• Daffson

    Dobrý den všem znalcům, znalkyním a všem bláznům z fóra ;-)

    Byl jsem už v několika cykloprodejnách tady v Praze a vidím že někteří prodejci tomu zase tak moc nerozumí (stejný problém mám s prodejci aut – ale tam tomu rozumím o parník víc já, takže tam je mi to fuk) a dostávám kolikrát dost protichůdné názory a doporučení.

    Je mi 38, měřím 176cm, jezdím teď tak 2–3× týdně buď venku nebo na spinneru – reálně tak 60–100km týdně podle toho jestli jdu 2× nebo 3×. Mám starého horáka Author Illusion 17,5“ s 26” koly a vzhledem k tomu že byl kupovaný v roce 1996/7 když mi bylo 16/17, tak je mi možná i lehce menší. Je ale překvapivě dost lehký, nemá odpruženou vidli, má 13,7kg a tehdy stál 20.000CZK. Myslel jsem že bych jako nové zvolil lehké fitness kolo ale pak jsem zjistil že je to úplná blbost jelikož na silnici v podstatě nepáchnu (bojím se tam dost aut) a jezdím vlastně jen zpevněné a nezpevněné cyklostezky v okolí Prahy (v podstatě žádný velký trail – jen sem tam trošku lehčí terén). Tak jsem se začal koukat po cross/trek kolech a celkem i nějaké pěkné asi za 28k od Pellsu našel nicméně čím dál více prodejců mě od cross/trek odrazuje a říká že je lepší horák/hardtail s tím že pokud třeba jednou za rok pojedu na takový family triatlon co jezdím, tak si tam mám nazout úzké pneu (tak jak jsem to udělal na svém stávajícím kole). Sranda je ale že jsem se těšil že bude kolo lehčí než moje 20let staré, ale myslím že budu rád když budu na stejné váze – ale chápu že vidla, kotouče a 29“ kola a větší rám něco holt váží. Do kola chci dát ideálně 25–30k.

    Moc Vás prosím o Vaše názory a tipy.

    Zatím se točím okolo kol jako Pells Razer Elite/Pro 9, Kellys Gate 70/90, Specialized Rockhopper Pro. Nevím jestli koukat pak ještě třeba po GT Zaskar, Scott Scale, Cannondale Trail, Trek Superfly apod. a nebo si třeba nechat kolo postavit

    Díky moc předem za všechny vaše dobré rady!!!

    Daffson

    0 0
    • novas752  

      13,7 na 26" pevnak zrovna moc lehky neni. :)

      Kellys Gate 70 nebo 90 je dobra volba a rozhodne jsou lehci nez 13,7.

      Gt Scott Cannondale Trek Specialized jsou drahe znacky a hodne penez platis za napis na ramu. Osazeni o dost horsi nez ten Kellys za srovnazelnou cenu. Nevim k cemu to prirovnat ve svete aut, znacka kola je vetsinou jen znacka ramu, pripadne trubek okolo. To hlavni (brzdy, razeni, kola, vidlice) dodavaji jini vyrobci komponentu. Neco jako napriklad vstrikovace Bosch v ruznych motorech ruznych znacek.

      0 0
      • scalar  

        Stavby na rámu MRX Superlite s Axonem s v této cenové relaci pohybovaly kolem 12 kg, verze pro holku v menší velikosti měla tuším 11,4 kg, ale bylo málo vidlic, rámy ve větších velikostech už také nejsou…

        0 0
        • Daffson  

          Zdravim scalare. Diky za info – jiz jsme spolu v „kontaktu“ pres mail nicmene stale ocekavam odpoved na nej. Odepisoval jsem 25.4.2018 ve 22:08 (Subj.: Potencialni zajem o 1–2 kola). Chtel bych to probrat idealne osobne v sobotu 26.5.2018 jelikoz se tam ve vasem kraji budu pohybovat :-) Dik predem za odpoved mailem. DB

          0 0
          • scalar  

            Jsem na dovolené, psal jsem, že nové zakázky začnu řešit až po půlce května. O sobotách čas nemám, bývám na závodech.

