• hanes175

    Ahoj! Chtěl bych poprosit o názory a rady při výběru mého prvního fulla. Dosud jezdím na stařičkém Authoru Basix SX, pár celopér jsem si vyzkoušel a opravdu je to to, co chci :)

    Účel: Chtěl bych jedno univerzální kolo – nejraději vypadnu do lesa na nezpevněné cesty, různé singletracky, bikeparky, ale dost často to znamená nejprve přesun po asfaltu, polňačkách. Švihy většinou kolem 50–80km, takže doufám, že i třeba jednou za sezónu když pojedu 60km na kole čistě po asfaltu, nebude to čisté utrpení :D S tím tedy i co očekávám – chci si to v terénu maximálně užít, třeba i decentní skoky, ale zároveň i pěknou vyjížďku po lesních cestách.

    Výška – 180cm, váha 65kg. Aktuálně mám rám 19'', což je většinou podle tabulek na moji velikost (u jiných výrobců většinou L).

    Rozpočet je 50–60tisíc.

    Mám trochu problém si vybrat kolo, co se mi bude líbit. Vůbec se mi nelíbí různě prohnuté rámové trubky, což vídám stále u více modelů. Např kola GT se mi nelíbí vůbec. Nevím jestli tohle je ideální kritérium pro výběr kola, ale tak nějak chci aby se mi i líbilo.

    A moji kandidáti:

    https://www.kubasport.cz/…zard-50-2017

    Letošní ročník se mi moc líbí, oproti předchozím. Toto je asi můj favorit z hlediska designu. Jen nevím, zda pro můj účel nebude takovéto enduro 160/160 zbytečné?

    http://www.mojekolo.cz/…e-forty-500/

    Viděl jsem na živo a moc se mi nelíbila :\

    http://www.mojekolo.cz/…edge-am-527/

    Na obrázku pěkný, trochu se bojím, že ve skutečnosti bude podobné Meridě.

    Potom ještě tyto dva kousky, ale u nich se mi už moc nelíbí ten trojúhelníček u sedlové trubky

    http://www.mojekolo.cz/…mpulsion-50/

    http://www.mojekolo.cz/ghost-cagua-5/

    V komponentech se zas tak moc nevyznám, hádám, že nejvybavenější bude ten Ghost. Ale on je asi základ stejně slušný rám, vidlice a zbytek případně postupně obměňovat. Co byste doporučili? Případně něco jiného?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.