• Aleshek

    Ahoj, nemáte někdo osobní zkušenost s individuálními probiotiky? Konkrétně se jedná o https://probione.com/ , resp. https://smartprobio.cz/ .

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jedine kozi mliko se sifonem.

      0 0
    • Doyle  

      No pěkná pálka na půl roku, ještě aby to tak fungovalo.

      0 0
    • krabica  

      Čichám v tom tahání peněz z kapes… :-)

      0 0
    • plachťák  

      U probiotik je to trochu komplikované. Každý člověk má složení probiotických kmenů ve střevě velmi specifické. Pokud dojde k analýze probiotických kmenů v nevhodný okamžik, třeba po léčbě širokospektrými antibiotiky nebo po infekcí, kde dochází k usmrcení nebo vyhynutí několika druhů bakterií (nejsou známy všechny kmeny, které střeva osidlují a každý je může mít jiné), tak se „namíchá koktejl“, který nemusí být ani optimální pro daného člověka. Po léčbě antibiotiky dochází ke změně střevního mikrobiomu na několik let a uvádí se, že zhruba po 3–4 letech se mikrobiom obnoví, ale nikdy ve stejném složení, jak před léčbou. Existují však kmeny probiotických kmenů bakterií, o kterých víme, co dokáží ovlivnit,jsou přirozeně v lidském organismu, a jak v těle fungují a tyto kmeny jsou i běžně dostupné v lékárnách. Pak ovšem nastává problém v množství kmenů, které se do přípravků dávají. Jednotlivé kmeny ve střevě bojují o místo, substrát a také mohou parazitovat na tělu vlastních bakteriích, které mohou vytlačit. Některé kmeny také nedokáži kolonizovat střeva na delší dobu. A když je kmenů moc v malém množství CFU (množství kolonie tvořících jednotek), tak to také není ideální, jelikož nikdy nevíme, co se uchytí. Proto je na místě otázka, co od těch probiotik očekáváš a z jakého důvodu je chceš užívat? Na co konkrétně to potřebuješ? Podle toho se dá odvodit, které kmeny je důležité doplnit.

      0 0
      • Aleshek  

        Koukám, že se v tom asi docela vyznáš. ;-) No, ten můj důvod je na dlouhé vyprávění. V podstatě jde o to, že jsem si před několika lety vlivem silných stresů a asi i nějakých dalších vlivů rozhodil fungování těla. Projevy celkové únavy, kožní projevy, neurologické problémy a další věci. Chodil jsem k doktorům, nulové výsledky. Nakonec mi hodně pomohl léčitel bylinkář, nicméně vyřešené to není. Pak jsem tak nějak vygooglil, že by se mohlo jednat o systémovou mykózu. Přečetl jsem na toto téma několik knih a tak nějak mi to zapadalo do sebe, navíc po nasazení protikvasinkové diety jsem opět pozoroval posun. Dle doporučení lékaře – autora jedné z těch knih je nutné léčbu kombinovat s probiotiky. Doporučuje koupit různé druhy, brát je měsíc a pak pokračovat v těch, co se nejvíc osvědčí. A co by mělo fungovat lépe než, to co vznikne až na základě analýzy konkrétního jedince? Proto ta moje úvaha o tom jít do těch probiotik na míru, i když ta cena je někde jinde, to je jasný.

        0 0
        • Chlebovnik  

          A zkoušel ses zaměřit na prebiotika ve stravě?

