garmin edge touring pro nebo oregon 600

7 nepřečtených
  • Marcin

    Zdravim,

    sháním navigaci na mtb jelikoz se bojim vozit na riditkach telefon a rozhoduji se mezi adepty vejs…nebo pokud ma nekdo neco jineho overeneho jsem jedno oko…dulezite je pro me vydrz,spolehli­vost,kvalita map (navadeni) a taky prachy… :D edge touring je lehci a ma lepsi rozmery na kolo…oregon bych zas vyuzil i na pesi vylety…predem dik…

    0 0
    • BB  

      Argument pro Oregon „oregon bych zas vyuzil i na pesi vylety“ platí pouze, pokud nemáš telefon s GPS a mapou. Pokud ano, tak neznám na pěší turistiku nic lepšího než telefón+Locus.

      0 0
      • Marcin  

        locus pouzivam, ale baterka v telefonu zas tolik nevydrzi, ale je pravda ze to zas tak casto nepouzivam…takze asi pockam na garmin edge touring pro plus nekde v bazosi za rozumnejsi cenu… :D dik

        0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak.

        U Oregonu bych pak ještě přidal další nevýhody/problémy:

        • i když už je nějaký čas ve firmwaru povolené rychlostní čidlo, tak jeho využití je proti Edge řadě omezené: Oregon umí jen jedno čidlo jednoho typu najednou, tedy při více kolech problém (u Edge mám spárovaná najednou 3 čidla a které najde to použije, ideální)
        • horší autostop: neumí pro autostop využívat čidlo rychlosti (i když se použije, tak autostop jede jen dle gps) a ani neumí nastavit limit pro minimální rychlost autostopu (jako umí Edge)
        • displej nepovažuju za žádný zázrak (já jsem z něj zklamaný i po delší době), to píšu o O600 (nevím jak na tom bude O700), trochu tomu pomůže OSM mapa, která je hodně přehledná, ale ani s tou to není dle mojich představ (stará 60CSx měla daleko čitelnější displej za jasného dne)

        Já tedy vozím O600 jen občas jako druhý přístroj, když čekám, že budu potřebovat více mapu a hlavně když jedu bez připravené trasy (a tedy čekám hledání v mapě na vyjížďce).

        Jinak trvale vozím E520. A tím u O600 ani nepoužívám rychlostní čidlo a šetřím baterku (aktuální rychlost využívm jen na 520).

        0 0
    • Val  

      asi Teasi

      0 0
    • Karma  

      když se bojíš o mobil, kup si nějakej levnej android, máš jich 5 ze cenu jednoho oregona a každej rok můžeš mít novej model.

      0 0
    • Auditor  

      Oregon.

      Protože odolnost, tužkové baterie (baterky koupíš takřka kdekoli), signál (mám porovnání s teasi, řadou etrex, různými mobily vč. odolných).

      Pokud bys chtěl něco menšího, podívej se od Garmina na řadu eTrex Touch.

      Ale – vyzkoušej si vše někde, a uvidiíš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.