• Dzordano_Bruno1

    Pánové,

    rád bych zkusil běžky. Bohužel věc se má tak, že mám doma 170cm dlouhý, ale já sám mám 180cm což bych měl mít 205cm. Nikdy jsem na běžkách nestál, nedokážu si to představit a nic nevím. Proto mám dotaz. Je to problém, že mám kratší běžky?

    Například kolo mám 19, takže vyjet někam na 14, to bych umřel. Tak jestli je to zde stejný.. Díky za odpověď:)

    0 0
    • mr.antik  

      Myslíš na bruslení, klasiku, turistiku? Pak by byla nejdůležitější tvrdost, aby šly namazat…

      0 0
    • o5majkl  

      běžky se vybírají podle váhy-mají pak i různé tvrdosti… Kratší lyže se lépe ovládají, ale mají horší skluz, naopak delší maj lepší skluz, ale hůře se ovládají… Velikostí můžeš mít vícero, ale jak napsal mr.antik záleží na tvrdosti… Ale nejsem v tomhle tolik zběhlej. Pokud ty běžky jsou měkký klasičky, tak se asi moc nezklouzneš :)

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Pánové:) Nemám ani páru o čem mluvíte :D Dá se ot na těch běžkách ěnjake přečíst? Opravdu nemám ani tušení, co běžky mají mít a co ne:) tak proto se radši ptám:)

        0 0
        • o5majkl  

          seš si jistej, že to sou běžky a ne sjezdovky? :D

          0 0
        • o5majkl  

          pokud to nejsou nějaký oldschooly, tak by si to tam měl někde vyčíst-tvrdosti se značí soft, medium a hard tušim, ale takhle těžko radit. Každopádně na těhle běžkách si Ty moc dobře nepojezdíš-pokud jsou na klasiku, tak prostě nebudou klouzat-kdyby to byly nějaký tvrdý ne skate, tak čistě teoreticky by to asi šlo, ale prakticky spíš ne :)

          0 0
          • Dzordano_Bruno1  

            tak to, abych si sehnal svojí délku:) Trpět se mi na Šumavě nechce:( :D

            0 0
            • o5majkl  

              si je někde puč-když dobře narazíš, tak ti třeba někdo i kvalifikovaně poradí :) jinak samozřejmě i délka hůlek je různá pro klasiku a skate… Pokud bys měl lyže na klasiku, tak to podle mě bude okolo 200 cm, na skate okolo 190ti cm… Já mam skejtovky 186 cm, myslim že střední tvrdost a měřim 179 cm, vážim 65 kg. Klasiku zatim nejezdim, takže tam nemůžu sloužit.

              0 0
        • MlokCZ  

          Tak nic, reaguju zase na starý příspěvek.

          0 0
          • Vilém  

            Jak si se k tomu dostal? Tos neco hledal v historii?

            0 0
            • MlokCZ  

              Jo, hledal jsem jedno vlákno (kam jsem pak reagoval), měl ve filtru běžky a když jsem se vrátil zpět, tak jsem si nevšimnul, že mám filtr pořád aktivni.

              0 0
    • maajkee  

      Mě třeba vyhovuje mít běžky cca stejně dlouhý jako jsme já sám. Čet jsem že na bruslení je dobrý mít běžky o něco kratší, na klasiku tak o 10–15 delší. Takže já to vzal kompromisem a vyhovuje mi to. Pak jak už tu psali, dle váhy musíš vybrat i tvrdost a taky jestli chceš víc na turistiku tak s šupinama, jestli na závodění tak bez šupin.

      0 0
    • mr.antik  

      Dneska se turistický lyže sice dávaj kratší, ale tvrdost musí odpovídat, zkusíš to tak, že na nějaký rovný podlaze nebo prkně si na ně stoupneš a někdo ti zkusí podstrčit pod lyže papírek. Pokud jsou tak krátký jak píšeš a máš nějakou průměrnou hmotnost, tak se to asi nepodaří…

      Na bruslení i klasiku se berou vždycky delší lyže než je výška postavy

      0 0
    • K2  

      Mrkni do historie nebo na google nebo na poradnu na : http://www.nyc-sport.cz/…zek-a-2.html?…

      je tam více témat, takže si toho tam můžeš načíst více…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.