• šlapatko

    Nazdar, přiznejte se kolik z vás kombinuje kolo a brusle? Tohle vlákno tu už je.Jen staršího data, proto zakládám nové. O IN-LINE jsem nechtěl mikdy ani slyšet a říkal si že je to dobré tak pro ženské:-) Po nějaké době jsem neodolal a koupil brusle K2 na 84mm kolečkách.Světe div se, tenhle sport mě nadchnul.Vždy si dám narychlo 30km a odpoledne ještě kolo.Po prvním týdnu na bruslích, slibuji že budu ohleduplnější k bruslařům.Nikdy jsem nechápal jak je složité pro bruslaře zastavit na kousku s 30 km/h.Jsem rád za to že poznávám jaká je neohleduplnost od cyklistů k bruslařům.LIDI RESPEKTUJME SE!

    Nikoho nechci urazit:-) Jsem bajker a ročně najíždím 7000–10000km na kole.Dnes se jen trošku zastávám bruslařů.Věřte tomu že s hydrama se brzdí lépe než na bruslích.

    Tady pro zajímavost nějaké trasy.

    Olomouc-Přerov 13km

    Valašské Meziříčí-Horní bečva 30km

    Tak nadšenci koleček.Přidávejte nové trasy s celé republika a třeba i dále:-) Nerváci, zamknětě vlákno.

    Kolu a bruslím zdar.

    0 0
    • Iwo  

      jo, ja „cyklistum“ co nadavaj bruslarum vubec nerozumim, proste u nas bruslari nemaji kde jezdit, tak je jich na tech kousickach cyklostezek, kde se bruslit da, moc. Ale za to oni nemohou, tak jedu chvili pomaleji, nakonec na 95% trasy sveho cyklo vyletu zadneho bruslare nepotkam. (Na bruslich jsem jezdil taky, ale bavi to chvili, na kole se da jezdit furt a kdekoli, ted uz se na inlinech svezu jen prilezitostne, kdyz neni pocasi nebo cas vyrazit nekam dal na kole.)

      0 0
      • šlapatko  

        No uvidíme, zatím mě to baví.Trošku mi vadí že se nedá bruslit všude a za slušným pláckem musím jezdit.Valmez-Hor.beč. je super.Tam a spátky 60km:-)

        0 0
      • marapara  

        U nás na jihu moravy myslím docela je míst, kde bruslit. Cyklostezek, kde jsou poměrně rovné úseky, je tu poměrně dost. Problém s bruslaři nemám, spíš mám občas problém s jejich reakcema. Jedou 2 vedle sebe a když se je snažím podjet, tak když mě uslyší, tak uhnou kousek přede mnou tam, kudy chci jet. Nejhorší jsou maminy jedoucí vedle sebe s kočárkama.

        Jinak brusle mám taky, ale už 2 roky jsem na nich nejel. Kolo mě prostě baví víc :).

        0 0
        • JSt  

          neni chyba v tom, ze na sebe dostatecne predem neupozrnis? ;-)

          0 0
          • Tomahomo  

            Takže pokud jedete např. s kamarádem ve 2 autech na dovolenou tak jedete po cestě taky vedle sebe dokud vás někdo neupozorní?

            0 0
            • JSt  

              hmmm… rozumna poznamka :-))

              0 0
              • miki  

                jak tedy reagovat na dvě holky co se drží za ruce a na uších sluchátka a v mozku skoro prázdno???.

                0 0
                • JSt  

                  kdyz je tohle pro tebe neresitelna situace, nemas venku na kole co delat ;-)

                  0 0
                  • iceek  

                    Jasne, takze podle tebe, on je vlastne strasne neohleduplny, kdyz mu ty dve … prijdou neohleduplny :-))

                    0 0
                    • JSt  

                      nikoliv neohleduplny, ale netolerantni. ale je to samo kazdyho vec, jestli si chce nechat otravovat zivot takovyma blbostma ;-).

                      0 0
                  • miki  

                    chtel jsem od Tebe poradit chytráku a ne debilní poznámky.

                    0 0
                    • JSt  

                      copak tu radu nectes? ;-)

                      0 0
                      • miki  

                        joo ,jsem podle tebe netolerantní v tom že dvě holky jedou se sluchátky na bruslích vedle sebe a já je na kole zezadu nemám právo předjet,jedině počkat až si sami někde rozhodnou že mě laskavě pustí před sebe.Zkus to někde udělat Ty a věř že Tě stazím do škarpy chytráku.

