Funkční prádlo - široký x úzký střih

42 nepřečtených
  • Luke

    Vyhovují vám střihy funkčního prádla? Když si chci koupit triko s dlouhým rukávem, tak při mé postavě utečence z Dachau musím brát minimálně L, ale potom se do toho trička vlezu skoro dvakrát. S krátkým rukávem je to lepší, stačí najít výrobce který dělá ty trika dostatečně dlouhé – tady mně stačí velikost M nebo dokonce S.

    No a hlavně proč to zakládám – někdo tu kdysi dával odkaz na českou firmu, která dělá od každé velikosti dva střihy – úzký a široký. Akorát to nemůžu najít. Jestli víte o čem je řeč, hoďte sem prosím nějaký link.

    Anketa: A nakonec malá bezvýznamná anketka: Uvítali byste "dvojí" střih?

    0 0
    • Andrzej  

      napis jake znacky jsi zkousel, myslm ze craft bude uzky dost

      0 0
    • rasputin  

      Tak s tímto nějaké problémy nemám a to teda taky nemám nějak extra vypracovanou postavu. ;-)

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Zkus se podívat na stránky a nabídku JITEXU PÍSEK, mají novou kolekci funkčního prádla a možná by sis tam něco vybral

      0 0
    • scret  

      napis co jsi zkousel…

      0 0
      • Luke  

        Sensor – mám triko L s dlouhým rukávem, ale celkem na mně plandá. S krátkým mně stačí velikost S, ale to už je zase relativně krátké Moira – zkoušel jsem L dlouhý rukáv, taky moc široké. Vyhovuje mně Mono, kratký rukáv velikost M (dostatečně dlouhé). Progress – taky hodně široké střihy. Abych to měl trochu „na tělo“, tak velikost S – hodně krátké a krátké rukávy. Blizzard (nebo jak se to píše) má na mě taky široký střih.

        Mluvím teda spíš o trikách s dlouhým rukávem. S krátkým to není až takový problém.

        0 0
        • scret  

          proc proboha u Sensoru Lko? to bys musel vazit tak minimalne 75kg a vejs ja mam u nich Mko! (vaha cca 72kg,vyska 182cm)

          MOira byla vzdycky neforem,progres jsem nemel jeste na sobe…

          zkus treba Canard,vim ze byl docela dost na telo…

          0 0
          • jIrI___  

            Tak ja mam od Sensoru termotriko i mikinu v Lku a ze by to na me nejak moc pladalo se rict neda. Mko jsem zkousel, ale to uz jsem mel kratke rukavy. Merim 188cm a vazim 78kg.

            0 0
    • Mischak  

      Ahoj,snad Ti pomůžu mam též postavu jak z koncentráku (180cm/62kg).Za­koupil na www.sportovni-obleceni.cz/…-nowind.html je to tedy rolák,ale má dlouhé rukávy ve velikosti M a je mi perfektně.

      0 0
      • Luke  

        dík za tip. napadá mě, že řešením je triko s rukávama s dírou na palec – jinými slovy ty rukávy musí být delší, aby se daly přetáhnout přes palec…

        0 0
    • orca.1  

      Koupil jsem Craft Pro triko (rolák)a spodky, velikost M.(mám 182cm) Na těle sedí parádně, rukávy by mohly bejt delší, ale ještě to jde. Lko mi bylo už volný na těle. Triko s krátkým rukávem Craft CoolMax Extreme mám taky Mko, ale to už je širší a má zbytečně široký rukávy..(nejsem Rambo:) Takže jediná rada je to zkoušet a zkoušet..

      0 0
    • Luke  

      jo a mám 193/78. A pochybuju, že někdy přiberu :-)

      0 0
      • MlokCZ  

        A to potřebuješ u Progressu Sko, abys to neměl volné? Já mám 182/70kg, takže taky podobná postava a u Progressu mi přesně sedí Mka. Ale je fakt, že mám docela krátké ruce, takže mi délkou stačí.

        Teď jsem dostal z darma ke koupené bundě v Hannahu taky funčkní triko s dlouhým rukávem. Je to velikost L-XL, takže délkově je to dost dlouhé a přitom už to mít nemůžu, je mi to moc úzké. Takže to bys mohl možná zkusit. Akorát ta cena mi přijde zcela nepřiměřená a já bych ho za tu cenu nevzal (kdybych ho nedostal za 1Kč k bundě). V krámu 990.