          0 0
        • Andrea.pv  

          Dobrý den, moje babička, lupenkářka,se také zajímá o léčbu probiotiky ale hlavně by si teda nejraději našla nějakého léčitele – bylinkáře. Mohl byste mi dát na toho vašeho kontakt? Děkuji, AL

          0 0
          • Aleshek  

            Ahoj, cyklisti si tykají. :-) Zvlášť ti, co jsou podobně staří. ;-) Je to tento pán: https://prirodni-cisteni.estranky.cz/ . Jako říkám na rovinu, ne každému pomůže, i když on si myslí, že jo. :-) Proto i ty vcelku rozporuplné recenze na Google. Ale jak jsem psal, mně dost pomohl. Co je super, že analýzu dělá z očí, předtím se na nic neptá. Mně ta moje diagnóza tak na 90–95 % seděla, dávala smysl. I to co říkal se pak vyplnilo, myslím ty možné reakce na byliny. Za mě tak 4,5 *, ale chápu, že pár lidí dokázal nas*at. :-) Je dobré si udělat názor sám. Jinak Analýza stojí 350 Kč + byliny (výplachy nosu, byliny na ráno, odpoledne, večer + koupele – neboj, neužívá se to denně, dá se to v pohodě). Dává jich vcelku hodně, plnou tašku. Počítej tak cca 1000 Kč za tu první návštěvu. Rád vnucuje i svojí knížku. Já si ji koupil, ale jsou to takový plky, čili zbytečný kupovat, kdyžtak mu nakecejte, že jsem ji už babičce půjčil. ;-)

            0 0
            • Andrea.pv  

              díky!

              0 0
            • Libena  

              Ahoj, chtela jsem se zeptat , jen tak pro upresneni a doplneni.., ten léčitel bylinkář, jak dlouho jsi k nemu chodil? protoze nektera lecba trva dlouho a za 2 mesice se snad zahoji jen zlomenina… Ja jen ze pises, ze vyresene to neni, tak tezko ususovat jak s bylinkarem se to dlouho resilo – rok, dva?

              a zda pri prvni navsteve dava vsem ty stejne byliny a predeisuje ten stejny postup jak pises výplachy nosu, byliny na ráno, odpoledne, večer + koupele…?

              A pri dalsi navsteve (jestli jsi ji teda absolvoval, protoze se nezminujes o te delce leceni), treba pak predepisuje dalsi byliny, tobe uz na miru, na tvuj konkretni problem?

              Treba to ma rozfazovano, prvni navsteva: vsem stejne byliny na procisteni, v druhe fazi/navsteve: leceni a treti navsteve: hojici proses s bylinami… co ja vim?

              A jak jsi na tom ted? Zkusil jsi teda ty predrazena probiotika na miru? Nebo se povedlo a zabralo neco uplne jineho??? diky L.

              0 0
              • Aleshek  

                Hele, sám se sebou jsem u něj byl asi 5×, naposled ani nevím kdy, ale víc jak rok to bude určitě. První kontrola byla po půl roce, pak myslím ještě jednou po půl roce a pak už říkal tak po roce. Mám předepsané nějaké již redukované množství těch bylin, víceméně taková udržovačka (1 den v týdnu – ráno + odpoledne, 2. den v týdnu – ráno + večer, tohle provozuji po dobu 4 týdnů a pak 4 týdny pauza). Koupele jsem nikdy moc nedělal, páč nemám vanu, takže jsem nějakou dobu využíval rodiče. Výplachy nosu provozuji víceméně nahodile, když se to zhorší. Aktuálně se snažím to uvařit v sobotu ráno, aby mi to vydrželo SO + NE a za ten víkend si párkrát vypláchnu v sobotu a totéž v neděli (obvykle 1–3× denně)… zrovna jsem to dolouhoval a půjdu na na to. :-) Je to fakt bomba věc, jak na tebe leze rýma nebo už ji máš, fakt se ji zbavíš rychle.

                Jinak, jak jsem pochopil, tak má takové „sady“ bylin na různé části těla a pak samozřejmě dává těm lidem totéž, pokud mají problém se stejnou částí těla. Tu očistu těla vnímá jako čištění dutin (výplachy nosu mají tedy všichni stejné), pak povrch těla (koupele – má několik sad) a pak zevnitř (podle orgánu různé byliny).

                Jo, když přijdeš příště, tak se zase podívá do oka a případně ti to upraví, co se bylin týče, ale i četnosti užívání. Prostě v čase se to mění, postupně se ty dávky zmenšují a buďto to po nějaké době zabalíš, že už si řekneš, že je to ok, nebo třeba ti to nepomůže, tak to zabalíš taky, nebo jako já se přepneš do jakési udržovačky. Však nikdo tě nenutí, jak si to uděláš. Já jsem přesvědčen, že mi to hodně pomohlo, tak proč se neudržovat.

                Jak jsem na tom teď? Hele, docela dobrý, klasická medicína mi diagnózu nedala, já mám podezření, že to je něco jako systémová mykóza. V tomto směru je výborná knížka https://www.megaknihy.cz/…candida.html , čili zkoumal jsem vliv stravy, a vypadá to, že opravdu když redukuji cukry, bílou mouku a ty další srandy, co se vstřebávají v tenkém střevě, tak že se mi ten stav zlepšuje a naopak. Opět bych doporučil knížku https://www.megaknihy.cz/…-streva.html .

                Jo, ta probiotika jsem si pořídil, ale vnímám to spíš jako zbytečnost, než že by to nějak pomáhalo. To mi spíš pomohla velká konzumace chilli papriček, opět doporučuji na pročištění střev a posílení ochranné vnitřní (slizové) vrstvy tlustého střeva.

                Jinak jsem objednaný na imunologii, zda něco neobjeví, já jsem sice přesvědčen, že je to nějaká ta systémová mykóza, ale nevím čím přesně je způsobená a tak tápu jak přesně postavit tu dietu, protože i na to najdeš spoustu názoru. Jinak jsem konzultoval s Margit Slimákovou (asi znáš, ne?) a ta mi poradila low-carb dietu a ta mi dost pomohla, víceméně šlo o to žrát jen maso a zeleninu (steak + fazole apod.). Nechával jsem si udělat i rozbor na potravinové intolerance a až na pár zvýšenějších hodnot, nic neobjevili. Pomohla mi i redukce mléčných výrobku, na kterou mám zvýšenější intoleranci. Zkoušel jsem i bezlepkovou dietu, taky není špatná, trošku tím střevům odlehčíš.

                No, to je asi vše, co bych k tomu teď řekl. :-)

                0 0
                • cyklista86  

                  Sorry, ale mas hodne zakladni iformace a vubec se na to nedivas komplexne. Premnozene kvasinky jsou dusledek neceho a low carb stravou jen potlacujes priznaky. Neresis pricinu, takze jakmile zacnes jist cukry/sacharidy znovu, tak kandida se muze vratit v jeste vetsi sile.. Hlavne na low carbu si muzes docela slusne dojebat metabolismus a hadej co se deje ve spomalenem metabolismu. Vsechny ty breberky se premnozuji mnohem vic.. VIdime to ted u tech co drzi „carnivore"diet“. Ano zezacatku se citi dobre a plno problemu ustupuje, protoze odstranili 99% problematickych potravin, ale pak to dopada tak, ze ten clovek ma totalne rozhazeny mikrobiom, snizenou funkci stitne zlazy kvuli deficitu glukozy(snizena premena T4 na T3) neustale jedou na stresove hormony, protoze ty telo musi zakonite produkovat, aby si udrzovalo stabilni hladinu cukru v krvi. Takovej clovek jestli mel problemy s travenim neceho, tak po carnivore diet uz neni schopnej travit krome masa vubec nic a diky vsem tem negativnim zmenam a neustale aktivaci sympatickyho nervovyho systemu se dostavujou nove zdravotni problemy.. Doporucuju se vyhnout vsem vyzivarum, kteri slepe a tupe jako ovce jen nasleduji nejaky styl stravovani typu vegan, low carb, keto, carnivore, makrobio a pod. hovadiny.. Chce to idealne nekoho se znalostma biochemie a bez predsudku k nejamym skupinam potravin..

