Vánoční jízdy v Podbeskydí

3 nepřečtené
  • ruinin

    Před Vánoci jsem tu vznesl dotaz, jestli si mám do podbeskydí vzít silničku nebo MTB. Místní borci mi poradili, že silnici určitě ne, že tam budou špatný podmínky – sůl, štěrk, sníh…

    V jednom měli pravdu, většina hlavních silnic byla ošetřena solankou, tam bych silničku svou novou nerad bral. Ale s čím nikdo nepočítal, v okolí Nového Jičína je kupodivu spousta krásných cyklostezek, kde není žádné ošetření, byly většinou suchý – jedině problém, že na sebe nenavazujou. Takže na silničku by to tam bylo, kdyby si člověk přivezl tohle kolo autem nebo nějak až na místo jízdy a pak mu stačilo 10 km tam a 10 zpátky . Druhá věc – okresky mají kupodivu v tomhle kraji super kvalitní asfalt, kéž by to tak bylo ve středních Čechách, kde se děsím drncání po záplatách na silničce. Co se týká cest vedoucích do kopců, byl tam rozbředlý sníh, který postupně tál, ale na pláštích Marathon 1.5 jsem se normálně vyškrabal až do výšky 850 metrů. To ale bylo po oblevě. Těšil jsem se na cyklostezky ve Velkých Karlovicích, ale před novým rokem byly zledovatělý, takže na mě zbyla mokrá silnice. Tam by byla silnička uplně k ničemu… Takže tolik mé dojmy z kraje, o jarních prázdninách tam rozhodně beru silničku, to už nebude solanka na silnicích, ale zatím posloužilo starý MTB s úzkými plášti krásně v těchto podmínkách.

    0 0
    • jIrI___  

      Jestli si správně pamatuju, tak jsi v tom původním vlákně psal o Velkých Karlovicích. A mezi Velkými Karlovicemi a Novým Jičínem je v případě množství sněhu diametrální rozdíl, jsi se měl rovnou ptát na Nový Jičín :). Jinak kolem Jičína se dá v létě na silničce pěkně pojezdit, je tam spousta málo frekventovaných vedlejších cest.

      0 0
      • ruinin  

        No jo , Velké Karlovice jsou už opravdu Beskydy a překvapilo mě, že tam bylo mnohem víc sněhu než i kolem Rožnova. O jarních prázdninách už tam budu mít silničku. Je tam fakt spousta skvělých cest i cyklostezek a na hlavní silnice s autama člověk musí najet jen vyjímečně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.