            0 0
            • Daffson  

              Jasan jasan – zadny problem. Jen jse to asi prehledl – a mel troche obavu zda se na to nezapomelo. Jak jsem psal – nijak extra nespecham :-)

              0 0
      • Daffson  

        No, 13.7 je na pevnak z roku 1996/7 rozhodne celkem malo – dnes samo ze ne. Jinak tohle co pises, je presne to co vidim take. GT, Scott, Cannondale, Trek, Specialized jsou o lod az parnik drazsi aby byly stejne vybavane, takze jasne. Ted jde spis o to, zda jejich ramy nejsou treba take o dost kvalitnejsi nez treba ty co dava Kelly's nebo Pells. Problem mam v tom, ze komponenty si clovek muze v prubehu casu postupne menit ale ram jakozto vlastne takovy podvozek/karoserii v podstate ne, takze ram je asi to nejdulezitejsi ne? Scalar nize dava v naproste vetsine MRX co jsem tak videl, a o tech taky nic nevim. Ale videl jsem ze dava i Pells (aspon tusim). Budu moc rad za rozvedeni debaty :-)

        0 0
        • plysovykozisek  

          Já osobně teda Věřím víc rámům Specialized, Cannondale, Trek nebo Scott než rámům MRX, které tady propaguje Scalar. Ještě bych zvážil: https://www.decathlon.cz/…8405438.html

          Sice velikosti L, XL nejsou dostupné, ale to neznamená, že by ti je Decathlon nemohl opatřit, komunikace je s nimi velmi dobrá. Navíc kolo z obchodu si můžeš vyzkoušet, kdežto stavbu si vyzkoušet nemůžeš. A výrobci napsání výše dávají na rám “doživotní” záruku. Ale rozhodnutí je na tobě.

          0 0
          • Daffson  

            Vsak jasne a diky za dalsi nazor. Tohle uz sem take nekde slysel, ale nechci delat najke predcasne zavery. Chci to vse v klidu probrat s ruznymi prodejci a nekterymi staviteli – jako preba prave Scalar. Ono je nazoru spousty ale ja je chci pokud mozno vsechny slyset a zvazit. Jinak s tim Decathlonem si me celkem prekvapil – jsem si byl 100% jisty ze maji vsechny MTB ve velikost 27.5". Tedy trochu me zarazi ta vaha = 11.5kg?! To je hodne zajimave – I kdyz ja bych radsi vpredu dvojtac takze by to bylo asi bylo v realu tezsi – kdyby se delalo – protoze jeste presmykac atd...... Jinak Decathlon mam jako obchod hrozne rad, ale kolo bych asi of nich nechtel.

            0 0
            • Ciba04t  

              Ramu MRX bych se nebal. Mam ho (Elite X5 27.5) ctvrtym rokem a zatim si nemuzu stezovat.

              0 0
        • MlokCZ  

          Proč by starší kola měla být těžší? Já se možná zatím ani na hmotnost starých biků co jsem měl teď ani nedostal. Srovnávám srovnatelná úroveň osazení.

          Tenkrát to bylo na v-čkách (nebo předtím ještě na cantíkách), což bylo lehčí, k tomu jen 26" kola a pláště se vozili většinou dost užovky typu 2".

          Postupně nejprve co jsem měl první bike na kotoučích, tak byl naopak těžší. Postupně s vývojem sice šla hmotnost některých komponentů mírně dolů, ale ten přechod na kotouče, větší kola, objemnější pláště to zase sotva dorovnalo.

          0 0
    • palo7  

      Kellys Gate 90 2017, nebo RB Base s lehčíma kolama, pláštěma a bez duší a jsi do 30.000Kč s kolem okolo 12kg

      https://www.rb-bike.cz/konfigurator/?…

      A nebo něco přihodit a RB Team a ty stejné úpravy a jseš do 35tis. a okolo 11,5kg

      0 0
    • kuba.chaloupka  

      Ještě jedna alternativa: Kross Level 9.0

      0 0
    • Nutribird  

      No a co zkusit tohle

      https://www.decathlon.cz/…8405537.html?…

      Zrovna nedávno se to zde probíralo a znalci nebyli moc proti.

      Karbon, eagle, váha 11 kg.

      Nebo

      https://www.decathlon.cz/…8405435.html

      Podle popisu by měl být možný výběr z různých velikostí 27,5/29/27,5 plus

      0 0
    • Daffson  

      Opět všechny zdravím a jsem fakt zvědav na vaše názory. Dnes jsem byl v Praze v RB bikes a projel se na CRR 290 Team ve velikostech M a L. L-ko mi určitě i při mých 176cm sedlo a parník víc. Pán co tam byl byl výborný a takhle bych si nějak představoval správný customer service.

