• Esperant

    Ahoj

    chvíli už se fotografování věnuji a napadlo mě jít zkusit fotit jako amatér na Světový pohár do Nového Města.

    Jelikož jsem tento druh sportu nikdy nefotil chtěl bych se zeptat zde zkušenějších jestli vám při závodu vadí pokud někdo fotí s bleskem.

    Dlouho jsem nad tím přemýšlím protože pár závodů jsem odjel a když jsi představím že tam na mě někde ve sjezdu bliká externí blesk tak to nemusí být úplně příjemné.Pokud s tím máte někdo zkušenosti nebo mi můžete nějak poradit připojte se prosím do diskuze.

    Děkuji

    0 0
    • Alibaba  

      Ahoj, mno, já kupříkladu mám takovou zásadu, že bleskem neobtěžuju v podobných fotografických situacích.U kon­certů, různých jevištních vystoupení a sportu. Prostě to nedělám, snažím se blesk nepoužívat vpodstatě vůbec, chci-li zachovat atmosféru. Ovšem na druhou stranu blejsknutý sportovní fotky jsou působivější…No, nikdy ze mě nebude fotograf titulních stránek ;-)ale o to mi ani nikdy nešlo. Pokud by ses rozhodl blýskat je mnohem působivější, máš-li asistenta (minimálně blesk v natažené ruce), který drží blesk v jinám úhlu nežli je fotoaparát. Krom lepšího obrazového výsledku to nemusíš prát člověku podávajícímu výkon přímo do očí i když ho máš zakomponovaného en face.

      0 0
      • mathosh  

        Tiež som nad tým rozmýšlal no podla opýtaných – nevadí + ludia na SP budú na blesky zvyknutý , čo samozrejme neznamená že si plný výkon z pol metra do oka nejako užívajú :)

        0 0
    • JakeF  

      Když závodím, tak si většinou blesků vůbec nevšimnu. Ale je otázka, jak to je na svěťáku, kde je těch fotografů přecijen mraky.

      0 0
      • Alibaba  

        Tak třeba za slunečnýho dne to ani nepocítíš, ale nějaký šikovný místečko v lese s kořenama a kamením v zatáčce těsně před srromem…;-)

        0 0
        • JakeF  

          Třeba tady a fakt ani nevím, že tam ten blesk měl ;-). Člověk se stejně soustředí jenom kam jede a pokud ten blesk je alespoň trochu mimo, tak alespoň mně nevadí.

          0 0
    • Rychlej turista  

      Blesk mi nevadil ani v noci. Asi stačí, když to neblýskne rovnou do xichtu, ale nikdy jsem s tím neměl problém. Nebo to bylo možná tím, že po takových 15ti hodinách už jsem stejně neviděl :-D

      0 0
    • lenny_vej  

      Taky by mě to zajímalo. Párkrát jsem fotila na 24H a blesk jsem se neodvažovala použít, aby mi někdo nevlepil jednu za uši. Takže jezdci, vadí nebo nevadí? Ať vím pro příště :-)

      0 0
      • Alibaba  

        Tak zatím to vypadá, že je jim to putna…Tudíž blejskej, ale nepoužívej interní blesk, to je vopruz.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Nevadí. Aspoň o tom nic nevím. Na 24h se fotí fest.

        0 0
      • Kubatec  

        Ahoj, 24H jezdím. Pokud je to s bleskem a je to bráno třeba ze vzdálenosti cca 3 a více metrů tak s tím nemám problém. Ale pokud je někdo zakleknutej u cesty a vezmě s bleskem, tak už to moc příjemný není, obzvlášť za úplné tmy a třeba v techničtější pasáži.

        0 0
    • skorpion  

      este som nepodal na zavodoch taky vykon, aby si ma niekto fotil :D Ale inak si myslim, ze to nejak zvlast nevadi. Jazdec sa vacsinou pozera na trat a nie do blesku, takze ho to moc neoslni.

      0 0
    • Norri  

      Třeba v rally na nočních rychlostních zkouškách blesky údajně jezdcům nevadí. A že jich tam vždycky je! Stejně se vždycky dívají tam, kde blesk být nemůže, na cestu před sebou. Stejné to bude u horských kol. Nicméně já mám s bleskem špatné zkušenosti, možná ho jenom neumím používat. Nicméně na rally ho nepoužívám pokud to jenom jde, a to už musí být sakra tma, a nevybavuji si, že bych blesk loni v Novém Městě vytáhl. Smysl má opravdu jenom pokud je odpálený na dálku z jiného úhlu, jinak zabíjí atmosféru a fotce bere hloubku.

      Tady jsou moje fotky z loňska: http://pravdafoto.cz/…tb-world-cup

      Jinak co se týká focení závodů v noci, tak doporučuji kombinovat blesk s delším časem a nebo chytat blesky ostatních. Tady jeden příklad: http://pravdafoto.cz/show.php…

      0 0
    • xshreck  

      minulý rok tam měli externí blesky, dotahlé do jiných úhlů :) zajímavé hračky :D

      0 0
    • Smazaný účet  

      většina profi fotografů má externí blesk odpalovaný na dálku a tyhle blesky se většinou dávají ze strany – to nemůže nikomu vadit. Pálit bleskem přímo z těla je k ničemu, zabije to atmosféru a ještě by to při focení zepředu mohlo být nepříjemné. Stejně si myslím, že jezdci blesk nevnímají. byl jsem takhle několikrát focen (na závodech i jako model) a pokud se na to člověk nesoustředí tak to není vůbec ponat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.