• kesu

    ahoj,

    tak nomad 08 se uz definitivne neda sehnat a 09 se mi moc nelibi tak hledam alternativu ktera je dostupna.Do oka mi padl intense 6.6.Chtel bych se zeptat na nejaky srovnani.Pred nejakou dobou se to tu uz resilo a vim,ze 6.6 je obecne kratsi coz mi az tolik nevadi.Ale co ostatni vlastnosti ve srovnani s nomadem 07 treba?

    Co chod zadni stavby a progresivita?Co geometrie?A snese to 565mm vysokou vidli?

    Diky za postrehy..

    0 0
    • tomfree  

      To si nekupuj,moc jich tu nejezdí,takže to není jako nomad,těch je alespoň tady v Beskydech kupa :-).

      0 0
    • Tomcat  

      Hezký výběr, hlavně to nekupuj u nejmenovaných Moraváků, tedy pokud ti nevadí že jim dáš 20000,– spropitné :-)

      Tohle jistí http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?…

      Jinak pokud nakupuješ u nich za Libry je to krapet lepší než za Eura

       
      0 0
      • kubad  

        ee nemáš pravdu :-) nakupuješ vždy za libry ten přepočet na eura nebo dolary je jen informativní

        0 0
      • spesl1  

        Před měsícem jsem se zajímal u těchto moráváků o Intense Spider FRO, jejich ceníková cena 56 900Kč, cena rámu na prodejně 54tKč, po krátké diskusi o kurzu dolaru mně přepočítali cenu na 44tKč a to byl dolar o něco výše než teď.

        Na doporučené adrese se po přepočtu níže nedostávám … stačí se tedy přeptat co se dá udělat s cenou :-)

        Ikdyž cena v USA to pořád není, tam je za tuto cenu celé, slušně vybavené kolo :-)

        0 0
        • Tomcat  

          …stačí se tedy přeptat co se dá udělat s cenou… No toť otázka kde je větší chyba jestli se nezeptat, nebo oni že nedávají najevo že se dá snima jednat tudíš muže počítat. Osobně až na bazar o cenách nesmlouvám. Prostě pokud neco chci tak zatím du a nedoprošuju se, máte nemáte nazdar, du jinam :-) .

          Sleva 6000,– proti DE a UK je hezká, ale aby to nebyl lonskej model jak je v našem banánistánu zvykem? Něják na tak dobrý obchody v ČR nevěřím. Hold sem línej znova a znova prodejce v ČR zkoušet.

               
          0 0
          • spesl1  

            Bavili jsme se o aktuální 2008 modelech … A ty ceny ?

            1. to není o smlování, doprošování … prodej takového kola není jako prodávat nějaké Superiory, u takového kola už vyžaduji trošku individuální přístup a ptám se proč si mám toto kolo koupit zrovna u Vás ne někde vedle (v USA) ? čím mně přesvědčíte? je to především obchod jako koupě čehokoliv jiného
            2. ceníky jsou dělány na začátku roku dle platného kursu s nějakou rezervou, protože měna se může měnit jak nahoru, tak dolů, jinak by se musely ceny dělat každý týden. Pokud je jistota, že kurz je již delší dobu změněn, změní se i ceník … což se myslím u nich taky stalo. Např. Ellswort (dovozce ID sport) změnil ceník v červnu a rámy šly skoro na polovinu !
            0 0
            • Tomcat  

              Jo prave ze to neni konfekce ktera si zakaznika najde sama . Selha va jim to cemu se rika propagace.
              Nejsme v roce 1920 neco, firma zbozi sluzba potrebuje propagaci jinak prichazi o ksefty.

              Takze jejich problem ze nedavaji najevo ze maji co nabidnout. Eshop nemaj, cenny dobry taky nemaj , propagaci vnimam jako na bodu mrazu, kde je tedy ta pridana hodnota?
              Lide nezkoumaji firmy, takze staci letme seznameni s blbym cenikem a prichazeji o zakaznika. Ale asi jim to zas tak nevadi.

              0 0
              • hanz  

                no to není až tak pravda…tím udržujou určitej kult značky a nemuže se ti stát že přijedeš do hospody a tam sou už opřený tři 6.6tky o plot. Člověk co zase chce něco extra tak klidně zaplatí vyžší cenu. Takže ve finále mají možná stejný peníze s poloviční námahou a tomu já osobně říkám dobrej obchod. Ale kde je ta hranice je těžko říct. A nejlíp sou na tom ti co umí otevřít hubu, ty maj mak kultovku za mrzkej peníz :-). 

                0 0
                • fluider  

                  Za skutočne kultovú značku považujem istú automobilku, ktorá si pri niektorých modeloch vyberá zákaznikov, ktorým tých pár kusov predá. Je to Ferrari ! Intense, podobne ako mnoho iných značiek, má od toho ešte ďaleko.

                  0 0
                  • hanz  

                    no vidíš a pre mě je zase ferrari total out. Neříkám že intense je nějaká velká kultová značka ale pokud chceš kvalitní odpružení a slušnou kvalitu materialu k tomu třeba ještě ruční práci tak moc jiných voleb nemáš…to v autech je toho mnohem víc…možná že i ten intense je víc kult jak to tvoje ferrari.