                  0 0
                  • Aleshek  

                    Hele, to co píšeš , je zajímavé. Nicméně to není úplně tak, jak píšeš, co se týče mého postupu. Vlastně ani doteď nevím, jestli tou příčinou jsou kvasinky. Ani jsem nikdy nijak extrémně nedodržoval nějakou dietu. Že jsem se vyhýbal cukrů, mi nijak neuškodilo, fakt mi to pomohlo. Jejich znovuzařazení mě taky nijak nerozhodilo. Dieta od M. Slimákové taktéž nebyla nijak extrémistická, pomohla mi. Vesměs se k tomu snažím přistupovat tak nějak rozumně. Problémy mám, ale oproti tomu, jak jsem na tom byl, je to teď úplná paráda, i když to vyřešené není a vleče se to roky. Jednu dobu jsem měl i neurologické problémy, pak i svalové. Z toho jsem se hodně vyhrabal. Problémy se objevují podle toho, jak jsem to vypozoroval, se zvýšenou únavou, stresem a zvýšenou konzumací cukrů. Takhle to vidím, cítím, a dává mi to smysl. Hledám dál, jak to řešit. Stravu redukuji vyloženě jen o absolutní sladkosti, ale třeba ovoce mi problém nedělá (výjimkou je mrkvový salát s ananasem, ten mi nedělá dobře, jak jsem si několikrát ověřil). Omezení mléčných výrobků mi taky prospělo. A objevil jsem i další zajímavé vlivy. Čili tím se řídím. Hledám tedy dál, rád bych to vyřešil, ale je to zdlouhavý a složitý boj. ;-)

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Tak nejist vylozene cukr jen tak dava rozum. To maximalne pri nejake zatezi. Jinak cukry jen v celistve podobe jako je treba to ovoce.. Jinak ze ti nedelaji dobre mlecny vyrobky ty co najdes normalne v supermarketu se nedivim. Vyzkousej treba ten domaci kefir s kvalitniho mlika. Ten prave pomaha i s kvasinkama a pod.. Ten mikrobiom je v dnesni dobe proste obrovskej problem. Vsude sama chemie, pesticidy, antibiotika, vsechno sterilizujeme, mejeme. Jestli clovek nedava treba ten kefir, tak nema jak si ten zdravej mikrobiom udrzet..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jen technická ;-) Jak poznáš kvalitní mléko? :-)

                        1 0
                        • cyklista86  

                          Ze to zvire neprozilo celej zivot v kravine a nezralo kukuricu se sojou, ale bylo na pastve venku? Treba?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak to nejsi moc náročnej na kvalitu :-) I kráva, která žere jen seno a každý den je venku na pastvě, může mít mlíko, který je vhodný, tak pro prasata ;-)

                            1 0
                            • Smazaný účet  

                              Odpoved na tvou otazku je jednoducha. Ve sklenici ho nepozna nijak, takze analyza probiha jen pohledem na obal.

                              No jo, ale co v zime. V zime ta nejvic eko bio krava zije jako ta chudinka v tom prumyslovem chovu a zere to stejny …

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                V převařený sklenici určitě ne :-)

                                Ale no tak ;-) Zkus se někde podívat k sedlákovi :-)

                                0 0
                              • cyklista86  

                                Ne nezere prirozene chovana krava to stejny jako chudera z velkochovu. Jinak na pohled to poznas docela snadno. Mliko co za neco stoji se nehomogenizuje. Jinak prestan delat chytreho, ktery se me snazi neustale na neco nachytat. Vis o tom uplne hov..

                                0 1
                                • tsunami  

                                  :-D Vždyť tu na BF děláš všude chytrýho ty sám…

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  „Mliko co za neco stoji se nehomogenizuje“ :-O Hnedle všechny mlíka v ČR se pasterujou vysokou pasterizací a samozřejmě se tím pádem i homogenizují ;-) Homogenizace nemá s kvalitou nic společnýho ;-) Jak píše Phantasma v normální sklenici to nepoznáš. Pokud budeš mít zkušenost, tak poznáš extrémy. Tak že i mlíko od sedláka může být někdy větší sranděra než z hypermarketu :-)

                                  0 0
                                  • cyklista86  

                                    „Hnedle všechny mlíka v ČR se pasterujou vysokou pasterizací a samozřejmě se tím pádem i homogenizují“

                                    Co to placas za nesmysly? Jak tim padem i homogenizuji. Vis vubec co ten proces znamena? Mlc prosimte..

