• HHF.CeZet

    Je to kvalitní výrobce?

    http://www.ghost-bikes.cz/…0-black-2011

    Dobrej bike, s dobrou výbavou, a za dobrou cenu, co?

    0 0
    • miki  

      Tak rámy si dělají sami ve vlastí fabrice ve Waldsassenu v Německu kousek od hranic a ostatní komponenty nakoupí a poskládají .Co Ti na to napsat ,carbon rámy budou z taiwanu nebo někde odtamtud.

      0 0
      • HHF.CeZet  

        To že maj rámy z taiwanu, nemusí znamenat, že je to sh*t.

        0 0
        • miki  

          oni se snad ani nikde jinde nedělají,nemyslel jsem že je to shit.

          0 0
    • Azmir  

      STejný výrobce jako ostatní, za tu cenu teda nic moc, ale nic vyloženě špatného na tom kolem není. Ale být tebou bych se porozhlídnul jinde.

      0 0
    • BigKarel2  

      Mam rám od Ghostu, ale jinej, ASX tušim…jsem s nim spokojen, k nevýhodám snad jen váha, je to docela těžítko a co mě zarazilo bylo, no neřekl bych ani tak zpracování, ale já bych rám v takovym stavu aby z něj byla všude cejtit stará emulze a místy byly ještě pilyny nepustil…ale říkam, ASX je nejnižší řada fullů, třeba jsou na tom ty dražší líp, nicméně jsem s ním spokojenej, zatim… za ty prachy byl více než dobrej…

      0 0
      • nox159  

        treba AMR je proti ASX uplne nekde jinde… mel jsem moznost jet oba ale s rozdilnyma tlumicema a ASX bych nebral… AMR byl zatim nejpohodlnejsi 120mm ful ktery jsem jel…

        0 0
        • vasek80  

          AMRko pohodlný teda určitě je, akorát to není žádná raketa. 40–50km vyjížďky kolem 2–3 hodin není vůbec problém. A taky není problém ujet 2× tolik.

          Mám to kolo rád a letošní AMR maj krásné barvy, to mé proti nim vypadá jak chudej příbuznej, ikdyž v době pořízení to byla láska na první pohled, no a vlastně je láskou dodnes.

          0 0
        • Kupko  

          Zdar mam ASX jsem s nim naprosto spokojen predchudce toho ramu bylo prave AMR ktere jsem mel ale uz bylo stare tak jsem si poridil novej ASX ram je stejnej jenom vedeni bowdenu je jine.Co se tyce vyhy tak zalezi na tom cim je kolo osazene a zadne piliny ani atarou vazelinu jsem nikde nemel :-)

          0 0
          • nox159  

            mam ASX jsem s nim naprosto spokojen predchudce toho ramu bylo prave AMR – tohle jsi vycetl na strankach ghostu ze? ( je to tam psane ale tak ze ASX vychazi ze stareho AMR ne ze vychazi z tech novych AMR jestli to teda dobre chapu… :)

            ASX jsou horsi/obycejnejsi ramy nez AMR o tom zadna…

            0 0
            • Kupko  

              Od nikud jsem to nevycet ano ASX vychazi ze starejch ramu AMR nove ramy maji uplne jiny sistem odpruzeni,oby­cenejsi nejsou maji poze jine odpruzeni ktere uspesne pouzivaji jine znacky tak proc obycejnejsi ram :-)

              0 0
              • nox159  

                jel jsi oba modely? pokud ano tak nechapu co pises…

                ASX je proste levny obyc ram, AMR je lepsi o dost… citlivejsi a i lip jede mi prislo…

                kdyz je ASX podle tebe tak dobry proc ho osazujou jen obyc vecma a v karbonu neni vubec?

                0 0
                • Kupko  

                  Ano jezdil jsem oba ramy a kazdej je jine jak jsem jiz psal maji jine odpruzeni a proc by delali pro ne starou verzi odpruzenni v karbonu kdyz presli na novej sistem odpruceni co na tom nechapes kazde kolo je jine.