        0 0
        • MlokCZ  

          A je to model Rusty.

          0 0
        • Luke  

          jo, mám Sko. Ale je to už starší triko, materiál je zhruba stejný jako moira ultralight. Mko jsem měl taky na sobě, ale vzhledem k tomu, že to je spíš první vrstva, tak jsem ho měl docela volné. Ale je pravda, že teď jsem dlouho od Progressu nic nezkoušel. A ruce mám hodně dlouhé, s tímto problémem zápasím i u normálního oblečení…

          0 0
    • scoty  

      2F

      0 0
    • mosquito  

      jsem na tom trosicku lip 187/78kg delsi ruce, nicmene funkcni pradlo mi celkem sedi od Craft (velikost L) a Climatex (velikost nevim)

      0 0
      • Luke  

        takže další hlas pro Craft. No nic, půjdu zaprudit do nějakého shopu, snad se něco najde

        0 0
        • mosquito  

          s Craftem co se funcknosti, kvality a trvanlivosti vedle urcite neslapnes, bohuzel to radne zaplatis :((

          jinak je maji treba v Hudy, vetsinou jen sedy – ale na objednavku neni problem cerny (nebo snad i modry – nevim jestli si to nepletu s klimatexem)

          a nevim cim to, ale letosni cernej Craft Pro dri docela pachne po zapoceni .. nekoli let starej sedej to nedela

          0 0
    • kubad  

      www.canard.cz/

      0 0
      • RedAce  

        Vozíš to? Nějaký zkušenosti? Dost o tom přemýšlím?

        0 0
    • pz-km  

      ty strihy funkcniho pradla jsou trapne, tedy vlastne konfekcni… :)

      ma zkusenost je takova, ze az na par vyjimek jsou mi strihy volne v pase – a to nejsem zadne drobecek (180cm/95kg). a stejne tak je u vetsiny strihu problem s kratkym zadnim dilem…

      snad jediny strih, ktery mi po mnoha letech zkouseni sedi tak, ze je akorat v pase a zaroven neni maly pres ramena a prsa a je dostatecne dlouhy, je jitex (l) a stare modely klimatexu (xxl)

      v posledni dobe jsem sice vypozoroval snahu mnoha vyrobcu konecne delat o neco sirsi strih v ramenou a pres prsa, ale pro mne osobne je to porad malo

      bohuzel, konfekcnich panskych strihu v klasicke (48–56), zkracene (24–28) nebo prodlouzene (102–106) verzi se hned tak nedockame – proste spodnimu a sportovnimu obleceni dominuje americke s-xxl…

      0 0
    • MITY  

      Funkční tílka na kolo mám od Progrres a nemůlžu si stěžovat. Střihově padnou skvěle.

      0 0
    • ada  

      tu pisali chlapci, ze NordBlanc je uzky a dlhy: www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

      0 0
    • jezevec2  

      Svezu se na tomto vlakne funkcniho pradla. Shanim spodni triko dlouhy rukav, vepredu se zipem kvuli vetrani na vyjezdy do kopcu, s prednim panelem o dost silnejsim nez zadnim – zkratka neco speciaelniho na bika. Strih by mohl byt taky uzpusoben na pozici na bike. Hlavni je ten zip kvuli ochlazeni pri vyjezdu a naopak tlustsi dil vepredu – vetsinou mam zpoceny zada a vepredu mi je pri sjezdu zima.

      Dik

      0 0
      • Ricci  

        No fukcne spodne pradlo so zipsom som  ja osobne este nevidel, ja pouzivam spodne pradlo od kalasa s No Wind membranou na celej prednej casti, ale je dost teple, takze pri 10 C staci jazdit len v nom :-)

        http://eshop.kalas.cz/default.asp?…

        0 0
        • jezevec2  

          diky za tip. Jde mi o to, ze ve stoupani je dost horko, naopak pri sjezdu zapinam i vrchni bundu (Warmpeace Goretex) a je to akorat.

          0 0
        • MlokCZ  

          A to vozíš jako vrchní vrstvu? Protože pokud ne, tak nechápu k čemu je to dobré (vozit membránu na nevrchní vrstvě není dobrý nápad). A pokud ano, tak se mi to zase jako vrchní vrstva moc nelíbí.