                                    0 1
                                    • Smazaný účet  

                                      Zmenšují se tukové částice a tím pádem se ti neutvoří tuková zátka, protože to lidi nechtěj :-) Teď nám osvětli, co to má společného s kvalitou mléka ;-)

                                      0 0
                                      • cyklista86  

                                        Pripadas si normalni? Nekdo napsal, ze na pohled nepoznam to „bio z pastvy“ od nejakeho krabicaku z Alberta. Ja napsal, ze to poznam snadno. Takove mleko se proste nehomogenizuje zatimco mliko z velkochovu se homogenizuje. CO na tom tvuj slepici mozecek nechape?

                                        0 1
                                        • Smazaný účet  

                                          Ani moc né, když jsem se musel v diskuzi snížit na tvojí úroveň :-) Nauč se chápat psanej text. Phantasma nic o Albertu nepsal, ale na rozdíl od tebe o tom mlíku aspoň něco ví :-) Mozečku :-) :-)

                                          0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Dej mu chvilku, musi si neco vyguglit.

                                        Otazka znela, jak se pozna kvalitni mleko. Pry tak, ze krava byla na pastve a nezrala kukuricu. Chtel bych ho vole videt, jestli by takove mleko po usrknuti poznal … pokud si nechodi cepovat rovnou pod vemeno.

                                        Driv jsem v tom jel hodne – vsechno BIO, utratil jsem mesicne za jidlo pres 10 000,– jen pro sebe. Jenze kdyz vidis profi sportovce, kteri kupuji normalni, „ten spatny velkochov“ a presto vypadaji tak dobre a jsou nejlepsi ve svem sportu, tak uz jsem nevidel smysl takove stravy. V BIO kvalite kupuju jen bily jogurt, z farmy beru hovezi, vejce a uzeniny. Pak zeleninu, kdyz je v Lidlu zrovna sleva.

                                        A citim se stejne dobre.

                                        Syry a jogurty jim denne, mleko nechlastam tak 20 let.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Bio není záruka kvality, ale jen postoj ke krajině atd. Pokud chceš vyrobit kvalitní sýr, tak nemůžeš použít Bio mlíko ;-) To mlíko zkrátka je jako většina ostatních. Není to etalon kvality :-)

                                          Na druhou stranu za to lidi rádi utrácí, tak proč ne :-)

                                          0 0
                                        • cyklista86  

                                          Tak proc si tady delas srandu ze nepoznam „kvalitni mliko“ ve sklenici, kdyz si taky kupujes „bio jogurty“ a hovezi s farmy? Jak poznas bio a nebio jogurt? O necem tu zvatlas a pak si to posledni vetou sam vyvratis? Bio jogurt jo a bio mliko je nesmysl? Zajimave myslenkove pochody..

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Jj, BIO bily jogurt Hollandia je ferrari mezi jogurty. Chutove nejlepsi, proto ho beru. Je takovy naslehany, konzistence uplne jina nez ostatni jogurty.

                                            Co se tyce hoveziho z farmy – kupuju mlete z Beskyd. Rozdil rozhodne znatelny s mletym ze supermarketu. Tmavsi barva a vyraznejsi chut – nejvic vynikne, kdyz delam ragu.

                                            Vejce z farmy – zloutky maji jinou barvu, ale o tohle se v prumyslu umeji diky krmivu postarat. Vejce z farmy jsou hlavne skutecne cerstve, pozna se na bilku i na vysce zloutku. Proto je kupuju. Castecne taky z etickych duvodu.

                                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            A co třeba dobře zrekreovaná, sportovně založená kráva?

