• venabch

    Vzhledem k narocnosti trati na MTB trilogy mame napad udelat v ramci etapaku Freeride kategorii. Maximalni pocet Freerideru bude 100 zabijaku. Vystartuji spolecne s maratonci. Na trati budou mit 4–6 merenych useku. Odchipnou si pred usekem a dole v cili pouzijeme na to orientacke chipy. Vzhledem k tomu ze prece jenom celopera tak nejedou doufame ze nez tam dojedou tak uz budou maratonci pryc. Kazdy si zvoli start na useku tak aby se mu tam motalo co nejmene lidi. Vsechny sjezdy sem sice sjel i ja na pevnaku ale vite jak to je to co v sudetech davame na xc je pro padestkare teren na pada :-D dokonce vime ze na nekterych nasich sjezdech se poradaji ilegal freeride zavody. Navic jet to na xc kole znamena uplne jinou stopu nez na celoperu.

    0 0
    • Elwing  

      Nikdy jsem v těchto místech nejezdila ale terén si představuji něco jako krušky. Mě osobně by to nezaujalo, protože vláčet se celý den s těžkým kolem, chrániči v batohu moc lidí nenaláká a dopadne to tak, že to pojedou lidi na lehkých kolech bez chráničů a bude to akorát no controll střelba. Pokud by ty etapy byly pro freeride kategorii celkově kratší, tak by to asi šlo.

      0 0
    • Elwing  

      Nikdy jsem v těchto místech nejezdila ale terén si představuji něco jako krušky. Mě osobně by to nezaujalo, protože vláčet se celý den s těžkým kolem, chrániči v batohu moc lidí nenaláká a dopadne to tak, že to pojedou lidi na lehkých kolech bez chráničů a bude to akorát no controll střelba. Pokud by ty etapy byly pro freeride kategorii celkově kratší, tak by to asi šlo.

      0 0
    • JMT  

      V podstate kategorie „hobby“ vedle „elite“. Kdo má koule a má najeto, pojede klasiku ať má jakýkoli kolo (a jesli tam chce někdo tahat 160–180mm fulla tak je asi trochu mimo a měl by se spíš naučit jezdit)

      Jinak řečeno, ty jednotlivý etapy bude mít stejně projetý nejrychleji někdo z klasiky, tak k čemu to potom.

      0 0
      • karliner  

        K čemu? Minimálně k tomu, že by dalších x lidí, kterí by jinak nepřijeli zaplatilo startovný?

        0 0
      • venabch  

        Jojo o to jde , ze klasici budou zavodit na celkovy cas to je jasny. Ale free rideri kterym nejde o cas a celkove poradi si pojedou svoje pohodovy tempo a budou zavodit jen na zajimavejch usecich (singli z kopce a podobne) Jako ze je chrtit se nebavy radi jedou na pohodu ale sjezdy davaj na plno. Je me jesny ze 120 mm zdvich celkove asi moc nezajede ale ve sjezdech bude mit navrch

        0 0
        • goofy  

          120mm zdvihy vpohode, a akci nazvat freeride etapakem? Bych se to bal nazvat AM, natoz endurem…

          0 0
        • JMT  

          120mm ma scott spark a rb iq, myslim idealni adepti na objeti svihove varianty :-)

          0 0
    • Atilla  

      zkouknul jsem videa a fotky a celé je to jen o tom, že XCčkaři si nejsou ochotni dát dolu sedlovku. S teleskopem je to úplně v pohodě na FR kole by to byla nuda.

      0 0
      • marios  

        Naprostá pohoda v jednom sjezdu, kterej dal (s vystoupením do boku) jeden člověk ze 200. Dost lidí tam teleskop mělo, ono je to na foto/video vždycky lehčí. 2 sjezdy ve 3. etapě fakt nuda (s padákem)

        0 0
        • Atilla  

          dej souřadnice mám to 70km, natočím na gopro.

