• Pavlos

    Takze mam za ukol vybrat fulla pro holku vazi cca 50kg stim ze urcite nebude jezdit zadne silenosti spis lesni cesticky. Proste chce pohodli:)

    Cena do 35000,–

    tohle je muj tip www.progresscycle.cz/detail.asp?…

    by me zajimalo jak bude vzduch tora chodit pod 50kg (pripadne jakakoliv jina vidle)

    0 0
    • jakub  

      jjj tímto vubec nic asi nezkazíš…

      0 0
    • Oakey  

      Pokavaď to bude mít obě jednotky vzduchový, tak by neměl nejt problém to nastavit na odpovídající mez. Možná pak ještě pro citlivější chod pod takhle malou váhou dát do tý vidle tuningový stíráky s menšim odporem.

      0 0
      • MlokCZ  

        To právě nepůjde. Jak se rozepisuju níže s verzí tlumiče.

        Kombinace Maestro + Float R (nevypinatelný propedal) + compression tune max. na tlumiči + její váha = to nebude absolutně žehlit. Pokud tam bude verze tlumič compression tune na min, tak to bude o něco lepší, ale stejně to nebude žádný zázrak.

        0 0
    • MlokCZ  

      Pro holku bych volil něco současné funčkního a lehkého. Trance 3 splňuje to první, ale ne to druhé.

      Já bych vzal překvapivě Canyon XC4. Oproti tomu Trancu je i osazený mnohem lépe a cenově při dnešním kurzu vychází pod 35tis. včetně poštovného a krabice. Případně, pokud by byla ochotná trošku připlatit, tak může vzít Canyona WXC 7, tam je lehce pod 40tis. Pak bych nechal u XC4ky tu Rebu upravit u Milana (jak zvýšit citlivost, tak snížit progresivitu) + zvednout na 115mm a parádní kolo, které bude skvěle fungovat i při jejich 50kg. Jediná ne ideální věc je naladění RP23 tlumiče, když je tam verze compression tune max., což nebude dobré na její váhu. Ale u většiny ostatních značek je ten problém úplně stejný (u Trance netušim, bylo by zajímavé, kdyby sem někdo napsal, jakou verzi tlumiče osazují). Ale v každém případě i kdyby na Trancu byla verze compression tune na střední hodnotě nebo na minimu, tak lepší než RP23 s compression na max. v poloze open to nebude. A pokud tam bude Float R s compression tune na max., tak to bude na její váhu hodně bída.

      0 0
      • MlokCZ  

        A upravená Reba bude chodit perfektně, nic citlivějšího u vzduchových vidlic se dosáhnout nedá (pouze ještě i některé další vidlice v upraveném stavu se dostanou na stejnou úroveň).

        0 0
      • MlokCZ  

        Canyon je oproti Trancu o trošku citlivější a kdyby se k tomu nechal ještě ten RP23 tlumič upravit u Push na nižší kompresi a pro její váhu (ale jsou to další 3tis. navíc), tak by to chodilo i při její nízké váze parádně.

        0 0
      • Pavlos  

        ten trance v Sku nebude vazit vic nez 14kg stemahle komponentama takze tu vahu bych nevidel zase tak strasne navic kdyz dosud jezdila na celopevnbaku z poctive oceli ktery vazi 15,5–16kg

        z toho tlumice mam taky strach

        no co se tyce canyonu z toho mam trosku strach protoze si nejsem jisty velikosti navic ja a nemcina nejde do kupy

        0 0
        • MlokCZ  

          Samozřejmě je to na tobě, co vybereš, ale to že neumíš německy bych jako problém neviděl. S tím ti vždy někdo pomůže a napsáno o Canyonech toho tady bylo mraky (takže tu je přesně co a jak popsáno). Velikost není problém vyřešit dle geometrie, pokud budeš vědět její míry (délka nohou, trupu a rukou), tak se dá i docela dobře poradit. Canyon v Sku je jen o pár mm delší než Trance v Sku.

          Jinak 14kg kolo mi připadá právě nechutně hodně, i když doteď jezdila ještě těžší. Canyon WXC by mělo váhu kolem 12,5kg. XC pak reálně s pedály kolem 13kg (i když možná pod, když to bude v Sku).

          Jediná komplikace u Canyonu je trošku složitější reklamace (složitější pouze v tom, že to bude stát poštovné navíc), ale kdo tu u Canyonu něco reklamoval? Stát se to samozřejmě může, ale já osobně bych se toho určitě nebál.

          Mě by se ten Trance 3 na její váhu prostě vůbec nelíbil (ani ten tlumič, ani Tora)

          0 0
        • MlokCZ  

          Ono u 08 modelů je to právě komplikovanější o to, že skoro všechny značky kol použili tu verzi compression max. (u toho Trance by to chtělo zjistit). A já nechápu proč, když loni na těch stejných kolech byla skoro na všech verze propedal tune na minimu (loňské označení propedal tune je to samé jako letošní compression tune). Mě by se Trance tedy moc nelíbil ani s Floatem R s nastavením compression/pro­pedal tune na minimu (a to nevážím 50kg). Na Maestro to chce tlumič s vypinatelným propedalem (tedy ono to je ideální na každého fulla, ale na Maestro bych řekl obzvlášť důležité).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.