• pajmis

    Čau borci,

    chystám se pořídit fulla. Rozpočet mám do 40 000, a tak si vybírá cestu z druhý ruky. Chtěl bych něco vyloženě na traily, nějaký neudržovaný lesní stezky, náročnější pasáže. To znamená dovízt kolo autem, projet se, a zase odjet nebo kratší vyjížďky. Na běžný ježdění nebo pohodový traily, jako Singltrek pod Smrkem, mám HT vel. L na 29", na kterým se právě v těžším terénu nebo menším dropu „úplně necejtim“. Takže teď bych chtěl vyzkoušet něco menšího na menších kolech.178 cm, 73 kg (aspoň myslím :D) Projel jsem pár inzerátu a vybral tři kandidáty v +/- stejné cenové relaci a řekl bych i podobném osazení, takže budou rozhodovat detaily (?). Moc hluboko do těch komponentů nevidím. Budu rád za vaše postřehy a rady ohledně výběru nebo ceny, případně tipy na jiný bajky. Díky.

    /…ctral-al-7-0

    /…omp-evo-650b

    http://dolekop.com/…-blizzard-90

    0 0
    • palo7  

      Celkem mně zaujalo že máš pri 178cm 29 v Lku. Ještě napiš že je to Kellys a tím se vysvětlí proč se na tom necítíš v terénu dobře ;-)

      Nevím jestli náhodou někdo z prodejců zde nemá špatnou pověst? Ale třeba se pletu, nemám paměť na jména…

      0 0
    • novas752  

      Spectrala bych se trosku bal. Je tam jedno kriticke misto kde celkem rad praska, navic jen 32mm vidle a jeste k tomu Talas (snizovani zdvihu aka kurvotko navic).

      Ten Spešl a RockMachine vypadaji celkem zajimave, akorat vidle na RM je zaklad a rafky ultralight asi nebudou vrchol odolnosti na blbosti. A toho Stumpjumpra zase prodava KuciDH, ktery casto prodava vsemozne opotrebovane trosky – ma tu i svoje vlakno.

      Hledal bych dal a koukal bych spis po nejakych endurech, ty hle vesmes trailbiky na vetsi radeni v terenu, hlavne skoky, dropy, uplne nejsou. Ale rozpocet je dost na tesno no, to sezenes bud hur vybavene nebo dobre ale zase vic ojete.

      0 0
      • pajmis  

        Sakra, zrovna ten Spectral se mi libil. Ono moje jezdeni zas takovy skoky a velky extremy nejsou, takze by mel trailbike stacit. K tomu se chci pomalu projezdit, az mi dosavadni jezdeni nebude stacit :D. Rozpocet se mi momentalne uz vys sroubovat nechce. Kazdopadne diky, jeste se porozhlidnu.

        0 0
        • novas752  

          No právě, teď máš hardtail, ale i ten trailbike tě pustí do náročnějších sjezdů, techničtějších míst, větších rychlostí z kopce, prostě tě rychle vtáhne do náročnějších terénů a s tim Spectralem bych to fakt neriskoval. Před rokem jsem vybíral nový kolo, a Spectral původně byl taky v užšim okruhu, ale radši jsem ho vyškrtl a pořídil Jeffsy 27.

          0 0
    • Tehu  

      Stumpa 2015 rozhodně ne, chce to 2016+, Spectraly praskaj víc než dost, Rockmasinu taky až ten novější model ;) Takže supej další možnosti…

      0 0
    • Webonaut  

      Pokud Spectrala tak bych zkusil radějji verzi 7.0 EX, je to na Pike vydli a Monarchu. To je trochu jinde než ten s Foxkou. Já ho měl skoro tři roky (178 cm / 80 kg) a velká spokojenost. Bohužel, to riziko prasknutí zadní stavby tam evidentně je o něco vyšší než je běžné.

      Tady kdosi prodává pěknej za 43 už od ledna. Věřil bych si že na 40 se dá přesvědčit: https://www.cyklobazar.cz/…ctral-7-0-ex

      0 0
    • pajmis  

      Nahazuji další https://www.cyklobazar.cz/…-reign-2-ltd Koukal jsem na test od Štěrba Kola a celkem ho pochvaloval. Měl možná líp osazený, ale i tak. Barevně se mi to úplně nelíbí, ale to nerozhoduje. Má to taky nějaký úskalí? Díky ;)

      0 0
      • nomecz  

        No a ses si jistej ze to fakt vyuzijes ? Kolo i cena je v pohode ale aby ses po presednuti z toho tveho ht nedivil :)

        nekteri ti teda budou psat ze to jede jak silnicka a cim vic zdvihu tim vic adidas ale realita je jinde … zvlast po tom co jsi psal ze budes jezdit

        0 0
        • novas752  

          Proč ne, na rychlejší vyjížďky v menšim terénu využije hardtail, tohle bude mít na kraviny, a minimálně nějakých pár let bude limitem on a ne kolo (což je imho lepší než opačně). Kratší vyjížďky drsnějšim terénem, to je přesně cílovka tohohle kola.