                            0 0
    • roman 3D  

      nechci dělat reklamu ale z probiotik co jsem užíval po opakovaných antibiotikách, totálně rozhozenej organismus (průjmy atd.) se mi nejvíce osvědčil Biopron 9 Premium s kombinací s užíváním většího množství vitaminu C s lipozormálním vstřebáváním https://www.celostnimedicina.cz/…ch-bunek.htm

      0 0
      • Vrci  

        Mě, dítěti i psovi fungoval hylak.

        0 0
        • Delkim  

          Hylak je super!!! Potvrzuji!

          Pro děti když je to moc kyselé dát do coca coly a neví o tom

          0 0
    • Pikaču  

      K tématu. Už to tu sice jednou bylo:

      https://video.aktualne.cz/…c1f6b220ee8/

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kysane zeli:)

      0 0
    • Karkule  

      Tato probiotika vyvinuli vědci u nás v Brně :-).Jsou unikátní svý působením. Před cca měsícem jsem měla problémy, které jsem potřebovala řešit cestou probiotik a narazila jsem na Dr. Ryšávka,který za tím vším stojí. „Více zde:“: https://1url.cz/bzZlt. Tak jsem se dostala až k jedné z jeho firem, kde si lze nechat udělat testy na individuální probiotika a dají se koupit i produkty na bázi prebiotik i probiotik vhodná jak na střeva tak i na klouby, detoxikaci atd. ." Více o produktech":https://zdrave-strevo.harmonelo.shop/ najdete zde. Začala jsem je používat a už po 14 dnech, jsem pocítila změnu nejen v břiše, ale i na váze :-). Případně další informace můžu poskytnout , pokud budu vědět. Tak mě to nadchlo, že je ráda doporučuju dál.

      0 0
      • Jirra  

        Tak blbě maskovanou skrytou reklamu jsem dlou neviděl :-)

        0 0
    • milan.v  

      Tak už s nimi běžte do řiti…

      0 0
    • Delkim  

      Jestli mohu doporučit dobrou snídaní s probiotiky a za doslova PÁR KORUN, tak to je Probio rýžová kaše.

      Manželka během půl roku testovala asi 25 rúzných ovesných a jiných kaší a tahle jí jednoznačně nejvíce vyhovuje.

      Občas si jí dám i sám, do toho banán a třeba trocha javorového sirupu.

      Porce vychází asi na 10–12 korun!!!

      https://www.lekarnapohoda.cz/…natur-105163

      0 0
    • Omasta  

      Já mám s těmi probiotiky špatnou zkušenost. Probiotik jsem zkoušel asi 10 a všechny byly účinné. Ale z těch smartprobio jsem měl průjmy, podrážděnost přibývání na hmotnosti a bolesti břicha. Nechtěli mi vrátit peníze a ještě na mě poslali advokáta, který mi vyhrožoval. Asi tam mají těch případů tolik, že kdyby jim vrátili peníze, zkrachovali by.

      0 0
    • Omasta  

      Smartprobio individuální probiotika asi mají kontaminované toxickými bakteriemi.

      0 0
      • Janes  

        …a kvůli tomu ses tady zaregistroval? Jak důvěryhodné :-)))

        0 0
    • cyklista86  

      Delate si nekdo vodni kefir?

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jenom predrazeny byznys. Bez do lekarny a kup normani probiotka za 150,–

      Dneska uz maji volne prodejne probiotika vsechny lidske kmeny, neni duvod platit za nejaka „na miru“. Je to blbost. Zase jen nekdo vymyslel, jak se na aktualnim trendu obohatit.

