• hitman128

    Dobrý den, mám možnost mít za 16 500Kč gt avalanche 1.0 nebo gt zaskar sport mohly byste mi poradit co je lepší? (jedná se o modely 2011)

    0 0
    • maxipes-fik1  

      Jestli na biku začínáš, pak radím Avalanche. Jednodušší, ale nezničitelný rám a o fous lepší osazení, které nějakou chvilku vydrží, než bude třeba upgradovat.

      Zaskar má lehčí, propracovanější a vyloženě sportovní rám. Jede jako málo který jiné ve své kategorii. Na rychlé XC je to bomba (ale to pak chce výrazně lepší osazení) ale na nic moc tvrdšího bych ho nedoporučil.

      Jezdím oboje, takže osobní zkušenost.

      0 0
    • pepek  

      Zeptej se raději kluků, holky vědí o kolech to co babička.

      0 0
    • rudiinko  

      Je to skoro to iste len v inej geometrii ramu. Avalanche asi oficialne zvlada 140mm vidlu, sedlova trubka je nizsia, predok vyssi a riaditka blizsie k sedlu. Zaskar je klasicky XC, Avalanche sa trochu vymyka „normalu“.

      Objektivne lepsi nieje ani jeden :) Su to trosicku odlisne kategorie.

      0 0
    • marapara  

      Jak píšou ostatní. Avalanche je spíš sportovní geometrie rámu nebo na blbnutí, je docela bytelný, Zaskar je závoďák XC, je delší. Lépe akceleruje, ale je míň pohodlný. Otázka je, jaký styl ježdění preferuješ.

      0 0
    • kupi  

      Kdyby jsi vybíral před měsícem, tak bych ti mohl Avalanche půjčit, teda jestli jsi ze stejného Humpolce jako já :-D Ale teď je už pryč. Jinak, je to jak píší ostatní. Avalanche je takovej hravější

      0 0
    • Necris  

      Když už to tu srovnáváte, nemohl byste někdo porovnat Zaskara a X-caliber ? Jsou to stejní chrti/je Zaskar lepší „závodní stroj“ ?

      0 0
      • maxipes-fik1  

        To si ale nejdřív musíš ujasnit co chceš. Srovnáváš 26" s 29". Obecně bych pro chrta na XC viděl jako lepší spíš 29", tedy X-caliber. Pokud ovšem neuvažuješ o Zaskaru taky na 29" (jako ten můj), to pak bude lepší chrt zas ten Zaskar.

        0 0
        • Necris  

          Zaskar niner samozřejmě. Je to jen zaskar na větších kolech, nic víc.

          Všeobecně GT moc nevidím takže nemám možnost si půjčit alespoň příbuzný model, proto se ptám zde. Kdyby ses chtěl podělit o zkušenosti, byl bych jen rád.

          0 0
          • maxipes-fik1  

            Tak to je pak jiná. Já si Zaskara 29" vybral letos na jaře.

            Jestli máš chuť číst, zde krátké pojednání o tom: Stavil sem se ve Velointestu na testovacím dnu a projel tam tak 3–4 kola v různých kombinacích koncepcí, zdvihů a osazení. Všechno 29", všechno kola 50 000 Kč a výše (myslím, že tam byl i X-Caliber). A pak jsem si řekl, že si to teď srovnám s klasickým HT na 26" a razím domů. Stál tam v rohu bílý Zaskar . Ani sem na něj moc nekoukal, bo mě ani nenapadlo, že by ho mohli dělat i na 29", skočil na něj a vyrazil. A bomba. Zamiloval sem se do něj. Přišel mi krásně ovladatelný, nádherně šel za pedálem, ve vzduchu fantasticky vyvážený… Prostě sem odjížděl s pocitem, že si na jaře koupím právě takového Zaskara, že těch 26" je prostě pořád lepších.

            Za dva měsíce sem tam nakráčel a že chci Zaskara na 26". Pan Taich (majitel) se mě ale jal přesvědčovat, že při mých 190cm/85kg je 29" přece jen lepší volba. Tak mu říkám, že sem si to u něj už vyzkoušel a vím své. A on na to, že to je blbost, bo Zaskara na 26" tam už dva roky na testování žádného nemá. No nakonec mi přivezl ukázat na čem jsem jezdil a já to kolo rovnou koupil (jen sem si ho dal přeskládat na větší rám, viz. profil).