                    0 0
                    • fluider  

                      Nechcem tu rozprúdiť offtopic debatu Ferrari vs. Intense, preto posledný môj komentár k tomuto. Ferrari vo svete automobilov v rámci F1 a svojej kategórie športovo-luxusných áut priviedlo na svet HI-TECH riešenia a výrobky. Podobných ako Ferrari je VE¼MI MÁLO, radím k nim aj Porsche hoci ja Porsche nemusím. Samozrejme je popritom marketing a reklama obrovských rozmerov. Ferrari aj hodinky Breitling sú luxusné výrobky, lenže Ferrari je inovátor a patrí k technologickým lídrom, kým Breitling je obyčajný marketingový produkt bez dizajnérskej výnimočnosti. Kvalita Breatlingu existuje len v mysliach tých, čo uverili reklame.

                      Intense je nepochybne kvalitná značka, ktorá sa už pekne dlho drží v oblasti, ale podľa môjho názoru do sveta MTB neprispel tak veľmi ako Ferrari do áut. Intense radím ku Santa Cruz, Rocky Mountain, GF.

                      Ad ceny: pred nedávnom som to tu písal. Medzi US cenou a EU cenou US výrobku je iracionálny nepomer. Myseľ sa už pozastavuje nad cenou Porsche Cayene, ktoré sa vyrába v Bratislave, a po kurzovom prepočte je u nás 2 x drahšie ako USA. Trh ? Áno, lebo už pri tej cene za akú sa predáva v USA je považované za luxusné auto. Ak by stálo ekvivaletne ako v Európe, prišli by o množstvo záujemcov a Porsche by nemalo prachy na nedávne prevzatie Volkswagenu.

                      Páči sa mi garážovka Canfield Brothers, EN model One sa u nich predáva za 1300 USD, britský díler ho predával za 1300 GBP. ????? Ani na začiatku roka nebol dolár k libre 1:1

                      0 0
                      • hanz  

                        no ono už srovnání kol a aut je celkom nerealne, automobili su iný rozmer obchodu a tím spojene aj naklady na vývoj atd..chcel sem iba říct že co sa týče aut tak je ferari jeden z dejme tomu 20 ti možností kvalitneho su­persportu(mož­no aj viac) ale ak chceš kolo tak tolikmožností ne­máš.

                        0 0
                • Tomcat  

                  No neobhajoval bych to udrzovanim kultu nazval bych to nejlepe asi jako opatrna obchodni politika. Intensa je seriovka jako Cannodale ikdyz je to dost vysoko. Podle me tak profituji ze „hloupych“ zakazniku. Tedy lidi neovladajicich nejaky svetovy jazyk , neschopnych obchodovani po Internetu. Chytri kteri si reknou o lepsi cenu sou asi skoro statisticky zanedbatelny. Rozhodne jich je mene nez tech co se poohlednou po zbozi jinde na Internetu.

                  Rozhodne pri nizke kupni sile obyvatelstva to prodejci nemume mit tolik za zle. Ale je to i opacne nikdo nema povinnost je oslovit.

                  Takze radeji z Internetu take za malo, bez zadne namahy, nutnosti se trmacet pres celej stat a vyjenavat si lepsi cenu.

                  0 0
                • wartburg  

                  Hele nepsal jsi tu nekde, ze ty kola prodavas? Je to dost trapny delat si tu porad takhle reklamu a pritom plivat na konkurencni znacky.

                  0 0
                  • Manas  

                    Hanz zadny kola neprodava.

                    0 0
                  • hanz  

                    WTF…co je to za výkřik do tmy?…kdo to prodává?…maš trošku paranou ne?…a po ostatních značkách neplivu, vlastnil jsem a jezdil za svuj život kol aj od kultovních značek že tys jich ani tolik nevidel. Když komentuju nejaký kolo tak výhradne na základě svých zkušeností což se na tomdle foru moc často říct nedá......a dost by mě zajímalo kdo ve skutečnosti jseš, mam pocit že se asi budeme znát a že ty budeš asi nejakej zakomplexovanej zmetek, protože proč jinak bys mě nesmyslně napadal, todle není poprvé že :-)

                    0 0
      • kesu  

        ja s dovozcem mluvil a prijde mi fakt v pohode.Krom toho cena v GB je vysoka.MOC je sice 57tis ale…

        0 0
    • TroyLee  

      Na tom kole jsem neseděl, ale nemám nejmenší pochyb, že to bude super kolo, po stránce fungování určitě 110%. Intense to dokazují každým novým modelem. Sám mám to kolo jako svůj tip, kdybych nevěděl co s penězi :-)

        
      0 0
      • hanz  

        no nechci ti brát iluze, jezdil jsem pár intensů a už aj pár santacruzu  a i jiných značek, ale todle bych si nikdy nedovolil říct…u žádný značky.

        0 0
        • Tomcat  

          No ale až po zkušenostech který 99% národa nemá :-)

          0 0
          • jimiAJ7  

            noooooooo intense a santa cruz to je volba taky bych se rozhodoval hodne dlouho…intense je krasavec ktery je po vsech strankach hodne atraktivni jak progresivitou tak vzhledem a tuhosti…vozi ho kamarad V10.....a santa cruz je ...... rekl bych presna kopie…co se tyce funkcnosti…volil bych asi ten santa cruz…zkus jeste pomrkat…myslim ze ho najdes na netu…cizina urcite…

            0 0
      • BTom1  

        No právě že jsi na něm nikdy neseděl......­....ale každýmu sedí něco jinýho.

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.