• Dave.6

    Zdravím, chtěl bych upgradovat svoje stávající HT. Komponenty mám myslím dobré takže měnit není potřeba, čili by stačilo pořídit novej rám. Chtěl bych nějaký full. Na najíždení kilometrů bych měl silničku a na maratony v přirode by byl fullík. 

    Můj problém je, že jsem vysokej. Měřím 196 cm. Řešením by byl 29" full, ale na to fakt nemám peníze.

    Takže požadavky spiše menši zvidhy. Aby to kolo jelo a jelikož docela hraju i na vzhled tak aby to kolo v XL velikosti nějak vypadalo!!! (prostě ne lešení, i když to asi stejně bude). Můj rám snů je Santa Blur a byl to taky první adept do té doby než jsem se podíval na cenu :)

    Můj nynější adept je Giant Anthem v XL velikosti, geometrie naprosto perfektní (teda pokud muzu porovnavat geometrii meho HT s geometrii fullu?) a cena taky přijatelna.

    Nějake dalsi napady?

    Moc dekuji za pomoc, (jako vzdy :) ) 

    0 0
    • vok  

      Specialized Stumpjumper

      0 0
    • Horyna  

      Tak anthema mám a zatím maximální spokojenost. Oproti HT je znát že je línější na zpevněnejch cestách ale jinak to jede a hlavně můžu srovnat na svejch oblíbenejch cestách že přijedu daleko míň zhuntovanej.

      Jinak nevím jestli jsi koukal ale má ho tady Habis v XL tak můžeš porovnat jak moc je to lešenojdní :-). Na těch rovnejch trubkách to asi trochu znát je ale jestli s tím nechceš jezdit po výstavách tak bych se na to vykašlal.

      0 0
      • Dave.6  

        Zdravim, nejako se me tam nezamlouva to slovo linejsi :) ja nechci liny kolo :) i kdyz to asi bude motorem (tedy mou :) ) jako zatim jsem mladej a nekdy me bavi jet ryhle svihy, ale moje fyzicka neni zas tak dokonala a pokud by se to fulle jeste zhorsilo… to abych mozna zustal u toho HT :) Predpokoladam ze bych si HT nenechaval jelikoz bych ho stejne nevyuzil a mel bych jen silnicku a fullika.

        Jinak jsem koukal na toho Anthema v HL a nevypada tak hrozne :) (jasny neni to Mko :) )

        taky jsem koukal k tobe do profilu ze mas (nebo jsi mel) Superiora XP930 Ja mam prave HT Superiora XP920 z roku 2007 a prave nevim jak moc bych si nakupem ramu Anthema pomohl. Da se to u tebe nejak porovnat? Pokud mas oboje vyuzivas jeste Ht nebo uz jen Anthem?

        Kdyz vemu teren tak tady vlastne zadnej neni a kdyz nekam jedem tak je to asi 20–30km do zeleznych hor a to je prece jen streka po asfaltu (nebo po zpevnenych cestach)

        Kazdpoadne diky za reakci

        0 0
        • Horyna  

          Buď zdráv. Tak supa už nemám. Byl jsem zbrklej, byl za dobrou cenu a musel jsem se rozhodnout hned bez toho abych ho zkusil. To byla chyba – byl dlouhej tak šel z domu. Pocitově mi přišel že byl o fous rychlejší. Ale to je asi normální, když se zadní stavba ani nehne a ještě byl o něco lehčí a víc jsem na něm ležel. Jinak jsem sháněl rychlý­ho fulla s nižším zdvihem, rovný řízení s rohama. Prostě pohodlnější náhradu za HT a v to splňuje bez výhrad. V týdnu se na kolo téměř nedostanu, jezdím celodenní švihy o víkendu, rád hltám kilometry a víc si to užívám na fullu. Sice vyřízenej ale ne tak vyklepanej. Neměnil bych za HT.      

          0 0
    • chodec  

      než jsi napsal to s tou cenou, tak jsem tě chtěl odkázat právě na SC blury (tedy potažmo i Intensy) a pod – tehle typ rámů vypadá celkem přijatelně i na 26" v XL – viz moje kolo a pár dalších tady – málo kdo je na XL odhadne, ale pokud to nejde, tak se nedá svítit.

      0 0
      • Dave.6  

        Zdaravim, no ja si prohlizel zdejsi kola a prave kola od Santa Cruz zaujali na prvni pohled… takova ta srdcovka… Ale nikdy jsem na nem nesedel tak nemuzu posoudit… No a pak jsem se podival na cenu a zase me to preslo. Tam se asi hodne plati za znacku :) Snad nekdy v daleke budoucnosti si taky takove poridim… :)

        0 0
    • Henryboy  

      Taky přemýšlím o koupi fulla. Líbí se mi Specialized FSR XC. Seděl jsem a trochu si projel velikost L. XL zrovna neměli. Bylo mi řečeno, že to elko mi sedí. I mě připadalo ok, ale přece jenom mi trochu vrtá v hlavě to XL. Měřim 186 cm. Myslíte, že to elko je v poho ? Nebo raději XL … ? Díky