            Dojmy po sezoně jsou následující: fantasticky tuhý rám, šlápnu a okamžitě cítím, jak jde kolo dopředu. Ten pocit je jak droga. Geometrie sportovnější, ale nic extrémního, perfektně ovladatelné, jen v rozbitých sjezdech malinko nervozní. To souvisí s tuhou zadní stavbou, která ubírá na pružnosti a tedy i pohodlí. Nicméně ± 60 km švih je naprosto v pohodě. Na expedice by to ale už asi nebylo.

            Kamarádův X-Caliber mi přijde pohodovější, celkově klidnější, ale zas za pedálem trochu ospalejší. Ovladatalenost bych viděl cca. na stejno.

            Všechno moje čistě subjektivní dojmy.

            0 0
            • maajkee  

              Teda jestli jsi nepoznal jestli jedeš na 26" nebo na 29" kolech, tak nevim jestli má smysl dál číst nějaký dojmy :D

              0 0
              • maxipes-fik1  

                Už sem myslel, že se tu nikdo neozve. :-D Ber to tak, že už sem si vyzkoušel všechno co sem chtěl a tohle byla jen taková třešínka, abych se pokochal tím, jak skvělé kolo si proti HT kostitřasu na 26" koupím. Kromě toho jsem už spěchal domů. Samo, že když sem pak po dvou měsících zjistil, na čem sem to jel, tak sem si připadal jak de..l :-D

                0 0
            • Necris  

              Parádní počtení. Já právě hledám něco okolo 35 tisíc (dejme tomu že zaskar niner sem ještě patří) … a hledám něco, na čem budu moct denně jezdit krátké trasy na plný výkon (asi tak 40 km). Po večerech … Takže právě potřebuji 29" která je sportovní a šlape skvěle.

              Suprově jezdí Spešl, ale jejich osazení je za ty ceny k smíchu. Pak jsem zkoušel ještě Pellse, Authora a Treka. A X cal je zatím nejlepší volba. Toto GT MUSÍM VYZKOUŠET !

              0 0
              • maxipes-fik1  

                Jo, přesně na to je fantastatické. Přijdu z práce, skočím na kolo a za necelé dvě hoďky natočím 35 km po okolních trailech. Když je o víkendu čas, tak i delší švih, ale 70% km nalítám právě tímhle způsobem.

                0 0
          • maxipes-fik1  

            P.S.: na ten test day sem jel hlavně proto, že jsem si chtěl ujasnit jestli si koupím fulla 26" nebo 29", a případně jaký zdvih. :-D

            0 0
    • hitman128  

      tak ve středu je doma ten avalanche 1.0

      0 0
    • hitman128  

      tak kolo je doma, zatím max spokojenost, co byste mi poradili za příslušenství?

      0 0
      • Vilém  

        Pumpicku, lepeni, blatniky a poradnou kapsu do ramu. Jo a abych nezapomnel, stojan, to je zaklad.

        0 0
        • hitman128  

          brašnu mám pod sedlo tu sem si koupil, jinak na ten stojánek mi prosím hoď odkaz nikde nemůžu na tenhle rám nic najít.

          0 0
        • hitman128  

          a blatník mám lae dopředu žádnej neni (neni na něj připevnění)

          0 0
          • Vilém  

            Delal jsem si srandu:) Jinak predni blatnik s uchycenim do krku vidlice dela napriklad firma SKS.

            0 0
            • hitman128  

              takže ten stojan ne? (táta mi pořád opakuje jak je kolo bez stojanu na hovno že sen adá nikam dát atd.)

              0 0
              • Vilém  

                Osobne bych si ho na kolo nedal, ale jak to mas ty, to uz je jina. Existuji stojany, ktere se pripevnuji na spodni a horni trubku zadni stavby, ten by tam podle me mel jit.

                0 0
      • kupi  

        Jakou máš barvu? Třeba tě někde ve městě potkám :-D

        0 0
    • hitman128  

      bílý, černý zelenka neměl (pro koment nademnou)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse