,,FUNKČNOST" funkčního prádla

24 nepřečtených
  • gamster

    Zítra jedem an běžky,a ta sem přemýšlel co an sebe hodím.Vemu si Pro Coola,na to Sensor Double face,ale řeším co nato.Kdybych si dal už jenom bundu,tak se obávám,že mě bude kosa.Tak sem si říkal že na sebe ještě hodím nějakej rolák.Ale nebude ten rolák rušit tu funkci funkčního prádla,přece jenom to odvádí pot do další vrstvy.Bojím se toho,aby tu funkčnost ten rolák nezazdil a pot nešel dál pryč ode mě,a já bych byl mokrej jak slepica?Co vy na to?

    0 0
    • mr.antik  

      Jestli je rolák prodyšnej, tak nic nezazdí, to spíš ta bunda

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak vem batoh a příležitostně se obleč/vysleč :)

      0 0
    • McBlacky  

      nevim proč když máš strach že ti bude zima si jako spodní vrstvu do chladu bereš pro cool.

      jinak na běžky ti stačí 2 vrstvy střední izolace a přes to bunda. do –5 se takto v klidu dá. pokud je víc zima tak druhou vrstvu nahradit za silnější

      0 0
    • tiru  

      …když ti bude zima tak do toho musíš trochu víc šlápnout! :))

      Ale jinak myslím (jak píše McBlacky) tři vrstvy jsou bez problémů

      0 0
    • otasek  

      Ono zalezi od toho z akeho materialu je ten rolak..ak je to 100% bavlna tak budes mokry jak mys…totizto zakladna podmienka funkcneho vrstvenia oblecenia je aby boli vsetky vrstvy funkcne…to znamena maximalne priedusne,dobre sajuce pot a rychloschnuce…co bavlna moc nie je…najlepsie by bolo pouzit nejaky rolak z polyesteru,pri­padne z merinovlny alebo nejaky tenky flis…

      0 0
      • drtyc  

        na podzim mozna. jakmile se zabalis do membrany, tak je potreba tu vodu nekam ulozit pokud patris k tem co se poti vic a bavlna poslouzi dobre, ale pod ni na kuzi musi byt vrstvy co drzi sucho i kdyz se da ta bavlna zdimat.

        0 0
        • gamster  

          Takže víkendový bežkování v N.M.n. M.(trochu vám poradím-Nové Město.....) proběhlo špičkově,a tak vám sepíšu moje poznatky(nakonec sem místo roláku zvolil fllecku),a na to neprofuk.Takže na sobě jsem nepocítil,ani molekulu potu,vše šlo pryč(tak jak to má být),Vše šlo až k bundě,ale nevím co je to za ,,hovno model"(ADIDAS EXPLORER),dál už to nešlo,a tak byla celá bunda zevnitř,a fleecka mokrá(ale na to sere pe,protože já jsem byl v suchu,a to je hlavní).Toť moje poznatky ohledně funkčnosti.Všem díky za naučné rady,a tipy.

          0 0
          • drtyc  

            membrana potrebuje vetsinou, at se voda vysrazi na ni zevnitr a pak se kapilarnim efektem vycucne navrch a musi se pockat, az se z vrchu odpari, aby slo vytahnout dalsi…

            nebo tak nejak podobne zjednodusene mozna jsem to blbe pochopil, ale vysvetluje to tu vodu na bunde zevnitr.

            0 0
          • Lišák  

            Mám dotaz mimo hlavní téma:

            Kde jsi jezdil? Na okruhu, nebo se dá jet z Města na 3 Pumpy, Fryšavu, Kadov? Kolik je sněhu? Je to na normální běžky, nebo na „kameňačky“? Dík.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Kolem Fryšavy, Kadova je to prý nejlepší. NM nevím, ale na severu – Karlštejn, Spáleňák je sice kupa běžkařů, ale sněhu místy málo, přidírá to. No, a minulou neděli jsem byla jen na procházce a na 9skalách bylo míň sněhu než třeba právě na Spáleňáku.

              0 0
              • kámen úrazu1  

                A citace z e-zdar.

                8.1. -Stav setrvalý a inverzní. Na horách je teplo, tady mráz a v Polabské nížině k tomu asi drobně sněží. Sněhu je tady pořád stejně, lyžuje se, ale mizerně. Lyžaři jezdí po všech tradičních trasách, jenomže hoblují skluznice o šutry. Hezké ježdění je jenom na loukách nad 700 m n. m. U Vlachovic a Skleného je pár kilometrů stop skůtrem. Skůtrové stopy jsou i na loukách za Vodojemem u Žďáru. Sníh je kvalitní, jezdí se na tuhý zelený, nebo zelený s modrým podkladem. Lyžařů vyjelo hafo, hospody hučely, protože daleko se dojet nedá a venku je hezká kosa. Viděl jsem i lyžaře, kteří hoblovali lyže lesem z Milov na Malínskou sk., ale nahoře byli odměněni hezkou stopou po hřebeni směrem k Devíti skalám. Výhled počasí na příští dny setrvalý, srážky jen velice slabé.

