• bagr84

    Cau, rozhodl jsem se poridit na pristi sezonu novej bajk, a jelikoz uz nejsem chudej studentik (a za letosni sezonu si to zaslouzim :)), rad bych neco lepsiho, proto zadam o radu mistni zkusenejsi bikery :)

    Co hledam? Hardtaila se sportovnejsi geometrii, na delsi vyjizdky, neco „svihovejsiho“ a rychlyho. Jezdim „rekreacne“ prevazne okoli Brna a Vysocinu (Namest, Bites, Trebic), cili ne moc technicky narocny trate, spis tvrdej rychlej povrch, kopce, zadny velehory. Obcas nejakej ten les a koreny, pomerne dost ale silnici, hlavne behem tejdne kdy musim vyjizdet z domu, z mesta. Na komfort si moc nepotrpim, chci neco spis tuhyho, v cem se da dupat do pedalu. Snazim se vzdy fyzicky „znicit“, flakani na kole a kochani me moc nebere, to asi prijde s vekem :). Par cisel – merim 191 cm, 100 kg, najezdim tak zhruba 4–5k km rocne, ma to ale vzestupnou tendenci. Co se hmotnosti tyce, behem pristiho roku myslim ze nebude problem dostat se pod 90 KG, pokud to pujde dal jak do ted.

    Rozpocet cca 45 tisic, nerad bych prekracoval. Jen pro predstavu, moje posledni kolo je (udajne hlinikovej) Rock Machine, z roku 2003 – viz. foto.

    Ted k vyberu samotnyho kola. Kvuli sve prasacke vaze si rikam, ze nejlepsi bude asi vybrat kolo predevsim s kvalitnim ramem, zbytek se da casem vylepsovat. Jsem ale dost nerozhodnej hlavne co se materialu ramu tyce, historii jsem tu prosel asi milionkrat a dosud nevim zda hlinu nebo karbon, cili bych rek ze to vyjde ± nastejno, spis se ale klonim na stranu hliniku.

    Kola ktery mam zatim vytipovany (vse modely 2009):

    Scott Scale 40 http://www.snowboards.cz/…48248-scott/

    • momentalne asi muj nejvetsi favorit, ikdyz nejsem si jistej zda to neni predrazeny. Platim za kvalitu nebo spis za znacku? Co model 35, vyplati se priplatit?

    Superior XP 930 http://www.cykloadam.cz/…lack-09_1424

    • musim priznat ze se mi supy libi, ale moc duvery, i vzhledem k nekterym nazorum mistniho osazenstva, v to nemam. Libi se mi sram, osazeni a geometrie celkove, ale nevim co cekat od ramu :(

    Dale pak:

    Stevens Manic http://www.stevensbikes.de/2009/index.php?… nebo Stevens SMC FLIGHT SLX http://www.stevensbikes.de/2009/index.php?…

    • Stevensy bych opravdu rad, ale pokud vim, u nas je jen jeden dodavatel (v MB) a byly tu i negativni zkusenosti s nim. Mozna bludy, mozna ne, ale i z praktickyho hlediska se mi nechce bejt zavislej co se servisu / garance / zaruky tyce zrovna na nekom pres pul republiky vzdalenym, kdo u nas navic nema konkurenci a zrovna nejlepsi reputaci. :( Asi bych radsi neco „tuctovejsiho“ cili dostupnejsiho, na co si muzu negde v kamenaku sednout, popripade zkusit. Z podobnyho duvodu se mi moc nechce do RB (CRX), Duratecu (Torrain), ale kola se mi libi.

    Pell's Razzer Carbon X9 http://www.mojekolo.cz/…-carbon-x9-d – na sportlifu me docela zaujaly, ale vzhledem k „vehlasu“ jejich zakaznicke podpory a problemy s ramy a lakem, nevidim to jako realnou volbu…

    Trek 8000 – sazka na osvedcenou kvalitu, ale ten letosni design, to je na me uz moc :(

    Shrnuto a podrtzeno, dalo by se rict ze se rozhoduju mezi Scottem a Superiorem, pokud me nekdo nepresvedci ze je i jina alternativa. Rad se necham vyvest z omylu :)

    Predem diky za nazory, tipy a reakce. Btw vim ze tu uz na to topic je, ale ne vzdy se tam clovek docka odpovedi, navic to pro me neni mala investice, tak mi odpustte jeden topic navic. Nechcu aby to negde zapadlo :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      a co třeba DURATEC?

