• Tehu

    Ahojte letos se chystame koupit neco pro pritelkyni. Neco cca 100–120mm zdvih jestli 26" nebo 29" zatim nemame odzkouseno a nez se pustime do schaneni testovacich kol, chtel bych se zeptat jestli nema nekdo konkretne k temhle kolum nejake poznatky, pripominky a podnety … :-)

    Specialized Rumor 29"

    http://www.specialized.com/…or/rumorcomp

    Giant Anthem X 29" 0 W

    http://www.giant-bicycles.com/…13803/62992/

    Giant Anthem x 29" 4 W

    http://www.giant-bicycles.com/…13803/62993/

    ci se tim ani nezaobirat a uvazovat postaru tzn. 26"

    Specialized Safire fsr ci Myka fsr

    Giant Trance X W

    Diky

    0 0
    • Milvus888  

      Jednoznacne Specialized rumor

      0 0
      • Tehu  

        duvod ??? :-)

        si zrovna tady rikam, za ty prachy to neni ani na Fox-kach coz je skoda… :-(

        0 0
        • Seky  

          Protože je postiženej na „S“. Jinak teď jsem začal řešit stejnej problém. Ten spešl je hezkej, ale cenově, … no. Chtěl jsem koupit Lushe od Treku, ale ta cena je úplně mimo realitu a i mimo současné finanční možnosti.

          Úplně jsem zapoměl na Gianta a ten Anthem X 29" 4 W za 42 je perfektní kolečko i osazením je to paráda, možná jen brzdy hodit do SLX a je to super. Díky za tohle vlákno momentálně se z něho pro mě, stal horkej kandidát, teda jestli se bude líbit té mé lepší polovičce :-)

          0 0
          • Tehu  

            jasan v poho, od toho tu BFko je, hlavne ze pritule budou spokojene :-)

            brzdy bych prekousl, vidly bych taky pochopil ale spise se mi nezda ten tlumic :-( RockShox Monarch R kdyby aspon RL… mas s tim nejake zkusenosti jel jsi ho ?

            0 0
            • skvedo  

              Mě se líbí: „Tlumič RockShox Monarch RL se systémem AUTOSAG a s žensky specifickým vnitřním nastavením tlumení“ Jako že to bude míň drncat než pro chlapy?

              0 0
            • Seky  

              Monarcha jsem jel jen na Scalpelovi a to i přišlo celý to kolo takový hodně tuhý až necitlivý. Ve spojení s Maestrem jsem to nejel. Ale vzhledem k tomu, že mi vždycky všechny Gianty co jsem jel, přišly až moc citlivý a houpavý, tak by to nemuselo s Monarchem bejt špatný, ale to se pozná až po projetí, tady je teorie k ničemu.

              0 0
              • Tehu  

                tak s tim souhlasim, Maestro se mi taky moc nezamlouva tim ze je az moc meky a houpavy… jsem zvedavej na jeji pocity, jestli se nam to povede nekde vypujcit :-D

                0 0
                • ZuzicK  

                  Jenže to měkký a houpavý se při nízký váze holčiny posune do hladiny citlivý a příjemný, pokud má holka 50 kg tak bude ráda.

                  0 0
                  • Tehu  

                    ji souhlas. Má asi 55kg. Hlavně aby ji to neubralo na rychlosti, a neztratilo dojezd… :D

                    0 0
                    • ZuzicK  

                      Tak to je maestro ideální. Pokud umí šlapat alespoň trochu kruhově a nedupe jako králík, tak se tlumič hýbe málo (RP2), se zapnutým propedálem je to ještě výrazně lepší, to se téměř nehoupe ani při dupání.

