• paki

    tak jsem dospěl ve výběru do finále a prosím o radu co je lepší

    http://www.bike-sport-shop.cz/…t-disc-2009/

    http://www.levnekolo.cz/shop-detail.php?…

    Díky

    0 0
    • Hejdik  

      Tak tenhle výběr ti fakt moc nezávidím,asi si budeš muset hodit kačkou:-)Otázka je asi jestli Sram,nebo Shimano.Gary je samozřejmě kultovka,ale u kol v této ceně se ta „kultovost“ asi tak moc řešit nedá,snad lze pouze předpokládat,že zkušenost je zkušenost,ale ani v tomhle pohledu nebude asi Spešl nijak pokulhávat.Pokud nemáš možnost vyzkoušet oba ,tak těžko říct,protože výbava je dost podobná.Tak snad jedině zamyšlení nad tím,zda zvolit jemější Shimano,nebo čitelnější řazení Sramu.V designu je to taky skoro plichta,i když za mě trošičku vede Spešl.Tak se rozhoduj! :-)

      0 0
    • rammstei  

      No ja to vidim jednoznacneji, designove rozhodne GF a  komponenty rozhodne SRAM. Nic proti speslu ale v tomhle souboji zaostava.

      0 0
    • Featherbed  

      Určitě Garyho.

      0 0
    • Martin11  

      Garyho

      0 0
    • Evilcleaner  

      no můj výběr by nebyl ani jeden ale z téhle dvojce bych šel asi do garyho, i když spešl má možná o něco hezčí design. jako výhodu bych viděl i sram, taky bych to chtěl někdy zkusit, jenže dualy dělá jen shimano.

      0 0
      • Mr.Cookie  

        přesně…taky chci zkusit Sram, ale sem zapřisáhlej dualista, takže to pro mě padá…každopádně bych šel do toho Garyho i přesto, že nemá tak pěknej rám…

        0 0
        • paki  

          myslel jsem, že se rozhoduju mezi vyrovnanými koly, ale vypadá to, že Gary je favorit.

          Můžete mi prosím srovnat kola dle komponentů co má které kolo je dle Vás lepší

          Rám,kola (náboje),vidle,kli­ky,brzdy,přes­myk,přehazka,řa­zení.

          Omlouvám se ale jsem amatér a kupuju nové kolo po asi 12 letech a rád bych koupil kvalitní kolo, jezdím tak 100–150 týdně,m lesní,polní cesty.

          Díky

          0 0
          • Hejdik  

            Podívej se,ani s jedním z nich neuděláš chybu,každé má něco jiného a nelze jednoznačně říct,že jedno je horší a druhé horší,prostě má jiné komponenty,ale kvalitou obdobné,takže to zásadně neřeš a kup si to které je toi sympatičtější.

            0 0
    • geetee  

      mam GF Big Sur 09 = stejny ram,pouze z lepsiho materialu. Ten ram je absolutne bomba, ve skutecnosti vypada daleko lepe nez na fotkach, napr. spodni trubka je tvar ovalu na plocho takze pri pohledu shora je asi 10 cm siroka, absolutne pevny ram, supr XC geometrie.

      rockhopper je nejlevnejsi kolo vod speslu, nicmoc

       
      0 0
    • abro666  

      čus, nechci nijak páskovat, měl sem / mám tyto kola:

      Trek 4900 2006 - řazení tam bylo deore, umřelo, teď  tam mám lx, xt shalter, alivio smyk,

      brzdy tam byli hayes sole – na hovno, teď   tam sou shimana lx – v pohodě, i když chodem / účinností  mi avidy 5 / elixir / hayes stroker mi víc seděj

      Trek Fuel Ex 9 2008 - řazení tam bylo lx, xt shalter shadow, lx smyk, brzdy avid juicy 5

      Gary Fisher Hifi 2009 29er – komplet sram x-9, brzdy hayes stroker trail,

      Gary Fisher Roscoe 3 2009 – Sram X-0 řazení + shalter, xt smyk, brzdy Avidy elixir


      Je teda pravda, že xt nebo dokonce xtr řazení sem nezkoušel nikdy, ale co sem si uělal radost oběma Fisherama, kde je sram x-9 / x-0, musim říct, že to lxový shimano se s tím nedá srovnávat, naporosto perfektní chod a funkčnost za všech podmínek. Jezdím iv bahně / sněhu a v těchhle podmínkách shimano přestává fungovat ale sram jede dál:-) nevím, jakej je rozdíl ve vahách, kdyby tě zajímalo i tohle, ale to se dá vygooglit.Takže za mně jednoznačneě Fisher a SRAM:-)

      P.S. Omlouvám se všem dualistům – na bajk tenhle Shimanopaskvil nepatří, na silniččce je to v pohodě, ale na bajku hrůza, když sem dělal upgrejd kola svý slečny, šly dualy do ****** jako první, tak tam má aspoň to lxko:-)

      0 0
    • abro666  

      Ještě abych nebyl za fanatika, HooKooa (nebo jaxe to menuje) sem v jednom krámě viděl, celkem sem si ho i prohlíd… vypadá pěkně, co se mi ale trošku na něm nelíbilo byla vzdálenost pláště zadního kola od smyku.

      Moooooc blízko, takže veškerý sračky, co vyjedeš, „zasypou smyk“:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.