Hayes - Reba - brzdový adaptér

36 nepřečtených
  • cardel

    Vyměnil jsem nedávno vidlici za loňský model RockShox Reba SL 29er, ale narazil jsem na uchycení brzdového třmenu Hayes Stroker Ryde. Oproti minulé vidlici nyní potřebuji brzdový adaptér pro uchycení z IS na PM. Vyzkoušel jsem různé, v servisu tam chlapík zkoušel všechny možné druhy a pozice, ale momentálně mám brzdu na adaptéru ještě podloženou podložkami a destičky brzdí tak na 80%.

    V jiném servisu se mi ptali i ve velkoobchodě, ale nic mi také nesehnali. Nemáte někdo zkušenosti s adaptérem IS/PM pro brzdy Hayes (přesněji na 160 kotouč, přední)?

    Na netu jsem něco našel, ale po zkušenostech je to risk… Kolikrát už to vypadalo slibně i s jinými adaptéry, které jsem později do obchodu vracel.

    Pomalu začínám pokukovat po jiné značce, jednak se mi brzdy pořádně nepodařilo poladit, tak aby mi po každém výletě nezačali škrtat o kotouče, zadní brzda mi rozvibruje celý rám a navíc jsou teď asi zavzdušněné… do toho problém s adaptérem :-(

    Díky za každou radu, případně i doporučení bezproblémových brzd :-)

    0 0
    • kubad  

      Reba je IS a brzdic PM ? Nechápu pak kde je problém je to nejbeznejsi adaptér

      0 0
      • cardel  

        Přesně tak, ale ono to s těmi adaptéry není tak jednoduché. Podobných adaptéru jsem zkusil asi 5, každý výrobce má často různé sklony, rozměry … Na většinu brzd by se asi něco sehnalo, bohužel na Hayes je to problém…

        Dokonce mi tam teď nejlíp sedí adaptér pro zadní brzdu :-) Ale jak říkám, mám tam ještě podložky a destičky nejsou na kotouči celou svou plochou…

        0 0
        • kubad  

          Adaptéry jsou podle standardu problém bude jinde :-)

          0 0
          • ememem  

            no clovece to som si myslel aj ja. schvalne skus shimano strmen a avid 160/180 PM/PM adapter (samozrejme s avid kotucom). ked dotihanes spodny tak horny odstava je tam pol centimetra. da sa to nasadit tak ze ich dotahujes postupne ale evidente to na seba nepasuje. tiez to moc nechapem a bol bych docela rad keby bola chyba inde otazka je kde.

            0 0
            • ememem  

              ked sa k tomu dostanem skusim to odfotit.

              0 0
              • ememem  

                mimochodom kotcu shimano 180 s adapterom shimano PM/PM 160/180 sedel bez problemov. (akurat bol kotuc krivy tak som zohnal najlacnejsie avid 185 a zobral aj avid adapter) a vyvstal popisany problem. tos ak robim nieco zle tak co?

                0 0
            • Vilém  

              No nevim, zda to neni ten problem co popisuje nize Veeteck, a to ze Avid trmen je jiny nez ostatni, pocita s pulkulatejma podlozkama mezi adapterem a trmenem.

              0 0
              • ememem  

                akoze avid strmen nema rovne dosadacie plochy ale volake „tvarovane“ a pocita s polgulovymi podlozkami?

                0 0
                • Vilém  

                  Rovne je ma, ale posunute jinam, dal od stredu kola, o sirku pulkulatych podlozek, oproti treba trmenu Shimano, Hayes…

                  0 0
        • stumf  

          Nedavno jsem taky řešil uchyceni strokeru na IS vidli a absolutně bez problému…adapter ashima i shimano seděly skvěle. Je fakt že u někoho bylo potřeba adapter vypodložit tenkýma podložkama. Tak nevím kde se u tebe stala chyba. Jo a kotouč mam klasicky 160mm.

          0 0
          • cardel  

            Hmm… no kdybych to zůstalo jen u mé montáže doma, tak uznám, že bude problém u mě, ale už jsem zkusil 2 servisy v Plzni a zatím jezdím jen tak provizorně…

            Jednalo se opravdu o Stroker Ryde?

            0 0
            • kubad  

              Hoď sem nějaké fotky fakt nerozumím problému

              0 0
              • cardel  

                Tak jsem to vyblejsknul :-)

                0 0
                • goofy  

                  Ted se divam na ty fotky: proc tam jako mas ty podlozky? Jinak se dotyka trmen adapteru, nebo, co?

                  0 0
                  • cardel  

                    Bez podložek jde třmen přímo na doraz na kotouč

                    0 0
                    • goofy  

                      Blby adapter, nebo proste RockShox nenodrzeli standart? Pokud to predtim sedelo, musi i ted.

                      Ve veci adapteru bych se drzel osvedcene klasiky.. Kamos vozil Strokery na Reconu pres adapter, a nebyl sebemensi problem.. Pripadne vyhod ty tluste podlozky a dej tam jenom nejake setinove..

                      K vibraci zadni stavby: malo kdy za to muze brzda, ale spis kombinace desticky/kotou­c/zadni stavba.. Nekdy to muzou delat treba i zamastene nebo specene desky.

                      0 0
                      • cardel  

                        Mě už dochází v tom experimentování síly, jak už jsem psal… zkusím to ještě v jiném plzeňském servisu. Nechám brzdy rovnou odvzdušnit a poladit. Uvidím jak to dopadne…

                        0 0
                        • goofy  

                          Dle me v tech servisech byli bud totalni mamlasi, nebo fakt je chyba na strane vidle..

