• vasil

    Jedu z rodinkou na dovču do Harachova. Na kolo se dostanu tak na 2–3 hodiny denně maximálně. Davu turistů se nebojím, protože můj kolový čas je vyměřený od 21,00 do 9,00, takže jako každý rok budu jezdit od 6–9,00.:-D Mám si vzít silničku, horáka (XC) nebo obojí? :-) Trochu jsem se díval do starších tredů a na www.bikearena.ergis.cz, ale tam se spíše popisují oblasti a trasy mimo Harachov. Jedu 25.8.07, takže pozdější rady budou spíše pro někoho jiného. Pokud máte nějaký tip, tak sem s ním. Díky

    0 0
    • Vóca  

      Osobně bych si vzal jen silničku, protože nevím kde se dá v Krkonoších jezdit na MTB mimo asfaltové cesty :-(

      0 0
    • Vrabčák1  

      Vezmi si bika. Je tam sice většina asfaltovejch cest, ale najdou se i místa, kde si silnička moc neškrtne. Jde hlavně o to, že tamní cestičky jsou občas prokládaný snad všemi druhy povrchů, drobnej štěrk nevyjímaje,takže bike se mi zdá jako lepší varianta, poněvadž se nemusíš strachovat, jestli za pár metrů nepřestane asfalt a nebudeš to muset po těch kamenech tlačit. Namádkou třeba cesta na Čertovu horu, ta je zhruba od poloviny cesty (přijde na to, odkud jedeš) stavěná akorátně pro bika. Sice tam celkem není nic k vidění, ale aspoň pro pocit.........Jinak se připrav na poměrně dost zákazů pro kolisty (Vosecká bouda, Zlaté návrší......imho cesta z Vrbatovy boudy na chatu Dvoračky by byla lahůdková, vyjma tý úvodní části okolo Harrachových kamenů). Takže tak

      0 0
    • AdeptRendl  

      Vezmi bajka. V blizkosti Certaku se da urcite pojezdit. Druha strana v okoli Rokytnice jsou taky fajn cesty. A vubec neni daleko do Polska.

      0 0
    • mr.antik  

      stoprocentně bika. je tam sice dost asfaltek, ale to bys na silničce neutáhnul. třeba na dvoračky :-)) Taky bych rozhodně zkusil jizerky – Jizerka, Orle atd., vše v dojezdové vzdálenosti. Dobrej sjezd (a opačně i výjezd) je tuším od Štěpánky (kořenov) Na mýto. Myslim že je to zelená nebo modrá značka.

      0 0
      • siskin  

        jj je to zelená a ten sjezd fakt stojí za to, na horu bych to šlapat nechtěl, některý úseky asi budou nejetelný(odvod­ňovací kanály značné šíře+sklon terénu..)

        0 0
    • Leos  

      Vezmi si určitě bejka, docela dobrá trasa je proti proudu Mumlavy, kde se na konci cesta rozdvojuje, doprava můžeš traverzovat až ke Dvoračkám a pak se vrátit přes Čertovu horu a cesta nalevo vede k hraničnímu přechodu nad Harrachovem. A jak bylo již psáno výše, je super si zajet k Jizerce. Když budeš mít turistickou mapu, tak si najdeš dost cest. Zákazů vjezdu v téhle oblasti moc není, začínají až na Dvoračkách, pokud se tedy nic nezměnilo za tři roky co jsem tam bajkoval naposledy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.