          0 0
          • Tomínos  

            Tak na to bych se zajel mrknout :-)

            0 0
            • Atilla  

              Pátek? Zítra odpo bych jel na kukri

              0 0
              • Tomínos  

                V pátek sloužím. Sobota by třeba šla :-)

                0 0
                • Atilla  

                  Sobota buď rozlučka s Dolní Moravou, nebo je v L.E.S.e džem a to bude velká akce kde bych chtěl být pokud nebudu na DM, kde bych chtěl být ještě víc:)

                  0 0
          • marios  

            TEORETICKY

            50°36'16.391"N, 16°0'13.447"E

            ZAKONČENO JE TO VYSOKOU OPĚRNOU ZDÍ A POD NÍ SILNICE

            0 0
    • Jenda  

      myslenka podle me super, akorat bych to nazval Endurem at se tam nevalej lidi na sjezdacich a nejezdivejch mrchach :-)

      Urcite neni blba myslenka nejakyho alternativniho zkraceni nekterejch useku, proste prejezd mezi RZ zbytecne nenatahovat a nekomplikovat.

      A reci ze kdyz to sjedou XC rideri tak to na velkym fulu bude nuda jsou podle me pitomost. Sikovnej jezdec sjede na XC HT prakticky to samy co na 180 fullu ale jde o to jak rychle a s jakym pozitkem.

      0 0
      • venabch  

        Jojo jako enduro je to mysleny fakt tan na Am na downihillu bych to asi nedal by byla desna drina ty prejezdy. Oni sou taky docela gut ale na sjezdaku fakt ne. Ted mame vymyslenej novej sjezd kdyz hodne potrenuju tak ho mozna i sejdu sjet ho bude dalsi level nebo spis tereni upravy

        0 0
    • Atilla  

      Prosím o souřadnice, nebo aspoñ poznačení v mapě. Rád bych si to zkusil, když to je tak těžké.

      0 0
      • Atilla  

        up

        0 0
        • JSt  

          rozumim tomu, ze si nadrzenej, abys to tam projel a pak tady mohl napsat, ze to pro tebe byla detska hra? :-D

          0 0
          • Atilla  

            Zajímá mě jestli to je to samé jako s Rychlebama

            0 0
            • Atilla  

              a navíc mě těžké pasáže baví

              0 0
            • venabch  

              No v rychlebkach sem byl nedavno , jako klobouk dolu nad tim co to dalo prace. Nejlepsi me prijde ten vyjezd Weisner a pa Walles a zelva to je fakt bozii ale ze by to bylo nejake tezke to nevim takovy pekny odpoledni bikovani. Je to takove pro verejnost. Tady sou ty hranicni stezky drsnejsi. Ted ten novej je z Ruprechtickeho spicaku po polske zelene smer Mieroszow jako smer na zapad. Kdyz se zacne lamat hranice a po ni zelena znacka dolu z hrebene(mimocho­dem taky pekny) tak opustit znacku ajet mirne v pravo pak sjezd a napojit se asi po 500 m na polskou modrou smer Mierszow (ne do Sokolowska) Legendarni sjez do Skolowska po modre od Waligori samozdrejme planujeme take :-D

              0 0
              • Atilla  

                Díky snad to najdeme. Rychleby beru jako pohodové ježdění kde se člověk nenudí.

                0 0
              • Atilla  

                Ještě dotaz, Špičák je ten 638m.n.m vysoký kopec nad Libní? Rovnou se asi kouknem na Ostaš, tam už jsem byl sice bez kola, ale je to tam moc pěkný.

                0 0
                • venabch  

                  Jo tak tam se jelo letos a tamje to taky gut ale todle je ruprechticky spicak nad Mezimestim

                  0 0
              • Buf  

                Ciao Veno, ne že by ty tvoje sjezdy nešlo jezdit. Trasy závodů XCO jsou myslím s těžšími pasážemí než byly na Trilogy. Rozdíl je v dynamice a délce sjezdů a výjezdů. Taky jedeš na oči a pokud nejsi místní nebo to neni super přesně vymlíkované, (nestačí jen ty šippky a cedulky s vykřičníky a vysmátým bikerem ), tak to někdy prostě netrefiš a nesjedeš. No a o tom je XCO že si trať prohlídneš a najedeš, totéž asi Freeride závody.

                Pokud to bude na oči tak to buď nikdy nebude tak technické, nebo to 90 % lidí nedá, protože neví co je za bukem.

                Takže etapák a Freeride závod spojit moc dobře asi nejde.

                Charakter náročnějšího etapáku TRILOGY mělo i letos. Ale ta tvoje největší technika spočívala v nekonečně dlouhých sjezdech, kde sedíš na zadní gumě a jedeš kolem patníků rovně dolů se zablokovanými koly. To prostě nepomůže ani 500 mm zdvihu, to je jako jezdit po bubnu skokanského můstku.

                0 0
                • venabch  

                  Zas tak desny to neni, a zrovna kdyz das sedlo dolu mas hruby gumy tak je to v pohode. To se da jet rovne pres ty skalky a skakat

                  0 0
                  • Buf  

                    No problem je že každa disciplina ma jiné limity obtížnosti a jezdí se jiným stylem. XCo, 4X, DH a další podobné závody horských kol se bez prohlídky, najíždění a tréninku na trati nedají pořádně projet. Maratony a etapaky se jezdí jinak, jedeš a buď to dáš nebo slezež a technickou pasáž vynecháš. Při délce závodu jsou to bezvýznamné epizody. Vezmi si sudety a všechny technické pasáže dají tak jeden okruh XCO. Takže techniku na maratonech a etapacich jezdí srdcaři co to chtějí jet a užít si to, kdo závodí to neřeší a vezme kolo na záda a běží. Volí kompromis mezi bezpečností a rychlostí a neřeší vnitřní pocity z toho jestli patří k 1 % účastníku výletu co dali Vénuv krpál. No a pak mám s tou tvojí tratí ještě jeden vnitřní problém a to je ochrana přírody. Těch pár sjezdů na TRILOGY i kdyby je jezdilo více lidí byly opravdu hluboká orba a bylo jedno jestli jeli na MTB nebo pěšky s kolem na zádech. Tak i tak každý brzdil prdelí o svah… Možná to tak jde jednou, možná vícekrát… ale dlouhodobě je taková trasa nesmysl.

                    0 0
                    • venabch  

                      Kdyz umis a nemas ojete gumy po manzelce tak jedes :-D

                      0 0
                    • Jenda  

                      bych si dovolil castecne nesouhlasit, pokud jedes nekde na vylete po Alpach tak valnou vetsinu sjezdu taky jedes jenom na oci a ze by si to clovek neuzil bych nerekl. Tim ze se bude merit cas na usecich prevazne z kopce tak na biku to projedes prakticky vzdycky rychleji nez bys to sebehnul, pokud tam nebude nejaky dalsi usek kde by ta ztrata ze sebehnuti sla dohnat tak zakonite musis byt pri bezecke variante pomalejsi. Na maratonech je to o tom ze je lepsi ztratit 10 s z kopce a dat to na jistotu protoze pak je kde si to sjet, tady tomu tak nebude.

                      Ochranu prirody nehodnotim, myslim ze pokud tam bude nejaka zasadni orba tak to Venovi zatrhnout a bude po hehe.

                      0 0
                      • JSt  

                        bych si dovolil castecne nesouhlasit, pokud jedes nekde na vylete po Alpach tak valnou vetsinu sjezdu taky jedes jenom na oci a ze by si to clovek neuzil bych nerekl.

                        dyt ty s nim souhlasis. ;-)

                        0 0
                      • McBlacky  

                        když trasu vidíš tak ok, ale pokud je to komplikovaný, že vidíš vždy jen kousek už to není tak jasný co je rychlejší. Jeli jsme s Lemplem bikechallenge a něco jsme běhali něco jeli (pár Vénovin na trase bylo) a když jsme běželi, byli jsme vždy rychlejší. Pravda srovnání bylo malé, protože jsme jezdili kolem 10–20 místa celkově a tam zas takový nával není. Bavím se o tom běžet prasárny typu Sokolowsko, ne každej brdek s pár kořínkama a šutrama.

                        0 0
                        • Jenda  

                          no jo ale predpokladam ze jste to nejeli na endurech ale na XC bikach, je fakt ze nejsem nejakej excelentni jezdec takze to nedokazu posoudit ale na enduru toho sjedu preci jenom vic nez na HT a hlavne podstatne rychlejs.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            tak to ok, já myslel na XC

                            0 0
                          • Buf  

                            No jenže to Sokolowsko je o technice jen na pár místech, jak je taková skála a pak kořeny dole. Jinak je jedno na čem ten krpál sjíždíš, protože je to o tom co ubrzdíš a ne jak rychle jedeš. To co Véna považuje za náročné je strmost svahu. A to co Véna nesjede, se buď skáče (paragliding) nebo slaňuje…

                            Pod pojmem technické ježdění v terénu mne nejvíce oslovilo XCO v Jeleni Goře, zejména ta letošní vytuněná trať. Véna zná jen tu původní méně technickou.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              mě je taky bližší technika v méně extrémním svahu, ale každý preferuje něco jiného

                              0 0
                            • Rakosnik  

                              Souhlasim – „sjezd“ na Trilogy, ktery byl prudky a sypky do te miry, ze jsem dvakrat upadl i pri chuzi s kolem mne nebavil – jakkoliv byl etapak paradni…

                              0 0
                              • venabch  

                                Nezapomente ze letos bylo totalne spatny pocasi , tyden do predu byl kazdej den mrte privalovej dest Bylo to totalne nachcany. Kluci si to ted byli zkusit za sucha a rikali ze to dali vse uplne v pohode vcetne Janskyho vrchu.

                                0 0
                            • Mr.Duck  

                              Ta židle )

                              0 0
      • mr.antik  

        když se jede závod, je těžká jakákoliv trať, i kdyby se mělo jet po asfaltu… Spíš aby to bylo hravé, technické…

        0 0
        • venabch  

          No cas od casu se tam nejaka ta technika najde :-D asfaltu samozdrejme co nejmin :-D , nebojim se rict ze je tam i vic techniky nez je na kolu pro zivot O:-D (zly jazykove tvrdi ze to co je za jednu etapu neni na kolopro zacely rok )

          0 0
    • Hynas  

      Véno, tys satan!

      0 0
    • Radek Broz  

      Mám s podobnejma závodama zkušenosti, takže pár mých poznatků:

      • To, co popisuješ, je enduro závod. Freeride závod je třeba RedBullRampage.
      • Nedovedu si představit jet to společně s maratonci. I kdyby sestartovalo dlouho po nich, pár pomalejch lidí enduristi dojedou, což je přiměření technickejch etap, kdy rozhodnou jednotky vteřin, dost blbý.Součástí etapáku bylo mistrovství Německa v Enduru na Mad East Challenge,ale společný byl snad jen kus, který byl na enduru jako přejezd a jelo setam pár hodin po maratoncích. Náročnost na pořadatele, když jdev podstatě o 2 různý akce, který se jedou „poblíž“, je tisnad jasná.
      • Celkově si nedovedu představit trať, která je jetelná pro maratonce azároveň uspokojí enduristy. Dost lidem se bude zdát příliš lehká. Jednoenduro se teď pojede na trati Mostu a to je podle mě dost na hraně – pokudnemáš těžší úseky, asi bych se do toho nepouštěl. Obtížnost endurotratí je jinde. Dojde pak přesně k tomu, co psal JMT – pojede to jenmíň výkonná část maratonců.
      • Abys přitáhl enduristy na vícedenní etapák, musela by bejt traťatraktivní třeba jako Trans Provence.
      0 0
      • venabch  

        No ja nevim jestli si jel treba Sudety , myslim ze tam sou slusny sjezdy. Je fakt ze nic extra tezkyho kdyz sem to dal i ja ale treba hvezda to uz neda kazdej. A etapa to nej ze sudet byla spis ta lehhci co se tyce sjezdu , oproti te treti rozhodne. Ono jak pise Bob na pravejch xc zavodech nebo maratonech (neplist si slovo bikemaraton s nejakou padesatkou pro prazaky) sou docela vypeceny sjezdy. Ted planuju novou etapu tak neni problem se dohodnou a v nedeli vyrazit na projizdku vam ukazu ze se najdou slusny pasaze

        0 0
        • Radek Broz  

          Trochu jsem čekal, že to sklouzne k tomu, kde je to drsnější. Osobně jsem Sudety nejel, ale jezdil jsem se spoustou lidí, co přímý srovnání mají. Projel bych si to klidně rád, ale připravujem enduro závod tady, mezitím bude jeden v Mostě a těch víkendů bude letos už málo.

          Z fotek se nic nepozná, ale dejme tomu jedno video – tohle neni úplně nejtěžší trail: http://vimeo.com/40410103

          Méžná přijet sem na iLegal Enduro, abys viděl, jak to vypadá? Upozorňuju, že to ale nejde objet úplně jednoduše.

          0 0
          • venabch  

            No sice to nehrabu takovejma udelatkama ale starejma dobrejma zpevnenejma ocelovejma hrabema ale noc podobnyho tam je ;-) bohuzel nejde to vsude , po hranicich je to mistama uz hotovy prirodni. Po lese to legalne moc nejde by me lesaci zastrelili. Daj se cisty stary zarostli uvozy a pesiny to jo. Bohuzel ne vse je natoceno tady posilam jedno z videii http://vimeo.com/45052629

            0 0
            • venabch  

              Jojestli jedes do Mostu tak pozdravuj poradatele Maria ten trilogy tek ti rekne :-D bude jina prvni etapa :-D

              0 0
            • venabch  

              tady jeste od Martina Supicha z Countourky http://www.youtube.com/watch… tam je o neco vic videt

              0 0
            • marios  

              Párádní video, tohle jsem ještě neviděl, dokonce jsem se tam i našel i v situaci, za kterou se nemusím stydět, jen mi nesedí moc ta muzika, ale zvuk můžu vypnout.

              0 0
          • Mr.Duck  

            Hele, to je skoro jak zdejší XCéčko )

            0 0
          • Buf  

            To je pekne, myslim že stavajici tratě xco maji podobnou obtižnost, podstane je zda takove trasy ať je nazveme jak chcem, je běžné jezdit na oči nebo si trať prohlídneš a najezdíš. Od určité obtížnosti tratí to bez prohlídky nejde, nebo je to o hubu nebo to nedáš optimálně a nemáš ten správný zážitek. Prostě např. v te Jeleni Goře jsem moralně na to neměl, pokud jsem se nezašel podívat na druhou stranu za balvan kam pojedu nebo dopadnu nebo se vyválím.

            Existuje podle mne určita hranice obtížnosti co má smysl mít v trati etapáku a bikemarathonu a co je již na RZ. I auta a motorky si RZ najíždí a trénujou aby to byl ten pravý zážitek. Pak je nutno říct ještě jedno, jedna věc je obtížná trať a druhá věc nebezpečná trať. Důležité je toto nezaměňovat.

            Souhlasím, že enduro závod na trati bikemaratonu je na spodní hranici obtížnosti takových závodů. Free ride je hodně blízko DH,a jsou tam již pro XCO a XCM nerealne polety vzduchem tam to s bikemarathonem je zcela mimo, ja si dovedu představit enduro (freeride) zavod jedině pomocí lanovky, krátké přesuny hřebeny a svážnicemi na RZ . Tak jak se jezdí Freeride na lyžích. No ale zrealizovat legálně v ČR takový závod ????

            0 0
          • marios  

            Pěkný videjko,ten závěr je boží, ten trejlík je přesně na nějaký enduro, sedlo dolů, na XC biku by si člověk moc neužil

            0 0
      • c0d3r  

        lol mad east challange :D zavod v noseni kol :D

        http://www.youtube.com/watch…

        jinak kazdoapdne souhlasim s tim ze Freeride zavod je neco ve stylu RB Rampage… a to v ceskych podminkach nejde

        0 0
    • crom  

      sokolowsko atd je hezke,ale pro vetsinu FR by to nebyl buhvi jaky trhak.podle me co pises je teren enduro

      0 0
    • venabch  

      Zatim predbezne takhle planujunovouprvni etapu http://www.cykloserver.cz/f/e1b7104586/ cas od casu se tam i nejakej ten peknej sjezd najde

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.