• Pessak

    Mám gravel na Claris, kazeta 11–34 8sp, kliky klasické silniční 50×34z, šly by, bez větších zásahů, vyměnit za 46×30z, konkrétně za FSA Omega Adventure 46×30? Jde mi o lehčí převody pří tlačení kopců. Díky předem za smysluplné odpovědi

    0 0
    • Singlespeed  

      Jeden z větších zásahů bude výměna středového složení, neboť FSA Omega má menší průměr osy než Shimano. Menší zásah bude posunutí přesmykače dolů, aby zaujmul správnou polohu vůči menším převodníkům a jeho seřízení. Pokud se dávají nové kliky, je dobrým zvykem dát i nový řetěz.

      1 0
    • polo  

      Vidím tam dva možné zdroje problémů. Kliky FSA Omega jsou pro 10 a 11 sp. řetězy, které jsou užší než 8 sp. řetěz na Clarisu. Při shazování na malou placku širší řetěz nemusí správně nabíhat na zuby.

      Bude potřeba dát níž přesmykač, ale návarek má omezený rozsah posuvu, který nemusí být dostatečný. Přesmykač by tak byl výš než by bylo optimální. To by mohlo vést k horší funkci při přehazování.

      0 0
      • VojtaXY  

        A co reseni pomoci klik z vyssiho modelu a pokud by byl problem tak i presmykace? 10s retez by na tom mel fungovat.

        0 0
      • Singlespeed  

        Když bude dávat s klikami nový řetěz, mohl by dát zrovna devítkový, ten by měl být bez problémů. Desítkový bude pasovat taky, ale může být trošku jalovější řazení na přesmykači, který ma širší klec na širší řetěz. Na druhou stranu bude menší pravděpodobnost dření řetězu o klec při křížení.

        0 0
        • šlapatko  

          Potvrzuji, devítkový řetěz je častý tuning na silničních 8s sadách. Vše funguje jak má a jako bonus jde lépe seřídit přesmyk.

          0 0
        • Pessak  

          Ty jo to by mě nenapadlo, moc díky za radu, řetěz tedy vyměním tak jako tak

          0 0
    • jecnak  

      FSA klikám bych se vyhnul. Kvalita náběhu a tím i řazení je proti Shimano klikám dost bídná. GRX kliky by pro mě byly jasnou volbou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.