      0 0
    • Zerocool  

      asi bych šel do scotta, a postupně došetřil na lepší kola, bude to spolehlivý bike

      0 0
    • Marccoo  

      Zkus nějakou Meridu,Ghosta,tře­ba.Sup celkově lepší výbava,kromě vidlice.Scott dobrý rám a vidlice,komponenty nic moc.Dá se i sehnat velmi dobrýho apache.Proto bych nezužoval výběr jenom na ty dva.Pokuď by jsi zvažoval nákup Stevense,tak to už můžeš rovnou kouknout po Zapadoněmeckých strojích,Cube,Ra­don,Canyon.A ne­bo tohle

      0 0
      • bagr84  

        Letosni Ghosty ani Meridy se mi moc nelibi, videl jsem to na SL na zivo a fuj (hlavne teda meridy) :(.

        Ohledne supa, myslis ze by byl problemovej, vzhledem k mejm telesnejm parametrum? :) Nerad bych porizoval novej ram po dvou sezonach „setrivyho“ jezdeni…

        Jinak Stevense jsem tak nejak zavrhl proto, ze proste neni moc sance si to kolo zkusit. Ze stejnyho duvodu neuvazuju ani o Radonu, Canyonu (ten je gooood :)) a koneckokcu ani Duratecu :( Nejradsi bych proste neco, co je k dostani u nas.

        Jinak diky za tipy fsem :)

         
        0 0
        • Marccoo  

          Supíci se mi líbí,dokonce jedem v mojem okolí dost řádně jezdí (XC870) žádný problém.Trochu měkčí lak.Akorát ta vidle by mohla zlobit(nemám to o sebe,co jsem se tu dozvěděl.)Já jsem nikdy R7 neměl.Fandím  SUPíkům a šel bych do něj.Já si objednal rám od Radonu a stavím si sám HT,taky to je řešení,pro ty co chtějí mít kolo přesně podle sebe.

          0 0
      • dua  

        Mužu se zaptat, proč dycky doporučuješ tohle? Jinak je o 20 k levnější, než bagr84 hledá…

        0 0
        • karliner  

          možná proto, že to je kolo za velmi dobrou cenu, he?

          0 0
          • nnoe  

            To sice je, ale za 45 tis. se dá sehnat či postavit lepší…:) 

            0 0
            • Marccoo  

              Jo?O co je ten trek lepší? O 20000!O drobnosti za který bych teda dvacku nedal.Jedině ta vidle.

              0 0
              • nnoe  

                Prosim tě klid…koukám, že ti na Drosiggera nesmí nikdo šáhnout :) Napsal jsem svůj názor…ten tvůj ti neberu

                 
                0 0
              • Kubiczech  

                Co treba ten ram? To je podle meho nejvetsi neznama Drosigeru. To nic nemeni na to, ze srovnavat kolo za 25 tis. s kolem o 20 tis. drazsim je blbost stejna jako radit nekomu, kdo chce kolo za 45 tis. Drosigera za 25 tis. (:

                0 0
                • Marccoo  

                  Rám taky neznám a ani znát nepotřebuji.Výbavou je na tom skoro lepší než kola co si našel,tak proč bych mu ho nedoporučil.

                  0 0
          • Marccoo  

            Za ty peníze to nejlepší co se dá sehnat.Stačí se podívat na jiný výrobce,cena je minimálně o deset víc.

            0 0
    • Hnoj  

      Za 45K bych jednoznačně stavěl…

      Rám asi osvědčenou klasiku NS Luzifer, reba SL 2009, nějaký rozumný výplety (Novatec, XR4.2D, Laser/Revolution) a koupit XT sadu, dokud je za pár šupů, po novým roce to půjde postupně nahoru a ty krámy okolo Ryčí, syncros, to už je fuk…

      0 0
      • Marccoo  

        Taky bych volil tuhle cestu,ale někomu se třeba nechce.

        0 0
      • jonti  

        Mne by sa aj celkom pacila alternativa na kolokrame, Maxari na XT

        Inak by som mozno radsej poskladal komplet na v jednom obchode nech ti to uz aj poskladaju a nemusis riesit veci ako skracovanie vedenia brzd ci nastavovanie radenia.

        Z tych co si napisal by som asi bral toho scotta, predsa len jazdis na rame a vidlici a nie na komponentoch. Si myslim, ze by siel zohnat aj nieco lacnejsie, ked na bikestore mas Scale 30 minulorocny za 47 tisic. O tmo by som premyslal tiez, scale maju vsetky super geometriu.

        0 0
        • jonti  

          Este k supovi, ja ho vozim, je velmi dobry ram, ale fakt dlhy, toto treba brat urcite do uvahy, ta velkost 21,5 je podla mna aj na 190cm prilis.

          0 0
        • bagr84  

          ten no saint vypada moc pekne, jen opet obava – co ty trubky udelaj pod moji prdeli? :) Cim lehci ram, tim horsi pocit z toho mam. Nebo ty obavy nejsou na miste?