      0 0
      • cyklista86  

        Probiotika „na miru“ maji smysl za predpokladu ze si nechas udelat rozbor hoven. Coz je dneska bezny u celostni mediciny. Zjisti ti z toho jak mas na tom traveni celkove. Jestli slinivka a jatra(tvora a tok zluci) funkuji jak maji a podle rozboru bakterii ti doporuci urcity druh a k tomu jaka prebiotika. Vetsinou maji lidi nedostatek bifidobakterie a kvuli spatne strave, stresu a pod. maji premnozene vsemozne patogeni kvasinky atd.. JInak nejake smejdy probiotika za 150kc bych si rozhodne nekupoval. Sehnal bych si od nekoho tibetskou houbu a delal si vlastni kefir. V jedne 250ml sklenice mas doslova vic probiotik nez v cele pixle z nejakeho doplnku aten kefir je schopen ti vybalancovat microbiom a potkacit ty patogeni bakterie, kvasinky a pod. sam.. Ja si ted delam z koziho mlika kefir bo kravsky mliko me dela nejaky problemy a nemuzu si to vynachvalit. Chce to jen vytrvat ze zacatku, protoze kdo ma rozhazeny mikrobiom a zacne chlastat slusne davky kvalitniho domaciho kefiru, ktery je poradne fermentovany, tak ten enormni prisun probiotik ty streva cisti dost silne a clovek tak muze met sracku, andymani a pod.. Na tom kefiru je nejlepsi, ze ta vyroba je fakt banalni.. Das houby do mlika a nechas v pokojove teplote 24 hodin kvasit.. Pak idelane precedis ten hotovy kefir do druhe flasky a nechas bez te houby dalsich 24 hodin kvasit cemuz se nadava secondary fermentation(tim se zvysi obsah B vitaminu, zlepsi se stravitelnost kaseinu co tam je, laktoza uz je scela sezrana houbou a pod..) a tu houbu das zase do druhe sklenic a nove mleko. Takze takhle rotujes 2 sklenice od okurek aby jsi mel denne novej kefir.. Jsou lidi co to maji jako hlavni zdroj kalorii, bilkovin/tuku a chlastaji treba 2–3 litry.. Ja davam zatim 400ml a az houba vyroste dostatecne, aby byla schopna kvasit naraz 1L, tak budu chlastat max ten 1L.. Ono to kozi mliko je mnohem vyzivnejsi nez kravske. Ma vic mineralu a vseho. Neni potreba pit vic.. Jeste vyzivnejsi je ovci mliko, ale to uz se docela prodrazi kdyz toho clovek pije vic..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Kozí mlíko asi super, ale kdo to má pít :-)

          0 0
          • cyklista86  

            Ja nechapu jak nekomu muze chutnat kravske a s koziho se mu nadavuje. :D Ja nepoznam rozdil.. :))

            0 0
            • vaclaw  

              Tak pokud vím, tak zatímco u krávy chutná mlíko prakticky pořád stejně (samozřejmě čerstvost, tuk a pod nemám teď na myslí), tak u kozy to hrozně záleží na podmínkách, kde bydlí, co jí, jak se má a tak. Obecně mám kozí mlíko radši než kravský, ale už jsem měl i takový, co jsem nedopil.

              0 0
              • cyklista86  

                Jo pravda zatim jsem mel mliko jen od „profi“ chovatelu kteri si to hlidaji.. Kdo ma kozu jen nekde na dvorku a muze to zrat ledas co, tak se to muze projevit negativne na te chuti to je fakt..

                0 0
            • Smazaný účet  

              To já taky ne ;-) Ke kozímu jsem se ještě neodhodlal a kravský mlíko (teda syrový) nepiju ze zásady :-)

              0 0
        • Smazaný účet  

          Staci zmenit zivotni styl, krmit potvurky tim co maji rady a ony uz se usadi porostou sami.

          Probiotika na miru … takova picovina tvle …

          Lidi uz jsou dnes tak pohodlni, ze nez aby menili svoje spatne navyky, tak daji radsi desetitisice za pilulky. Lidi by nejvic ocenili jednu pilulku na vsechno …

          0 0
    • Smazaný účet  

      A co Mořskou krávu nebude víc bio? Teda pokud nežrala ty plasty…

      0 0
    • Radek Broz  

      Celý dokument

      0 0
    • Bruca  

      Když už tu to téma je… Nemáte tip na nějaká klasická probiotika na úpravu trávení? Actimel moc nepřipadá v úvahu kvůli laktoze

      0 0
      • Smazaný účet  

        Actimel je vlastne obycejny kefir, akorat 5× drazsi.