          0 0
          • jezevec2  

            zatim vozim od craftu dlouhy rukav ± klasicky funkcni umelina, ktera je v podstate ok. Na tom mam rovnou 3. vrstvu – Goretx lehkou bundu. Casem az se ochladi dam i 2. vrstvu – mam v planu Ogre od ilaku – jestli budou prachy. Delam neco spatne?

            0 0
            • jezevec2  

              ..... sorry od TILAKU

              0 0
            • jezevec2  

              ..... sorry od TILAKU

              0 0
            • MlokCZ  

              To také nebylo na tebe, ale na Ricciho, kde mi není jasné, jak to vozí pod těch zmiňovaných 10st.

              Divné by bylo vozit membránu na něčem, co není vrchní vrstva.

              0 0
              • jezevec2  

                s tou membranou souhlasim. Nebyl jsem si jistej jestli na ty spodni trika nedelaj nejakou spesl membranu. Jinak logicky kdyz ma clovek neprofuk bundu, melo by to stacit. Doporucil by jsi mi tu Ogre jako 2. v. nebo to uz je prekombinovany? Zkousel jsem ji v obchode zaroven s vecme od Mamuta, Marmotu a tusim Gore a Tilak sedel jednoznacne nejlip. Chci neco na tech 10 st. a min. Tam uz triko a bunda nestaci.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Mě osobně se moc používání necyklo oblečení na kolo nelíbí kvůli střihu, kvůli tomu, že na kole potřebuješ jinak kapsy, jsou na kole jiné podmínky a ideální je aby tomu bylo oblečení přizpůsobené.

                  Přes konkrétní necyklo outdoorové oblečení expert rozhodně nejsem, na to jsou tu povolanější.

                  0 0
          • drtyc  

            next to skin windstopper… nastuduj si k tomu neco. neni to az tak spatny napad.

            0 0
    • jouda2  

      Jo, Craft je skutečně docela „štíhlej“. Já se potácim mezi XL a XXL a u jinejch zna­ček mívám problémy s šířkou. Ale Craft by mohl dělat trika o několik málo cm delší… ale ještě se to dá.

      0 0
    • Pi†el  

      ..a nekery firmy delaj od jedny velikosti dva uplne jiny rozmery. Treba sensor. Mam coolmaxove tilko, velikost M, asi 3 roky stare. Paradne sedi. Koupil jsem letos jeste jedno, to same, ale v malinko jine barve, taky velikost M, ale ani ho na sebe skoro nenatahnu, jak je male, vypada tak o dve cisla mensi nez to stare..   nechapu. (spon mam rezervni darek pro nekoho)

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Jo. Taky jsem se při nakupování Sensoráckýho oblečení divila. Tři podprdy, stejný model, jen jiná barva, podle nápisu stejná velikost a přitom jedna měla viditelně (!) větší košíčky. Fakt dobrý. Mám funkční oblečení od Sensoru ráda, ale přestanu jej po týhle zkušenosti nakupovat po netu.

        0 0
        • drtyc  

          to nic. musi mit varianty na ruzny lidi a budte radi za to. kazdopadne sensor capaky mam jako ponozku protoze ten konec co ma byt na litko proste nenatahnu… nedelam bike jako prvni sport, ale doplnkove…

          0 0
    • Milan85  

      Nechtěl jsem zakládat nové téma, myslím, že tohle je na můj dotaz ideální.

      Mám docela problém s výběrem nějakého funkčního oblečení na zimu. Chtěl bych druhou vrstvu dostatečně teplou, ale hlavně výborně odvádějící pot, protože potím se víc než dost.

      Konkrétně se mi líbila tato bunda, ale teď k mému problému.

      Vysoký (193 cm), hubený s dlouhýma rukama. Na obvod hrudníku 98 cm by mi seděla velikost M, ale pochybuju, že s rukama 70 cm by to vyšlo.

      http://shop.progress-cz.cz/…-mikina-1576

      Má někdo zkušenosti s touto bundou, nebo i s jinými od progressu a jak je to u nich s délkou rukávu

      Samozřejmě budu rád i pokud mi doporučíte něco od jiné značky, co by mi dobře sedělo na tělo a zároveň to mělo dlouhé rukávy.

      Děkuji předem za všechny rady.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.