• pajik

    Můj vysněný bike bylo přes rok GT iDrive 5 1.0 2007, nicméně jisté okolnosti mi vyhlídky na tohle kolo překazili…

    Teď mám na výběr v podstatě jen Trek a GF tak bych vás rád poprosil o váš názor na TREKY Remedy 6 (75000,–) a Fuel EX 8 (70000,–). Případně na GF Fat Possum XT (71000,–).

    Osobně se mi zdá zdvih EX8 (120mm) malý a konstrukce nikterak moc bytelná, naproti tomu Remedy (150/160mm) už má zdvihy hodně lákavé, ale zase se bojím, aby se na kole dalo jezdit i do kopce a trochu „švihově“ (jinak samozřejmě preferuji pohodlné tempo, ale přece jen… kolo mě nesmí omezovat).

    Co si tedy myslíte o tom Remedym? je to enduro srovnatelé např. s tím iDrivem, nebo třeba s Reignem? nebo je to už kolo posazené někam více do freeridu a na vyjížďky se moc nehodí..?

    0 0
    • cabbage  

      a co něco jinýho?

      0 0
      • pajik  

        no jde o to, že Treky a GF můžu mít cenově velice zajímavě, a když k tomu přidám, že Trek šel oproti minulým rokům cenou hodně dolů, tak asi ostatní značky ospadávají :( Leda ještě Scott, ale tam mě nic moc nezaujalo…

        0 0
        • MlokCZ  

          To by mě zajímalo, co je to velmi zajímavě, protože třeba zrovna Fuel EX 8, abych o něm začal vůbec uvažovat by musel být cenově aspoň tak za 50.000 a stejně by se mi za ty prachy asi nelíbil.

          0 0
          • MlokCZ  

            To je myšleno na model 06, na který jsem se teď koukal.

            0 0
            • pajik  

              jo tak já mám v merku v podstatě vše z 07 :)

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak 07 jsou už lepší, ale stejně se mi nelíbí ani jeden z těch modelů. Šel bych do nich opravdu jen nouzově při extra super ceně.

                Já teď objednával nedávno na jaro Cube AMS 125 (verzi s ORO K24 a Talasem) za 62k. Kdybych měl místo toho možnost vzít EX8 (jsou to oba cca stejná kategorie fullů) za 50k, tak bych to za Cuba nevyměnil.

                Jednak se mi nelíbí ta zadní stavba a ani osazení.

                0 0
          • pajik  

            chápu, mě se celkem líbí a cenu tady moc neřešte (i když chápu, že je to těžký, vždycky člověk zvažuje poměr cena/kvalita…). U mě vede ten Remedy, ale bojim se, že se na něm nebude moc dát jezdit na větší vyjížďky (cca 80km)

            0 0
            • MlokCZ  

              Z těch dvou Treků se mi taky mnohem víc líbí Remedy. Je už s Talasem 07, takže budeš moct regulovat rychle zdvih. Osazení už má pohodový (to se mi narozdíl od EX 8 celkem líbí). Kdyby tam byl ještě k tomu jiný tlumič, třeba Float RP23, tak by se mi to kolo už celkově i docela líbilo.

              0 0
              • MlokCZ  

                Těch 80km bych se u něj zas tak nebál, to určitě půjde, ale už ten zdvih a váha bude trochu znát (do výjezdů ale můžeš snižovat zdvih na Talasu, takže to půjde i do prudčích).

                0 0
              • MlokCZ  

                Ale opět musí být nějaká super cena, protože ta koncová doporučená 120k je fakt úlet. Jestli jsi myslel těch 75, že budeš mít ty cenu na něj, tak to mi přijde už celkem přijatelný, i když za 75 bych stejně vzal spíš něco jinýho.

                0 0
    • goofy  

      Proc mas omezeni jenom na Trek a GF?

      0 0
      • pajik  

        jak jsem napsal výše, je to z cenových důvodů, dejme tomu, že známý co mi dluží prodává Trek a GF a nějak jsme se dohodli… Prostě mi dá dobrou cenu…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.