                      0 0
        • Milvus888  

          rockshox tlumic bych nechtel, ale foxka vidlice taky neni vyhra v evo verzi

          0 0
          • Tehu  

            zjakeho duvodu, co takhle ctu tak si lidi zasejc monarch chvali vic jak to ario… tak leda posetrit na vybave a dokopit Foxe RP23. Ja mam Stumpa a az na to ze mi tlumic po cca 1700km vytekl a musel na repas jsem s chovanim max spokojenej !!! Ario jsem jel na camberovi a je to divny, zpracovani ubohe atd. prave nevim co bych mel cekat od monarcha…

            0 0
      • michalscupak  

        jednoznacne za ty prachy nikdy :D

        0 0
        • Tehu  

          ono je to u zenskych tezky, chlap vybira jde mu o funkci a zenska prijde koukne a rekne libi/nelibi a az jezdi zjisti "tohle je divny ma to tak byt… ? " , "neslo by to aby to bylo lepsi… " atd.

          :-DDD

          0 0
          • ZuzicK  

            Tak design a barvičky jsou důležitý, to je jasný :-)

            0 0
          • ememem1  

            libi nelibi, na jedno by som ti po skusenosti s woman modelmi odporucal dat pozor a sice na hmotnost. asi neni nahoda ze ju pre istotu neuvadzaju, povacsine su totizto tieto damske modely osadene nic moc komponentami navyse na ramoch strednej triedy co ich celkovu hmotnost v stave ready to go posuva niekde k trinastim kilam co vzhladom ich velkosti je dost tragicke.(pri tych 29 zhltnem kefu ak to bude „ready to go“ pod 13 kg).

            inak povedane za tie iste peniaze zozenies bezny chlapsky model skoro urcite lepsi. takze ak tvoja draha neni rozmerovo uplna anomalia tak by som este pre istotu obzrel aj bezne „non women“ biky.

            tie babske modely sice trocha upravene (kratsi top tube, nizsi standover, vacsi head tube) takze posed je celkovo vzpriamenejsi co sice moze sediet ale nutne nemusi (jak sa onehda vyjadrila moja draha pripadala si ze sedi nie na biku ale na hajzli).

            osobne moc tu filozofiu nechapem, urobia specialne pre baby ram a oplacaju ho tak ze je tazsi jak moj XXL full.

            0 0
            • Ondrasik  

              Tak v tomto mas uplnou pravdu! Od leta po vanoce jsem vybiral kolo pro manzelku a div mi z toho nakonec vlasy neslezly, vsechny ty uzasne lehounky fully se zdvihem 100mm at uz radon haibike nebo ghost atd. ktery se najednou daly najit ve slevach skoro az o2000€ levneji (ale fakt!)- prolezl jsem snad vsechny e-shopy sveta, bud nevyrabi ve velikosti 40 nebo proste v techto velikostech do slev vubec nejdou. A kdyz jsem se koukal na zenske modely, tak jsou fakt vetsinou pres 13KG!!!! Tak jsem si rekl pockam na dalsi rocnik a treba priplatim a ono ejhle! Kola se zdvihem 100mm jen v 29! Zena meri 160 takze nic. Nakonec se mi podarilo sehnat v hliniku Cube

              http://www.cu-bikes.de/…g-white-2012

              asi za 1500€, vazi 12,3kg, vice nez jsem chtel ale jede dobre zena spokojena jak zelva a ja nakonec taky:)) Ale byl to boj!

              0 0
    • iron.hide  

      sranda je ze ten rumor vyzera jak vsetky ine xc fully od speslu, napr na epicu si tiez pripadam jak holka

      0 0
      • DaSnail  

        epik je dlhší, ne?

        0 0
        • iron.hide  

          jasne ze ano, ja som skor myslel ten sloping hornej trubky, taky typicky pre spesle, este aj s tym prehnutim nadol

          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Dívčí geometrie – to je něco s kosočtvercem, ne? ;)

      0 0
    • kali222  

      kolik meri?

      0 0
      • Tehu  

        169cm

        0 0
        • kali222  

          zvazil bych vetsi prumer kol nezli 29. bude to dobre.

          0 0
          • Kubiczech  

            Počkej, příští rok nastoupí trend 29+ a padesátikilové holky s 155 cm budou vozit mega obruče a k tomu mega balón místo pláště.

            0 0
    • Krejca  

      Použití přítelkyně po projíždce se dá vyřešit i levněji než nákupem kola :-) Dobrý babský sedlo :-))))

      Co ty chlapi neinvestujou aby mohli pí… je neuvěřitelný :-)))

      0 0
      • Seky  

        A to je třeba ještě kolikrát, před tou ženskou tajit kolik to kolo stálo. Takže jí vlastně ani nemůžu vyčíslit jak moc mi je drahá :-) Takže nakonec řeknu, že to celopéro stálo 20 (ona to bude ani né polovina ceny), ale stejně dostanu rovnou jebáka jak je to drahý. A za chvíli to bude, mě ty brzdičky brzděj nějak málo, nešlo by s tím něco udělat? Ty kola jsou nějaký těžky, něšli by tam nějaký lehčí? … atd :-) Na druhou stranu, eskort servis taky něco stojí :-)

        0 0
      • Tehu  

        financuje si sama ;) už ji nebaví se za náma drkocat, což se rozhodně nedivim!!!

        0 0
    • kesu  

      nechápu, jakej má smysl pro menší postavu (pokud teda zrovna nemá přes 180cm) kupovat 29. Která je méně obratná a hlavní výhody přináší při silovém šlapaní v terénu. Podle mýho jsou kola 29 pro normálně vysoký slečny úplnej nesmysl a akorát reklamní masáž. A to nemluvím o tom, že pokud není 29tka alespoň v „L“ tak je odporná. Podíval bych se po 26.

      Tentokrát se připojuji k:

      29 NEBRAT!

      0 0
      • jonti  

        Silová jízda v terénu, drncavé roviny, sjezdy, kde se nechceš hrát, pouze je sjet.

        My jsme zkoušeli 29 fully a vůbec to nebylo špatné, jak Epic 29 tak Anthem 29.

        Nakonec jsme vzali HT 26 z důvodu ceny, rozumný 29 full v S pod 70000 nebyl.

        Taky bylo zajímavé, že ji líp seděla pánská geometrie v S než dámská v M, pří výšce 163.

        0 0
      • Tehu  

        na jednu stranu souhlasím a pevné doufám že to tak i dopadne ale za úvahu určitě stojí… sice větší průměr kol ale zas nižší zdvihy. Oproti 26"

        0 0
        • kesu  

          spíš bych řešil, aby se jí to kolo dobře ovládalo v terénu. Protože pokud nebude mít pocit, že to kolo řídí ona tak ji to nebude bavit a bude se terénu bát.

          0 0
          • Elwing  

            Dřív jsem to taky neovládala a dost mě to bavilo, ale chápu, že každej není takovej vymatlanec jako já ;) Rozhodně je to dobrý základ učit se ovládat kolo ne být kolem ovládán.

            0 0
      • kali222  

        nevis, neznas, nerozumis tomu. 29 je vhodna uplne na vsechny pady prece.

        0 0
    • Lily-Brno  

      Taky jsem ve fázi ´sháním nové kolečko´. Sice jsem nikde pořádně nenašla váhu toho Rumoru, ale po testování AL Epica, Canyonu bych osobně fulla 29ku brala nanejvýš v karbonu. Zkoušela jsem dámskou 29“ HT v karbonu (Fate Expert Carbon) a za mě super svezení – svižná nejen na rovince, ale i do výjezdu po kořenech. Do té doby jsem byla pevně rozhodnutá, že kupuju fulla :) Každopádně do těch výjezdů to něco sebere, takže si taky nejsem úplně jistá, jestli opravdu 29“. Nejsem tlačící typ – raději na kašpárka a vyjet :-) ale to už asi záleží na tom, kolik má člověk najeto…

      0 0
    • Turbo  

      Full i pro holku. Na fotce holka 170 cm co na něm vyhrála světák ;-) Rám váží kilo a půl, s tlumičem se v pohodě dá do dvou kilo. V základu (model za 70) sice težký kola ale jinak obstojná výbava s Fox vidlí a tlumičem. Na tom kole budou brzdit jen záplety a tvoje nohy!