                  0 0
              • Blahycz  

                ty seš taky sistem,,,možná tvrdý y ne? :)

                0 0
    • Tomcat  

      Kvalitní jako jiný. V kategorii +30 000,– se nedělají špatná kola. Dělaj se levná normální drahá a funkčně naprosto normálka.

      0 0
    • bóďa  

      Mám teď druhou sezonu Ghost AMR 5900 a naprostá spokojenost. Vůbec žádný problémy a jen si užívám v sedle (tedy zase budu až teploty vylezou aspoň k nule). Všechno funguje přesně jak má. Za mne naprostá spokojenost.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Jednu sezónu jsem jezdil bika Ghosta a teďka druhou sezónu budu mít silnici Ghosta. S oběma jsem maximálně spokojen. Nemám k ním žádné výhrady…

      0 0
    • buba CZ  

      Rámy od Ghostu mají údajně výbornou geo a ve fabrice kde je skládají dělá spousta Čechů,protože je to 5 Km od hranic.Němci v okolí snad nemají nic jiného než Ghosty a Cube.Jsou to vlastenci :D

      0 0
      • miki  

        jj znám jednu ženu co kdysi dělala v Esce v Chebu a těd dělá v Ghostu .A za 1650€ dobrá práce.

        0 0
        • jIrI___  

          Co tam prosím tě dělá? Na dílně to předpokládám nebude :D

          0 0
          • buba CZ  

            A proč by nemohla?Myslíš,že jenom chlap umí nasadit kolo nebo něco namontovat?Mys­líš,že by je pustili na montáž bez důkladného proškolení?Asi ne,viď.To není jak tady u nás v tom blbákově kde všichni dělaj všechno a pak to taky tak vypadá.

            0 0
            • Treeper  

              Myslím že Jiříkuv dotaz se spíš týkal těch eur :-)

              0 0
              • buba CZ  

                Aha,no účetní to asi taky nebude :D.Zkusím se pozeptat kolik tam berou na montáži,ale pochybuju,že mi to někdo řekne.

                0 0
                • vasek80  

                  Bydlím 10km od hranic s německem a poslední dobou zjišťuji možnosti práce tam. Otec tam dělá s přestávkou od 1990 a také tam pracuje má přítelkyně a spousta kamarádů a známých. Nyní se tam dost změnilo, berou lidi hlavně přez agentury. U nás v okolí působí 3 německé a 1 česká agentura. U té naší je plat 1000 – 1200€ a té nejlepší německé 1800€ čistého bez dávek. Je to na nekvalifikovanou práci různě po fabrikách kde je práce. Kvalifikovanej dělník (svářeč,CNC…) si vydělá daleko víc.

                  Myslím, že plat 1600€ pro ženskou není rozhodně nereálnej.

                  Ono totiž pokud má 2 děti dostane měsíčně skoro 300€ přídavky na ně a pokud je provdaná a žije s manželem a dětma pod jednou střechnou, tak z daní dostane zpět dalších necelých 200€, takže ve výsledku pracuje za 1100€ jak má přítelkyně. Navíc pro ženské zajímevé před mateřskou, kdy má po pouhém roce nárok na tuším 60% platu a 200€ přídavek.

                  Jo, jednou až budu čekat malého bikera bude s ním mladá doma za 20 000,–- na maeřské (bohužel jen rok a pak jen za 7000 od nás + dávky z německa). Další z mála výhod bydlet v příhraničí krom kvalitnějších a levnějších potravin.

                  0 0
          • miki  

            na dílně sestavuje kola o:))

            0 0
            • jIrI___  

              Tak to prdím na VŠ, jdu do Ghostu stavit kola. Budu mít nenáročnou práci a plat vyšší než většina českých vysokoškoláků.

              0 0
              • nox159  

                pokud by to byla pravda a bylo by to tak jednoduche tak to by tam delali vsichni ne? ;-)

                0 0
                • Mr.Dawe  

                  Ne každému se chce a může dělat za čárou, pro hodně lidí je to třeba dopravně nemožné, ale ty platy tam jsou opravdu jinde. A za 1650 Eček stavět biky neni marný.