           

          S tim scottem, kolo hodlam porizovat v unoru ±, ted se jen rozkoukavam. Proto vubec neuvazuju o starsich modelech, prece jen tou dobou toho uz moc nezbyde, aspon si to nemyslim…

          0 0
          • jonti  

            Na 90kg by to podla mna bolo v pohode. Ale ten superior a al scott tych 100 vydrzia uplne v pohode. Este by som pozrel ten specialized stumpjumper pevny, myslim ze ho mali v 69 alebo radotine.

            0 0
        • bagr84  

          nakonec to vypada na to skladani kola (Hnoj, diky :)), ale jeste uvidime, chci se vic porozhlidnout.

          0 0
        • Seadat  

          Ten No saint vypada jako  vyprodej veci z kolokramu, co se nikam nehodi :-D fuj!

          0 0
      • pižmoň  

        Jo taky bych to tak udelal,ale dal bych X-0grip a dozadu taky sram x-0

        0 0
    • kolda  

      ja ted asi pul roku jezdim ram GF,viz profil a jsem spokojeny. neni to uplny pericko,ale ani zadna kovadlina.

      s tvoji vyskou – neuvazujes o 29?

      0 0
      • bagr84  

        Gary se mi libi, ale nechtel bych ho (divny co? :D). Nevim, nejak mi proste nesedi, ale ten kousek co mas v profilu je opravdu povedenej.

         

        Jinak 29 me nelaka.

        0 0
        • kolda  

          divny – ne,kazdej dle svyho gusta:) jinak v teto hladine bych asi taky skladal. hodne stesti, at mas bajk podle predstav

          0 0
          • bagr84  

            Vypada to, ze nakonec se asi skladat bude, jen jsem dost na vazkach s ramem, prece jen se mi ten scandiovej luzifer nezda, a to predevsim kratsi zivotnosti :(

            Uvazoval jsem o treku 8500 (2008), ale to shanet bude uz asi nadlidskej ukol a novej model se mi v te bile moc nepozdava… Pak jeste prichazi v uvahu Orbea Lanza, Giant XTC 0, nejakej Sup, ale moc nevim…

            Mimochodem, co rikate na tohle?

            http://www.kola-dema.cz/?…

             

            Videl jsem to na Sportlifu a vypadalo pekne, navic podle tohoto testu to vypada jako neco, co by mi mohlo vyhovovat, ale nebyl jsem nigde schopnej najit geometrii ba ani stranky vyrobce…

            http://cykl.cz/…zpravy-testy

            0 0
            • Smazaný účet  

              no jak už tady někdo napsal jezdíš na rámu, vidlici, … a této firmě bych asi nevěřil, a určitě tady mezi lidma moc populární nebude.

              0 0
            • Marccoo  

              koukni na tohle

              0 0
            • Marccoo  

              Jinak Demu bych určitě nebral a ta výbava taky nic moc

              0 0
            • jIrI___  

              No nevím, když člověk takové poměrně drahé kolo, pak by byl hřích ho kazit rámem Dema.

              0 0
            • cagalam  

              Tady ten TREK 2008 pořád maj !!!

              0 0
              • bagr84  

                Super, dik. Snad se mi od nich dostane brzo odpovedi :)

                0 0
                • bagr84  

                  Tak maji k dispozici 19,5", to je pravdepodobne asi malo na 191 cm vysky co? :/

                  0 0
                  • roud  

                    jj na tebe je to malý :O(

                    0 0
                    • Marccoo  

                      Myslíš?Já mám 20 a měřím 184,skoro bych snesl i menší.

                      0 0
                      • roud  

                        Doporučuju najít si geometrii a porovnat ji s tím co zrona jezdíš trek má to číslování zláštně posunutý…

                        0 0
                        • roud  

                          teď sem ale na rozpacích nejsem si jist na kterou stranu…

                          0 0
                        • Marccoo  

                          Mě je to fuk,jenom si říkám že stěma 7cm navíc by snesl i mojí dvacítku.

                          0 0
                          • Marccoo  

                            Neznám teda geometrii treka,třeba je ta 19,5 fakt malá.

                            0 0
                            • roud  

                              Já teď fakt váhám jak to s ní je vím že JE pRostě Jiná dopOručuJU to PorOVnAt S tiM Co MÁ tEď

                              0 0
                              • cagalam  

                                Když porovnám geometrii rámu toho co mám teť 18,5" tak TREK mi stačí 17" :-)

                                0 0
                                • Marccoo  

                                  No vidíš,možná by mu mohla 19,5 stačit,já mu to zjišťovat nebudu.Roud něco tvrdí a nemá to podložený číslama.

                                  0 0
                                • roud  

                                  jj poplet sem to je to obráceně než sem psal…

                                  0 0
                                  • Marccoo  

                                    Takže?To vypada,že reálně může být 19,5 od Treku delší než třeba moje dvacítka (601mm)

                                    0 0
                                    • jonti  

                                      Rozhodne je dost dlhne nez 600mm, chvilu som skusal 9.8 a ten bol len o malo kratsi nez sup v 20 palcoch, ktory ma 635mm.

                                      0 0
                                    • roud  

                                      17,5 by měla odpovídat normální 19ce od ostatních značek snad sem se v tom zas nezamotal :O)

                                      0 0
                                      • bagr84  

                                        Chlapi diky za informace. Vcera jsem meril svuj ram a nektery hodnoty (treba efektivni delka horni ramovy trubky) vysly dokonce mensi nez na tom treku, ale tezko se to soudi, ta geometrie ramu celyho je proste jina. Zitra postnu vic, dnes jsem lehce priozralej a tezce prezranej, jakakoliv aktivita by me mohla zabit… :)

                                         

                                        Hezky svatky vsem.

                                        0 0
                                        • bagr84  

                                          Ok, tak tady trosku detailnejsi informace:

                                           

                                          Ted jezdim ram wildfire (2003) od Rock machinu, velikost 21". Rozmery jsou nasledujici (v zavorce uvadim rozmery treku, bohuzel letosni model, lonskej jsem nenasel, ale pokud vim rozdil tam neni, nebo jen minimalni):

                                           

                                          Efektivni delka horni ramove trubky: 605 (trek 625)

                                          Delka retezove vzpery: 42 (42)

                                          Rozvor: 110 (110)

                                          Vypada to tedy ze ten Trek by snad mohl byt i vetsi nebo aspon stejnej, ma ale mensi sklon sedlovy trubky, cili vysouvanim sedla se neprodluzuje delka posedu tak jako na mym stavajicim bajku. Vzhledem k tomu, ze jsem ale nenasel v nasich bajcich jedinej trek 21", nezbyva nez si myslet ze tenhle rozmer je opravdu uz moc velkej. Nejlepsi by ale samozrejme bylo to nekde vyzkouset…

                                           

                                          Jinak jen pro zajimavost, rozdil v geometri:

                                              
                                          0 0
                  • Evilcleaner  

                    mno já mám 182 cm a od treku 19,5'' a  musel jsem dát o 4cm kratší představec (70mm, a je to super, kolo je fantasticky živé) abych nebyl moc natažený… myslím že ti to bude stačit

                    0 0
                    • bagr84  

                      Snad jo. Nevis jestli se ten tvuj trek nejak lisi geometrii od modelu 2008?

                      0 0
                  • cagalam  

                    tady ses díval?

                    0 0
            • DaSnail  

              DEMA – www.dema.sk

              geometria:

              0 0
            • pos3k  

              Muzes se optat i tady

              0 0
    • Indian  

      http://www.vokolek-import.cz/…2-1223470456

      rám a vidlice je základ, toto je nejlepší, komponenty jak budou postupně odpádávat můžeš postupně měnit za lepší

      0 0
      • Evilcleaner  

        no nevím mi to docela přijde jako hnus no… vůbec se mi to kolo nelíbí, nepochybuju však o funkčnosti

        0 0
        • jIrI___  

          Mě to tam děsně kazí Fatty, ta je vzhledově hnusná. Tám zas tak škaredý není a navíc je to Cannon. Já bych se ale za 45k radši poohlídl po jiném biku.

          0 0
        • bagr84  

          Vidim to uplne stejne…

          0 0
        • roud  

          Je to jen blbě nafocený podívej se např. na mýho cannona fatty je krásná :O)

          0 0
      • Smazaný účet  

        a časem třeba i lefty dát :)

        0 0
    • Krocan  

      zkus kouknout sem)

      mimochodem nejlepší poměr cena/výbava má asi tohle)

      0 0
      • bagr84  

        pokud se nepletu, v prvnim odkazu se resi jen fully.

         

        co se tyce druhyho, je to sice pekne vybaveny, ale pro me nedostupny :( Chci kolo od nas.

        0 0
    • dancing dog  

      eště bych si jen dovolil, co skoro vlastně vždycky,za ty peníze bych už uvažoval o fullu. Ale to Ty asi z nějakýho důvodu nechceš. Na Tvy pojetí jízdy by možná byla ta merida Matts nebo jak to je, recense na ní je v „lednovým“ Velu… ten Cube mi zase tak cirkusovej nepřijde..asi vše, hodně štěstí při výběru, pak radosti a spokojenosti při užívání…

      0 0
    • Seadat  

      Za ty prachy asi nic – ja bych sel do CUBE Reaction :-) za ty prachy dobry osazeni, dobra volba

       
      0 0
    • nnoe  

      Zkus se mrknout na něco od Meridy…ted po slevách za 45 tis. již koupíš i kola z vyšších modelových řad a tím pádem se slušnou výbavou např. HFS 3000 (4000) nebo možná i TFS X-edition.