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  pomalu dojedu těsně za ní a předním kolem jí ťuknu do brusle ;-)

                  0 0
                • Ruprt2  

                  se kochej vole!

                  0 0
                • hmm  

                  Stačí zapnout sirenu na řidítkách a je po problému. pořizovací cena cca 200kč i z baterkou a vypínačem :-)

                  0 0
              • Tomahomo  

                Víš, podle mne je hlavní problém v tom, že většina lidí si ty „stezky“ plete s chodníky a podle toho se na nich chová. Nicméně tohle se tu probíralo už Xkrát, takže ať mně šlapatko příspěvky blokne, omlouvám se.

                0 0
          • marapara  

            tomahomo to napsal dobře :). Nicméně, nebudu přece na každého pořvávat, jestli by mi neuvolnil místo.

            Docela často se jezdím Doubravou. V týdnu je to celkem v pohodě, ale o víkendu je to docela peklo, protože lidí, rodin s dětmi, mamin s kočárky, cyklistů je mnohonásobně víc, provoz skoro jako na Václaváku, než ve všední den. Na druhou stranu když je už takový provoz, tak prostě bruslaři mají mít trochu soudnosti a nejzdit vedle sebe, když se tu míjí tolik lidí,

            0 0
    • hmm  

      Tos mě pobavil. U nás ve Štatlu je situace dost mizerná a bude hůř. Já osobně brusle nemám a to především díky tomu že není kde jezdit a cpát se na cyklostezku kterou mám 1km od baráku jako celej Štatl nehodlám. Navíc z názvu vyplývá komu stezku vytvořili, bohužel řada bruslařu to ignoruje a přejmenovala si ji na inlinestezku. Většina jich ani brusle pořádně neovládá jsou neosvětlení a hluší. Prázdný okruhy pro inlineisty kde se bruslení dá naučit svědčí o tom že jim je jedno že se pletou lidem pod kola a ohrožují tak moje zdraví a zdraví mojí rodiny. Dobrých bruslařů jsem potkal 10tky z těch 100vek co na cyklostezce potkávám. Spomalení na vyjížďce mi nevadí ale o zdraví bych díky nějakýmu magorovi s nohama do x nerad přišel. Proto lidi prosím než vlezete na stezku naučte se ovládat brusle a já vás budu respektovat!

      0 0
      • šlapatko  

        Zajímavý názor.Jak píšu výše, do nikoho se nenavážím:-) Je pravda že někteří lidé neumí jezdit a serou se na frekventovanou stezku.První den jsem jezdil po parkáči a učil se přibržďovat.Na fleku nezastavím ani kdybych se posral:-) To bych musel být pán bruslař.Na druhou stranu se snažím předvídat atd atd.Než přejet dítě, nebo někoho zmrzačit, to radši skočím do příkopy.V české republice nejsou cyklo stezky, s tím se musíš smířit.Málo kde je zákaz pro bruslaře, maminy s kočárky atd.Tvé argumenty mluví za vše.Stezku co máš 1km za barákem si přivlastňuješ­.Schválně, je stezka označena jen pro kola?Když jsem vlákno zakládal, čekal jsem podobné příspěvky:-)

        0 0
        • TREK6700  

          Mám brusle a občas jezdím, jenže je to nuda, protože je tam velký limit v terénu. Pokud mám na nohách tu malou hromadu koleček, tak dávám vzorně bikerům přednost. Protože vím jak se bruslaři chovaj… MP3 a haksny přes celou cestu. Už jsem jednoho rychlíka ustlal do křoví. Bylo to před Poděbradama a ja mám kotoučovky a on jen tu směšnou brzdičku na pravé patě, a celý vtip je v tom, že jsem brzdil, protože předemnou jela kráva s MP3 a nohama přes celou stezku :-) a on už neměl kam.

          Je potřeba aby na cyklostezkách platil silniční zákon a bude klid. Každý ve svém pruhu, pravidla předjíždění atd…

          0 0
        • RendyD  

          Stezka pro cyklisty je sekundárně určena též bruslařům. Jinak za mě, kolečka jsou super relax, mám 90mm a docela to na nich letí, spíš se vyhýbám cyklistům.

          0 0
        • hmm  

          Na značení cyklostezek vyobrazenej bruslař chybí, proč asi :-)

          0 0
          • šlapatko  

            Bruslař je vlastně chodec:-) Máš smůlu.