                  0 0
                • vasek80  

                  Můj nejlépe placený kamarád v německu má i s přídavkama na děti a vrácením daní 2100€ a to sestavuje svazky el. instalace do pracovních strojů. Říká, že jke to moc pohodová práce. Jenže pracuje od 6 hodin o dojíždí 70 km, takže vstává ve 4.

                  To můj otec pracuje v pekárně a dělá od 3 hodin a tedy vstává ve 2 a v sobotu začíná ve 2, to tam už spí.

                  Další kamarádi dělají ve stavebnictví a v létě mají týden dovolené a pak jsou doma leden a únor. Jinak ale dělají denně 11 hodin a s cestou jsou mimo domov 13 hodin denně (odjezd v 8 ráno a návrat leckdy až po deváté večer).

                  Další montuje automatická vrata a denně dělá 10–12 hodin v každém počasí venku a leden, únor a někdy i v březnu je nahlášenej na pracáku.

                  Jo v německu, když máte děti a jste ženatí, není problém vydělávat od 40 000 nahoru, jenže je to něco za něco a tu rodinu pak ani nevidíte. Osobně mám u nás 20 000, ale za 15 směn a občas si chodím do práce odpočinout. Dost váhám jít do německa, protože pak bych musel skončit s kolem, nebyl by čas.

                  0 0
    • michal96  

      jezdil jsem ho cca 400km a celkem dobrý,ale za tu cenu bych kouknul asi jinde počkej na TestFest a zkus si ho sám jak ti sedne na vzhled a cenu moc nekoukej a pokud do toho hodlas investovat tak zkus více modelů a vyrobců

      0 0
    • LRRTM1  

      Kolega má Ghost asi dva roky. Jezdí na něm jen do práce (neptejte se mě, proč potřebuje MTB) a odešlo mu tlumení odskoku a lockout na RST First a zavzdušnila se mu zadní brzda (nějaká nižší řada Shimano). To ovšem nic nevypovídá o kvalitě Ghostu, protože Ghost tyhle komponenty nevyrábí. Nevím přesně, co má za model, ale je to někde v kategorii pod 20k. Je znát, že se místy šetřilo (brzdy, ráfky, náboje), ale je slušně lehkej a rám vypadá odolně.

      0 0
    • kojir  

      Mám Ghosta a když zatočim zatáčí, když brzdím brzdí, když šlapu jede a když řadim tak řadí. Co víc si přát?:) Ne vážně jsem s ním velice spokojen.

      0 0
    • gejba  

      Moje zkušenost:

      Koupil jsem za 50 tis celopéro Ghost:

      1. při prodeji nepromazané čepy a dokonce duše, která byla již lepená

      flastrem!!

      1. první až druhá reklamace – vadný přední kotouč – vyměněno až

      napodruhé, za kus nižší kategorie, a ještě k tomu jetý.

      1. třetí reklamace – prasklé vahadlo – reklamováno již při

      předchozích dvou případech, ale vyměnili ho až na potřetí po 7 měsících v servisu. (Byl jsem pryč, tak jsem to překousl)

      1. čtvrtá reklamace – vadná zadní stavba – po více než měsíci,

      kdy se nikdo neozval, jsem odstoupil od smlouvy a požadoval peníze zpět.

      Jejich názor: reklamované kolo nebylo vadné, ale v čistě náhodou mi vyměnili reklamovaný díl za díl úplně jiné barvy. Další právnická tahanice, aby mi vůbec vrátili původní díl.

      Co se týče délky řešení reklamace, tak jej reklamují tak dlouho jak chtějí, protože pak se ohánějí tím že „doba potřebná k posouzení reklamace se nezapočítává do 30ti denní lhůty“.

      Za mě Ghost již NIKDY!!

      Pro příznivce Ghostu – To co jsem zde napsal, nejsou doměnky, ani pomluvy. To jsou čistá fakta.

      0 0
      • Hank Moody  

        A takhle s tebou vydrbával (slušně řečeno) prodejce nebo dovozce?

        0 0
      • felix.org  

        Tak ale to spíš vizitka prodejce, od kterého jsi kolo koupil, než vizitka výrobce, ne?