                          0 0
    • goofy  

      A nenapadlo te, ze by mohl byt problem na strane Reby, kdyz to predtim bylo vpohode?!

      0 0
      • cardel  

        Před tím tam byla taky RockShox vidlice, akorát Dart3, na kterou šly brzdy přidělat bez adaptéru.

        Pochybuji, že by mohla být vidlice natolik rozdílná od ostatních výrobců, to by v tom byl pak asi pěknej bordel… Navíc vidlici měnit nehodlám a s vidlicí nic neudělám…

        Jde jen o ten správný adaptér :-/

        0 0
      • R4YNE8  

        Take si myslim, ze dotycny tu vidlici nemel brat.Mel si nejprve zjistit, zda-li nebude nekde problem.Mam tez Hayes Stroker Ryde (akorat novejsi provedeni kotoucu) a zadni brzda vydavala neprijemne zvuky a zadni kolo vibrovalo.Stacila mensi udrzba a opet vyborne.

        Hayes totiz potrebuji velkou peci a pokud se o ne nekdo nestara, tak ty brzdy trpi a ucinek je spatny.Kdyz je o ne postarano, tak bych je nemenil.Brzdi opravdu dobre.Alespon ja jsem maximalne spokojen.

         

        Co se tyce toho adapteru ,tak me bohuzel nic nenapada.

        0 0
        • cardel  

          Člověče jak bys chtěl odhalit problém s adaptérem z IS na PM, který se prodává v každém krámě… Koho by napadlo, že to v kombinaci s Hayes začne být problém. Možná bude ještě trošku zrada v tom, že je to vidlice na 29" kola :-/

          Asi zkusím další plzeňský servis ať se ukážou :-)

          0 0
    • Veeteck  

      Nechapu, kde je problem… Ja mam na kole oba trmeny podlozeny tak, aby desticky presne sedly na kotouc, stacilo si s tim chvilku hrat.

      Ja byt na tvym miste, dam na predek rovnou 180mm kotouc a zkusit bud adapter primo na 180, nebo bych vypodlozil soucasny adapter kloubovyma podlozkama, s tema by to slo urcite regulovat lip.

      0 0
    • Vegan  

      Tento problem uz jsem nekde videl. Jenom uz nevim kde, ale tusim, ze to dopadlo tak, ze resenim byl 180 kotouc v predu jinak byl trmen respektyve desticky posazeny jakoby na kosoctverec tzn jeden roh brousil paprsky a protilehly cnel nad kotouc. Myslim, ze to souvisi s tim, ze Hayes do tech brzd nacpal desky velikosti XXXXL a ne vsude si to asi sedne s tak obr deskama nepocitala asi ani standart na adaptery tohoto rozmeru.

      0 0
      • cardel  

        Aha, no super nápad… na Dart3 bych 180 kotouč nedal, ale teď po výměně vidlice se toho už nebojím a uvažoval jsem o tom..

        Jestli to pomůže tak zabiju 2 mouchy jednou ranou.

        Díky za tip

        0 0
        • Vegan  

          neni zac fakticky si presne na todle vzpominam ze se to nekde resilo proste ty desky jsou tak velke ze ten 160 kotouc jak je vic zatocena ta hrana se tam hur vleze. Bud na jedne strane brousi trmen a nebo na druhe strane se zatoci tak rychle ze ho nebere kus desticky.

          0 0
    • kali222  

      ciiiiiisteeeeeeee nahodou, neni tenhle adapter na avid? cili tam potrebuje jeste podlozky?

       http://img2.rajce.idnes.cz/…ges/avid.jpg

      0 0
      • kali222  

        bych skoro rekl i ze ano : ) jinak ma fotka je na 160mm kotouce

        0 0
        • cardel  

          No bych skoro řekl, že taky ano :-) Byl mi prodaný jako nějaký noname a cena 50 Kč tomu i odpovídala. Kupodivu ale seděl ze všech zkoušených nejlíp.

          Zkusím to tedy řešit výměnou kotouče za 180 a dám vědět jak dopadnu…

          0 0
          • kycis  

            Kdybys chtel, mam doma jeden zbytecnej skoro novej hayes 180 mm kotouc vcetne sroubu a jsem taky plzenak, za 300 je tvuj..

            0 0
      • Veeteck  

        Ja mixuju adaptery a trmeny od pradavna a nikdy zadnej problem. Ted vozim Avid adaptery a Shimano trmeny a pohoda. Rozdil Avid/ostatni je v trmenu.

        0 0
        • kali222  

          to ja taky. nejsme tak bohaty, abych vozil vzdycky k brzde i stejny adapter. nebylo to reakci na tvoje vypodlozkovani,ale na slabe vypodlozkovani zakaldatele vlakna : ). to zmineni avidiho adapteru jsme tam dal, protze o jinem is – pm, ktery by jeste potreboval podlozky nevim. :)

          0 0
          • Veeteck  

            Vim, na co byla reakce :) Jen si myslim, ze by tam zadny byt nemely (nebo minimalne), jelikoz to neni Avid trmen.

            0 0
    • joudanee  

      tak jak se to vyřešilo? já mám hayes stroker ryde a 160 kotouc (hayes V6), koupil jsem alligator 180 a adapter shimano PM/IS 2000 a bylo to ok, akorat ten kotouc byl zkroucenej, tak jsem ho vratil a shanim hayes 180 (V7)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.