            0 0
            • hmm  

              Nemám,to vím už řadu let. Jenom se tu snažím poškádlit okolí přijít na to jako dycky proč se to teda jmenuje cyklostezka :-) když na ní jak píše jeden týpek na netu můžou i úchylové v dlouhých kabátech :-)

              0 0
      • marapara  

        Tohle je bohužel pravda. Většina „bruslařů“ jsou takový, co se na bruslích na cyklostezce plácají a brusle spíš ovládají jezdce, než jezdec brusle. Takových, kde je to obráceně je tak poměr 1/4 ku 3/4 plácačů. Ti jsou poměrně nebezpeční nejen sami sobě, ale hlavně okolí.

        0 0
      • MlokCZ  

        V Plzni třeba bruslaři využívají okruh pro ně postavený u vodárny pod Homolkou opravdu hodně.

        Třeba minulou neděli jsem jel okolo a byl ten okruh dobře přecpanej, že by si tam rychlejší bruslař než ostatní vůbec nezajezdil.

        0 0
    • K2  

      Na dovolenou se chystáme s rodinkou na Šumavu.

      Díky za tipy na stezky, kde se dá jezdit na bruslích.

      • tipy, kde se ubytovat, aby to bylo blízko k vodě, blízko na stezky(s dítětem cyklosedačka, nebo brusle) a se zázemím pro prcky…
      0 0
      • Dominator  

        Můžu ti vřele doporučit tento areál, jezdíme tam sice v zimě, ale připadá mně to tam bezvadné i pro léto. http://www.lipnoservis.cz/

        0 0
      • miki  

        Je od loňského roku otevřená cyklostezka a i pro in-line z Lipna do Frymburku. Je cca 7 kilometrů dlouhá a vede kolem vody a v noci je osvětlená.Ale je to dost v létě narvaný jak bruslaři tak cyklisty,je to páteřní trasa kolem Lipna.Pak je stejná cyklostezka ještě z Černé v pošumaví do Horní planéale ta již bez světel.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zatím se jen seznamuji se SKIKE. Vytáhl jsem je asi pětkrát a do budoucna je chci kombinovat s kolem. I z těch pár příspěvků v této diskusi je zřejmé, že si asi od drsných bikerů brázdících cyklostezky v okolí Brna vyslechnu své. Je to hlavně o toleranci. Učit se radši budu mimo špičku.

      0 0
    • Kaco  

      Myslim ze inline je supr doplnkovy sport, zatizi ti spoustu svalu ktere na kole malo zapojujes.

      0 0
    • mm  

      Na bruslích občas taky jezdím, hlavně v Olomouci a občas kolem Valmezu.

      Co je to za trasu Přerov – Olomouc? Co máš na mysli?

      0 0
      • šlapatko  

        Omlouvám se za matení.Má to být Přerov-Lipník

        0 0
        • Roman1492  

          přerov – lipník je fajn, ale první úzkej úsek od nemocnice za kozlovice je na prd a hrozně zaneřáděnej špínou…ale dál poho, dá se to otočit až v týně pod helfštýnem

          0 0
          • Tomahomo  

            Nemocnice – Kozlovice? Jezdi od lávky u kurtů kolem zahrádek podél Bečvy.

            0 0
            • Slavoš  

              No a právě za těma zahrádkama a garážema je to úzký a špinavý(posyp pískem).

              0 0
    • winter78  

      Jsem rád za to že poznávám jaká je neohleduplnost od cyklistů k bruslařům.LIDI RESPEKTUJME SE!

      Súhlas. Len psíčkarov by som niekedy nakopal… .Voľne pobehujúci pes popri korčuliarovi je katastrofa-človek musí sledovať aj jeho aj psa. Ak idem oproti nim, tak si ma všimne, ale ak idem spoza nich…koniec :-(. Takýmto miestam sa radšej vyhýbam.