          0 0
          • nomecz  

            Jak jsem psal, jenom aby nebyl prekvapenej :)

            0 0
          • pajmis  

            Přesně jak píše novas o těch limitech a dvou kolech… na tom HT toho i teď sjedu dost, a v některých chvílích bylo i to kolo limitem. Teď běžně žádný věci, na který bych potřeboval vyloženě enduro nejezdím, fakt jen ojediněle, kdy najdu jinou stopu. Ale když bude ke koupi dobrý kolo za dobrý peníze, tak po něm šáhnu. :)

            0 0
      • Webonaut  

        Pokud ti neva že předchozí bajky byly spíš z kategorie trail/all-mountain zatímco reign je čistokrevná enduro střela, tak já bych řekl že zatím top volba.

        0 0
    • stan.zak  

      Píšu ti obecně, jelikož dle výběru zřejmě už víš, co chceš. Pořád platí: je dobré si kola si projet, ať víš, do čeho jdeš. Rozdíly mezi koly, o kterých někteří tvrdí, že jsou nicotné, se tobě můžou zdát obrovské.

      Rozhodoval bych se i dle aktuálního stavu těch kol.

      Jinak nejen tady platí řídit se vlastním rozumem. Třeba na čem jezdí ten, kdo ti radí to a to. Někdo ti poradí, co by on sám chtěl. A někdo jen radí a radí, ale vlastních zkušeností s těmi konkrétnostmi má pomálu.

      Dobře vyber! A pak se pochlub.

      0 0
      • pajmis  

        Souhlasím. Mně jde spíš o ty komponenty a různý případný výrobní nedostatky nebo přijatelnou cenu, s tím si nechám poradit ještě před tím, než nějakého prodejce oslovím. Je mi jasný, že ten vše vychválí. Ten Giant už někdo nejspíš vyfoukl – ať slouží – takže koukám dál. Ještě sem něco hodim, když objevim. Každopádně díky všem.

        0 0
    • pajmis  

      Cau, tak nahazju dalsi vyber. Moc to nepribejva, takze to, co uz jsem tam videl dyl.

      Libi se mi tenhle Neuron. https://www.cyklobazar.cz/…-al-8-0-2017 Ale kdyz zapocitam cenu teleskopicky sedlovky, tak jsem dost nad hranici. Leda by sel s cenou dolu?

      Treky /…017-18-5-/-m a https://www.bike-forum.cz/…-8-27-5-2016 (ten uz je tam dyl a nevim, co ty vidle?).

      A posledni enduro https://www.cyklobazar.cz/…eo-super-hpc .

      Dik za pripadnej odbornej rozbor a pripominky :D

      0 0
      • novas752  
        1. Ujasni si co vlastne hledas. Mit ve vyberu Stereo a Neuron…
        0 0
        • pajmis  

          Stereo jsem nahodil spis okrajove. Jak jsem rikal nehledam primarne takovy enduro, ale kdyz to bude dobrej kup, sahnu po nem. Zaujala mec spis cena za karbon a podobny osazeni jako Alu v tyhle cenovy relaci.

          0 0
          • novas752  

            To me taky popravde. :)

            Bud ma chybu v cene, nebo to potrebuje prodat fakt rychle nebo je to corka.

            A Neuron vs. Remedy mas zase 2×11 vs 1×11…

            0 0
            • tomxxx  

              Tak on samotnej stereo rám šel koupit hodně dobře na bike discount. Obecně cuby maj pěkný ceny, momentálně se dost blížej cenově canyonu.

              0 0
            • pajmis  

              Ten Remedy 7 je taky dvojprevodnik, 2×10 jestli koukam dobre. Spis se priklanim prave k dvema plackam. Dik za postreh, prehlidl jsem. Takze ten nebo Neuron 8 a jeste novej prispevek Neuron 7. Nejaky neduhy osazeni, treba cemu se vyhnout a proc? Dik

              0 0
              • novas752  

                Neuron 8, osazeni pelny paradni. Az na ten chybejici teleskop, ale, cenu bych se snazil trochu sundat, ale…

                Urceni kola se moc neshoduje s puvodnim zamerem – kraviny v terenu. Neni to zase tak moc daleko od hardtailu a hadej proc spousta lidi Neurona prodava – koupili ho, vtahlo je vic do terenu a brzo zjistili, ze by chteli vic…

                Jak uz pisu vyse, zameril bych se na kola vyssich zdvihu okolo 140–160. A idealne se na nejakem projel terenem at zjistis o cem ktera kategorie je. Testovacky jsou ted v lazdym vetsim cyklokramu.

                0 0
    • filipino_23  

      teraz tu je na B-F jeden v inzeratu, sice 27,5er

      https://www.bike-forum.cz/…on-al-7-2017

      0 0
    • Edwin  

      Já zavadil o tohle:

      https://www.cyklobazar.cz/…giant-anthem

      Myslím, že s tvým budgetem bys z toho mohl mít super muziku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.