      A teď to další a zajímavé........byl velmi upřímný a nevalil bulíky do hlavy. Říkal že v kolech okolo 30k v podstatě moc extra rozdíly nejsou a že pokud mi sedne třeba pocitově jiné kolo, tak se nemusím bát do něj jít – hezký přístup musím říct.

      Pak jsem se byl ještě podívat u Štěrby (vím, katastrofální rezenze), ale chtěl jsem vidět ten Kellys Gate 90 abych porovnal. Designově je to o parník dál oproti RB, ale to bych ještě tak moc neřešil. Spíš mě překvapil prodejce či mi řekl když jsem se jo zeptal jaký je hlavní rozdíl mezi třeba Kellys a Meridou/SUP za 30 a on hned řekl že v rámu. Že jsou sice hůře osazené, ale o hodně lépe pohlcují vibrace na zadku (díky jiné stavbě na plocho). Mě to celkem logiku dává, ale nevím zda se tomu dá tak moc věřit.

      Je fakt že na rámu a menších vibracích se točil i prodejce v SP KOLO, ale tam mají jen Spešly a tak bych to „marketingově“ chápal. Štěrba ale prodává různé značky a od Kellys za 30 mě spíše odrazoval a doporučoval právě třeba SUP/Metodu s horším osazením.

      Dejte vaše názory prosím :-)

      Díky Daffson

      0 0
      • Emil666  

        Hm, taky by mě zajímal ten Isospeed Treku nebo trochu jiný elastomer od Lapierre, jestli to je znát.

        0 0
        • Kellly  

          Při výšce 173 cm jsem řešil podobné kolo s požadavky na dobře padnoucí geometrii, Al rám, pevné osy a rozumné osazení. Výsledkem je Trek Superfly 7 2015 Otázkou je zda velikost 17,5" už není malá, když Ti sedělo RB velikosti L. Tu velikost bych ještě promyslel. Každopádně vylepšené RB, nebo stavba na MRX Superlite s Axonem budou určitě dobrou volbou.

          0 0
          • Daffson  

            Díky. To RB velikosti M mi fakt hrubě nesedělo, takže minimálně u RB bych měl jasno. Spíš stále řeším věc jak mi někde tvrdí že mají lepší rámy než menší firmy (Spešl, Trek, Cannondale, Superior vs Author, Kelly's, Pells, RB) a že hlavní rozdíl je v komfortu zadní nápravy......

            … ale v čem to opravdu jsem schopen (jako snad řeknu skromně trochu náročnější hobík) poznat? Počítám že těžko při běžné jízdě ne úplně na hraně ne? Nebo by to jako mělo být poznat i při klidné jízdě? To si asi nemyslím. Přitom právě třeba na RB jsem četl že je úžasně obratný díky krátké zadní stavbě a hodně dobrý – ale prý právě proto tvrdý......

            Dík moc předem za další názory – připadám si trochu ztracen :-)

            0 0
            • Anub1ss  

              Na vaše ježdění postačí toto, Kellys v posledních letech dělá slušná kola za normální ceny:

              https://www.kellysbike.com/…t-kol-27-5-7

              Thorx 50 a Thorx 90 jsou slušně osazená kola za normální cenu.

              Nebo koupit levnější Spider řadu a po čase něco vyměnit.

              0 0
              • Anub1ss  

                Pokud trváte na 29" tak tam pak GATE 30, 50, 90

                0 0
                • Daffson  

                  Jo jo. Gate 90 je určitě jeden z favoritů, stejně jako RB Team a teď jsem koukal že ještě je hodně zajímavě osazen i Trek X-Caliber 9. Ale pořád mne bohužel nikdo z vás znalých nebyl schopen odpovědět jak je to doopravdy s tím komfortem zadní nápravy a zda to skutečně člověk pozná....... případně kdy. Díky moc předem :-)

                  0 0
                  • scalar  

                    Některá kola mají zadní stavbu trochu pohodlnější, ale u některých je to zase na úkor tuhosti. Hliník obecně moc pohodlný není, lepší je na tom v pohodlí karbon. Takže pokud chceš pohodlný, lehký a pevný rám, tak je lepší vzít karbon. I za cenu, že budět muset investovat o nějakou tisícovku víc.