      0 0
    • scret  

      jsem bruslar i biker, ale stejne tak jako me stvou lidi kteri se placaji na kole a klickuji ze strany na stranu, tak mi vadi neohleduplnost bruslaru, kdyz jsou roztazeni pres celou stezku, nejlip v usich pecky a nevidi, neslysi, to me dokaze vytocit kdyz jedu na bruslich i na biku… Polovina lidi neumi ani na bruslich stat, natoz je spolehlive ovladat a pak jsou problemy…

      Jak pises, respektujme se, ale moje zkusenost je takova, ze ti co jezdej pravidelne (brusle nebo bike), tak jsou v poho, ty svatecni jsou hrozny jelitka…:(

      0 0
    • Al Stra  

      co je pěkně, tak průjezd cyklostezky Braník-Zbraslav začíná být o život, docela jsem zauvažoval o nákupu něčeho takového, co myslíte? -:)

      http://www.smrtihlav.cz/…y-p-364.html

      0 0
      • AsiJura  

        Kup si od firmy ESP, ty něco vydrží.

        0 0
        • DaSnail  

          jak je nekalený, tak je to celkom jedno. ***** jak *****

          0 0
          • AsiJura  

            Máš pravdu tohle beru jako samozřejmost, tak jsem to zapoměl dodat.

            0 0
      • RendyD  

        Jak píše kolega ESP, klidně kratší.

        Ale trochu se s ním předem nauč, není to zas až tak jednoduchý.

        0 0
      • tommyD  

        jo o držku je tamten dřevěnej mostik,jak dělali při stavbě mostu přez vltavu

        0 0
    • Flegmatik  

      Miluju zvláště bruslaře, kteří se na těch bruslích ještě odpichují hůlkama a pěkně s nimi švihají. To je fakt labůžo je někde potkat. 2,5 metru šířky stezky na objetí nestačí :-)

      0 0
      • Slavoš  

        Jezdím na kole i InLine (100 mm kolečka a 90mm kolečka s hůlkama).Jak zde již bylo několikrát řečeno,penetrace blbci je v populaci rovnoměrná.Tak na bruslích i kole jich potkávám dost,pořád je to o toleranci.Potkám dost cyklistů (lidi co jedou na kole,ne závodníci) co jedou vedle sebe a je problém je objet nebo předjet,jak na bruslích tak na kole,tak bruslařů (páry co se drží za ruce,nechápu jak můžou bruslit) které je taky problém objet jak ne kole tak bruslích.Na bruslích mě sundala BANDA cyklistů co se neumí chovat na cestě(žádná cyklostezka,cesta s omezeným přístupem).

        0 0
        • jIrI___  

          A největší zlo je když jeden jede na kole, drží bruslaře/-ku za ruku a táhne ho za sebou. Včera jsme se tak málem vysekali oba :-))

          0 0
      • Smazaný účet  

        předjet, a zastavit s kolem napříč…a budou se dít věci :-)

        0 0
    • tiru  

      in-line 4ever :)

      0 0
    • t29  

      Brusle už jsem dlouho nevytáhl a asi to tak zůstane, kolo je daleko lepší. Co se týká ohleduplnosti, musím se naučit za bruslařkama zpomalit a kochat se :)

      0 0
      • AsiJura  

        Taky dobrá strategie:)Celkem ji ze slušnosti využívám.)

        0 0
      • marapara  

        také využívám tuhle taktiku, horší je, když je to škaredý chlap :)

        0 0
    • šlapatko  

      Omlouvám se za matení.Trasa Olomouc-Přerov není.Myslel jsem Přerov-Lipník.Trasu Valmez-Horní bečva mám projetou s poloviny.Jel jsem ráno a potkal jen dva bruslaře a pár cyklistů.Trasu 30km jsem jel 70 minut.Frčí to tam krásně.V létě a o výkendech tam bývá plno:-(

      0 0
      • had_zachau  

        jestli to mas projete z pulky, tak tu druhou ani nejezdi :) na brusleni bohate staci valmez – roznov (popripade jeste na dolni becvu

        0 0
        • šlapatko  

          Nazdar, co zbytek? Pro brusle nesjízdné?

          0 0
          • jIrI___  

            Od konce Dolní Bečvy jsou asi dva úseky po šotolinkách, od Prostřední Bečvy se jede kus po místní okresce.

            0 0
            • šlapatko  

              Díky ti.Tahle stezka začíná být provařená.Provoz větší a větší.Pohodově se dá jezdit jen v týdnu nebo ránama.Je to tam fajn.Jen je škoda starých singlíků kolem Rožnova.

              0 0
              • jIrI___  

                Já po ní jel v sobotu odpoledne (Rožnov – Prostřední Bečva a pak na Soláň) a potkal jsem asi 6 cyklistů a 2 bruslaře. Ale bylo zima a hodně foukal vítr. Jinak s tebou souhlasím, o pěkných víkendech je to tam dobré fakt jen na kochačku prdelek inlajnistek, případně pózing u biku :-))

                0 0
    • Scotty  

      Já jdu občas zabruslil s přítelkyní do Frýdku k Hyundaii..Buď na velké parkoviště,které jsou volná,nebo i na okruh kolem fabriky.. povrch dobrý,žádný provoz. Jinak se ale věnuju In-Line hokeji…takže cyklistům moc nepřekážím :)

      0 0
      • AsiJura  

        O tom jsem slyšel, ale jezdíme kolem Olešné, máš přímé srovnání s tím hyundaiem, stojí za to tam jezdit?

        0 0
        • Scotty  

          Celá Olešná se nedá dokala,ne? Na bruslích jsem tam nebyl,jen na kole. Nemám to změřené,ale kdyby sis dával celý ten okruh kolem Hyundai,tak to má odhadem 3 – 5km určitě. Je to uplně nová cesta s dobrým povrchem. Provoz minimální,jen kousek možná u hlavní bráby,ale pak ty zadní části jsou uplně bez aut. Občas si tam motorkaři testujou maximálky,ale jinak je tam fakt klid..a my jsme spíš na těch parkovištích a to jsou fakt velké betonové plochy,bez aut.. Nevím,jestli se to objeví správně,ale je to tady A ten okruh na mapě taky pěkně uvidíš..

          0 0
          • AsiJura  

            Nevím jak dlouho to tam je, ale tento rok už je v provozu okruh komplet kolem olešné, nový asfalt, šířka tak jeden jízdní pruh a má to cca 5km jeden okruh, teprve tam mě začly bavit brusle, které jsme po dvou letech zase vytáhl, ve městě je to hrůza ale tam pohoda, je to i celkem členité, dá se to jezdit v obou směrech, po cestě hospůdky a akvapark, zdá se mi to ideální.

            0 0
    • šlapatko  

      Většina lidí to vidí s nadhledem a to je fajn.Dnes jsem potkal spoustu párečků držících se za ruce, nějaké ty pejskaře a párek důchodců taky neměl chybu:-)

      0 0
    • hajda  

      Ja jezdím oboje a problemy žádné s nikým nemám. Nechápu lidi co nadávaji na bruslaře-amatéry. Jinde než na cyklostezce se bruslit v podstatě rozumně nedá a že se plácají?!každý třeba nehrál hokej jako spousta lidí tady ale někde se to naučit musí resp. chcou..já třeba hokej hrál, takže s bruslením nemám problém ale ocením aspoň že se ti ostatní hýbou…!! Když někoho takového dojedu tak prostě počkám až se „srovná“ a pak ho fpohodě předjedu. Tak samo se snažím já uhýbat kolům. Běžně jezdím s kámošem vedle sebe a kecáme, jakmile slyším kolo tak samozřejmě uhnem ale nevím co se na tom komu nelíbí. Je to jenom o toleranci, a jak jde vidět, ta se vytrácí…

      0 0
    • Uruwashii  

      já jsem dřív jezdil na bruslích na U-ramapách a tam jsem problem s cyklisty neměl ,–))

      0 0
    • AsiJura  

      Tak zrovna dneska situace, kdy jedu na kole s kámoškou po asfaltové stezce kolem řeky a před náma pár na bruslích s hůlkama, pro některé neřešitelná situace, ale když jsem pozdravil a řekl pozor z leva, tak bez problému uvolnili cestu, následovalo moje poděkování a myslím, že to nikomu nic neudělalo, asi tak.

      0 0
      • jIrI___  

        Klasika je, že řekneš „zleva“ a oni na levou stranu uhnou :)

        0 0
        • AsiJura  

          S tím se musí počítat, takže i přiměřená rychlost(pomalost) je nutností. Já naštěstí po takových stezkách nejezdím tolik aby mě to po čase začlo ***** a došla mi trpělivost, trochu chápu že pokud někdo jezdí takhle pravidelně tak mu občas rupnou nervy.

          0 0
          • hmm  

            Někdo má tu čest po nich jezdit i denně už řadu let od otevření a pokaždé když potkám nějakého chodce alias bruslaře jak si v Hervisu kupuje brusle tak už ho vidím jak mi zvedá tlak na stezce :-)

            0 0
    • weekend warrior  

      http://www.powerslide.cz/…ing-208.html neotevírá se tím svět i mimo nové cyklostezky za miliardy? jen mě tak napadá, že šudlat se po takové stezce, kde se promenáduje bambilion jiných „zoufálců“ nebude to pravé poježdění, ale nevím…

      0 0
    • daymaker  

      cca 2–3 roky zpátky jsem bruslil hodně aktivně… Opava je město bruslím zaslíbené, dalo by se říci, že už si na bruslaře tak nějak všichni zvykli… mám speedy se 100mm kolama a je to už plnohodnotný sportovní nástroj na kterém se dá během hodiny vyšťavit neskutečně… navíc tady máme kde trénovat, takže good… bohužel mě časem klasicky přestalo byvit jezdit v parku dokola, nebo „naši“ 14 km trasu pořád dokola… takže poslední 2 roky jenom sporadicky, kolo je prostě svoboda…

      P.S. – buďte si jisti, že mantáci na bruslích, maminy atd., sportovním bruslařům vadí stejně jako cyklistům.. manták je prostě manták, jedno na čem jede!

      0 0
    • Radez  

      Tak třeba u Olomouce bych mohl ještě doporučit trasu, na které sem se loni v létě pěkně zmastil, páč se mi hryzl šutr mezi kolečkama a pak sem nosil asi měsíc límec na krku :-), ale jinak asfalt tam je pěknej. Začíná to u novejch satelitních baráčků v Hlušovicích a vede to podle potoka snad až do Bělkovic (může to mít tak 4 – 5 kiláků). Neplést si tuhle trasu s tou jednokilometrovou, která je pří výjezdu z Olomouce na Štemberk ještě před tou benzinkou a vede přes koleje, tam je to pěkně naprd.

      Jinak bych ještě mohl doporučit provařenou stezku podle Labe v Pardubicích, která vede až pod Kuňku (se slzou v oku na ten asfaltík vzpomínám :-()

      Co sem teď byl párkrát jezdit v Praze, tak to je taková ta Vltavská magistrála, nebo jak se tomu říká, kde se dá jet od bazénu v Podolí až po most Závodu míru. Místama ten asfalt je dost tragickej a jindy než časně ráno se tam moc nedá jet, páč tam sou mraky lidí, na všech hejbadlech, co snad existujou a navíc se v půl desáté srocuje BFko pod Baranďákem :-).

      Kdybyste měli nějaký doporučení, kde se v Praze dá jezdit s pěkným asfaltkem a dobrou dostupností mhdéčkem, tak to sem klidně napište :-). (I když jak dovezu kolo, tak brusle půjdou do skříně).

      0 0
    • frederick  

      Bruslím taky a chápu, že to neni jednoduchý, brzdit na fleku jak s hydrama, ale irituji me lidi, kteri i po upozorneni(zvonek nebo písknutí)i ne­kolikrát zasebou, ze za nima jede nekdo rychlejim neuhnou a jedou si to svoje, siroce pres celou stezku, pak je mi uplne jedno, jak skonci…proste jedu!

      0 0
    • Volf  

      Brusle jsou super a jednak zde máme spoustu jezedáckých silniček s krásným asfaltem / na cyklostezky pro pohyb kudlu jedoucích volů na kole raději nejezdím / a pak chodíme na hokejbalový hřiště hrát hokej na bruslích. Brusle beru jako možnost dát si rychle do těla, protože nesnáším běhání a na kolo potřebuješ dost času. A v zimě chodím bruslit a hrát hokej minimálně 2 x týdně na normálních bruslích. Brusle jsou prostě super.

      0 0
    • brdy  

      Ahoj hlavně těm bruslařům prosím uhněte :-) Dneska se již jezdí normálně průměr 30 – 32 v jednom na 20km a když se zatáhne tak se to v pohodě rozjede i po rovince bez podpory větru přes 35 km/h. Jinak já mám vyzkoušeno, že to chce radši křičet dopředu. Na těch bruslích se toho fakt moc neudělá. Jezdil jsem kdysi závodně cyklistiku a tak se za kolem v háku rád svezu, ale není to bohužel moc často. Většina cyklistů mi přenechá špici :-) Teda tak to funguje u nás v Berouně a tímto zdravím všechny cyklisty, s kterými jsem se tam v pohodě potkal. Pro letošek bychom si snad mohli přát méně psů :-)) na té cyklostezce do Srbska.

      0 0
      • Smazaný účet  

        cesta do Srbska byla dobrá naposled když od Tetína směrem na Alkazar útočili indiáni…od tý doby to jde do háje

        0 0
      • iron.hide  

        a ked ja na cestaku idem 36–38 tak preco by som mal uhinat?

        btw takychto rychlych inlinestov ako ty je minimum, kym rychlych ziletkarov je hodne.

        ale inak na to, ze nemate brzdy, tak to je dost velka rychlost. to staci aby ti nahle vbehlo do cesty decko ci pes a konec.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ma cykloarogance nezna mezi, takze si budu klidne smrdlat svoje a prdel nesoupnu ani o miliprd ikdyby sis vyrval plice…pokud ti to vadi, jezdi pomaleji_:)

        0 0
        • hawrda  

          Tak,a už zase bude s teplem vylejzat bruslařská svoloč:).

          0 0
      • brdy  

        Nevim, ale se silničkou mě to na cyklostezky netáhne, ještě ke všemu když je slepá a vedle je úžasná silnice. A s horským se snažím asfaltu vyhnout. Trošku mi uniká smysl kupovat odpruženou vidli natož fula a jezdit po vyasfaltované cestě. Na druhé straně řeky je pěkná polňačka. Rád se ale kouknu na pěkný kola :-)

        0 0
        • iron.hide  

          no napriklad my tu pri dunaji mame 100 km hradze (50 km na kazdom brehu, prepojene vodnym dielom, takze sa da robit pekny okruh) a to je idealne pre silnicku. blbych je len par kilometrov pri meste, tam sa pohybuje skutocne dost vela bruslarov.

          a ta druha cast – asfaltove cyklostezky sluzia predsa aj ako komunikacie smerom z lesa a do lesa, nie kazdy bajker ma to stastie, ze byva hned pod horou. a ked mas za sebou 80 az 100 km v terene, tak uz sa ti nechce ist ani po tej polnacke, ale radsej to domov rychlo preletis po asfalte.

          0 0
    • Jimm22  

      Nojo, už nám to začíná, ještě aby silničáři zametli silnice a hurá :)

      Taky mám odmontovanou brzdu, bo zavazí při přešlapování, takže sem tam se stane, že brzdím rypákem v zemi. Ale kvůli cyklistům asi ani jednou, občas malý dítě který se motá přes celou stezku a vlítne ti pod kolečka, ale spíš mě serou autaři. Jednak nechápou proč jezdím na silnici vlevo, takže občas klepání na čelo a pak to jejich řezání zatáček do kterých nevidí a jedou úplně při kraji ve velké rychlosti. Buďto nemají rozum, nebo fakt nevím.

      Když vyjede z kolony auto jede přímo proti mě po krajnici a čeká že já asi roztáhnu křídla a přeletím ho, nebo fakt nevím. Blbý je, že vedle krajnice máme svodidla, prostě není kam už mu uhnout …

      0 0
      • jonti  

        Tak jet na bruslich po silnici vlevo je opravdu demence, i kdyz je to podle predpisu, ze bruslar je technicky chodec.

        Kdyz pojedes normalne vpravo jako cyklista a behem predjizdeni se nebudes odrazet, tak to bude mnohem lepsi.

        0 0
        • Jimm22  

          Jet vpravo je taky o nicem, nevidis auta co tě předjíždí a nemaš šanci na to reagovat tim že se přestaneš odražet. Leda by ses furt otačel a to se neda.

          Proto se jezdi vlevo, abys viděl. Cyklisti mi neva

          0 0
          • eporedax  

            Kdyz oni to komentuji borci, co na bruslich treba nikdy nestali, nebo i jo, ale nezkouseli jet po silnici…

            Existuje takove male zrcatko na rukavici, ale to je taky nanic, spis je lepsi si najit nejakou malo frekventovanou silnici s novym asfaltem, ale taky ne vzdy je takova moznost.

            0 0
            • Jimm22  

              To je dost problém tady u nas, buďto hnusnej asfalt, nebo frekventovana cesta, nebo hank jak prase. Da se tu jezdit po novym asfaltu na prehradu, ale to je pravě v letnich měsících nahovno, bo je desnej provoz. Jinak je to krasna 40km trasa až na hrad Svojanov.

              Obcas zajedu na motodrom do brna, ale to je tak na zpestření.

              0 0
            • Jimm22  

              Je mi to jasny, je to jak s tema autařama, tak neznaji vyhlašku, ale hlavně že si klepou na kebulu :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.