      Jinak se mi nejvíc zamlová TREK 8500, kterej už je po slevách taky za nějakých cca 45tis. a nebo některý z těch SUPů 09…

      Tak ať se ti výběr podaří…

      0 0
    • yoggi  

      nechcem ovplyvnovat ale ja osobne si myslim ze o supe tu idu viac len predsudky. to iste plati aj o authore a pritom sam som na modely modus najazdil 15tkm bez problemov odvadzal svoju sluzbu a nemozem nic nan povedat. teraz na jar idem kupovat novy bike povodne som mal v plane superior xp 930 ale rozhodol som sa pre modelovy rok 2009 a model XP 970 a myslim ze krok vedla to nebude.

      p.s.: design supu sa mi paci je to jeden s dovodov.

      0 0
      • bagr84  

        sup jsem definitivne nevyradil, ted sem si prohlizel par svejch fotek z SL a je to proste krasnej bajk :)

        0 0
    • Evilcleaner  

      tady je trek 8500 '09 za docela zajímavou cenu: yogi

      0 0
    • bagr84  

      Tak jsem dnes nasel kamenak, kde maj jeste Trek 8500 (08) k dispozici. Velikost 19,5" a on je nakonec mozna fakt delsi nez ta moje 21" od RM :D

      Sedl jsem si na to a velikost mi byla :)

       

      Ted otazka, ma to za tech peknejch 39 tisic smysl? :)

      0 0
      • Hnoj  

        39K je moc pěkná cena, jí bych neváhal.

        0 0
        • bagr84  

          myslis to vazne? Jaktoze bys najednou nestavel? :)

          0 0
          • Hnoj  

            Protože 39K je místo původních 69K nebo kolik to stojí adekvátní cena. Na tom kole není žádná zásadní slabina… A jestli podobné kolo postavíš a nebo ho koupíš je v tomhle případě jedno. Kdyby to bylo kolo za MOC 45K, stavěl bych. Todle je ale kolo za 70K MOC ve slěvě takže cena je najednou odpovídající kvalitě…

            0 0
      • Marccoo  

        Kup ho,fakt dobrá cena

        0 0
      • nnoe  

        Za ty prachy je to super, asi bych neváhal. Kolo je to moc pěkný a se slušnou výbavou a navíc za 60% katalogový ceny…nádhera

        0 0
    • bagr84  

      Ok, dekuji za ujisteni :)

       

      Po Novym roce tam zajdu, snad mi ho negde nevyzral… :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      zdravim! resim uplne stejnej problem, HT do 45. a koukam ze i ve stejnych podminkach. jezdim kolem Brna a obcas nejakej ten maraton..treba Author Sela, GT Zaskar atp, jen su o 20kg lehci a merim 184cm,  tak tam se asi budou trochu jiny preference.ten rocni objem km mame podobnej.

      kazdopadne si ted vybiram taky neco dravejsiho. rad bych neco osazenyho SRAMem, u vidle si nejsem jistej mezi SIDem a Rebou. bratr mi porad podstrkava GT Zaskar http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…, ale obecne mi nevyhovuje geometrie kol GT a ani to osazeni mi neni po chuti.

      rozhoduju se mezi MERIDOU http://www.merida-bike.cz/…xc-2000-d-09

      i kdyz nekteri tikaji, ze za takovy penize se da sehnat lepsi kousek. tenhle se mi kazdpoadne dost trefuje do vkusu a myslim, ze i svou geometrii kratsiho meridackyho ramu by mel byt opravdu sportovni-dravejsi typ.

       

      dalsi volba je ten PELL'S jako ty http://pcshop.pells.cz/…/default.asp?… tam me ale opravdu dost pripominek odrazuje od ramu, ale nemam s nim zkusenost. navic ho nedelaji v 20" provedeni, coz bych nejradsi.

       

      libei se mi i CUBE, ale musel bych to prekopavat. holt su vysazenej na SRAM, Deore XT bych neprekousl http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

       

      tohle je spolecne s meridou muj favorit – SUP http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… jen to zase nedelaji v 20" a palec dolu je pro me zas palec dolu. jinak je to ale krasavec, osazeni presne jaky chci.

       

      netusim jak moc velkej handicap predstavuje 19" pro 184cm postavu (jestli vubec-ted jezdim na 20,5", tak by trvalo, nez se prizpusobim). je vubec otazka, jestli palec a pul poznam a kdyz, tak v cem by se to projevilo. nicmene se shodnem na tom superioru, kterej ma moc pekny osazeni.

      no, su zvedavej, co na to ostatni.

      0 0
      • Marccoo  

        Měřím uplně stejně,věř že 19 od Supa ti bude akorát.

