• Perfectguy

    Již nějakou chvíli prolézám témata ohledně oblečení do těchto chladnějších dní a zatím jsem nenašel, že by se někdo zmiňoval o GatorSkins oblečení (http://www.gatorskins.cz)

    Podle popisu na webu a „zkušeností“ lidí co jim napsali to vypadá skutečně zajímavě, ale nikde jinde jsem o nich zmínku nenašel. Tedy až na jedno motorkářské forum H-D, kde si to většina pochvalovala a jen jeden psal, že je to co do zatelpení spíš tak lepší merino…

    Takže otázka – máte někdo s tímto oblečením zkušenost a jakou?

    Předem díky :-)

    0 0
    • hugo16  

      Mám gatorskins triko od jara a nedám na něj dopustit. Na kole ho používám spíš jako druhou vrstvu přes dres. Fakt dobře tepelně izoluje a funguje i proti větru. Navíc když se triko dobře „zmuchlá“, vejde se i do malé brašny. Při pěší turistice jsem ho zkoušel i přímo na tělo a taky bezva. Překvapilo mě, že moc nezasmrádne, i když je to 100% umělotina.

      0 0
    • sackbiker  

      Zkušenosti mám – jak na biku, tak letos konečně i na běžkách. V podstatě souhlasí zkušenosti ostatních – nejvíc oceňuju větruodolnost, funkčnost, tepelnou izolaci a v neposlední řadě celkovou odolnost materiálu. Jezdím v něm na kole – poslední vyjížďka koncem října v teplotách kolem deseti stupňů a měl jsem jen Gator triko a cyklodres – idyla, nevadilo ani bláto, větve a podobný podzimní neřádi. Na běžkách v –8 jako první vrstva se softshellkou navrch, ten samý efekt – pohoda, příjemno, funguje. K tomu jsem měl i nákrčník – ten počítám nesundám celou zimu i na běžný chození a toulky přírodou. Těším se na lyže, vezmu si komplet – spodky, triko a nákrčník. Uvažuju, že přikoupím i kuklu.

      Protože bydlím na menším městě, využívám Gator věci i při práci na zahradě, štípání dříví, práce okolo baráku a fakt hadry do nepohody. Doporučuju.

      0 0
      • sodek  

        Jak to odvádí vlhkost, když doporučují : „Triko by nemělo být upnuté kolem těla, nýbrž naopak volnější, aby mezi pokožkou a textilem byla tenká vzduchová vrstva ohřátá tělesným teplem. Díky tomu je také možné oblékat triko nejen přímo na tělo, ale např. přes bavlněný nátělník, pokud na těle preferujete přírodní materiál.“?

        0 0
        • sackbiker  

          Mně osobně Gator materiál na těle vůbec nevadí, nemám potřebu si brát kvůli lepšímu pocitu přírodní materiál. Ale chápu, že někdo to tak má – nesoudím. Z osobní zkušenosti – používám jako první vrstvu a nechci funkční a termo vlastnosti ničím kompromitovat ;-). S odvodem vlhkosti mám zkušenost dobrou, hlavně i po větší námaze (sekání dřeva, běh)a následný klidnější fáze odpočinku – zůstává příjemný pocit tepla. Ovšem nenosím pod Gatorácký věci bavlněný triko, protože chci využít potenciál materiálu. Ale co vyhovuje mně, nemusí jinému.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.