• Sweeta

    Zdravim, pořídil sem si novýho bika (scott scale 35) s vidlicí Fox 32 F100Rl. Všichni bikeři kolem mi radí ať prodám foxinu a pořídim si rebu team. Hlavní důvod je POPLOCK vs. zamykání na korunce, který je podle nich na nic. Přemýšlím o tom a celkem váhám. Co byste dělali vy? A pak ještě jedna věc, když už sem tak nad tou rebou přemýšlel, našel sem na e-bay.com rebu world cup, která by mě vyšla na cca 630$. Má to ale cenu? Bylo by to totiž trochu komplikovanější…

    0 0
    • MlokCZ  

      A jak my máme vědět, jestli třeba potřebuješ poplock nebo ne? Poradit se dá pouze v případě, že ty sám uvedeš jaké máš požadavky na vidlici. Ale těžko ti tu někdo bude radit, jaké máš mít na vidlici požadavky.

      Já bych třeba z mojeho pohledu řek, že poplock nejen že je na nic, ale ještě jsou to i zbytečné pletoucí se kabely. Někdo další, kdo třeba závodí zase řekne, že by bez poplocku nemohl jezdit. A třetí ti řekne, že na závody je nejlepší terralogic. A každý má pro sebe to nejlepší, ale co bude nejlepší pro tebe, tak s tím to naprosto nesouvisí.

      0 0
      • petebike  

        napsal si to dobre, takze SID 08 s poplockem to jisti :-)

        0 0
      • marapara  

        Asi tak nějak :). Osobně jsem s Rebou Race a poplockem spokojen. Používám ho na přesunech po asfaltu, pokud není cesta vyloženě rozbitá, třeba cesta do práce po silnici. Taky při spurtu do cíle třeba při maratonu po asfaltu. Ale pro pohodového jezdce výletníka, jezdícího v terénu to bude asi zbytečná věc. Ale osobně bych si zamykání na korunce taky nedokázal moc dobře překvapit. Poplock je určitě mnohem praktičtější, než zamykání na korunce.

        0 0
      • Sweeta  

        Nj, to je pravda, tohle sem napsat zapomněl. Takže jezdím hlavně závody typu KPŽ, většinou asi tak kolem 150. místa, žádnej velkej závodník nejsem. Co se týče celkových požadavků na vidlici, to asi moc řešit nemusím. No a ohledně zamykání, tak nějak si to dokážu představit i bez POPLOCu, ale na druhou stranu asi neni špatný ho mít. Do těď sem jezdil manitou black a lockout je na něm strašnej, takže asi cokoliv bude krok k lepšímu. Zamykání chci určitě hojně využívat a trochu se tý foxiny bojim, hlavně kvůli nepříliš velký pohotovosti(teda aspoň myslim, že vzhledem k POPLOCu neni zamykání na korunce příliš pohotový). Zkušenost ale nemám, takže byh rád věděl, jestli je to nějakej problém.

        0 0
        • jonti  

          Ono je celkom riziko jazdit roviny na zavodoch typu KPZ so zamknutou vidlou, dost casto sa ide v skupine, nikto neukazuje, a schytak pekne velky kamen alebo dieru so zamknutou vidlou nie je nic moc. Navyse ak slapes relativne do kruhu, tak by sa ti vidla bezne nemala prilis zanarat.

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud nastavíš floodgate na Rebě na poměrně malou sílu otevření, tak v tom není žádný problém (v díře se otevře). Ale zase se stejně i zamčená mírně pohupuje a souhlas, že při slušném šlapání do kruhu, tak při jízdě v sedle se téměř ani nehne (a rozdíl oproti zamčené Rebě bude zcela minimální).

            0 0
          • Sweeta  

            V tom právě vidim výhodu poplocku, cvaknu a je to, žádný ohybání. Myslim, že třeba při přejezdech ze silnice do terénu v balíku nebo ve stoupáních to může být docela problém.

            0 0
        • petebike  

          pokud si jezdil doposud blacka s lockem na korunce, tak se priprav ze na foxu je ta pacicka jeste mensi, tudiz hur se ovlada (vlasni zkusenost – 2 roky)

          0 0
          • Sweeta  

            nn, měl sem lock na řidítkách, sem zvědavej, jak se to bude ovládat v terénu, doma v obýváku to moc nepoznam:-)

            0 0
            • petebike  

              no tak se priprav ze tu vidli nebudes asi tak casto zamykat jak si byl zvyklej, znam par pripadu ze zavodu kdy si lidi dost neprijemne namlatily pri otvirani vidlice na korunce…ale samozrejme to je extrem, ktery se te nemusi tykat, ja driv jezdil Sida s lockem na ridikach, pak dva roky foxe RL a ted se vracim k novemu Sidu zase s lockem na riditka…

              0 0
        • Meesha  

          tak hlavne Foxe zamknes. Zamknes jako ze je zamklej ne jako ze ho zamknes a stejne chodi jako Reba…

          0 0
          • Sweeta  

            mně teda všichni tvrdí, že když rebu zamkneš, tak je fakt jako zamklá:-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Zamklá Reba se pohybuje o několik mm až i přes 1cm (tím myslím samozřejmě bez toho, aniž by se otevřela větším nárazem), ale jinak je zamklá jako kámen :-)

              0 0
          • Gorgov  

            jo, presne!

            0 0
    • jonti  

      Ja by som si nechal Foxa. Minimalne s predajom je dost starosti co za to nestoji. Ta foxina je dobra vidlica. V zahranici, mozno aj v CR, ale neviem kde, sa daju kupit neoriginalne dialkove lockouty na foxa, keby si to vazne tak velmi potreboval. Ale kedze aj svetak jazdia ludia na foxoch bez lockoutu, a v minulosti lockouty vobec neboli a vsetkym sa jazdilo dobre, tak podla mna netreba lock na riaditka precenovat.

      A pre info jazdim rebu team, poplock pouzivam dost casto, ale vyhodou je asi jedine do kopca zo sedla alebo v spurte.

      0 0
      • Zaskar  

        Pěkný! To jsem nevěděl je vidět že naši obchodníčci si umí poradit :-) Osobně jsem po letech přešel FOXu a je to mazec oproti Rock Shoxu zvlášť SIDu :-)

        0 0
        • jonti  

          Cim je to o tolko lepsie? Ono nova vidla/stara vidla je vzdy rozdiel.

          0 0
          • Zaskar  

            To určitě ale ta tuhost je někde jinde a průběh taky. I když SID byl pravidelně servisovaný a někdy i víc jak jednou za sezonu tak co si budem povídat je to XC vidle na závody člověk nemůže chtít aby byla mezi námi na furt. Stavěl jsem nové kolo a ctěl jsem změnu (vidle byla nezbytná)

            0 0
    • Gorgov  

      fox je lepší ve všem krom toho zavirani. Takze jasna volba je Xko, aspon pro me, nic jinyho bych na kole nechtel. Je fakt ze zavirani na korunce neni tak pohodlny/pohotovy.

      0 0
      • Sweeta  

        nj mít terra logic, tak taky nechci nic jinýho:-)

        0 0
        • Zaskar  

          U modelů RLC 2008 se dá lockout celkem slušně nastavit takže tak trochu to terra logic nahradí.

          0 0
          • MlokCZ  

            No jo, on má ale RL. A na RL modelech je napevno lock nastavený někde kolem maximální síly pro RLC (neměřil jsem přesně jestli to odpovídá úplném maximu na RLC, ale určitě to k němu má blízko).

            0 0
          • Sweeta  

            bohužel mi, jak píše mlok chybí to C

            0 0
          • BB  

            poraď jak, mám RLC 2008 a zatím jsem na to nepřišel. Zkoušel jsem to pomocí zavírání low speed comprese, ale zdá se mi, že vidle je jenom méně citlivá, ale k teralogic to má daleko.

            0 0
            • MlokCZ  

              Terralogic to nemůže být ani náhodou, takže to přirovnání bylo od Zaskara trošku přehnané.

              Přitažením komprese můžeš dosáhnout maximálně 15kg navíc, které jsou potřeba k pohnutí vidlice (už se to tu řešilo jinde a je to 5–15kg, dle nastavení kolečka komprese). To jako lock zdaleka stačit nemůže. Samotný lock pak přidává sílu 20–60kg, dle nastavení.

              Takže asi myslel nastavit lock na nějakou menší hodnotu kolem 30–40kg, což už by mohlo udržet při šlapání vidlici zamčenou, ale trošku větší rána to otevře. K terralogicu to má ale samozřejmě proklatě daleko.

              0 0
          • Gorgov  

            to asi ne no…

            0 0
    • Ladap  

      Máš super kolo tak co furt řešíš? Víc jezdi a míň čti bikeforum. O kolik by tě nová vidle zrychlila? A jak dlouho na ní vyděláváš? Stojí to za to?

      0 0
      • Gorgov  

        pokud mu bude prijemejsi treba ta reba s dalkou, neni duvod proc do ni nejit, cenove ho to vyjde na nula nula nic.

        0 0
      • Sweeta  

        Můžeš mi říct co jinýho kromě vidle řešim? Ta vidle by mě nic nestála, teoreticky bych mohl ještě pár korun vydělat. Jestli to za to stojí? No tak přesně na to se tu ptam, nejde mi o vyšší rychlost, s tim mi vidle nepomůže i kdyby se fakt snažila, spíš mi jde o větší pohodlí. No a ještě k tomu, že mam víc jezdit…myslim, že se zas tak moc neflákam, tak to nech radši na mě;-)

        0 0
        • Ladap  

          Ok, chtěl jsem to napsat trochu jinak. Když tě to ni nestojí, tak proč ne :)

          0 0
    • Gorgov  

      pokud bys chtel jit do ty reby, muzem se dohodnout, tata ji ma na kole, moc na nem ted nejezdi, vidle je jak nova, je to reba SL, kdyztak se muzem nejak domluvit o vymene + pripadnym doplatku…

      0 0
      • Sweeta  

        zrovna začínam uvažovat, že si jí necham:-) taky bych radši tu teamku

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.