• Pazdi

    Co si myslíte o Gt? Chci kupovat kolo a několik lidí mi poradilo GT Avalanche 2 s kotoučovkama nebo GT Avalanche 3 (bez kotoučovek). Chtěl jsem se zeptat na váš názor na kola GT obecně, protože jsem slyšel, že rámy jsou absolutní špičkou, ale osazení znatelně zaostává. Na tyto kola se prý dávají věci, které se už „dávno neprodávají“ a nejsou tak spolehlivá jako ty, které se dávají na kola jiných značek.

    0 0
    • Man  

      ja mam na svojom GT XT radu od Shitmana, ale je mozne, ze na ine znacky bikov sa dava nieco lepsie, napr. XTR. Aj to XT by sa este snad v nejakom zapadnutom kramku dalo zohnat :-))).

      0 0
    • Nikdo  

      Mam GT Avalanche 2 s Vckama. Je to nejnizsi Avalanch, ktery ma stejny ram jako nejlepsi Avalanch 0. Kolo je to urcene do opravdoveho terenu (ale ne zadnej extrem :) ma siroke vlastovky a plaste s hrubsim vzorkem – proste neni to zadna XC raketa. Ram rozhodne neni absolutni spicka (samo GT ma jeste lepsi MTB ram Zaskar, ale stoji vic nez celej Aval. 2), je tuhy a snad i neco vydrzi, ale zase je pomerne tezky. Osazeni – no daji se najit i kola za stejnou cenu s lepsim osazenim. Jinak vidle Mozo R200 je pekne tuha a moje musi vaha ji do zhoupnuti dostane jen kdyz uz jde do tuheho, na doraz jsem ji jeste nedostal (asi je dimenzovana na 5m dropy :o)

      0 0
      • JirkaB  

        Já mám toho zmiňovanýho Zaskara a s tou váhou bych řekl spíš naopak. To kolo mi připadá super lehký, má asi 11.5 kg a to mi u kola za 30000 Kč příde docela dobrý.

        0 0
        • Nikdo  

          Obavam se, ze doslo ke zmateni. Toho Zaskara jsem zminoval pouze v zavorce, tu vyssi vahu jsem myslel samozrejmne u Avalanche.

          0 0
    • RomanP  

      Já se taky za 21,000 necítím být podvedený u svýho avalanche 0,5 s Deore přesmykem, náby. LX řazení, syncross vlaštovky, ráfky a ta MZka s truvativ 5D klikama se dá v pohodě přežít. Docela bych to ale prodal, protože jsem vůl a začal jsem „potřebovat“ hydr kotoučovky a to je pak snad snažší dva měsíce starý kolo prodat, než měnit vše co si to žádá.

      0 0
    • TinkTink  

      Obecne – kvalitni kola za dobry prachy…az na ty fully :)…

      By me zajimalo, kterej prodejce nebo chytrak ti rikal, ze se tam davaj tydle komponenty…tam se davaj naprosto normalni veci z Taiwanu, jako vsude jinde…

      Mel jsem Avalanche 0.0 a ten ram byl super…az na to, ze to bylo proste HT :) (ale nejpohodlenjsi HT, jaky jsem kdy jezdil :-D)

      0 0
      • RadekB  

        Cos myslel tím „…az na ty fully :)“ ? Mám už měsíc iD XC a zatím jsem nenašel jedinou chybičku ;-)

        0 0
        • RomanH  

          Nechces se o nem trosku rozepsat (jizdni vlastnosti atd) ? Z hlediska udrzby by me zajimala ta rozborka new excentru – po odsroubovani krytky imbusem, co tam je, prumyslova loziska ? Dale se psychicky nemuzu ubrani pocitu, ze cele to kolo drzi pohromade ta ocelova planzeta :o) Kdyz se podivam na omlacena mista od sutru na stredu meho kola, mel bych strach, az to jednou dostane zasah velkym kamenem.

          0 0
          • RadekB  

            No, jak jsem psal – super ! Vlastně můžu pořád šlapat v sedle. Hlavně po kořenech ostatním ujíždím :-). Navíc při záběru je to opravdu tuhý, jako můj starý HT. Na silnici to při šlapání trochu zhoupnu (2 – 3 mm na tlumiči). Teď už to vlastně není excentr, je to trochu větší čep, prý na úplně stejných ložiskách jako má hlavové složení. Prozkoumám to až po sezoně, zatím bez problémů, má najeto 1000 km. Tu planžetu (Flex bone) mi dali hned v obchodě náhradní :-), ale už jsem dal hodně kamenitých sjezdů a zatím v pohodě – rozhodně víc záseků mám na klikách.

