• bobo535

    Dobrý den,

    rád bych si koupil celoodpružené kolo nejlépe do 35k. Vím, že to není největší budget, ale moje finanční situace mi nedovolí více. Mám 188cm/74kg.

    Na internetu jsem našel kola od české značky Qayron a zaujaly mě tyto modely qayron1

    qayron2

    Dále jsem našel kolo ve výprodeji Kellys

    Které kolo bude nejideálnější pro traily a zřídka i na silnici?

    Předem děkuji za Vaši pomoc

    0 0
    • Khandy  

      Kellys bych hned zavrhnul je to 2 roky starej model, kterej navic furt nabizej za plnou cenu, nejslabsi brzdy, 2×10 prevody ktery uz se dneska tak nejak povazujou za out, neni na nem nic zajimavyho a kdyby sis po roce rekl, ze chces neco lepsiho tak u tohohle mas jistotu ze to po roce pouzivani neprodas ani za polovic ceny.

      Qayrony maji aspon o hodne zajimavejsi vybavu… je pripravenej na interni teleskopku. pomer cena/vykon je tam super.

      Akorad sis vybral XC geometrie s nizkejma zvdihama, ne ze by natom neslo jezdit temer kdekoliv ale jestli hledas full tak treba mas uplne jiny ocekavani tak abys po mesici co koupis kolo nezjistil, ze si vlastne chtel uplne neco jinyho, jako trail/AM geometri s teleskopku a vyssi zdvihy… pak bys celkem zaplakal pri obmene ale jestli XC je to co chces tak zame ten Qayron neni spatnej kup.

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • honzabike  

      Škoda že ses nerozkoukal dřív. Ten Kellys byl ještě nedávno ve verzi „Tyke 30“ k mání za nějakých 35–37K. A to už bylo kolo se slušnou výbavou. Sám mám Tyka 50.

      Ty Qayrony nevím, Trailhunter testoval a dost to při běžným šplapání houpalo. Ta druhá verze má 22/36-(11–46) Což je podle mě převod nahovno protože když budeš na velký pile mít na konci 46 a shodíš na malou pilu, tak dostaneš natolik lehkej převod že budeš muset odřadit na menší pastorky vzadu.

      Ta qairon 1 snad trochu lepší, ale zase, převody 32-(11–46) Což je taky na pikaču, protože na nějaký přesuny po asfaltu budeš furt brousit nejmenší pastorky. Sám mám 26/36 – 11–40 a na přesuny běžně jezdím 36–15.

      Další věc co sem pochopil že chceš jezdit hlavně traily / AM, a jen občas nějaký XC. Takže by to chtělo zdvihy kolem 140–150. Prostě 35K je fakt málo. Fakt si radši přišetři a kup pořádný kolo, který Ti bude dělat radost. Jako tlumení je dobrý standartd Rock shox nebo Fox, vzadu ideálně s třemi pozicemi tlumení a s umístěním zadního tlumiče nahoře pod rámovou trubkou, abys lehce dosáh na přepínací páčku. Brzdy ideálmě od MT600 / 6000 vejš.Převody 34-(11–51).

      0 0
      • mirorek2  

        jj borec má 35 a ty mu poradíš 150 „enduro“ zdvihy na Foxech a hlavně s polohou tlumiče nahoře! bez toho se nedá po trailech jezdit, když to máš dole, nejedeš

        0 0
        • honzabike  

          Já sem mu psal co je podle mě ideální. Že je lepší si přišetřit, jinak ať si koupí klidně něco za 35 já ztoho mít vítr nebudu.

          0 0
      • bobo535  

        Mohu se zeptat, co říkáte na toto celopéro Ghost

        Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

        0 0
    • mirorek2  

      ten gej 1 je slušný, za ty prachy nic lepšího asi neseženeš

      převody ok, tlumení aspoň SR

      dokup teleskop a pohoda

      edit: skecnul bych ještě slevu, to nebude myslím problém, jak jsem slyšel

      0 0
      • bobo535  

        Dobře, děkuji. Takže v této cenové kategorii nic lepšího na traily/xc nesezenu?

        0 0
        • mais  

          otázka je kolik toho ročně najedeš, jak jsi na tom s technikou a jestli jsi ochoten investovat postupem času do nějakého upgrade a jak chceš ostře jezdit. Na turistiku je to tak nějak v zásadě jedno, jakmile ale budeš jezdit ostřeji, tak to začne – lepší brzdy (dáš, desky možná kotouče, nakonec čtyřpístky), pak najdeš limit odpružení – asi spíš zadního tlumiče, než vidle atd…

          Běžné napůlturistické toulačky po cestičkách dáš na těchhle kolech v pohodě a zábavné to bude, limity najdeš ve chvíli, kdy budeš chtít zrychlovat a poměřovat se, či objíždět bike parky – tam můžeš najít limit všeho co na tom je, včetně tuhosti rámu

          0 0
    • plysovykozisek  

      https://www.decathlon.cz/…8558247.html

      Třeba by se dal sehnal přes Decathlon i XL velikost

      0 0
    • deeneo  

      Hele, decathlon má nové allmountainy a tento je za tu cenu super. Čekám až mi dodají ten o řadu vyšší, ale tohle taky není blbý:

      https://www.decathlon.cz/…8586941.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.