                11.1. -Sněhove podmínky nedovolují udělat strojovou stopu. Je 10 – 15 cm sypkého sněhu. Na ždárském ski areálu alespoň utlačují sníh skůtrem. Jinak se lyžuje na loukách, kde si lyžaři sami vyšlápnou stopu, Třeba mezi Vlachovicemi a Skleným. Sjezdovky fungují tam, kde zasněžují. Bude dál mrznout, o víkendu by mohla být viditelnost na dlouhé vzdálenosti (viz výhledy) a vůbec nic nepřipadne. U SKI jsou tratě uzavřeny kvůli závodům. 

                PS: včera jsem nevydržela a vyrazila. Blbec. Skluznice to šeredně schytaly – nový běžky, no nejsem debil. :-/

                0 0
                • Lišák  

                  Díky za info!

                  K tomu P.S.: Minulou zimu jsem na běžkách nebyl vůbec a předminulou jen jednou. Sezónu starý lyže to taky parádně schytaly…

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Tak toho připadlo tak málo, že se nic nemění. Aspoň u nás, severně od NM. kde to nešlo, nepůjde to ani teď, kde to šlo… Takže jsem Ti nepomohla, každým pádem si užívej lyžování či broušení. :-)

                    0 0
                    • Lišák  

                      Tenhle víkend nebudu lyžovat. V sobotu makám a od neděle do úterý jedeme na vandr. Takže běžky se odkládají na příští týden. Snad to moc neroztaje. Mrkni se na kameru ze 3 pump. Dneska to tam vypadalo parádně! Stopy i slunko.

                      0 0
            • gamster  

              Jezdili jsem i tam i tam,Vzali jsem to na pumpy k Loubům,tam proběhlo doplnění paliva,a přes rybník zpátky ke SKI hotelu.Potom sme si ještě zašli na okruh(ráno se tam závodilo,tak sme museli až později),ale co tam sme viděli.Bylo nám po chuti.Nemohl sem z toho  jak kolem mě prosvištěla nějaká blondýna,jakby se nechumelilo(a ten styl jízdy,vyloženě se kochala),a my tam jak koko… se dřeme,no prostě to bylo na posrání.Ale musím uznat,luxusní okruh.Povedlo se jim to(no holt Tour de Ski,je asi pojem).

              0 0
    • prvniodkonce  

      To je dost divná kombinace… Pro cool i doubleface jsou určeny jako první vrstvy, takže dávat je přes sebe se mi zdá divný. Navíc pro cool je spíš do tepla než do zimy a navrch doubleface moc neschne.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Doubleface na těle snesu jen v civilním životě a při pomalý chůzi, jinak se pod ním strašně potím a zůstávám mokrá. Takže ho taky dávám jako druhou vrstvu, pak ej bezva a mám pocit sucha a bezpečí. :-) Nic divnýho. A letos jsem začla nosit jako první vrstvu „letní“ coolmax od Sensoru i v zimě. Nevím, proč se říkává, že tahle extra savá trika chladí. Nechladí mě ani v létě, ani v zimě, a že bezva odvádí pot se hodí i v –10°C.

        0 0
        • drtyc  

          extremlight celorocne. udrzuje to teplotu… v lete lip chladi a odpocuje v zime zpomaluje ochlazovani.

          0 0
    • Krys  

      Kúpil som si ešte koncom minulého roku flísku v Hypernove v Butoviciach. „Značka“ Pacific Island. Made in China. 600kč. Nečakal som od nej žiadnu funkčnosť. Malo to byť na bežné civilné nosenie, práca, hospoda atď. Hlavne má náprsnú kapsu na zips, ako som chcel.

      O to viac ma prekvapila svojou funkčnosťou. Aj keď sa potím, je vnútri suchá v zvonka vlhká. Začal som ju nosiť aj na pohybové aktivity (zatiaľ „len“ sánkovanie s deťmi) a v pohode stíha. Tenké „sálové“ tričko, moira nátelník a táto flíska. Aj keď som mal na tom vetrovku, ktorá moc nedýcha, bol som vsuchu. Všetká vlhkosť bola medzi flískou a vetrovkou.

      Momentálne ich ešte majú v červenej farbe, pod 400kč. Uvažujem, že ešte dokúpim pár kusov.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.