• vlk

    Co si myslíte/co říkáte na tento rám www.poison-bikes.de/…art/1580.htm Vypadá to na xc geometrii, až na hlavový úhel,který je 69.

    PS: jen tak pro zajímavost www.spyder.cz/?… www.poison-bikes.de/…art/1576.htm www.rockmachine.cz/…ix/a2000.jpg

    nepřipadají vám nějaké stejné zrovna tak

    www.rockmachine.cz/…2000_qc.html www.poison-bikes.de/…art/1584.htm www.canbums.com/…argon-73.php www.bike-forum.cz/…m/566960.jpg

    Anketa: co se vám líbí víc

    5x
    83%
    0 0
    • MlokCZ  

      Mě se nejvíc líbí ten první poison. Od pohledu se mi tam líbí rozmístění čepů nejvíc (ale to je jen odhad, to by chtělo aspoň model do linkage) a hlavně se mi tam líbí ten 190mm tlumič a taky ten vyšší zdvih.

      0 0
    • MlokCZ  

      Ty první tři jsou hodně podobný, možná i téměř stejný, ale ty druhý 4 se liší poměrně dost.

      0 0
    • alex33  

      poison a syder jsou vlastně stejné rámy,dnes jsem do spyderů volal a rámy vozí od Poisonů,argon je stejný jako curare,ale pozor ještě prodávají i staré argony s kulatou profilací trubek nový argo již na Bf je

      0 0
    • vlk  

      Mohl by mi někdo ohledně tohoto kola pomoct-nejsem si jist zda jsem si to dobře přeložil. www.poison-bikes.de/…art/1580.htm

      • Takže co jsem vyčet- ten rám má zdvih 150mm nastavitelný ve 3 polohách.Těmi polohami se ale asi nenastavuje nižší zdvih ale jen jak progresivní ta zadní stavba bude ne?
      • píší dole u té geometrie že je to na vidli výšky 510mm to ale spíše odpovídá obecně vidlicím se 130mm zdvihu ne? Že by ten rám byl dělaný na menší zdvih vpředu než vzadu?
      • hlavová trubka má mět 69°. Teoreticky když dám kratší vidli tak to mohu dostat více k XC geometrii na 71°. Neznáte nějaký kalkulátor pro geometrie-nějakou webovku nebo aplikaci apod, abych to nemusel počítat ručně?

      Díky

      0 0
      • Lister  

        pokud jde o ty úhly, používám vytisknutí obrázku kola a pak pravítko a úhloměr :)

        Pokud znáš i nějaké rozměry tak se dá dopočítat i měřítko a pak se dá dopočítat vlastně úplně cokoliv......

        0 0
        • vlk  

          „pokud jde o ty úhly, používám vytisknutí obrázku kola a pak pravítko a úhloměr“-nj jenže to jde použít jen když je k dispozici obrázek/fotka který je vyfocen z větší dálky, kde není takové zkreslení

          0 0
          • Lister  

            no ono to ale celkem jde, když jsem teď něco podobného zkoušel u kola co bych chtěl koupit, tak mi jednotlivé vzdálenosti vycházely oproti oficiální geometrii maximálně ±2mm a úhly prakticky úplně přesně :)

            0 0
      • Polka  

        Pomoci kratsi vidle (ci mensiho zdvihu) dostanes uhel hlavove z 69 na 71? To asi e e.

        0 0
        • Lister  

          no musela by být hodně krátká, ale při použití 100mm kousku by to mělo vycházet na cca 70–70.5st

          0 0
          • vlk  

            Že bych tam hodil svého Duka ze 108mm zdvihu. To by byla haluz vzadu 150 a vpředu 100 :o)

            0 0
          • Polka  

            Ajo vlastne, mne to v tom hicu uz nak nemysli. Jsem si uplne spletl ten princip, ze cim kratsi vidle, tim vetsi uhel O:-)

            0 0
      • MlokCZ  

        2cm výšky vidle je cca 1st.

        0 0
      • MlokCZ  

        Já bych se hlavně o nějakých 71st. vůbec nesnažil, to by se takové kolo chovalo divně, to není XC HT. Tohle mám osobně vyzkoušené na svojem kole v přímém porovnání těsně po sobě. Mám 69st. při maximálním zdvihu vidlice a chová se pak ve sjezdech super a drží si pěkně stopu, což je ve větších rychlostech důležité. Párkrát jsem pro zajímavost zkusil sjezd s vidlicí na 100mm a tedy s úhlem cca těch 71st. a ve sjezdech hrůza, bylo ve větších rychlostech hrozně točivé a stopu nedrželo. Ještě na 120mm se to dalo, ale už to také nebylo úplně ono.

        Přijde mi těch 68–69st. na pohodový ježdění pro zdvihy 130–140mm tak akorát. Pořád to nejsou žádné sjezdové úhle 66st. a méně.

        Před rokem až dvěma jsem měl taky nedůvěru pro menší úhly hlavovky a chtěl jsem taky 71st., ale bylo to bezdůvodné. Začal jsem na Cubu AMS Pro, který má 70,5st. pro 100mm vidlici a chvíli jezdil Rebu na 100mm. Ale velice rychle jsem přešel na 115mm, nejen kvůli zdvihu, ale úhel těsně pod 70st. se mi líbil na fullu více.

        Dnes bych pod 69st. (na těch 130–150mm zdvihu) nešel určitě.

        0 0
    • Smazaný účet  

      stejné nejsou, liší se uchycení spodku tlemiče. ;o) rm a spyder ho mají chycenej na sedlovou trubku. rozebíralo se namáhání trubky při takovém uchycení v tom threadu o ruplym ravu by kurýr… co je na to pravdy, nevím. a hlasoval jsem omylem, poplet jsem si to s linkama. spíš bych byl pro poisona.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.