            0 0
            • Marek  

              Nemas problem s povolovanim sroubu ty planzety? Meli jsme s kamosem pujceny iD XC na dva dny a utahovali jmse to asi tak desetkrat. A to jsme s tim nedelali zadny kraviny. Jinak me to kolo docela uchvatilo, ale je to prvni full na kterym jsem jel:)

              0 0
              • RadekB  

                Je fakt, že pod těma šroubkama jsou hliníkový podložky, takže jednou jsem ji dotáhnul a od tý doby drží. A to zkouším jezdit po zadním :-)

                0 0
          • obludaII  

            Jak je vidno, furt špekuluješ na fullem :-)))))

            0 0
            • RomanH  

              Ha, zdravim, no spekuluji, vsak me znas. Z 99% to bude HT CRX, ale ten cervicek hloda. Vsak mam jeste pres zimu cas, uvidime :o)

              0 0
    • Pitrz  

      To můžu jenom potvrdit protože jsem ho od Tinka koupil :-)

      0 0
    • stréc od piva  

      já bych si GT nekoupil, kvuli tomu jejich odpornemu TT.triple trianglu…a spickovej ram team zaskar vypada totiz uplne stejne jako ten nejlevnejsi…a ted mistni znalci mluvte ! kdyz si sednete na toho zaskara a na ten nejlevnejsi, poznate kerej je kerej ?

      a navíc ten TT sem viděl už i na MTB favoritech, tak mi to přijde jako dost komerční a laciná záelžitost

      0 0
      • kauljuh  

        strecu, strecu,toz co dodat. rikas,ze by sis ho nikdy nekoupil, tudiz jsi na nem zrejme nejel,a proto mi ver,ze gt je velmi dobry materialek.tezko rict,zda-li tt na MTB favoritovi a TT dnesnich HaTe je to stejne,je to imho propastny rozdil a tezko rict,kdo od koho kopiroval,ale tusim, ze znam odpoved. gt to tak dela vic nez 15 let.dluzno dodat,ze je to ale spis rozeznavaci znak, nez extra funkcni vychytavka. mel jsem moznost osedlat nekolik modelu gt od r.99 do dneska – momentalne avalanche 0.0 – a vzdy jsem byl spokojen. dobre bajk a basta.

        0 0
        • stréc od piva  

          určitě si sjetější (vyježděnější) než já, takže se stopro jistotu mi rozeznáš rám 0.0 od zaskara když si na ně sedneš

          0 0
          • ROpa  

            pozna to tak moj kamos co jazdi 5 rokov maratony vacsinou byva v prvej patke a rocne najzadi 5–7.000km… :-))))

            ROpa

            0 0
          • Air  

            kdybych mohl nejakou dobu jezdit jeden a pak nejakou dobu ten druhy, tak bych to mozna poznal. Ale sednout za sebou hnedka na dva bajky – to nepoznam. Kdyz je ale kolo treba o 300 g lehci, tak to treba taky hned nepoznas, ale proste je fakt, ze je lehci a logicky jedes rychleji a snadneji, i kdyz si to neuvedomis. Pes je zakopany v tom, ze to jsou drobne niance. A ja treba nekdy mam pocit ze nejedu na sve kole, ale nekdy jedu na horsim (kdyz mi to nejede) a nekdy jedu na nejakem lepsim (kdyz mi to zrovna jede dobre)

            0 0
          • RomanH  

            To nebyl dobry priklad – GT sice nemam, ale Zaskar je hooodne dlouhej. Podvicej se na geometrii. Jinak v materialu bych ten rozdil asi urcite nepoznal.

            0 0
          • obludaII  

            to si piš, Avalanche jsou o 2 cm kratší než Zaskar a je to dost poznat, Zaskara jsme kupovali šefovi na narozeniny a když jsme ho byli projet s mojim Avanalche 0.0.z r 2000 a hned ho vyměníš tak je to dost poznat, se Zaskarem Tě ve sjezdu překvapí jen Tatra v protisměru :-))))))), ale každému padne do ruky něco jinýho.

            0 0
    • Pitrz  

      Jde vidět, že jsi jenom stréc od piva.....

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse