• Lyrnet

    Dobrý den vím že toto téma už tu několikrát bylo ale většinou jsou ty témata stará, nebo jsem v nich nenašel to co jsem hledal.

    Jsem z Ostravy, muž přes 180 cm. Hledám horské kolo okolo 15 000 Kč ale rozhodně nechcu přesáhnout hodnotu 16 000 Kč.

    Hledal jsem nějaká kola na internetu, ale mám strach jak je to s případným servisem jestli by mi to někdo mohl osvětlit a s reklamací jestli v případu třeba vypovězení nějakého komponentu jestli se posílá celé kolo nebo se to dá udělat v nějakém servise a jim jenom poslat účet. Proto jestli někdo neví o nějkém obchodě v Ostravě nebo poblíž.

    Teďka už k samotnému kolu. Co jsem zjistil tak rám bych měl mit asi 20". Chtěl bych lepší kotoučové brzdy( Avid Juicy nebo Deore M595? Nnevím jestli je to o dost lepší než Alivio M486 ), kalitnější vidlice, co jsem si tady pročet tak většina doporuřuje epicon, sestava alivio možná deore i výš. ale jelikož jsem se byl ptát kolik by takové kolo stálo složené tak jsem se dostal na 20 000 Kč a loňské modely takových kol na internetu stojí kolem 15 000 Kč tak jestli byste byli tak hodní a poslali mi tady nějaké varianty, které by mi mohly vyhovovat Předem děkuji.

    0 0
    • Lyrnet  

      Mám tady pár návrhů tak jestli byste mohli říct co a jak:

      odkaz:http://www.mojekolo.cz/…der-fox-maxx – můj favorit ale mají ho jenom v 18" myslíte že to na mých více jak 180 cm bude stačit?

      odkaz:http://www.mojekolo.cz/…t-q720-black

      odkaz:http://www.mojekolo.cz/…ever-inverse

      odkaz:http://www.mojekolo.cz/…r-grey-brush

      odkaz:http://www.bradsky.cz/…-p-2111.html

      0 0
    • Lyrnet  

      Nepředpokládám že by ten rám 18" pro mě stačil. Zkusil jsem jim tam poslat mail jestli by nebyli shcopni mi dodat rám 20" popřípadě jestli ho nemají na prodejně uvidíme no. :/

      0 0
      • Lenka.05  

        Na 180cm ti bude 20" pravděpodobně velký. Záleží na geometrii konkrétního modelu. Vyzkoušej…

        0 0
    • Lyrnet  

      Nikdo neodpovídá? :o((

      0 0
    • Smith10  

      Já bych šel do toho „Treka 6300“ ,ale jsem asi postiženej tim že tohle kolo mam, ale Trek je Trek :-) …ale ten Tvůj favorit má lepší komponenty a pokud se Ti líbi tak není co řešit!

      …btw. měřim 183cm a kolo mam 19,5" a je to akorát , jel jsem na 17,5" a to už bylo na mě moc krátké…tak asi tak k Tvému problému ohledně 18" a 20"

      0 0
    • Milwa  

      Já bych jenom naťuknul něco o teorii velikosti rámu a dopředu upozorňuji, že to budou v zásadě jen moje myšlenky.

      Podrobnějším zkoumáním lze vypozorovat, že výrobci v průměru zvyšují své rámy v závislosti na jejich velikosti rychleji, než je prodlužují. Tedy například že rám o 5cm vyšší (tedy dejme tomu z 18ti palců na 20palců) je jen třeba o 1cm delší (délkou je myšlena vodorovná vzdálenost sedlové trubky a vrcholu hlavového složení). Příčinu lze hledat asi někde v tom, že u delšího rámu se mnohem hůře zachovává jeho pevnost. Z marketigovýho hlediska pak výrobce nabízí nepřeberné množství velikostí a je tak za renomovaného výrobce. Nějak už se zapomíná na to, že reálná výška posedu se nastavuje vytažením sedlovky. Tedy s výškou rámu není žádný problém.

      Problém zůstává délka. Offset na sedlovce (offset-uchycení sedla na sedlovce za osou sedlovky) a možnost posouvání sedla slouží hlavně k nastavení posedu do té míry, aby jezdec dostal střed otáční klik správně pod sebe. Představec se taky nemůže moc prodlužovat či zkracovat. Pod 8cm představce je řízení vratké, přes 12cm už zase zatáčet moc nechce.

      Otázka by asi měla znít: „Jaký je poměr délky mýh nohou k délce mého těla?“ No a pro krátké nohy spíš menší rám a pro dlouhé nohy spíš větší rám.

      Jiná otázka by mohla být: „Jde mi o obratnost nebo o absolutní rychlost?“ Katší rám bude vždy obratnější, delší rám bude pohodlnější na delší jízdu ve vyšší rychlosti.

      A jedno moudro na závěr: „Nic se ve výběru velikosti nevyrovná kolečku na dvorku před prodejnou.“

      0 0
    • dancing dog  

      Favorit LF je za danou cenu velmi slušná koupě. Tora, hydry Avid, slušný řazení, i nižší komponenty( náby, kliky pod. )ještě ujdou…

      za mě z těhle ta liška vůdce..

      0 0
    • Lyrnet  

      Ohledně toho LF tak jelikož nemjí rám na mě a ten mají jenom v obchodě v Havířově, ale je to model 2009 http://www.teamsport.cz/…-model-2009/ jestli byste se na to koukli a řekli jestli je mezitím moc velký rozídl nebo téměr mizivý a tudíž jestli to kdyžtak můžu koupit v tom Havru díky

      0 0
      • dancing dog  

        řekl bych, že je to srovnatelný, možná dokonce o něco lepší kliky, jen nevím, jestli to nebude délka 170 mm – pro Tebe nejspíš krátká, no což, časem kdyžtak vyměníš..jo, a netuším co je to ráfky, ale jinak za mě celkově jo…

        počítej s tim, že pláště budou asi brzy do kytek a že občas píchneš .-)

        0 0
        • Lyrnet  

          Já mám teďka svoje staré kolo 7 let a ještě jsem nepích a tehda stálo 7000 kč tak doufám že moje šňůra bude pokračovat teda :D nebo myslíš že to je až tak špatné? Protože rád jezdím celkem velké štreky a nechtěl bych píchnout 50 hm od baráku :D

          0 0
          • Bren  

            Jo, moje WTB měla taky sedm let, ale po nějakých pětadvaceti tisících km už popraskaly boky… Dezén pořád dobrý.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.