Funguje Vám cykloatlas na cykloserveru?

57 nepřečtených
  • jesperx

    Nebo je chyba na mém prohlížečí?(mapový podklad ale nejde zobrazit jak v IE, tak v GoogleChrome)…

    0 0
    • vlastick  

      Také nefunguje. Turistické mapy nejdou, ale mapové podklady Googlu atd fungujou…

      0 0
    • skorpion  

      nefunguje. A som rad, ze nie som sam. Uz som sa chcel vrtat v nastaveniach prehliadaca :)

      0 0
    • Tomcat  

      Nefunguje, ale žádná škoda.

      Vzhledem k tomu, že mapy nelze používat offline nebo mobilně je na kulové. I mapy.cz turistický diky aplikací pro WP, iOS a Android sou lepší.

      0 0
      • MirosPikos  

        Ještě že mám kompletní Čechy a Moravu z cykloatlasu pro offline použití :)

        0 0
        • bikekralik  

          Jak staré je máš?

          0 0
          • MirosPikos  

            Září 2011

            0 0
          • camlost  

            ono je to asi jedno. turistické mapy Shocartu jsou stejně neaktuální a nepřesné. aspoň tady na Vysočině je spousta míst zmapovaná špatně – namátkou třeba žlutá TZ mezi Útěchovičkami a Ml. Bříštěmi.

            0 0
            • MirosPikos  

              To s tebou bohužel souhlasím, občas je to hodně mimo. Ale když se člověk někde ztratí (jako třeba včera já v bažině :-) ) tak mrkne a ví, kde je nejbližší cesta, alespoň přibližně. O lepších mapách bohužel nevím.

              0 0
        • nitraq  

          A v čem to prohlížíš?

          0 0
          • MirosPikos  

            Locus, Trekbuddy, Sports Tracker… možností je spoustu. Záleží na platformě mobilního telefonu.

            0 0
            • nitraq  

              Koukám, že máš asi přehled. Něco na iOS, ideálně bezplatnýho?

              0 0
              • MirosPikos  

                S iOS ti bohužel neporadím, neměl jsem ho nikdy v ruce, proto jsem to nikdy neřešil. Zkusit nějaký forum a poptat se po alternativě za Locus. Divím se, že na AppStore nemohu nic najít, když kliknu na Google Play jsou tam takových programů mraky. Třeba jen špatně hledám.

                0 0
                • nitraq  

                  V jakým formátu máš ty mapy? Já ani tak nepotřebuju navigovat a používat gpsku, stačilo by mi to jen prohlížet. Prostě digitální verze papírový mapy, nic víc.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Jsou to soubory s koncovkou .sqlitedb Celkem to má 5.5 GB :)

                    0 0
                    • nitraq  

                      Pošli mi mail:)

                      0 0
                    • newbie  

                      tak-trošku-lama-dotaz: dá se prosím tě tohle použít (po nějaké kalibraci předpokládám) jako podklad pro kreslení tras třeba v mapsource nebo basecampu? mám sice koupenou topo pro, ale ty vektorový mapy jsou hrozně nepřehledný

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Zkušenosti s tím nemám, nevím s jakým formátem mam SW od Garminu pracuje. Ale je možný, že Mobil Atlas Creator bude umět uložit mapy takové, se kterým si Garmin porozumí.

                        0 0
        • weekend warrior  

          ááá, pan liberál je i liberální čorkař softu…co by ti na to řekl pan svobodný Mach? Neřikám, že nekradu žádnej soft, ale kráct mapy čech mi je fakt proti srsti…

          0 0
          • MaPa  

            Krást mapy Čech? Myslíš tím ty mapy který jsou pro osobní potřebu a nekomerční použití zdarma a který v poslední době nejsou dostupný kvůli „přílišnému zatěžování serverů neautorizovaným stahováním“ protože někdo přišel na to (a zdarma to poskytl těm samým lidem (pro osobní potřebu) kteří se o to zajímali už předtím) jak jednotlivcům ulehčit práci a stáhnout větší plochy najednou?

            Nebo už nějaký soud prokázal že přes MOBAC nebo jiné stahovače byly mapy ukradeny nebo použity komerčně?

            0 0
            • weekend warrior  

              ačkoli zrovna tebe mám kvůli tvým příspěvkům rád, v tomto s tebou nesouhlasím. Původní online verze je prostě původní on-line verze určitého subjektu.. to že to jde/šlo Z RŮZNÝCH TECHNICKÝCH DŮVODŮ stáhnout a dále distribuovat je sice fakt, ale to nic nemění na tom, že to asi nebylo záměrem původního distributora/vý­robce/naklada­tele, když proti tomu staví zábrany…, prodává legál verze atd…

              A k právním důsledkům: to je přesně ten stav naší společnosti: za co tě nezastřelí, to je povoleno…všichni nadáváme na druhé jak kradou a podvádějí(vláda, parlament, kraje, obce, úřady), ale sami děláme to samé…a ne, nemyslím si, že to je jen o super mega přísných zákonech, super mega sw opatřeních a firewalech… je to prostě o slušnosti..NEK­RÁCT HRUŠKU SOUSEDOVI… a NEKRÁCT HRUŠKU SOUSEDOVI I KDYŽ SE NEDÍVÁ

              0 0
              • MaPa  

                Ahoj, já to nechci vyhrotit, chci se z téhle debaty taky něco dovědět. Žiju už dlouho z dávného přesvědčení který jsem si někde přečet, že pokud budu tyto on-line mapy používat pro svoji potřebu a nebudu je dále zveřejňovat nebo sdílet, pak mohu – možná se to opravdu změnilo, ale na férovku jak se to jako uživatel cykloatlasu dovím? Zkoušel jsem teď hledat na jejich webu a nenašel zhola nic kromě odkazu na používání Google Maps. Zákony této země, pokud se nemýlím, mi dovolují si pro svou potřebu stáhnout co na obrazovce vidím (pokud to neodporuje nějakému jinému zákonu) nebo ne? Zákon hlavně řeší co s tím pak můžu dělat a to nahrát to do vlastního mobilního zařízení jistě můžu.

                Nechci se nijak ohánět kradením sousedových hrušek, ale pokud mi soused nevysvětlí, že hrušky kterých se můžu dotýkat a ochutnávat je si nemůžu trhat, tak ať se nediví že to tak mnozí v dobré víře dělají. U pozemků je pro to krásný výraz vydržení a Shocart by se jistě divil kolik uživatelů MOBACu jeho mapy za posledních deset let vydrželo.

                A teď ta druhá věc. Na základě on-line map jsem si koupil nespočet Shockartích map, doporučoval a přesvědčoval spoustu dalších potencionálních kupců. A dokonce vlastním i Tournavigator. Opravdu někdo v managementu uvažuje tak že mu stojí za to si mne (relativně hodně malou skupinku lidí, ve své většině nadšenců) znepřátelit a pomocnou ruku mi odebrat, abych si navykl na jiný design a přešel k jinému vydavateli výměnou za to že si nekoupím jejich aplikaci za pár korun – rád si koupím jejich data pro off-line použití, ale v době androidu už by mohli pochopit že si je budu chtít prohlížet ve MNOU zvoleném programu. A co dělá Shockart pro to aby média na kterých své produkty prodává byla osvobozena od zmíněného „výpalného“?

                Spousta otázek pro které si stále myslím že stáhnutí dlaždic pro pozdější prohlížení, ať již po jedné nebo po tisících najednou je pro mou specifickou situaci legální. Vtipné na tom je, že díky dnešnímu pátrání jen vím že Shockart mne automaticky nazývá pirátem.

                0 0
                • weekend warrior  

                  já to taky nechci nijak protahovat a hlavně vyvolávat flame, ale je jasné, že to co vidíš na obrazovce si můžeš i printscreenou­t…(další distribuce díla je jiná věc, i pro nekomerční účely(nekomerční účely nerovná se osobní!)minimálně zdroj bys měl úvéct, požádat o svolení by mělo být samozřejmostí(ale to u online map často řeší již podmínky, třeba jen link na zdroj))

                  Ale matně si pamatuju na to, že tu nešlo o printscreeny ale o sw „roboty“, které to z toho serveru vytáhly komplet, předpokládám, že i poskládaly do celku a umožnily tak prohlížení asi i na jiné platformě, než na webu cykloserveru… v tom bych viděl ten problém, že někdo další rozjel distrubici takto „upravených“ map, což je ilegal!!!! FAKT si nedělám iluze o tom, že si každý ukradl ty mapy sám, pomocí nějakého sw… Postě jen stáhl to co někdo ukradl za něj…(já jsem tu navigaci neukradl, ta je moje, koupil jsem ji v zastavarne/ba­zaru/na vrakaci…:)

                  0 0
                  • MaPa  

                    MOBAC je skutečně takový sw robot. Otázkou je, zda skutečně porušuje podmínky – a vzhledem k tomu že MOBAC i LOCUS vždy dočasně pozastavili stahování a zobrazování určitých typ map, zřejmě nemají sílu nebo vůli podmínky rozklíčovat a nebo jim bylo vysvětleno že skutečně nějaké podmínky porušují. Ale já se teď ptám sám za sebe, protože by mne to tedy zajímalo jestli jsem pirát a lupič: má tedy někdo link na konkrétní podmínky?

                    Stáhnutí jedné dlaždice je legální?

                    Stáhnutí x dlaždic pokud si je stáhnu jednu podruhé je legální?

                    Stáhnutí x dlaždic pokud si napíšu prográmek aby to za mne stahoval sám je legální?

                    Stáhnutí x dlaždic pokud použiji freeware aby to za mne stahoval sám je legální?

                    Kde je tedy ta hranice a kolik je x?

                    Vždy myslím že stáhnutá data použiji pouze pro sebe, ve svém zařízení, pro své – nekomerční – účely, nebudu to nikde vystavovat natož sdílet.

                    0 0
                    • madcat  

                      Moje reakce na poslední dva řádky: to si samozřejmě můžeš myslet ty, ale naprosto chápu důvodný podezření majitele práv k mapovým podkladům, že když někdo přistupuje k mapám tímto způsobem, tzn. roboticky, a ještě případně provede nějakou modifikaci pro další použití (změna velikosti dlaždic, komprimace pro použití v určitým zařízení atd.), tak taky může chtít takto získaná data používat v rozporu s nějakým tím ujednáním. Problém samozřejmě je, že takový nějaký ujednání bývá velmi zřídka k nalezení, takže člověk přesně ani neví, co teda vlastně může a co ne.

                      0 0
          • MirosPikos  

            Žádný software jsem neukradl, tak nevím, co by mi na to pan Mach řekl. Napřed si trochu nastuduj problematiku autorských práv a pak tu něco piš svojí krkolomnou češtinou.

            Krom toho, platím poctivě výpalné za každé koupené CD, SD, HD, list papíru A4, za tiskárnu, flashdisk… mohl bych dlouho pokračovat.

            Mapy jsem získal v souladu se zákonem platném v této zemi.

            0 0
            • weekend warrior  

              aha, tak pardon. Kde je možné zdarma stáhnout kompletní mapové podklady z cykloatlasu firmy shocart?

              0 0
              • MirosPikos  

                Nemíním s tebou diskutovat, snažil jsem se zde někomu pomoci a ty hned začneš v osobní rovině někoho nazývat zlodějem a podobně. Přitom si sám o sobě nepřímo řekl, že kradeš software. Sám dobře víš, že dle našich zákonů stahovat můžeš ale nesmíš distribuovat autorsky chráněná díla.

                Asi máš pravdu, není to morální a sám nad tím někdy přemýšlím jestli je to správné nebo není. Věř mi, že kdyby poskytovali Shocast mapy pro online stažení za peníze, koupil bych si je. Kdyby k tomu nabalili nějakou přidanou hodnotu v podobě aktualizací či jiných vychytávek – jásal bych radostí.

                Takhle mám alespoň dobrý pocit, že mám několik map převážně (jižní čechy a jižní moravu) od Shocastu zakoupenou v papírové podobě z dřívějška. A zbytek mám v podobě elektronické.

                0 0
                • weekend warrior  

                  okidoki, mě jen provokuje to tvoje politické přesvědčení…ne jako takové, ale jak ho máš vystavené v tom profilu…:)

                  a ilegal mám jen total commander a adobe type manager

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    V pohodě :) To víš, jsem trochu fanatik. Ale jsem přesvědčenej, že šířím dobrý myšlenky. Teda do té chvíle než začnu filozofovat a trochu se v tom ztrácet.