        Pak se ohánějí tím že „doba potřebná k posouzení reklamace se nezapočítává do 30ti denní lhůty“ – to je nesmysl…

        0 0
        • gejba  

          Já nebudu řešit, jestli to byl ten nebo ten. Já jsem reklamoval kolo u prodejce přesně, jak je uvedeno v záručním listě. Prodejce se pořád odvolával na dovozce, ale kde je pravda, to samozřejmě nevím.

          A co se týče tou dobou k posouzení reklamace – to je prostě díra v zákoně. Řešil jsem to s advokátkou.

          0 0
          • felix.org  

            Jo tak… Takže je dost možný, že s tebou jak s malým klukem vydrbal vychcanej obchodníček, skočíš mu jak malej kluk na to, že doba potřebná k posouzení reklamace se nezapočítává do 30ti denní lhůty, ale uzavřeš to tak, že GHOST kola jsou sračky…

            0 0
            • Hank Moody  

              Bohužel, špatný přístup obchodníka nebo dovozce dokáže (a už dokázal) pohřbít nejednu značku.

              Vidím to tak, že problém byl někde v komunikaci mezi prodejcem a dovozcem (težko říct z které strany), v čemž vychcaný prodejce nechal vykoupat tebe.

              0 0
            • gejba  

              Kde jsem napsal, že jsou kola Ghost sračky? Jsem si nějak nevšiml. Popisoval jsem osobní zkušenost, kterou jsem nezobecňoval. A co se týče toho malýho kluka – to jseš možná ty, vzhledem ke způsobu vyjadřování.

              0 0
      • Chiron  

        Tak to je především asi vizitka obchodníka. Chtít mi dát na reklamaci horší a hlavně jetý kotouč, tak je s tím pošlu někam.

        A „doba potřebná k posouzení reklamace se nezapočítává do 30ti denní lhůty“

        Tohle je ale jen jejich blbý výklad zákona. Osobně bych po 30-ti dnech jim to šel omlátit o hlavu, asi bych se s nima domluvil, že jim dám týden nebo dva a pak bych požadoval vrácení peněz.

        viz třeba tady http://business.center.cz/…i_lhuty.aspx

        0 0
        • gejba  

          To jsem jim tam omlacel pořád. Peníze mi prostě nedali. Soudní tahanice na X let s nejistým výsledkem není to co mě nyní láká. Počkám, až se prasklina na zadní stavbě zvětší (ta vada je zatím malá) a pak to budu reklamovat za pomoci advokáta, abych si ohlídal vše od začátku.

          0 0
      • nox159  

        je videt ze na to nemas mentalne, kdyz se nechas tak ojebavat…

        0 0
      • Kupko  

        Zdar to co pises je divne proto ze znam cloveka co resi reklamace u Ghostu a vzdy se snazi zakaznikovi vyhovet,nikdy se neploslal starej jetej kotouc zakaznikovi tohle ti musel dat obchodnik u ktereho jsi kolo porizoval bud si nechal novej co dostal pres reklamaci nebo to vubec nereklamoval a dal ti nejake svuj starsi,co se tyce promazani cepu jsou vzdy namazane asi jsi mel smulu.Vahadlo 7mesicu v servisu tak to je blbost obchodnik se na to vykaslal a neposlal to na reklamaci.

        0 0
        • Alf  

          Taky bych se dovozce zastal. Prodáváme Ghosty u nás na prodejně. Všechny reklamace řeší docela rychle a ke spokojenosti zákazníka. Ale jednou v pátek přišel kluk na dílnu, že má nový kolo a blbě mu to řadí a jede na víkend pryč. Tak jsem vzal kolo do ruky a měl volný i hlávko. Tak mu říkám ať si skočí pro papíry od kola, že mu udělám rovnou garančku. A z něj vypadlo, že kolo není od nás. Že prý ho koupil nové o dvacet tisíc levněji přes inzerát z Chebu. Dopadlo to tak, že mu chyběl ten rozřízlý kroužek v řízení a ložiska byli v pytli, takže nový řízení. Pak podle webu výrobce jsme zjistili, že má jinou vidlici, kliky a brzdy. Vypadá to na to, že někdo podnikavý(zlaté české ručičky), prodává druhojakostní rám(asi špatná barva), navěsí na to co má k dispozici a prodává jako nové kolo z firmy. Bylo to toto http://www.ghost-bikes.cz/…um-7500–2011. Tak jestli Gejbův prodejce nebere některá kola od toho borce z Chebu.