      Určitě bych zkusil, pro srovnání.

      0 0
    • Tehu  

      tak asi padla volba na toto. Vidle nic moc, i když spousta lidí tvrdí že šlape celkem dobře a hlavně razeni alivio mi moc nevoní a asi půjdou časem na výměnu. Cenou se myslím dokážu přiblížit k 30tis tak si myslím pro prituli solidní základ na pohodlne výlety. Jezdí tak 1000 ročně.

      Specialized Safire fsr 2014

      http://www.specialized.com/…afire/safire

      0 0
      • Tehu  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Tehu  

        však když tak koukám na tu geo nevím jestli při 170cm M nebo L ? Pansky ji sedí Mka ale dámský těžko říci…

        0 0
      • borda  

        Bude to tezky jako krava a je to kratky jako prase.

        Takovy zvireci kolo :-)

        Xcrko chodi slusne, ale ma hodne pres dve kila. Pro holku teda nic moc.

        0 0
        • Tehu  

          těžký? proč myslíš… xcr má 2,3kg když se vymění půjde snad na 13kg ne? jinak v tomhle čase predobednavek je na čase jednat. Tak nevím…

          0 0
      • Smazaný účet  

        btw…prijde mi jako hovadina kupovat novy kolo s tim, ze jakmile tohle a tamto vymenim, bude to super raketa…ale tvuj boj…

        0 0
        • Tehu  

          jasny chapu jak to myslis, ale okolo 35k novy lepsi bike proste nekoupis. Kdyz opomynu Canona za 33+cesta ktery proste mlada nechce kvuli vzhledu i kdyz me se treba libi. A vic penez proste nema jelikoz ted vysla skolu. A ani vic vzhledem k rocnimu najezdu prozatim investovat nechce…

          0 0
          • Tehu  

            beru to tak, ze i kdyz odhaduji cca 13–13,5kg tak casem to pujde sundat. Ji se libi a i tak si myslim vzhledem geo, tlumice to bude pohodlny bike, kterymu bude stacit malo. Ted ma HTcko cca 13,5–14kg. Co me na nem treba sere maximalne je 3*9 protoze sobe uz bych si jiny nez 2*10nekoupil

            0 0
            • Tehu  

              oprava dle tabulek pro specialized safire uvadi 11,8kg bez pedalu samo… Ted jsem se vratil z kseftu, kde jsme na to koukali.

              0 0
              • nox159  

                koukali jste na papir nebo na vahu ?

                0 0
                • Tehu  

                  bohuzel na papir, je jasny je to brany orientacne, vsichni vyrobci lzou, ale kdyz jsem treba 2011 platil predobednavku svyho stumpjumpera fsr 2012, tak vaha byla kupodivu vice jak ve skutecnosti je… takze i kdyby se sekli o 3–400g coz neverim byl bych spokojen ja i pritule… . Po bazarech se vali spousta anthemu v stejny cene, tuningy na 10–11kg ale 100mm mi moc pohodlny neprijde navic ta geo anthema je desne sportovni a kdyz se to hodi do pohodli vypada to divne :-D trance uz jsou 10k navic. Canyona jak jsem psal nechce, vida je u kamosu i kdyz vim ze do 35k na foxu a rebe clovek nic jinyho nesezene, raidon ten je designove tuplem v 90tych letech takze je to i dle meho nejlevnejsi mozna funkcni varianta i kdyz jak pocitam treba za pul roku vymeni vidly…

                  0 0
                  • Toman  

                    Zdarec, nemáš fantazii, když vybíráš předraženého spešla, kterej je těžší něž důlní vozík na uhlí? Neveř katalogům. Hmotnost je uváděná nejen bez pedálů, ale také snad i bez řetězu a také s imaginární lehčí variantou vidlice.