                    0 0
                  • palo7  

                    abys měl za chvíli z čeho vybírat :-) Jaro zrovna moc nepřeje váhání ve výběru, Kellys mizne velmi rychle, na RB se může stát že bude čekačka klidně dva měsíce, jen u Treku netuším, ale ten mně přijde oproti RB Team tak o dvě třídy hůře osazen

                    Komfort ti může víc vyřešit karbon sedlovka a bezdušové pláště na rozumném tlaku

                    0 0
            • palo7  

              Náročnější hobík si nekupuje kolo jen za 30, ale tak za 50 a víc a pak dostane více muziky

              0 0
              • Daffson  

                No dobře..... možná tedy dle Vašeho názoru nejsem náročnější hobík :-) Může být....... ale i kdybych tedy dle Vašeho názoru byl, tak 50k za kolo bych už nedal. Mám rodinu, děti a to něco stojí :-)))

                0 0
    • Tovarik  

      Ahoj, radil jsem známému ohledně výběru kola. Shání kolo kolem 30tis. Kč. Nakonec zvýšil limit do 35tis. Doporučil jsem mu Merida Big Nine 700 . Měří 189cm, tak by mu měla velkost 21", která je dostupná, vyhovovat. Je to kolo s nejvyšším hliníkovým rámem, pevnými osami, komplet na XT vč.brzd, náboje Deore, Jenom vidlici neznám, ale mělo by jít o nějaký vyšší model Manitou. Váha pod 12kg. Cena 35tis. Kč.

      Dnes jsme byli na obědě a on říkal, že když nesežene Kellys Gate, tak pořídí Specialized Rockhopper Pro. Za 31tis. Kč. Specialized Rockhopper Pro 2018 . Nejsem odborník, ale vidím tam: rám na rychloupínák, vidlici s nohama 30mm, brzdy M365, Řazení Deore 2×10 oproti 2×11. Můžete mě prosím podpořit v názoru, že při rozdílu 4000Kč je ten Rockhopper hloupost. Jenom na přední brzdě vidím v maloobchodních cenách rozdíl 2.000Kč.

      Oba prodejce má přímo ve městě. Chápu, že 4tis.Kč, nejsou malé peníze, ale můj názor je, že pokud by mu stačilo kolo na úrovni toho Rockhoppera, může ušetřit mnohem víc, i když nebude mít třeba rám zabroušené svary.

      0 0
      •  

        nápis spešl na rámu zastíní u některých spolehlivě rozum

        0 0
      • Smazaný účet  

        Ve svobodné zemi si každý svobodně může hodit svoje peníze přímo do kanálu. Pokud se tvému kámošovi ten spešl líbí, tak ať si to koupí.

        Ty mu „vnutíš“ kolo, které vlastně nechce a když se mu pak na tom kole něco posere, budeš to mít na talíři ještě hodně dlouho.

        0 0
      • palo7  

        jednoznačně Merida, jen já bych chtěl převodníky 36–24, ale to se dá poladit

        0 0
        • Tovarik  

          Přesně to jsem si říkal taky. Nevím, proč u kola, který má nejmenší pastorek 11zubů a možnost dát přehodit v kopcích na malou placku, dávají velký převodník jen 34zubů. Sám mám 36/22 a kazetu 11/36, a když jsem ho měl jako jediného universála, přemýšlel jsem o 38/24.

          0 0
      • Nutribird  

        No a ted si představ, že za dalších 5000,– má karbonovou raketu a EAGLEM z dekáče. Pevné osy, připravené na bezduše. Jinak znalec tedy nejsem, ale ten specialized opravdu ne, máš pravdu. Hlavně by nemusel nic měnit.

        0 0
        • Tovarik  

          Já vím, nechal jsem se unést a bude to jeho kolo. Jen mě to trochu mrzelo, že může mít kolo bez nějakých kompromisů a pak přijde s tímto. Ale byl jsem včera v krámu a musím říct, že i kola pod 20tis. vypadají krásně, takže pro někoho, kdo tomu příliš nerozumí, to musí být těžké vybrat bez emocí.

          0 0
    • koldas  

      Prodávám Kellys GATE 70 koupený 27.4. najeto cca 50km.

      Cena 26000.

      Cena k jednání. V případě zájmu SZ.

