• Jikat

    Ahoj,

    poradil by mi prosím někdo s výběrem prvního celopéra?

    Jezdím poměrně často, převážně v terénu, úrovní tak střední, rozhodla jsem se přejít na CP. Občas jedu nějaký orienťák, určitě tak budu ráda, pokud nebude kolo úplně pomalé, ale není to hlavní priorita. Ocením kvalitnější komponenty, třeba převody a brzdy v dané kategorii, zdvih asi nebude nejdůležitější, vážím 60 kg a nejezdím žádné super sjezdy. Důležitá je i cena, asi bych se chtěla držet někde kolem 50–55k, takže hledám v kategorii Al.

    Momentálně mám v užším výběru tyto dvě kola níže. Trek je za dobrou cenu, ale nevím, jestli nejsou ty jeho výhody oproti canyonu právě pro můj styl jízdy zbytečné. Prostě jestli se zrovna v tomto případě vyplatí dát za kolo o desítku víc. Pokud budete mít jiný tip, určitě budu ráda za doporučení. Díky za váš čas. Jitka

    https://www.canyon.com/….0/2469.html?…

    https://www.kursport.cz/…e-black-17-5

    0 0
    • novas752  

      Tak Remedy teda rozhodně ne, to je v podstatě malý enduro na ty „super sjezdy“, na tom nějakej orienťák apod. jet fakt nechceš. Když něco od Treku tak TopFuel, to je aktuálně kolo stejného zaměření jako ten Neuron, lehký trailový full (dřív to bývalo čistě XC).

      Rozpočet bohužel nějakému kvalitnějšímu osazení zrovna nenahrává, pod zhruba 60 neni nijak slavně osazenej ani ten Canyon (kterej má poměr cena/osazení dost slušnej). Jmenovitě základní slabé brzdy a kotouče, na trailový full dost mizerná vidlice. Ne že by na tom nešlo jezdit, ale dost brzo to začne omezovat a lepší vidlice = 10 000+, brzdy 4000+…

      0 0
      • Jikat  

        Díky za radu. Ještě jsem koukala na Qayron:

        https://qayron.com/…0-q-275--p15

        Nemáš se značkou zkušenost?

        Osazení mi přijde docela dobré…

        Předem díky za názor.

        0 0
        • Tydlii  

          To je strašného zdvihu na takové zaměření, přijde mi ze jako lehoucka holka bys z takovýho kola – kladiva byla zklamaná jak to nejede. Neuron ještě OK. Zkus se poohlednout po trail verzích XC kol postavených na stejných ramech jako jsou XC rakety . Vůbec ale nevím v této cenovce. Mám na mysli:

          Specialized epic EVO

          Cannondale scalpel SE

          Orbea OIZ TR

          Intense Sniper Trail

          …proste XC kola se 120mm, ale jestli to někdo děla i v cenové relaci okolo 50 tis. to netuším

          0 0
          • JachymP  

            Ten Sniper TR do 55K bych si taky vzal :) Bohužel za to není ani rám bez vidle…

            0 0
          • Jikat  

            Specialized Epic EVO by bylo super, ale je už cenově jinde a starší modely většinou nemají v mojí velikosti. Problém u velkých značek bývá, že pokud se mi cenově přiblíží, tak se šetří třeba na brzdách (třeba ty MT200 a tak). I když třeba by i nižší řada brzd byla ok, ale jak tomu zase tolik nerozumím, tak se do toho bojím pak jít, mám už s brzdami jednu špatnou zkušenost z GT.

            Jinak díky za tipy, podívám se na ty ostatní…

            0 0
            • Gwaihir  

              Upgrade brzd třeba na deore řadu není taková raketa.

              0 0
              • Jikat  

                jj, na svoje současné kolo jsem si kupovala pak deore a s temi jsem uz tolik let spokojená

                0 0
            • Tydlii  

              Souhlas ze ty kola co uvádím nedávají moc ekonomicky smysl. Chce to sehnat za velkoobchodku. Jak píšu bohužel nevím o výrobci kol v této kategorii a dobre cene

              0 0
              • Cryzyy  

                takže taková B-F klasika, aneb knížecí rady…

                0 0
                • JachymP  

                  Ano, i když většinou to začíná už u tazatele – chci rychlé kolo, ocením kvalitní komponenty, občas pojedu závod, chci fulla a mám na to 55K max. Kdybysme se drželi zadání a nekecali nesmysly, tak by každé takové vlákno mělo 0 příspěvků. A to nikdo nechce ;)

                  0 0
                  • Cryzyy  

                    já do toho nechci moc kecat, ale na MTBO je asi nejlepší HT, nebo XC full, na nicem jinem bych jezdit nechtel, ale treba tady bude DUK co by k tomu mohl napsat vic :) To z ceho vybira holcina jsou líne težké mrchy, možná by nebylo špatné pokud by napsala na čem jezdí teď a nebo si nějakého fulla z kategore po ktere kouka pujcila na svezení.

