Horske kolo HT 27.5 ci 29er do 14 (15) tisic

5 nepřečtených
  • athmoss

    Ahoj vespolek,

    rad bych si poridil kolo na obcasne vyjizdky po silnicich i mimo ne. Jelikoz mam dost omezene finance a zacinam v od nuly (potrebuju nejenom kolo, ale i prilbu, bryle, blikacky, nejake naradi a nejspis hromadu dalsich serepeticek, o kterych zatim ani netusim, ze existuji), tak jsem cenovou hladinu za kolo stanovil na max 14 tisic. Eventualne prekousnu i 15, pokud ziskam neco navic.

    Na co a jak casto bych kolo pouzival? Predpokladam tak 3–4 vyjizdky mesicne, ze zacatku odhadem v delce 20–30km po cestach i necestach, abych si vyvetral hlavu a oddechnul od pocitace (na kole jsem nesedel uz 7–8 let, takze cisla jsou hruby odhad, netusim jak me jezdeni nakonec chytne nebo ne).

    Moje parametry jsou – postava typ „koncentrak“ nebo-li kost a kuze :) – vyska 192cm a vaha kolem 65kg. Osobne se klonim k velikosti kol 27.5, ale nevylucuju ani 29er. Kdysi jsem mel 26 palcove kolo Superior bez odpruzeni, s GripShift od Shimano, 21 rychlosti.

    Tady na foru jsem cetl, ze v tehle cenove hladine je nejlepsi kontaktovat nejake „skladatele“, kteri mi slozi kolo ze soucasti. Tohoto pristupu se ale trosku bojim – jak se v techto pripadech resi pripadna reklamace? Na foru je nekolik prispevku o ramech vadnych z vyroby, ktere prasknou apod.

    Z tohoto sameho duvodu bych se bal kupovat neco mimo sveho bydliste nebo pres internet. Preferoval bych tedy nakup a moznost kolo (zarucne i pozarucne) servisovat primo v Praze.

    U kola do 14 tisic asi nehrozi vzduchova vidlice, s tim jsem se smiril :) Zatim jsem nasel tyto moznosti:

    http://www.bikebros.cz/…14–4582.html (27.5)

    http://pcshop.pells.cz/…_d33104.html (27.5, skoro to same(?), o 1000 drazsi, snad by se nasel kamenny kram v Praze)

    http://www.bikegallery.cz/…ig-7–70–2014 (27.5)

    http://www.gtbicycles.cz/…-karakoram-4 (29er, snad taky k sehnani v kamennem obchode)

    Ktere myslite, ze splni moje pozadavky nejlip? Samozrejme uvitam i dalsi tipy na kola v ramci mych financnich moznosti. Budu rad za kazdou radu, predem dekuji! Hezky den, Petr

    0 0
    • jarda84  

      Od nekterych overenych mistnich stavecu na to kolo dostanes normalne doklad/fakturu, takze reklamace jako v beznem obchode. Neni to „na hubu“. Neboj se toho ;-)

      0 0
    • lookie.dookie  

      Co tohle? je za 11, vidlice v pohodě a zbytek můžeš podle nálady potunit. Otázka je ta velikost (23") nechce se mi to hledat.

      http://www.peksport.cz/…pro-disc-11/#…

      Jinak pro orientaci, jak na tom jednotlivá kola jsou, si tady na foru zadej do vyhledávače jednotlivé prvky osazení. Třeba vidlice Suntour XCT vs. Suntour XCR apod. Uděláš si tak sám obrázek ovybavení kola a stanovíš priority v požadavcích. Např. „vezmu kolo minimálně s XCR vidlí apod.“ , ale už nebudeš řešit, že to má Alivio přehazovačku..

      0 0
    • johninho017  

      tady máš taky skládačky. Se vzduchovým raidonem a na deorku. A výdejní a servisní místo mají podle stránek i v Praze.

      http://www.cyklonemcik.cz/…-full-raidon

      nebo

      http://www.cyklonemcik.cz/…don-deore-27

      Ale zdejší skládači by zvládli ještě lepší poměr cena/výkon.

      0 0
    • nitraq  

      Píšeš, že máš 14 tis a mohl bys to rozšířit na 15. Přidej ještě jeden tisíc a za 16 máš kolo bez větších kompromisů, kterých jsou tebou ovedený kola plný (nefungující vidlice, děsný řazení, váha jak u poctivý ocele). A jak už padlo výše, u stavitelů to máš na fakturu/doklad. Tady je máš (seřazeno abecedně) – Hnoj, Luk02, maajkee, scalar, Seky. Možná jsem někoho vynechal, ať se kdyžtak doplní:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.