• verous

    Ahoj,

    už dlouho sháním gravela.

    Jsem docela malá a přijde mi, že mi žádný nesedne. Byla jsem už zkoušet v Radotíně i u Štěrby.

    Mám 163 cm.

    Zároveň už bych docela ráda, aby to fungovalo, nerachtalo v tom a furt tomu něco nebylo.

    (Omlouvám se za rétoriku, moc kolům nerozumím, jen na nich jezdím.)

    Normálně jezdím na Trek Top Fuel 9.7 nebo 9.8 (ani to nevím :-))

    Ale zkrátka suprový karbonový kolo, který šlape jak hodinky.

    Díky moc za rady!

    0 0
    • budíček  

      pošli foto

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • budíček  

      pošli foto

      0 0
    • Tomas85  

      Co třeba tenhle Liv ve velikosti S ? Skladem je a podle tabulky by měl sedět.

      A máš to taky v Praze.

      0 0
    • virtualcop  

      Tak vcelku důležité info je, zda na to máš 30k nebo 130k a taky z jakého důvodu Ti žádný doposud zkoušený „nesedne“ – tedy v čem Ti nevyhovuje.

      2 0
      • verous  

        Ideálně tak 50. Když by to bylo super skvělý a krásný, tak max 70.

        První mi nesedlo, protože mělo teleskopku a ta nešla dát níž a já ji níž potřebovala. Navrhovali výměnu sedla, ale přijde mi šílený kupovat si drahé kolo a hned ho začít obměnovat.

        Druhý bylo dlouhý a ani hrátky s představcem, sedlovkou, tomu nijak nepomohly. :-(

        0 0
        • Smazaný účet  

          je to normální…

          na každém kole jsem jako první měnil sedlo, pedály i gripy za ty „svoje“ osvědčené :) a čím víc jsem na kole jezdil tím víc už vím které komponenty potřebuji :)

          0 0
        • virtualcop  

          OK, za to se dá už něco pořídit.

          Pokud je tam teleskopka (jinak by rám a výbava vyhovovalo) a zrovna na Tvou postavu je v blbých tolerancích, pak by asi u slušnějších obchodů neměl být problém se domluvit (výměna za jinou, s jinými parametry, nebo nahrazení za pevnou). Nevím, jak moc jí na gravelu potřebuješ – bohužel když je to součást celku (hotového kola/modelu z výroby), je na to asi komplexní záruka výrobce a nevím, jak moc se chce prodejci pak případné problémy/reklamace řešit, pokud by došlo k výměně za jinou.

          Sedlo je sice součástí kola, ale je to jedna z neindividuál­nějších součástek – každej má jiné preference a potřeby a dovolím si tvrdit, že tak 90% jezdců, co má nějaké letité zkušenosti a ví, co jim vyhovuje, tak jako první sedlo z výroby sundavá a dává si „svoje“.

          Dlouhý kolo je samozřejmě špatně, pokud není řešením trochu kratší představec, pozice sedla/sedlovky ho neřeší – pozice na sedle vůči šlapacímu středu by měla být optmální podle základních pouček, protože jinak mohou trpět kolena a celkově efektivita šlapání – řeší se tím délka nohou, poměr délky lýtek vůči stehnům – to se reguluje vysunutím sedlovky (případně délkou offsetu sedlovky) a pozicí ližin sedla v úchytech. To vše samozřejmě na optimálním rozměru rámu – pokud je rám „špatně“ velikostí, nemusí ani všemožné nastavení sedlovky/sedla vést k optimální pozici.

          Trh je sice v současné době v háji (v tom smyslu, že nejsou některé součástky a na vše se dlouho čeká), nicméně v gravelech v téhle ceně se po chvilce hledání a zkoušení určitě něco rozumného vybrat dá.

          0 0
    • Fofrník  

      No a nechat si postavit kolo na míru? Ano, je problém s díly na trhu, ale pořád jsou a stavět se pořád dá. Jenom je to o chvilce čekání.

      0 0
      • verous  

        A u koho?

        0 0
        • Fofrník  

          Někdo tady psal, že jsi pražská, takže sehnat stavitele by neměl být problém. Určitě i tady na fóru by stačilo rozhodit sítě, konkrétně ale nevím, svá a pro rodinu si roky stavím sám.

          V zásadě máš dvě možnosti. Buď přímo specializovaný obchod, ale tam asi bude vysoká marže pro financování celého obchodu, nebo nějaký „osamělý vlk“, který bude dopočítávat lidštější marži/zisk. Přesto, kdyby něco, v západních Čechách znám osobně týpka, který staví a hodně právě gravely. V servisu kol dělá snad 25 let a doma potom ještě staví. Je s ním prima domluva, ale západní Čechy.

          0 0
        • tigermoth  

          Znám borca v Olomouci, co skládal kamarádovi malý gravel. Pokud bys měla zájem, pošlu SZ, ať neděláme reklamu :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.