      Dík

      0 0
      •  

        dej vědět až bude za 22, o někom bych věděl

        0 0
        • jirpl  

          Včera jsem s těžkostí sehnal za plnou cenu. Jen upozorňuji, ze ta je 29tis, za 22 ho beru taky na náhradní dily :-)

          0 0
          • koldas  

            Tobě ho prodám za 24K ať se ti ty díly prodraží

            0 0
            • jirpl  

              Je tady spousta vláken, kolo do 22tis, atd., no sám jsem v této cenovce sháněl, ale poměr výkon / cena byl problém. Tak jsem přihodil, kupuju to pro sebe a chci být spokojenej a vzal jsem právě 70ku za plnou cenu a to ještě nejsou. Škoda, ze jsi to neprodával včera :-)

              0 0
    • koldas  

      Včera jsem to nevěděl, jinak bys ji měl doma se slevou

      0 0
    • Daffson  

      Zdravim vsechny po nejake dobe.

      Minuly cas jsem venoval porovnavani a vybirani potencialnich modelu a mam nasledujici (i kdyz musim rict, ze nektere jsou az ke 40k coz uz si nejsem moc jist a spolehal bych na nejakou moznou slevu s tim ze budu kupovat jeste jedno kolo pro manzelku). Kola nejsou nijak serazena dle preference – jen jako takovy maly nastrel k cemu se blizim. Nektera jsou lehci (RB, Merida, SUP) u nekterych vahu neznam (Specialized, Cannondale, GT) a nektera jsou prekvapive az hodne tezka (Cube). Par gramu bych neresil, ale rozdil mezi nejlehcim a nejtezsim je 2,5kg a to uz znat je – a to se mi pritom prave treba ty Cube hodne pozdavaji.

      • RB CRR Team 2018
      • Specialized Rockhopper Pro 2018
      • Specialized Chisel Comp 2018
      • Trek X-Caliber 9 2018
      • Trek Procaliber 6 2018
      • Superior XP939 2018
      • Cannondale Trail 2 2018
      • GT Zaskar 29 Comp 2018
      • GT Zaskar 29 Elite 2018
      • Kellys Gate 90 2018
      • Merida Big-Nine XT Edition 2018
      • Merida Big.Nine Limited 2018
      • Cube Reaction Pro 2018
      • Cube Reaction Race 2018

      Za jakekoliv dobre rady, porady a komentare diky predem.

      Daffson

      0 0
      • mattew1  

        Tak ty kola ke 40k jsou ve vetsine pripadu lip vybaveny, musis si dat cenovej strop a rict chci co nejlepsi kolo do 35 nebo 40k. Pak ti nejaky kandidati rovnou odpadnou.

        0 0
      • palo7  

        Merida XT edition za 25.000

        0 0
      • jirpl  

        Zdarec,

        podobný problém jsem řešil před několika měsíci, původně jsem hledal kolo do 20k, pak do 25k, pak to šlo skoro na 30k. Výběr jsem postupně zužoval, zůstal Zaskar, Gate a Trekouš. Ten se mi líbí moc stavbou rámu, i když někdo zase psal, že je to hnus. Nakonec jsem vzal Gate 70 a spokojenost velká, i když z tohoto výběru bych asi upřímně byl spokojen s každým kolem. Každopádně za mě má Kellys doporučení, tedy pokud za ten měsíc, co ho mám mohu soudit.

        0 0
        • jirpl  

          Ještě jsem zapomněl napsat, proč nakonec Kellys. Jednoduše poměr výkon/cena. Jednoduše u konkurence za stejnou výbavu zaplatíš víc, nebo pokud se chceš držet s cenou dole, dostaneš oproti Kellysu horší komponenty

          0 0
      • milan.v  

        To sem můžeš dát pomalu všechny značky…

        0 0
        • Daffson  

          Ale no tak. To preci neni pravda. Dal jsem tam jen pravdepodobne nejuzsi vyber a i konkretni modely. Pravdepodobne behem nasledujicich tydnu to smrsknu na polovinu.

          PS: Nemate nekdo nahodou nekde (i kdyz nevim kde) ty vahy tech Speslu, Cannonu a GT?

