• richardst

    Zdravím, mám asi hloupý dotaz – mám cca 10 let staré trekové kolo Author a chtěl jsem koupit silniční, mám v okolí výborné kopečky i cesty, ale cena nového kola je od 18 000kč a to je hodně. Tak mně napadlo, jestli by nešlo na staré trekové kolo dát galusku, resp. úzké pláště? Nemáte s tím někdo zkušenost? Nevím, jestli úzký plášť na staré kolo půjde anebo jestli se dá koupit jenom kolo s úzkým pláštěm a když pojedu s dětma lesem tak nechím treková kola a když pojedu na silnici vyměním za „silniční kola“?

    díky za radu

    0 0
    • jecnak  

      Muzes bez problemu udelat oboji. Jak nasadit uzky plast (budes muset asi koupit i silnicni duse) a nebo koupit cela kola a prehazovat jen kola.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Áno aj. Nikoliv galuska – ta se lepí na ráfek bez hákové obruby, ale hladší až silniční pláště tam dáš celkem snadno, když bude stačit šířka 25 nebo lépe 28 mm.

      Vyměnit kola také jde, pokud jsou stejně zapletená, tak není třeba sahat do brzd (předpokládám V-brzdy). Měnit pláště je trochu pomalejší a méně komfortní, ale levnější.

      Doporučil bych nechodit do pravých silničních slupek, ale koupit 28 mm trekové, na silnici celkem jedou, mají protiprůrazovou vložku, takže snesou i horší povrchy, dokonce i nějaký vzorek do mokra na asfaltu by se našel. Nebudeš se s nimi bát ani na polňačkách a v lese za sucha.

      0 0
    • Petr.T.M  

      Jak pravil Krab. Letos v květnu jsem takto přezouval. Na 14 let starý trekový Kellys jsem koupil silniční pláště (duše byly taky potřeba). Rozměr bohužel z hlavy nevím. Ale jsou dost úzké. A na 40–50 kilometrech mi to dělá cca 10 minut uspořeného času. V kopci to až tak nepoznám, ale na rovince a hlavně když je pěkný povrch to jede líp.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Než jsem si koupil silničku, jezdil jsem na trekovém kole, na které jsem si zapletl Remerx Taurus silniční ráfky, ty jsou jen 622×14 mm a podle toho se dají obout čímkoliv silničním, 28 mm resp. 30 mm končí. A tím Panthery 622×19 v podstatě začínají (ale viděl jsem i taková kola na 25 mm.

        http://www.axit.cz/…x_drat-.html

        0 0
        • jecnak  

          Sirku rafku, pokud nema vic jak 23mm uvnitr bych vubec neresil. Dneska se naopak tlaci siroke rafky i na silnici. Mam vyzkouseny 19 i 21mm vnitrni sirku a zcela bez problemu.

          0 0
        • Petr.T.M  

          Tož to mám myslím cosi užšího a hladšího. Nějaký Specialized.

          0 0
      • richardst  

        Tohle přesně potřebuji – získat tak 10 minut na cca 50km, to jezdím do práce. A hrozně mně štve, když mně pak předjíždí někdo na horáku (cyklistou to určitě být nemůže, může za to kolo :-) )

        0 0
        • Petr.T.M  

          Nó, jedna malá zkušenost, jel jsem takhle po takové té nepodařené chodníkové cyklostezce se zámkovou dlažbou, drncalo to, najednou za mnou kolo, namakaný týpek na horáku, od pohledu sportovec, jen prosvištěl kolem. Po sto metrech jsme oba přejeli na silnici s výborným asfaltem a najednou jsem ho začal nenápadně pomaličku dohánět… Zkrátka na tom hladkém povrchu ty pláště získaly daleko víc, zatímco drncavý povrch to spíš brzdil.

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.