• dieegoo

    Tak doufám, že mě neukamenujete, ale trochu sem se zamyslel a zjistil sem, že ten Reign by byl asi zbytečnej na to, co jezdím, omlouvám se, ale rady vyjdou v niveč. Přesto ale díky za ně :) No trošku jsem to teda přehodnotil a ve výběru zůstalo to GT idrive 5 2.0 a zahrnul jsem tam tedy doporučovaného Trance 3. Ten vyjde znatelně levněji, ale po výměně těch Hayes Sole už rozdíl nebude tak markantní. Takže jestli toho ještě nemáte plný zuby, tak budu rád, když znova poradíte :)

    Anketa: Tak hlasujte :)

    12x
    40%
    18x
    60%
    0 0
    • JMT  

      gt je humus, jasne giant

      0 0
    • pitos  

      Take jsem se rozhodoval mezi GT a Giantem.Vyhrál Giant a jsem moc rád.

      0 0
      • dieegoo  

        Kolik měříš? Koukám, že máš 18" velkej rám. Já mám 180cm a uvažuju o té 20". Teď mám HT 21" a nepřijde mi to nějak extra dlouhý…

        0 0
        • pitos  

          Měřím 182cm a rám mi plně vyhovuje.Délku mužeš nahradit častečně delším představcem.Ja mam 90cm protože preferuji spíše kratší posed.Na 20" jezdí spíše ti co maj kolem 190cm ale každému může vyhovovat něco jiného.Na techničtější ježdění bych určite u tvé výšky volil 18" rám.

          0 0
          • djano  

            „Délku mužeš nahradit častečně delším představcem.Ja mam 90cm protože preferuji spíše kratší posed.“ Ale to musis mat ruky ako orangutan :-)

            0 0
            • pitos  

              No tak to určitě ne,spiše to bude tím že používám vlaštovky a ty maj pruhyb k jezdci.nevím jak dlouhý představec maš ty ale vypada to na 10cm/podle vzhledu/,řídítka máš rovné+menší úhel představce.Takže to bude asi takhle,he?

              0 0
              • dieegoo  

                No ani nejde o vlaštovky, ale o to že si napsal 90 cm místo mm;)

                0 0
                • pitos  

                  No jo,tak to se omlouvám,to mě nejspíš spletla má výška.Že jsem se sakra obtěžoval s tím vysvětlováním.Haha.

                  0 0
                  • pitos  

                    Kurv.. a ještě jsem při podívání jak kdo hlasoval dal hlas GT.Ja to dnes raději vypnu a jdu na procházku.

                    0 0
                    • djano  

                      To nic, ale predstavec si mi odhadol spravne (kupujem v rozpati 100–110mm). Ja by som tiez dal hlas GT, ale to by som ho musel vyskusat a zistit ze je lepsie ako Trance. Bez porovnania nemozem hlasovat, to by som iba tipoval…

                      0 0
    • gobike  

      Davam hlas pro Gianta. A proc? Protoze je hezci :)

      0 0
    • mr.antik  

      když je otázka takto položená, tak jednoznačně giant. Ale není 10 cm málo?

      www.fahrrad.de/fahrrad.php?…

      0 0
      • dieegoo  

        10 je možná málo, 15 zas asi hodně.. já nevím :) kdyby byl nějaký kompromis se 13ti, tak neváhám.. ale takhle je to složitej výběr.

        0 0
    • Kero  

      No ja mam zase GT ale i-drive 4 a myslim ze je to uplne super bike (pohodlny). Myslim ale ze i-drive 5 ma 125mm zdvih a ten Giant okolo 100mm tak to si musis vybrat co chces, ale ako vravim GT by som za nic nemenil.

      0 0
    • Jenda  

      Nemam ani jedno, ani jedno jsem nejezdil ale ten Giant se mi systemem libi vic. Preci jenom je to varinta osvedcenyho 4-cepu kdezto to GT je porad takovej divnej plovouci stred (i tak jsem o nem silne uvazoval). Po tom co tu lidi pisou jaky maji problemy s vrzanim lozisek u GT me to taky prilis nepresvedcilo. Jeste bych videl problem v patkach u GT – to co popisoval JJ ze urves patku od prehzaky, nova te stoji 700 a mas problem s uravnou patkou vubec dojet se mi taky moc nepozdava. Trance ma zase mensi zdvih (i kdyz myslim Lubos tu kdysi zminoval ze treba Regin ma ve skutecnosti skoro 17cm zdvihu takze kdovi jak je to u toho Trance). Jo a patka na gianty vestinou stala do 100 (jestli i na trance nevim:-). Zase progress jsou pry dost prudici s reklamacema, nicmene ja tam ravo reklamoval uspesne. Kazdopadne ja bych spis volil Trance.