                    0 0
                    • Jikat  

                      Mam HT GT avalanche 1…jasne, ze orientaky se lepe pojedou na HT, ale ja nemam moc dobra zada a po ruznych testovackach jsem usoudila, ze celoodpruzene je proste do terenu pro me lepsi. Ja navic zavodim hlavne pro radost a zavody typu Bike Adventure, Gogo race, Ztracene kobylky…urcite je pro me dulezitejsi, jak se mi na kole pojede na standardnich vyjizdkach po lese a kdyz nebude uplne line, tak je to plus.....a jasne, taky bych si koupila kolo za sto tacu i vic, ale na to proste nemam a myslim, ze koho kolo hodne bavi (a mozna i nema tolik srovnani), tak si jezdeni uzije i na mnohem levnejsich kolech…a sama potkavam hodne lidi na drahych kolech, ktere jejich moznosti vubec nevyuziji, jen si to proste zaplatili a pak jedou po cyklostezce do Břežan…asi víte, o čem mluvím…

                      0 0
                      • Tydlii  

                        Jasný , ale testovala jsi nějaké 15kg AM/EN kolo z toho co mas ve výběru ? To proste nejede.

                        0 0
    • Gwaihir  

      Mladej má doma pár dní toto:

      https://www.endorphinrepublic.cz/…t-contrail-7

      Zatím spokojenost.

      0 0
    • Smazaný účet  

      není nejlehčí, ale co třeba https://rockmachine.us/…orange-black

      0 0
    • Johny_r  

      Podíval bych se na Orbea Oiz H30 se 120mm zdvihy. Mám ho teď čerstvě a je to skvělý kolo. Zpracování naprosto špičkový (rám vypadá jak karbonovej, žádný sváry). A je lehký – v XL má 13,5kg vč. pedálů, což mi na Al přijde dost fajn. Pokud Ti nevadí supermarket, tak bych se možná podíval i na XC 900 S z Decathlonu. Za 50 papírově lepší kolo těžko najdeš.

      0 0
    • jonti  

      Nepises jak jsi vysoka, ale jeste bych se podival na Giant Anthem v hliniku, je taky za velmi dobrou cenu a jezdi dobre.Ve vyprodeji by mohla jeste byt nejaka okrajova velikost na 27 kolech, nebo taky 29, jestli ti bude sedet.

      0 0
    • Jikat  

      Díky za tipy…Superior se mi líbí, taky jsem ho zvažovala, jen nemám kolem sebe vůbec nikoho, kdo by se značkou měl zkušenost. Brzdy MT400 jsou ok? Případně to osazení?

      Ten Rockmachine není asi vůbec špatnej…jinak ale váha kolem 14–14,5kg je ok

      Ještě jednou díky za tipy, určitě mě to posouvá ve výběru dál…

      0 0
      • JachymP  

        Podle brzd kolo nevybírej. Jakékoliv Shimano brzdy budou pro tebe úplně OK. U řazení hledej ideálně SLX nebo nové 12× deore. Nouzovka je Sram NX. Případně starší shimano 2×11.

        0 0
        • Jikat  

          Něco takového jsem potřebovala slyšet, vím, že to chlapi hodně řeší, ale já samozřejmě nejezdím tak agresivně a nevážím tolik, ale jak jsem psala, mám blbou zkušenost, kdy brzdy přestaly skoro fungovat, to bych nerada…to byly hayes asi pred deseti lety…

          0 0
          • Cryzyy  

            Hayes před deseti lety a dnešní brzdy na úrovni „Deore“ jsou úplně jinej level a to píšu jako, že jsem ty Hayes doma servisoval.

            Asi každé brzdy z noveho kola prodas aspon na 1000,– nove Deore stojej 2600,– takže to je dost podobné jako řešit, jaké jsou na kole pláště, nebo i lacinější :)

            0 0
      • Integrale  

        Mám Supa (XF939 2018) od dubna a zatím super, měnil jsem jen klasiku představec a sedlo, jinak najeto cca 500 km a bez problémů, cena byla zajímavých 41k ve slevě. Výbava je v základu dobrá, jen časem půjdou pryč brzdy.

        0 0
    • mr.antik  

      Mrkni i na Radon Skeen buď hliník nebo karbon.

      https://www.radon-bikes.de/…lsuspension/

      0 0
      • Gwaihir  

        Vyprodané

        0 0
        • mr.antik  

          blbá doba no. na podzim by se ve výprodejích za ty prachy dala postavit nějaká lehká custom stavba třeba na karbon rámu od Cube/Radon

          0 0
          • Cryzyy  

            po necem takovem i ve stejne velikosti trochu koukam pro manzelku, ale rekl bych, ze tam za posledni roky v pozadovane velikosti nic rozumneho nebylo… Trochu jsem i uvazoval o tomhle ramu http://www.dengfubikes.com/…AME/247.html, coz je ram, kterej se tady prodava pod jinou „znackou“ a prej funguje, cena byla ± 18 vcetne predpaceneho cla

            0 0
      • Jikat  

        to je ale nadherne kolo v tom karbonu…to jsem asi nemela videt:-D…normalne se snazim design neresit, ale ten ram tady…;-)

        0 0
        • Johny_r  

          Tak mrkni na toho OIZe. V černý verzi vypadá stejně – matná černá, hladkej design, žádný sváry ;)

          0 0
    • Hakkinen1  

      XF 919

      Po registraci sleva 15 %, tj. 50992 Kč.

      S Superiorem mám zkušenost 1 roku, zatím vše ok.

      0 0
      • Jikat  

        diky za tip

        0 0
        • palo7  

          A co bazar? Nějaký zánovni lehce jetý full by byl o několik tříd lepší než nový v ceně do 50tis.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.