        0 0
      • Hnoj  

        No, jak se na to dívám, z tvého výběru je jednoznačně nejlepší ta MERIDA, až na kola, ale ty po čase prostě vyměníš… Pro tohle kolo jednoznačně mluví, vidle a spolehlivý brzdy

        Pells mi příde za ty prachy dost mimo, navíc má V-brzdy, které celou tu věc dost degradují…

        Superior se mi za ty peníze zdá dost o ničem. Strokery jsou IMHO naprostej děs, a zbytek taky neni žádnej zázrak…

        Když se dívám na tvůj výběr, jsem pro stavbu a nebo pro nalezení nějakého pěkného výprodeje, jako to vychytal třeba uživatel BAGR…

         
        0 0
        • Marccoo  

          Samosebou sohlasím s hnojem,stavěl bych.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no nakonec mi asi nic jinyho nez stavba nezbyde. jinak to novy kolo neporidim asi nikdy :(

            0 0
            • bagr84  

              No a proc tak posmutnele? Budes mit aspon kolo podle svych predstav, a snad i levneji :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                moc prace..ani nevim, kde zacit a kde si to nechat postavit. a tim stavenim se zjistil ten hlavni problem – nevim, jakej si vybrat ram!

                0 0
                • jIrI___  

                  stanov si horní finanční hranici, materiál, popř. max váhu, ujasni si geometrii a pak hurá prolézat e-shopy, fóra a vybírat :). Mě by to naopak bavilo.

                  0 0
        • Smazaný účet  

          diky za nazor. stavet semi moc nechce. jak se znam, tak by to dopadlo hned o par tisic vys, nez sem chtel. kdyz tak srovnavam meridu a superior, tak se nakonec prikladnim k puvodnimu planu porizovat meridu. navic uvazuju i o koupi starsiho modelu namisto aktualniho. vybavou mi proste sedi akorat.

          0 0
          • bagr84  

            Hnoj mi udelal nabidku a vyslo to nakonec levneji nez byl rozpocet, urcite bych tuhle variantu nezavrhoval, navic budes mit na kole to co tam chces :)

             

            Jinak kde bydlis? Mohli bysme negdy nekam vyrazit :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              uvidime, nakup chystam az na konec unora. do te doby proctu nejaky Vela, omrknu fora, optam se nejzasvecenejsich a snad se rozhodnu dobre.

              jinac bydlim na Lesne, klidne muzem nekam vyrazit. i kdyz v tomto pocasi spis zatim akorat chodim behat a bude-li snih, tak bezkovat. prez zimu toho obvykle moc nenajezdim. bikovat asi az na novym kole :)

              0 0
          • Hnoj  

            Tenhel loňskej model určitě nebrat ! Je osazenej v podstatě hůř než aktuální s stojí skoro stejně, co to je zase za nesmysl? :-/

            0 0
        • yoggi  

          podla mna jedine tie dve veci na tej meride ale inak ostatok nic moc a dokonca by som si dovolil tvrdit ze v niektorych veciach trosku horsie veci ako sup. ale ako celok by som povedal -+ rovnako oboje.

          0 0
    • bagr84  

      Jinak kolecko uz je doma, jeste jednou bych rad podekoval vsem za rady a pripominky :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak nahod nejaky fota, at se muzem taky kochat! :)

        0 0
      • horacs  

        Jenom dotaz – kdepak se nechalo sehnat za 39000?

        Dík

        0 0
        • bagr84  

          Lituji ale uz nemaj :(

           

          Na netu jsem ale videl i za 42,500, mohl bych najit ten link pokud bys mel zajem…

          0 0
        • nnoe  

          Ted jsem ho viděl někde za 35 nebo 36 tis. Sehnat se ještě určitě dá…:)

          0 0
          • horacs  

            To by šlo( hranici jsem si dal do 40000), ale nikde jsem to neviděl…zatim

            0 0
            • nnoe  

              Tady jsem ho našel na velo.cz, sice je to v bazaru, ale píše, že je nové s plnou zárukou…zde

              Nebo tady ho maji ještě za 39 tis a skladem…zde

              Ale už to budou asi opravdu poslední kusy…:)

              0 0
          • bagr84  

            nechces me vytocit, ze ne? :D

            0 0
            • nnoe  

              To víš že nechci :D

              Koupil jsi určitě velmi dobře…:) A co, už jsi ho projel?

              0 0
              • bagr84  

                Jj, uz sem si dvakrat zajezdil a dokonce jsem sebou uz stihl svihnout, ale do mekkoucka takze v pohode… :)

                 

                Velka spokojenost, i presto ze nemam donastavovanej kokpit (asi budu muset menit predstavec, poridit rohy, mozna menit gripy atd.), vidle foukla taky jen od oka, a tak, ale uz je poznat ze je to proste strela, ale rizena! :)

                Jsem spokojen, dnes odjizdim na vysocinu, trosku se pres vikend prohnat po lesich :)

                Zatim tech penez nelituju.

                0 0
                • Marccoo  

                  Já myslím že litovat ani nebudeš.Já koupím kolo vždycky ho stejně celý přerychtuju

                  0 0
          • Vilém  

            Za 35kKc je tady na B-F v bazaru nove z kseftu, ale asi je to tentyz clovek co v odkazu z vela.

            0 0
            • horacs  

              Jo jo, už ho mam doma. Sice sedlovka je hliník, a foxa je bílá, ale zas u toho jsou nášlapy 520:-)

              Taky má ještě v liberci poslední kus bradský

              0 0
              • nnoe  

                Ty jo, to byl fofr :)…tak ať slouží…:)

                0 0
              • Marccoo  

                Jestli chceš můžu ti foxu vyměnit za černou,jedna navíc se mi válí.

                0 0
    • Smazaný účet  

      abych zase lehce ozivil todle vlakno, tak sem davam hezkej versus dvou ne moc srovnatelnych kousku, ale oba me dost zaujaly.

      predstavte si cube reaction r1 mag 2009 ve sramu x9 a vedle toho gary fisher paragon 2009.

      kteryho fesaka byste se chopili pred xc maratonem?

      0 0
      • nnoe  

        No, tak to je těžký rozhodnutí…:)

        Já bych šáhnul asi po paragonu…tyhle 09 rámy jsou moc pěkný Ale vůbec mi tam neseděj ty 29" kola, vzhledem k rámu vypadají strašně veliký, dal bych klasiku 26". Když velký kola na HT, tak pouze k velkýmu rámu, tam to vapadá OK…

         
        0 0
      • bagr84  

        ten cube je odpornej… prvne bych si ale ujasnil jestli 29'' nebo ne, to je tezky pak radit… :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          heh :) zacinam byt zoufalej. cim vic toho ctu, vidim, slysim, tak tim vic su nerozhodnej. nakonec tech 45 000 prochl­astam :-D

          0 0
      • Hnoj  

        To Cube je neskutečně hnusný a ten gary je 29"… Ani jedno :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak v tomhle se shodneme..

          0 0
          • Fana.A  

            Pokud jde o barvu, tak Cube může být i v černé a ta mu vyloženě sluší.

            0 0
        • Smazaný účet  

          tak dyzajn me zas moc netento. hlavni je, abych poradne frcel. jenze najit nekde nejakou solidni recenzi ramu cube se mi zda nemozny. G2 fishera recenzue sou zas vsude, ale vypadfaji jako marketingovy vyjadreni namisto recenze. trochu zajimavej byl test kol do 35000 v lednovym Velu, kde to na cele care vyhral ten x-caliber s dovetkem, ze 29'' GF je nepochybne lepsi nez srovnatelny 26''. dyzajny marny, ale co uz.. ja si kolo asi nikdy nekoupim. zkusim jinej sport :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            asi pudu do silnicky. tam nemusim resit tolik veci. hlavni je hmotnost a zbytek se nejak podda. :)

            0 0
            • bagr84  

              prvne 26", pak 29, jinej sport, nakonec silnicka… Je videt ze vis co chces :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                nech si teho, jo?! :) vim co chcu. sportovnejsi hardtail s vahou <=11kg (predevsim solidni ram, su ochotnej udelat vahovy kompromisy kvuli zivotnosti), vidlou 100mm (libil by se mi RS SID), osazeny ve sramu x9. mozna zaplitacky od mavicu, etc..

                29'' byl momentalni napad, kterym sem se jeste dostatecne nezabyval. nerad bych hodil love do luftu jen tak bez uvazeni vsech moznosti. ze do toho GF tak zbesile investuje a zanedbava tak svoje 26'' (rekl bych, ze jo..) asi neco znamena. to nemuze byt jen tak.

                s myma zkusenostma se nevybira lehko. dlouho jezdim na pultunove Cr-Mo meride s vidlou, ktera se da vykonem zaradit do trekkingu a pohledem z dalky do DH. dobrej vykon ale nepoda ani v jednom:) a v XC uz vubec. spis se chystam na prvni poradny kolo a podle toho to ma nejak vypadat. jezdim po lesnich pesinach, polnackach a nevyhnutelnych silnicich (ktery beztak v CR sou svym ‚kvalitnim povrchem‘ spis na luxusni celopero). mnozstvi najetych km rocne ma u me stoupavou tendenci uz nekolik let, pres rok si dam par maratonu (slovy styry-spis ty delsi trate), ale cyklistice sem se nikdy extra nevenoval (14let sem zavodne plaval, nekolik let vrcholove), ale biku se chcu venovat porad vic a vic. ale porad amatersky jen z nadseni.

                problem je, ze me zatim nabidka zadnyho vyrobce neuspokojila na 100%, proto su kazdych 5min fanda neceho jinyho, dokud neobjevim novou moznost.

                0 0
                • Fana.A  

                  O tom mě něco vykládej. Vybírám teď fulla a taky přebírám. Jenom tady chybí více poznatků od majitelů co ty kolečka už chvilku rajtujou. V recenzích toho moc není.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    jo, nedavno sem brousil tim tvym threadem. mam pocit, ze kdybych vybiral fulla, tak to mam mnohem jednodussi. pro me je ale celopero uz moc. zas takovou techniku nejezdim, to bych se jenom trapil.

                    v tvym pripade bych ani chvilu nevahal a utikal bych pro toho lapierra, to je vystavni kousek. v tomhle velu (1/2009) je kralem nizsi rada lapierra(x-control 310), ti kluci je asi umi. nic nez chvalu sem nikde neslysel.

                    0 0
                    • Fana.A  

                      Pro mě je to balík peněz, ale HT je na mě už moc hard a chci si to ježdění ještě užít. V důchodu mě bude full asi na..d . Jinak je to zatím tak 55/45 pro LP. Chci je ale zkusit oba, co bude pocitově lepší.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        tak preju stastnou ruku pri vyberu! at uz vyberes cokoliv, tak at je ta spokojenost s lapierrem maximalni :-))))

                        0 0
                    • nnoe  

                      Dneska jsem na Lapierry narazil v jednom shopu…no a ve skutečnosti ještě větší nádhera…:)

                      A co něco od Scotta? Ty jsou podle mě na tom z kvalitou dobře, jsou i pěkný a za ty prachy už se dá sehnat i se slušnou výbavou…

                      0 0
                    • mastihuba  

                      full neni o technice, ale o pohodlí. :)

                      0 0
    • cyki  

      Hele, Treka 8500 s 19,5 ramem meli jeste nedavno v Hobby sportu na Veveri. Cena velice hezkych 39 900…ale nevim jestli tam jetse je. Ja si to kolo skladal sam a jsem z neho unesen. Pokud hledas mrstny svihovy kolo tohle je pro tebe jak delany ;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        uz je to tam rezervovany pro me :))) necham si tam vymenit razeni a predni/zadni menice na sram x.9 a hura do terenu! a ta cena je 37990.

        0 0
        • bagr84  

          hm, model 2009? Protoze model 2008, ten co tu zminuje cyki jsem vyzral ja… :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            nabizi mi model 8500 2008 za 37990 a nebo 8000 2009 za stejny love. zajimava nabidka. rozdil je ve vidli reba/fox a v brzdach juicy5/shimano xt.

            podle diskuzi v jinym vlaknu bych bral radsi ty avidy nez xt. co se tyce vidle, tak netusim. at ten ci onen model, urcite bych komplet razeni a menice menil za sram x.9.

            takze zapletka trva dal :)))

            0 0
            • bagr84  

              Takze v hobbysportu ti nabizi trek 8500 08 za 38k? Hm, pekny… Ja kdyz bral ten svuj (udajne nejposlednejsi z neposlednejsich), tak mi jen rekli „mate stesti, zitra uz si proto kolo mel dojet dovozce“ (nebo neco v tom smyslu)… Pani obchodnici koukam :)

               

              Jinak bejt tebou tak jdu do treka 8500, trosku lepsi osazeni, opravdu krasna cena a navic ne tak hnusny barvy jak u 2009 (vec vkusu, to si posud sam). Myslim ze ale ani jedno neni spatna koupe, vypada to na takrka stejny bajky, tak bych asi vzal to co vic lahodi tvymu oku, jezdit to bude stejne :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                asi krapet tlaci na pilu. mne totiz napsali, ze posledni kousek 8500 2008 je tam pro nekoho na ctvrtek, ale dalsi muzou klidne objednat. mne zas spis libi ta svetlejsi verze 8000 2009, ale nedokazu srovnat ty vidlice. 

                i kdyz podle prispevku a vlaken, co sem tu procetl, se klonim 8000 2009, protoze bych radsi avidy a rebu.

                uvidime…za posledni mesic sem uz x-krat zmenil nazor a nasel si novyho favorita.

                 
                0 0
        • bagr84  

          a mimochodem tri brnaci s trek8500… musime udelat nejakou vyjizdku :P

          0 0
          • patejl  

            Už jsi si vybral? Jestli ne tak mám na krámě treka 8500 09 s osazením 0á za 44…

            0 0
            • lukas31  

              Čau prosim tě byl by ještě ten Trek 8500 09 na kramě??? Mam o nšj zajem

              0 0
          • Fana.A  

            Teď jsem o Treku četl ve Velu a hodnocení = nejvyšší.

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak. to sem nemohl nechat bez povsimnuti. chopil sem se ale financne vyhodnjsi alternativy a to treku 8500 2008. razeni vymenim za sram x9 a je vymalovano!

              tim bych taky rad ocenil vsechny diskutery, kteri mi pomahali s volbou! dik!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.