        Takze v tvem pripade bud kefir bez laktozy, ale ted fakt nevim, jestli se to vyrabi. Mnohem levnejsi reseni jsou probiotika ve forme tablet. V lekarne za 200,– nekolikatydenni kura. Vesmes uz vetsina tech pripravku obsahuje vsechny lidske kmeny a i pri pokojove teplote se jich zachovaji miliardy.

        0 0
      • cyklista86  

        Najdi si na internetu nekoho v blizkosti tveho bydliste kdo rozdava/prodava kefirovou houbu a delej si vlastni kefir. Nestoji to nic. Jen si kupujes mliko.. Phantasma ti tady radi uplne nesmysly. Cela ta pixla probiotik ma min probiotik nez 200ml sklenicka domaciho kefiru, ktery si idelas behem jednoho dne fermentace a za cenu te 200ml sklenicky mleka. Takze skoro zadarmo.. Pro neschopaky co jsou zhnili si to vyhledat mas treba tady nazornou ukazku https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
    • monikkka  

      Je mi 25 let. Myslíte že potřebuju nějaká speciální probiotika na míru, nebo mám prostě zajít do lékárny a vzít to co mi dají? antibiotika beru bohužel dost často a probiotika jsou k tomu prý nutnost.

      0 0
      • cyklista86  

        Spis bych zacal resit to proc beres dost casto antibiotika. Jinak jestli chces pouzivat probiotika tak jestli jis mlecne vyrobky sezen si tibetskou houbu a delej si domaci kefir. Ve 300ml takoveho domaciho kefiru bude vic probiotik jak v celem baleni z lekarny.. Nestoji te to nic. Houbu rozdava plno lidi zadarmo. Pak si jen kupujes mleko.. Pak je jeste moznost delat vodni kefir jestli nejis mlecne vyrobky. Podobnej postup jen misto mleka davas ty zrna do vody s cukrem.. Pripadne si muzes kvasit zeleninu. Nic na tom neni, nestoji to nic krome te zeleniny a mas kvalitni probiotika.

        0 0
      • Aleshek  

        Myslím si, že žádná speciální probiotika nepotřebuješ a zpětně musím říct, že ani já jsem je nepotřeboval, protože jsem do nich šel a byly to víceméně vyhozené peníze. To jsem pochopil po přečtení knihy https://www.databazeknih.cz/…treva-275710 . Hele, když to hodně zkrátím a poněkud zjednoduším. Můžeš si i kupovat různá probiotika v lékárnách, obecně platí střídat je. Preferovat je ale potřeba přirozenou pestrou stravu, základem jsou bakterie mléčného kvašení, čili kefíry, jogurty apod. Důležitá je pestrost mikrobioty, tedy zbytečně nežrat antibiotika na nesmrtelné choroby (tělo si poradí, otužuj se). Nepřeháněj to s hygienou, zabíjíš i ty dobré bakterie.

        0 0
        • zdenicka  

          Co se týče obměňování probiotik, tak s tím zcela souhlasím. Třeba nechápu, proč užívat biopron, pokaždé mi to praktický lékař doporučí, když beru antibiotika. Říkám si – zvláštní… Zkusila jsem tedy něco jiného, konkrétně probiotikus, koupila jsem to na internetu, podle všeho má velmi pestré složení, což u biopronu moc nevidím. Když to srovnám summa summarum, rozhodně mi to udělalo lépe při trávení i zdraví. Probiotika na míru ale nemohu doporučit, moje kamarádka to zkoušla… dala za to strašné peníze a nakonec říkala: bylo to úplně zbytečný, cítím se stejně…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.