                    0 0
            • camlost  

              já bych byl opatrný v předpokladech o tom, že to bylo legální nabytí.

              autorský zákon rozlišuje různé druhy děl – díla audiovizuální, architektonická, počítačové programy a dokonce i díla kartografická.

              např. zcela jistě zasahuje do autorských práv ten, kdo si zkopíruje SW, byť pro svou vlastní potřebu nekomerčního charakteru. nevím, jak přesně se zákon dívá na kopírování díla kartografického, ale jistotu, že je to legální, tedy nemám.

              jako uživateli CykloServer.cz se mi naopak líbí způsob, jakým k tomu provozovatel toho webu přistoupil – poslal mi několik upozornění, že vzhledem ke zneužívání mapových podkladů budou provedeny příslušné změny, které tomu mají zabránit. což se, předpokládám, sta­lo.

              kdybych nějaký SW ukradl (viz níže), tak bych to nevytruboval do světa. konkrétně Adobe je velmi aktivní co se ochrany svých autorských práv týče.

              (případné narážky na to, zda mám nějaký kradený SW, lze vynechat. nemám.)

              0 0
    • MirosPikos  

      Už to zase jede…

      0 0
    • madcat  

      Kdo tu používáte nějakej poslední MOBAC – jsou tam podklady z Cykloserveru? Nebo dají se dohrát do nějakýho staršího? Jsem na to teď úplně náhodou koukal, že kromě CZ/SK jsou tam celkem použitelný mapy A, D nebo CH – podobný jako od Kompassu.

      0 0
      • wanderer  

        Jj jsou ale dláždice s reliéfem nefungují moc spolehlivě (výpadky). Na kamennimuzici.cz nicméně jsou furt k dispozici starý verze map.

        0 0
      • HWSpeedy  

        Co je přesně myšleno použitelný mapy A,D a CH? Prosím o trochu bližší upřesnění. Protože když jsem kouknul na stránky MOBACu, tak podporovaných map je tam jen pár.

        Nebo se jedná o nějaké neoficiální zpřístupnění jiných map, které nemůže autor přímo podporovat?

        Případně kdyžtak odkaz kde se toto řeší. Díky.

        0 0
        • MirosPikos  

          A,D nebo CH (Rakousko, Německo nebo Švýcarsko).

          Dají se sehnat tzv. mapsource (zdroje map), které nabízejí i neoficiálně podporované zdroj jako třeba kompass.de, smartmaps a spousta jiných.

          0 0
          • HWSpeedy  

            To A,D,CH samo chápu :-)

            Takže to znamená, že vezmu poslední MOBAC, najdu neoficiální definici např. pro Kompass mapy Švýcarska a pak si můžu pomocí MOBACU stáhnout data a vytvořit mapu okolí místa kam se chystám?

            Nějaký odkaz na ty neoficiální zdroje nebo alespoň nějakou diskuzi kde se to řeší?

            0 0
        • madcat  

          Přes stránky cykloserveru jsem mrkl do zahraničí a zjistil jsem, že oproti očekávání tam je v turistické vrstvě celkem detailní pokrytí, který vypadá dost použitelně – v Rakousku např. pěkně výrazně značený turistický trasy vč. čísel atd. V MOBACu to samozřejmě nemám, protože používám nějakou starší verzi, ale rád bych to tam měl, proto se ptám.

          0 0
          •  jarek1  

            ahoj všichni,

            prosím vás chodí vám teď tvorba map v MOBACu (ze zdroje cykloserveru – a.mapy a czechoslovaki­a.topo?) popř. jak to rozchodit – už jsem zkoušel změnit IP, resetovat modem, jít na jiný PC a furt nic; nebo se snad dají jinde tahat dlaždice – potřeboval bych pro Trekbuddy, dík za odpověď, jedu na svátky na Jihlavsko – Blanský les – Šumava a chytře jsem vymazal moje tilestore, tak třeba nějaký odkaz na TB tared mapy (ne celá ČR) by mě pomohl. Mapy z Locusu pro Trekbuddy nejsou funkční – a LOcus beztak nemám rád.