          0 0
          • Kupko  

            A o tom to je stava se casto ze se to hazi na dovozce ale kamen urazu je u prodejce.

            0 0
          • in4mator  

            Když jsem kupoval toho mého (ASX), měl jsem možnost za stejnou cenu koupit vyšší model (AMR) s vadou laku (odlupoval se ze sedlové trubky směrem dolů. Bylo to dilema, ale vzal jsem ASX a nechal akorát vyměnit vidlu a tlumič, dobrý rám je podle mě základ…

            0 0
          • buba CZ  

            To by možná i odpovídalo.Cheb je od fabriky Ghosta nějakých 5 kilometrů a určitě tam dělá nějakej vychytralej(českej) blbeček co buď krade přímo ve fabrice nebo kupuje druhojakostní díly a pouští to do světa.Vůbec bych se tomu nedivil.

            Co já vím od známejch tak zaměstnanci si můžou jednou za rok koupit nové kolo z přímo fabriky se slevou 30 procent,to už se pak vyplatí si od nich to kolo za malej poplatek pořídit,ale ve většině případů jdou tato kola do rodiny,takže nechytačka.Teď ale mluvím o kolech CUBE,které se taky montujou nedaleko Chebu.

            0 0
      • Tomcat  

        Nepleť výrobce a prodejce.

        0 0
      • Vilém  

        Jen k tomu puvodnimu dilu. Pokud se nepletu, tak kdyz se resi neco takto v zaruce, tak na vraceni puvodniho dilu narok nemas.

        0 0
    • Blahycz  

      Hele mám 2011 AMR 5700,,, Můžu ti řict že až na váhu kola,,která by klidně mohla byt o par set gramu mensi nemuzu kolu nic vytknout. Ale je fakt že jsem ho nevážill,,a když tak jen orientačně.

      0 0
    • Rudyn  

      1,5 sezony mám RT 7500 Actinum. 3500km. Naprostá spokojenost, ale starám se o něj, tak jak se má. Staral jsem se před tím i o Authora HT a taky jsem neměl problém…

      0 0
    • jaryn686  

      koukal sem na ghost v obchodech a vždycky jsou dražší než ostatní výrobci ikdyž kola skoro to samé

      0 0
    • swinx  

      Ghosty dělají dobré rámy pověstné svou geometrií a precizním zpracováním. Osazení a ceny už si každý musí posoudit sám.

      Hodně značek je na podobné úrovni, težko soudit, chybu s Ghostem ale podle mě určitě neuděláš.

      Taky mám pro letošek spadeno na jejich pevňáka, uvidíme =o)

      Co píše (viz výše) gejba – Za mě Ghost již NIKDY!! je vzhledem k jeho zkušenosti trochu mimo. Měl spíše napsat – Za mě tento prodejce již NIKDY!! ;o)

      0 0
      • slavekRM  

        Souhlasím, že Ghost jsou dobrá kola a chybu s nimi neudělá. Ovšem přístup dovozce v případě reklamace nebo opravy zrovna taky příkladný není.

        0 0
    • forty12  

      GHOSTY mám rád. Já kupoval odsud horské kolo http://www.jízdníkolo.eu a jsem spokojen

      0 0
      • pepek  

        To ale patří do dredu: „Slepé cesty v MTB technice“

        0 0
        • ClAyD  

          Prej oficiální výrobky Tour de France: zvonky, blikačky, odrazky. To mě odrovnalo! xDxD

          0 0
    • jf  

      Mám AMR 7700 2010

      /…0-black-2010 a spokojenost.

      Žena má Miss AMR 7500 2009

      /…mr-7500–2009

      a je nadšená.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.