptat zda někdo neřešil problémy v podbřišku, nad třísly (a případně nad pindíkem) – hlavně pocit jakoby tlaku a trochu jako by tam něco vadilo, když si třeba nandavám fusekle.. Myslel jsem, že bych mohl mít močák, v březnu jsem měl mírně zvýšené bakterie v moči, ale teď už to na to nevypadá.

    Jezdím spíš na výdrž, nervu to silou, takže lehčí převody a frekvenčně. Na druhou stranu cítím, že to mnohahodinové sezení v sedle mi nedělá úplně dobře. Proto si teď dávám cca 3 týdny klidu – čekám do 7.6. na ultrazvuk. Když nejezdím, je to podstatně lepší.

    Nebudu zatím myslet na nějaký hororový scénáře. Ještě mě napadla kýla, povolená břišní stěna, co já vím. Spíš mi to připadne, že pod pupkem nad třísly mám nějaký problém se svaly, úpony, břišní stěnou.

    0 0
    • Breakpain  

      chodíš cvičit? core těla … začal bych tím ;)

      0 0
    • Morchella  

      V těch místech vedou nějaké lymfatické žlázy, které se zduří při zánětu. Mě se to stává už 30 let i několikrát za rok od té doby, co jsem měl zánět nadvarlete, který nakonec přešel do chronického stavu a ozve se to například, když jsem celkově nastydlej. Také se mi bolest na chvíli ozve, když hodně zaberu na kole a při frekvenčním šlapání s tím problém nemám. Běhal jsem dříve dokolečka na urologii, ale nijak mi to nepomohlo a pouze jsem dostal doporučení přestat jezdit na kole. Podle mého na to kolo ale nemá vůbec žádný vliv, jen člověk nesmí prostydnout tam dole. Tříselnou kýlu jsem měl také, na opačné straně a ta vypadá jinak a asi bys ji hned poznal.

      0 0
      • hans75  

        jo no to by mohlo být ono. Nebudu hned myslet na nějaký rakoviny apod. Spíš ten zánět a žlázy. Necítím nějakou bolest a ani se mi nezdá, že by to šlo zevnitř. Ona ze mě moje praktická moc moudrá nebyla, i když je jinak pečlivá, protože popsat takový neurčitý potíže není pro mě snadný. Nejhorší je, že se mě to bije s těmi zády, takže ta bolest z páteře se může projevovat i jinde – občas cítím přímo v třísle. Je to děs.

        Opravdu si myslím, že to mám z kola. Stále víc si musím připouštět, že i když mám vybavení, tak zimní ježdění pro mě asi moc není. Nedělá mi to dobře. Neumím dost dobře v zimě (ale i na jaře) neprochladnout, hlavně dole.

        0 0
        • Morchella  

          Jezdím celou zimu i na celý den, ale jsem dole nabalenej. Spodky s vložkou, přes ně Craft spoďáry s neprofukem na močáku, na to flízové čapáky, a přes to všechno enduro kraťasy. Extra pohodlné to není a musím občas zastavit a všechno to znovu porovnat, ale dá se. Hlavní moje zásady v zimě jsou „být pořád v pohybu“ a „nikdy si při zastávce na pivo venku nesedat“ :-)

          0 0
    • pOne  

      Asi je to těžký takhle na dálku hodnotit. Ale zmiňuješ problémy s páteří. Nemůže to souviset?

      Já mám problémy s bederní páteří a kolem kyčlí. A určitou „bolest nad tříslama“ mívám někdy od kyčle. Zhoršuje mi to dlouhé sezení (na židli, ne na kole), dlouhé stání apod. Kolo v rozumné míře a intenzitě bych řekl tomu spíš prospívá. Jako by se to rozhejbalo. Ale někdy, když to trochu rvu nebo přeháním na kole, tak je to horší. Říká se, že břicho a záda souvisí. Problémy se zády souvisí se slabym břichem.

      Mnohem větší problémy mám na silničce. Proto poslední dobou jezdím spíš na bajku, kde je to v podstatě úplně v pohodě. Což souvisí s pohodlnějším a měkčim posezem na bajku.

      Jinak na celkový protažení a posílení středu doporučuju třeba power jogu. Dobrá věc.

      0 0
      • AussigBiker  

        Stred / core tela je bricho, zada, kycle… kdyz jsou svaly vypnuty (slaby, zanedbany), tak si to telo nejak kompenzuje a nejakej sval je vic pretezovanej a je zadelano na problem, z toho plylne i spatny drzeni tela pri nejaky cinnosti (chuzi, statni, na kole…). Tohle by mel idealne poresit fyzioterapeut. Mel by bejt schopne zhodnotit stav a co s tim delat.

        0 0
    • Barak  

      Asi bych se na tvém místě spíš odpíchl od toho, co ti řekne doktor. Tady dostaneš 50 možných tipů od posilování přes změnu posedu až k různým diagnózám a budeš tam, kde jsi byl.

      0 0
    •  

      Nejspíš jsi v jinači … ;)

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Před vyšetřením ultrazvukem je nesmysl se zklidnit, aby nebylo nic vidět. Pořádně to zjitři – ať se to ukáže.

      0 0
      • jaja01  

        pred vysetrenim ultravukem je hlavne potreba nebyt „zaplynovany“, jinak nic neuvidi ;-) takze pouzit espumisan nebo neco podobneho

        0 0
        • jannk  

          To je dvousecne – mi zase zpusobovaly problemy prave ty plyny (a to jsem myslel, ze fakt bolesti zdechnu, jako fakt), takze espumisan pomohl, ale zase nezjistili proc me to boli dokud mi neudelali ultrazvuk bez prasku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.