• vrabcus93

    Zdar.Nevite někdo zda se dají pořídit galusková kola 650b a vidlice 650b(nejlépe dt-swiss nebo ritchey)? předem diky za odpovědi:-)

    0 0
    • Milvus888  

      zkus se podívat tady

      0 0
    • Tina  

      Dajú :)

      Asi najdostupnejšie sú galuskové ráfky B.O.R. Galusky objednáš u Tufa. Akurát musíš pri objednávke špecifikovať, že galusku chceš na 650b a najlepšie aj model ráfku. Doporučujem tam zavolať. Tú vidlicu chceš pevnú keď píšeš Ritchey?

      0 0
      • op  

        jake jsou vlastne moznosti ve vidlicich 650b? Myslim, co se ted aktualne da koupit, ne co je v planu na letosni (a jeste neni v obchode) a pristi sezonu. V odpruzenych vidlicich vim stale jen o X-Fusion Velvet prenastavene na 650b. Diky

        Ad. Ritchey, to asi bude velka parada..

        0 0
          • op  

            dostupnost „na dotaz“ znamena neni .. :)

            realne maji jednu tapered Rebu s MC, tu nechci a ani nemuzu mit (nebudu mit tapered krk)

            0 0
        • Tina  

          prakticky každý Fox F-Series je plne kompatibilný (pokiaľ nechceš použiť hrubšie plášte ako 2,25"). Na trhu by už mal byť Rock Shox Reba (na kupkolo skladom), Revelation aj SID (obe skladom na r2-bike). Alebo Lefty.

          Pevnú vidlicu môžeš prakticky použiť ktorúkoľvek. Záleží akú geo a posed chceš dosiahnuť a podľa toho zvolíš výšku.

          0 0
          • op  

            nechci jakoukoliv, kam se vejdou 650b kola, chci originalne 650b vidlici se spravnou vyskou a offsetem (rake) pro 650b geometrii. r2-bike jsem neznal, diky. Bohuzel maji taky jen tapered verze, to mi nepomuze..

            0 0
            • Tina  

              Prepáč Ondřeji, ale aká je „správna“ výška 650b vidlice? :D

              0 0
              • op  

                to ja nevim, to by meli vedet nejlepe vyrobci a ramari. Ale urcite to nebude vyska 26" vidlice a uz vubec ne 29", taky idealni offset bude jiny. Myslim, ze Ritchie by o tom mohl neco tusit – on ma delku 459mm, offset 42mm.

                Pro 26" byvaji pevne vidlice jakozto ekvivalenty 100 odpruzenych 450–452mm, 29" kolem 470–490.

                Offset 26" – 39–40mm, 29e" 45–46mm

                Vse pro ekvivalenty beznych XC vidlic kolem 100mm zdvihu, coz ja chci.. Napr. zde tabulka RockShox , od delky odpruzenych vidlic je potreba odpocitat SAG 20–25%

                Nevim, jestli o idealnich, ale o ustalenych parametrech 26" a 29" (u tech trosku min) vidlic jde urcite mluvit, Fox ma delky hodne podobne, v ramci malo jednotek mm stejne.

                0 0
                • roman 3D  

                  ještě že to jde i složitě:-)

                  0 0
                • Tina  

                  To znamená, že keď niektorý výrobca ponúka 2 dåžky pevných vidlíc pre jeden rozmer kola (napr. 26") tak jedna z nich je nesprávna?

                  A na akú dåžku vidlice je stavaný tvoj 650b rám?

                  0 0
                  • op  

                    z meho ramu jsou zatim jen trubky, bude se varit ocel. Ted se navrhuje geometrie, z toho duvodu potrebuju znat delku vidlice, ktera tam pujde.

                    To znamená, že keď niektorý výrobca ponúka 2 dåžky pevných vidlíc pre jeden rozmer kola (napr. 26") tak jedna z nich je nesprávna? – ani jsem si tohoto jevu moc nevsiml, rozdil je vzdy v max. jednotkach mm pro STEJNY ZDVIH. Vyrobci ramu a vidlic potrebuji taky nejakou standardizaci, jinak by jim to nepasovalo. (Samozrejme Cannondale nic takoveho jako kompatibilitu nepotrebuje :))

                    0 0
                    • kubad  

                      on i ten Cannondale je s vyskou vidlic nastejno jak ostatni.

                      vysky pevnych vidlic se samo delaji rozdilne, tak jak se delaji ramy na ruzne zdvihy vidlic.

                      0 0
          • JakeF  

            Mě tak napadlo… Když si člověk uvědomí, do jak hodně 26" rámů a vidlic jde nacpat 650b, neukazuje to tak trochu, jak skoro zanedbatelnej to je od 26" rozdíl a jak malej to je přínos? :D

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.