• hikerius

    Má nekdo zkušenosti s výběrem rámu na fulla, je to stejná velikost jako u pevného rámu?(v porovnání) pevné kolo mám velikost 21(XL).

    0 0
    • Ice-goofy  

      Jo tak presne tento problem resim take ..stale hledam ram zacal jsem pevnyma ted me par znamych a v obchodech presvedcili o fullu.. ale zatim jsem uplne presnou odpo nenasel..

      0 0
    • mechanik  

      Full má rozhodně výše střed nad zemí tak že já volím menší už kvůli ovladatelnosti.

      0 0
      • hikerius  

        tak že když mám teda velikost 21(XL) tak by si do Fulla šel velikosti 19(L) jedná se GT(aby si byl v obraze) dík za radu

        0 0
        • BB  

          Urcite ne. Jestli ti sedi 21 HT, tak pokud budes mit fulla od stejne firmy taky 21. Neznam nic horsiho, nez jezdit na fullu, pokud je ti maly. Zkusil jsem to pri testovani Mavericku, posed vyresil dlouhou sedlovkou, ale tezistem jsem se dostal hodne nad tlumic a slapal pred sebe. Pokud jsi mezi velikostmi, tak fulla ber vetsiho, HT mensiho.

          0 0
          • hikerius  

            Díkes za radu , ale teď nevím jeden radí, menší a druhý větší, mám 186cm a tabulky tvrdí velikost 19-L(trochu s nadhledem)zatím si ti totiž nemám kde kolo vyzkoušet, tak se ptám dopředu.Budu rád za další poznatky.

            0 0
            • mechanik  

              Pokud nemáš extrémně dlouhé nohy ber 19 na tvou výšku se mi zdá 21 opravdu hodně velká. Mně tabulky a různé vzorce radí 18 a vždy pokud to jde beru 16". Mněl jsem Scotta G-Zero bylo to S 18" a mněl jsem problém dosáhnout nohama na zem,prostě jsem seděl na horní rámové trubce:-) a to je v terénu dost špatné!!!

              0 0
            • BB  

              mam 181 a fulla L a podle tabulky doporuceni firmy jsem v dolni tretine L. Ty se 186 jsi uplne na vrcholu L, nebo na spodku XL. Ale je to doporuceni Santa Cruz pro Blur LT. U jinych firem to bude jinak. Blur v L má například efektivni delku horni trubky o 2 cm kratsi nez mel Klein. Nove fully se zdvihy okolo 130 mm urcene na celodenni jezdeni maji kratky ram a polozenou vidli, delsi zadni stavbu. Scvalne mrkni na: http://www.santacruzbicycles.com/…lt/index.php?… a klikni na zalozku sizing. Naproti tomu napriklad Blur XC, coz je zavodni cross country full bych mel mit M, viz. http://www.santacruzbicycles.com/…xc/index.php?… Takze nejprve zvolit zamereni fulla a firmu a teprve potom zda M, L nebo XL

              0 0
              • hikerius  

                Tak že full to bude od GT I-drive5 1.0.(2006), enduro(2005, tak že bez závodních ambicí, pro srovnání se podívej http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?… je tam geometrie.

                0 0
                • mechanik  

                  No pro sebe bych bral XS:-))

                  0 0
                • BB  

                  skoda, ze tam nemaji zmerenou efektivni velikost ramove trubky, ale pro sebe bych bral urcite L a tobe bych ho asi taky doporucil. U XL mi pripada uz moc dlouhy rozvor 114 cm a taky se mi u nej nelibi, ze ma kratsi zadni stavbu, sice o 2 mm, ale ma. 430 mm se mi zda uz tak dost malo pro takhle zamereny bike. Cunningham v MBA doporucuje pro moderni fully alespon 17 palcu, coz je 431.8 mm. Delsi stavba je dulezita v prudkych, rozbitych vyjezdech, kolo se nekymaci.

                  0 0
                • Santus  

                  To GT se mel puceny na den, pri me vysce asi 180cm mi ve ksefte dali M, sem si myslel ze to bude maly kdyz HT mam 20, ale bylo to ideal.Pri te vel. M se mi zdalo pomerne dost dlouhy . Na Tebe bych videl vel.L.

                  0 0
      • Pá-dlista1  

        Mam pevnaka se 130mm vpredu, co ma stred vyse nez muj full 200/230. To jen k tomu jak je pojem slova rozhodně relativni.

        0 0
    • vojta  

      Zalezi na tom, jak ti XL sedi. Mam taky GT v XL (190 cm) a 2× jsem daval kratsi predstavec, nez jsem se jakz-takz trefil do posedu. Vloni jsem mel pujcene GT ID-XC v L a nebylo to vubec spatne (nakonec jsem koupil jineho fulla ve 20"). Mit 186, sel bych asi do L. Vyska kolem ±188 je na… L je male a XL pro zmenu velke.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.