          A ted pridam jeste jedno kolo co se uz vyprodava a moc jich uz nikde neni – a celkem me laka a to je Trek Superfly 6. Tady u nas ho maji zlevneneho z 39.990,– na 33.990,– a dokonce jsem ho na netu jeste videl i za 28.490,– a to me tedy celkem zviklalo :-) To kolo je paradni a jeste krasne lehoucky. Jen nevim moc o tom SRAM osazeni – nestudoval jsem to – ale predpokladam ze to co tam je bude na urovni SLX/XT ne?

          0 0
          • Daffson  

            Ajajaaaj. Tak ted jsem trochu v klestich :-)

            Sel jsem do jedne prodejny kvuli tomu Superfly 6 z 2017 a velikost 17.5 je na me opravdu mala. No ale co cert nechtel, tak mi pan majitel prodejny ukazal tohle https://archive.trekbikes.com/…superfly_9_6#…

            Je to asi posledni model v CR ke koupi. Puvodne (2016) cena 58.990,– My jsme se predbezne domluvili na 37.000 presne. A to me tedy laaaakaaaa :-) ......... arasidy KK :-))) Pomoooc – co mam delat?

            Ja to nechtel kupovat takhle rychle!!! Ale me se to tedy zda jako vic nez slusna nabidka!

            0 0
      • TeryPV  

        Pokud to má být kolem čtyřiceti, tak asi nejlepší, co se poměru cena/výkon týče jsou Silverback https://www.tsbohemia.cz/…d292138.html

        Možná bych jim zavolal, zda neseženou na Tvoji velikost i superspeed 1.0, ten je bezkonkurenčně nejlepší za ty peníze. Dle mě nic lepšího ani za ty peníze nejde sehnat.

        Boost osy, 1×11 XT, brm5000 atd.

        0 0
      • five8  

        Nějaký důvod proč v seznamu chybí Canyon? Žil jsem dosud v domnění, že jsou to kola s „nejlepším“ poměrem cena/výkon..

        0 0
    • Daffson  

      Díky všem za tipy a návrhy nicméně jsem právě dnes podlehl té nabídce na ten karbonový Superfly 9.6

      Snad bude dobře sloužit :-)

      0 0
      • McBlacky  

        Dobra volba, ja bych ti v tom vyberu doporucil xcaliver 9, treky jsou super kola

        0 0
      • TeryPV  

        To jako vážně m447 brzdy a deore řazení na kole za „původních“ 59? Tak jo no :D

        0 0
        • McBlacky  

          shimano už od cca 2014 dělá i v budget katerogii parádní brzdy. Akorát to nemá ten wow faktor. Doba kdy třeba takový 395 nezastavily ani kočárek je pryč.

          0 0
          • TeryPV  

            Prvně, rozdíl v brzdách deore a výš a nebo 447 a níže je setsakra rozdíl. Nemá to s wow efektem nic společného. To je prostě praxe a fakt.

            Však alivko řazení taky funguje, RS XC30 taky funguje, ale na kole za 59 litrů? To je prostě jen omluva pro to, že jsem koupil blbě…

            0 0
            • McBlacky  

              beru za sebe, na test akcích za poslední dva roky jsem vyloženě nenarazil na průserovou brzdu od shimano. Za to si pamatuju různý pokusy o brzdy jako formula C1 nebo magura mt4 z nedávných let, který stály dvakrát co levný SH.

              navíc dal za něj 37, což za solidní carbon rám a rebu není extra palba

              0 0
              • Wojtkingson  

                Ono to je asi i hodně o tom, co kdo jezdí a na co je zvyklý… Na klasickou jízdu asi stačí ty nejlevnější shimana a to i mně, když mám hrubě přes 100kg. Když člověk už dělá nějaký věci v terénu atd, kde úplně neví, jak a kdy má brzdit, pak už jsou potřeba trochu ostřejší brzdy.

                0 0
                • McBlacky  

                  to je jasný, počítám že si někdo nekupuje carbon HT s rebou, aby jezdil nějaký vraždy.

                  Na český podmínky stačí i na ostřejší závodění (pro normální váhu ±75kg) středně výkoná brzda a klidně i jen s 160/140 kombinací kotoučů.

                  0 0
                  • Daffson  

                    Hezky jste to probrali kluci. Hned úplně nahoře jsem psal kolik měřím a co hlavně jezdím. Vážím ca 83–85kg. Vraždy opravdu nejezdím. Zkusíme, uvidíme a pokud bude něco slabší tak i po čase vyměníme :-))

                    0 0
    • Martin222  

      Co rikate na orbeu alma h10 ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.