      0 0
    • Sobi  

      Jen malá zkušenost a poznámka: Merida AM max velikost XL/21" mám 189cm a je to fakt nahraně, na 196cm bych řekl že by byl už malý…

       
      0 0
      • Dave.6  

        Dekuji za upozornenni, ale nekoupil bych prece kolo ktere by me nesedelo geometrii :) Koukal jsem na geometrii tvoji meridy a delka by i sedla, je o 15 mm kratsi nez HT co mam ted a Giant Anthem e jeste o chlup desli nez moje stavajici HT. Ale o co je hlavne Merida v Xlku ma nejakych  400 mm delku sedlove trubky. TO je strasne malo. (na me) Muj stavajici ram ma 545 mm a giant anthem jeste o chlup vice (je to 22" ram) cili to je rozdil skoro 15 cm na vysku a to je fakt hodne, nedokazal bych si predstavit tu sedlovku co bych na to shanel :)

        Ale diky za upozorneni

        0 0
        • mar_tin1  

          pozor, tá dåžka sedlovej trubky u meridy je vzdialenosť od stredu po spodný okraj hornej rámovej trubky (neviem, načo je komu tento rozmer). celá sedlová trubka od stredu po horný okraj RU sedlovky je 21"/533mm.

          0 0
        • Sobi  

          :-) chtěl jsem jenom říct že 21" není 21" a XL není XL. Xkrtát jsem zodpovídal podobné dotazy kamarádům a můžu fakt jenom říct, že to chce vyzkoušet konkrétně a podle toho se rozhodnou. Viděl jsem a zkoušel dvě kola stejná kola stejné velikosti, jen měli malé rozdíly ( zdvih vidlic byl stejný 100mm ) jeden měl představec 80mm a přímý zámek na sedlovce a tenkého fizika, druhý měl představec 100mm zahlý zámek na sedlovce a vysoké sedlo Rivala 143mm. Byly to dvě naprosto jiná kola velikostí a byl v nich obrovský rozdíl. Takže i tak je tam spousta dalších vlivů která veškeré rady můžou degradovat… :-)

          Asi jsem ti moc nepomohl viď!? :-)

          0 0
          • Dave.6  

            jo tak to je me jasny ze dve XL nemusi byt to same.. ja to spis v nazvu uvedl aby bylo jasny ze shanim fulla ve velke velikosti. Jinak kdyz vybiram tak vybiram podle geometrie a treba prave Anthem me sedi uplne perfektne kdyz to porovnams  moji stavajici geometrii co mam na HT tak podle toho soudim ze by to mohlo byt ok…

            0 0
      • Henryboy  

        Nene 196 cm, ale 186 cm :o)

        0 0
      • mar_tin1  

        s týmto nesúhlasím. na 189cm (sám mám takú výšku) by som určite nebral väčší rám ako Lko (v ideálnom prípade 19", ale často to býva aj o niečo viac). bavíme sa samozrejme o trail/am bajkoch. XL je už lenivá koza…

        0 0
        • Sobi  

          To myslíš konkrétně u toho AMka co se tu bavíme?

          0 0
          • mar_tin1  

            áno, aj. ja by som si nekúpil väčší rám ako Lko. ako som už napísal vyššie, mám 189cm… na tých 196cm, ako má dave.6 by to XL bolo myslím akurát. on síce nechce am/trail bike, ale aj pre chrtie bajky platí podľa mňa to isté.

            0 0
            • Sobi  

              Tak ono se to dá taky nahnat, předozadní pozicí sedla, představcem atd. prostě jak to komu vyhovuje :-) já jsem měl původně Meridu Mattse 22" a ten byl moc dlouhý, ale 21" Meridu AMko mi připada o dost kratší :-)

              0 0
      • Deathklaat  

        Naprosto souhlasím s názorem Sobiho.Já měřím 186cm a určitě bych L u Meridy nemohl mít.Vyřešil jsem to tedy rámem XL a jsem max spokojen.

        0 0
        • mar_tin1  

          no ja som možno vyznavač menších/obrat­nejších rámov ;) samozrejme najlepšie je (ak má možnosť) vyskúšať viac veľkostí. niekomu môže sedieť L, inému XL (pri rovnakej výške).

          0 0
    • Henryboy  

      Jééé pardon, jsem myslel, že se tvá odpověť týká mého dotazu ohledně spešla … :o)

      0 0
      • Sobi  

        :-) nejdřív jsem nevěděl jak to vyhodnotit, ale teď je to jasný :-)

        0 0
    • rorys  

      zkus třeba MERIDA MISSION, já mám 189 cm a mám 22", kolo mi sedí a zdih tak akurát

      0 0
    • Dave.6  

      Mam dotaz, byl by nekdo schopnej porovnat dve geometrie kol? Mam moje nynejsi kolo Superior Xp920 21,5" a chtel bych ram vymenit za Giant Anthem 22" Mam obrazek s geometrii a nektere udaje jsou ruzne. Treba je videt ze sedlovka bude o cm vice v ramu nez ted, a nebo, ze nebudu tak predehnutej k riditkum z duvodu vyssi hlavove trubky o 2cm. Jen nevim jak moc se projevi ruzne uhly hlavove a sedlove trubky.

      Byl bych moc vdecnej. Diky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.