      0 0
    • fireman01  

      Hlasuji pro Trance…

      0 0
    • vasil  

      hlasuji trance patka se dá pořídit kolem 250,– jezdil jsem trance, reigna i anthem přestože je ve zdvihu mezi tr. a an. minimální rozdíl v jízdě je rozdíl větší: an-xc, maraton, pohodlný závoďák trance-připadá mi že „jede“ líp než reign, ale neumím to vysvětlit, maraton, dá se něm blbnout, subjektivní pocit většího zdvihu, maroši na něm jezdí lávky reign-dá se něm dobře blbnout, 100km vyjížďky nejsou překážkou, klidně i na maraton v pohodovém tempu, to že má větší zdvih poznáš jenom z kopce:-)

      0 0
      • dieegoo  

        To kolo budu mít na běžný ježdění, občas do toho rád trochu šlápnu, delší vyjížďky (nad 60km) jezdím jen občas – kůli tomu bych upřednostnil Trance. Pokud ale platí, že větší zdvih = větší pohodlí, zas bych se přiklonil k Reignovi.

        Říkáš, že jsi jezdil Reigna i Trance. Můžeš nějak porovnat jejich citlivost, teď nevim jak to říct, ale něco v tom smyslu, jak je kolo ochotný jet, jeslti se to jen nehoupe, místo toho aby zrychlovalo dopředu, jak se chovají při jízdě do kopce nejen v členitým terénu, ale klidně i na asfaltu?

        0 0
        • vasil  

          dlouho jsem přemýšlel v čem byly na reignovi jízdy jiná četl jsem si tabulku s geometrii, úhly a všechno bylo stejné jenom ten pocit jízdy byl jiný nakonec jsem na to přišel-na regnovi byl kratší představec o 2cm a více lomené řidítka nezkoušel jsem to vyměňovat co se týče jízdy po asfaltu, tak v tom nemá ani jedno kolo problém (co se týče reakce na šlapání)-jsou tam stejné tlumiče (r3 a t3/2006) fox float rp můj subjektivní pocit je takový, že trance líp „jede“ a je „hbitější“ do zatáček to byl můj hlavní pocit z první jízdy na r3 (běžně jsem jezdil na t3)+ že když jsem jel z kopce tak to byla trochu větší nuda (na reignovi) :-) při druhé jízdě jsem si více pohrál s nastavením řidítek pružících jednotek… a přišlo mi to lepší než prvně (to už jsem jezdil hlavně na anthemu3) takže mne napadla myšlenka mít tak dvě kola-anthema na honičky s kámošema na maratonech a reigna na vyjížďky po beskydech (anebo 3 nebo 4kola…) :-D takže pokud bych měl mít jedno kolo, tak asi trance příští rok plánuji anthema1(v roce 2007 posunulo se číslování) no a pokud bych zjistil, že to není kolem (když mi budou ostatní na maratonech ujíždět) tak bych příště šel do kola něco jako trance (bůhví co zase vymyslí) ono je taky o tom s kým jezdíš :-)

          0 0
          • dieegoo  

            A náhodou to GT jsi nejezdil? To by se mi zamlouvalo jednak skladbou komponent, které sou lepší než na Giantech, taky co do kompromisu ve zdvizích – 10 mi přijde málo, 15 moc, 13 akorát. Je těžký se rozhodnout, GTčkáři chválej GT, ti co mají Trance zas chválí Trance..

            0 0
          • fireman01  

            JJ trance je paradicka :)) uz bych ho nemenil, a myslim ze si s nim bohate vystacim i na beskydy.

            0 0
            • dieegoo  

              Už se mě nesnažte nahlodat :) V pátek to GT půjdu vyzkoušet a uvidí se.

              0 0
    • JJ  

      Kdyz jsem kupoval kolo, tak byl Trance velký favorit, ale nebyl v moji velikosti. Asi to bude trosku jezdivejsi kolo, nez GT, GT je tak trochu tank. Kdybych nemel ted I-D 5, tak by to byla porad tezka volba:) Ale pokud by byl za stejny penize stejne vybaveny Trance jako GT, volil bych asi Trance. A kdyz je Giant jeste levnejsi, tak bych ho asi bral.

      0 0
      • JJ  

        To co jsem napsal ale neznamena, ze jsem s GT nespokojen. Naopak je to super kolo, jen si zada svoje tempo:)

        0 0
        • dieegoo  

          Tempo by měl udávat jezde, ne kolo ne? :)

          0 0
          • JJ  

            My si spolu rozumime „Klidná síla“ :) Ale s novym tlumicem, kterej ma lock a floodgate se da i docela slapnout do pedalu

            0 0
    • kudlanka32  

      15 je akorat…taky sem tomu dlouho odmital uverit.....a chtel 10cm…ja blazen :)

      0 0
    • dieegoo  

      No tak už sem se asi rozhodl.. Pokud mi sedne GTčko ve velikosti M, který maj u Hanaka ve slevě, tak vezmu GT. Když nesedne, půjdu do Trance.

      0 0
      • kesu  

        to gt je stredni cesta mezi reignem a trancem a vzhledem k tomu ze chces jezdit nezavodni xc tak si mylsim ze je to asi nejlepsi volba

        0 0
        • dieegoo  

          Snad jo, teď ještě, aby mi sedla velikost… 180cm a Mko… i když co sem koukal do geometrie, tak rozdíl mezi M a L je vždycky jen 15 nebo 16 mm a to půjde poladit když tak třeba hokejkou nebo o chlup delším představcem.

          0 0
          • kesu  

            ja mam 190cm ,kamarad ma lko a mam mko,sedne mi obje na tvejch 180 bych bral urcite mko,uz jen kvuli dost vysoky horni ramovy trubce

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.