            0 0
            • MlokCZ  

              Rozchodit to půjde tak, že se najde někdo, kdo napíše nový plugin pro cykloserver. Ten starý už po posledních změnách na cykloserveru nefunguje a fungovat nebude.

              Konkrétně soubor „mp-yoda_cz_maps.jar“ je potřeba nový.

              Zatím se k tomu nikdo nemá.

              0 0
              • MlokCZ  

                Jinak ale koukám, že se změnil systém nákupu mapy na cykloserver. Dříve se kupovaly jednotlivé mapy samostatně.

                Ale je to pořád jen do mobilu a v nějakém formátu Phonemaps (nezkoumal jsem ani co to je přesně za formát).

                Teď lze označit celou oblast ručně o kterou mám zájem. To už se začíná posouvat k použitelnému stavu, ale ještě ten formát.

                Ideální by bylo něco ve stylu, celá ČR (to ještě označit jde, tam problém není) s tím, že by to bylo ve formátu pro MOBAC, abych si z toho mohl nagenerovat cokoliv co potřebuju a k tomu aby byla aktualizace na více let.

                Nebyl by pak ani problém kdyby to bylo adekvátně dražší. Za něco takového bych byl ochoten zaplatit i trochu větší částku typu 5tis. Kč.

                0 0
                •  jarek1  

                  díky, alespoň nebudu pokračovat v marných pokusech.

                  0 0
                  • blagos  

                    Já mám aktuální maptiles pro MOBAC z cykloserveru pro celou ČR s úrovní přiblížení 14. Kdy by byl zájem, můžu jí někam nahrát na internet.

                    0 0
              • MirosPikos  

                Mě teda poslední Yoda funguje, otázka je, jestli máš ty posledního Yodu. Funguje do ZOOMu 15.

                0 0
                •  jarek1  

                  Nazdar,

                  já jsem „našel“ poslední mp-yoda_cz_maps.jar s datem 1.2.2013 a mapsources z cykloserveru.cz mě nechodí. Co dělám špatně? Dík.

                  Jenom jsem konstatoval, že v addonu – mapsources jsou dohrány zdroje z Geoportálu – ty chodí – ale to je turistovi kolistovi ku ničemu – nejsou cesty a cestičky, tur. značky..

                  Zatím jsem se dívám na archivy, které jsou tu i na TB serveru, ale moc z toho nejsem chytrý – těch „šest souborů“: http://www.trekbuddy.net/…iewtopic.php?…

                  *.001 – *.006

                  je třeba stáhnout a spojit do jednoho archivu, který se nahraje na kartu mobilu do adresáře */maps ?

                  0 0
                • Sipal  

                  Mohl bys prosím dát odkaz, případně poslat mapsource do mailu? Budu jezdit na německých hranicích a seznamácký mapy na hranicích končí, cykloserver je OK.

                  0 0
    • claid  

      na posledním Mobacu 1.9.16 jsou ke stažení Mapy.cz a mrkněta se i na mapu „Prahouna kole“ někomu by se mohla líbit a není to jen PH. Škoda, že mapy ze Cykloserveru tam nejdou. Kdyby někdo věděl jak na to…

      0 0
    • ememem1  

      cafte, je s tym nieco alebo sa cosi zmenilo? uz dlhsi cas tam vidim len to co na obrazku

      dik.

      0 0
      • Martin  

        Funguje

        0 0
        • ememem1  

          divne…nejde mi to cez nijaku siet......

          0 0
          • Martin  

            Nemáš aktivní nějaký adblock nebo ghostery nebo jiný podobný doplněk prohlížeče?

            Zkoušels jiný prohlížeč?

            0 0
            • ememem1  

              skusal som rozne browsre na roznych zariadeniach a roznych providerov slovemskych polskeho a nemeckeho – rovnaky vyslwdok

              0 0
    • ememem1  

      len tak mimochodom…

      https://www.rother.de/cycloatlas

      nerozumiem celkom ci to snad znamena ze kto to manualne neprexportuej tak sa to strati alebo jak je to myslene…obcas som tam zvykol pozriet, skoda. lebo zatial dako nevidim ze by to an rother bolo ekvivalentne…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.