                    Skládal jsem manželce kolo sám, vybíral jsem díly dražší, snad i kvalitní, hmotnost byla také stěžejním ukazatelem a dostal jsem se na 10, 8 kg u pevňáka a stálo to vcelku dost. Nyní ještě odlehčím osazením nové lehčí a stavitelnější vidlice, tak by to kolo mělo vážit 10 5.

                    Je to sice zcela moje věc, ale začínám být na ty Specialized alergický. Potkám na horách za den třeba 100 cyklistů a polovina jich jede na spešlech, jako kdyby neexistovaly jiné značky rámů. Na těch kolech není nic zázračného, pouze skvěle zvládnutý marketing.

                    0 0
                    • Jetson  

                      Až se svezeš, poznáš.:-)

                      0 0
                    • Tehu  

                      snad te potesi ze vim o tom, ze je spousta peknych kol a ramu, avsak ja jsem si odzkousel Spesly vyhovujou mi, tak jako jsem si odzkousel Gianty,Canyona taky moc povedeny… odzkousel jsem si i Rbcka, Ghousty, Scoty o ty bych zas ani pohledem nezavadil… Vic jsem bohuzel ve svem okoli nepotkal a i tak si vzdycky koupim Spesla nebo Gianta nejen kvuli projevu stavby, ale i kvuli designu a hlavne dostupnosti… I kdyz verim ze vsechny jsou dobre. Je to vse o vkusu jako u aut. Nekdo rad francouzy, italy, korejce me by to do baraku nesmelo… atd. furt vkus,vkus,vkus a budme radi, ze je to tak ruznorody, svet by byl bez nej tak jednotvarnej ;-)

                      0 0
              • borda  

                Uz tvuj odhad se mi zdal podstrelnej. Tohle je krasna prace marketingovych specialistu firmy S :-D

                0 0
              • borda  

                Abych jen nerejpal – jako hezky je a dokazu si predstavit, ze se holce dost libi. Zatim najede kulovy, tak je i tohle dost luxus. Kdyz bude jezdit vic, tak ji to vylepsite.

                I kdyz mam nekdy srandu z mistnich nazoru cena/vykon/ra­idon/canyon tak tohle je opravdu drahy. Pokud se vam to kolo libi natolik, ze jste to ochotni zaplatit a jste srozumneni s tim, ze jdete nejdrazsi moznou cestou, tak proc nakonec ne… Pokud ji to na to kolo dostane vic, coz je asi ucel, tak zadnych penez neni skoda.

                0 0
    • Tehu  

      Takze vsem dekuji za rady a pripominky dnes pritule slozila zalohu na Specialized Safire fsr. Klasicky bude nekdy pres zimu mozna do vanoc… Tak se dej vule :-D

      http://www.specialized.com/…afire/safire#…

      hnedle bude mensi upgrade vidle ? Co by jste doporucovali za vidly pro jak jsem zminil 55kg tezkou bikerku. Jde hlavne o pohodli zadny sportovni ambice nema… jen pohodlna celodeni vyjizdka trailama, singlama atd. Premyslel jsem o necem typu Epicon x1 at uz s osou nebo bez

      http://www.kupkolo.cz/…-osa_z92025/

      Bo Rebu bez osy

      http://www.kupkolo.cz/…20mm_z95076/

      0 0
      • lucierut  

        Treba Te potesi, ze mam Safir (vyprodej testovaciho safir pro 2011) a jsem s nim spokojena, ale ja kolum moc nerozumim a rozhodne zatim jeho moznosti dostatecne nevyuzivam. :-) Vybrala jsem si ho primarne kvuli damske geometrii, protoze merim 158 cm a pred 2 lety to bylo jediny kolo s dostatecne nizkou stangli. Ve velikosti S vazi rovnych 12 kg i s pedaly. Stvou me na nem snad jen brzdy avid elixir, protoze mam pocit, ze by nemely potrebovat servis casteji nez 1× za rok a uz se mi i stalo, ze mi predni brzda znicehonic pri vyjizdce prestala brzdit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.