Fischer SC combi - délka běžek?

23 nepřečtených
  • Phoebe

    Jakou délku běžek bych měl zvolit – 193cm, 90kg?

    Anketa: Délka běžek:

    197
    0x
    0%
    202
    3x
    60%
    207
    2x
    40%
    0 0
    • dada  

      no tak to je jednoduchá odpověď – žádnou

      délka je první z problémů který u kombinaček budeš řešit

      druhý problém bude délka hůlek, třetí jak to namazat – na klasiku nebo na skate, čtvrtý a největší je jak to jednou namažeš na klasiku tak už na tom nikdy kloudnej skating neuděláš ať to budeš smývat sebevíc

      Teoreticky by ti mohla pomoct tabulka fischeru http://www.fischer-ski.cz/…ky-bezek.php – maj ji inteligentně udělanou podle vah a né podle délky. A ta ti opět ukáže jaký je to nesmysl. na klasiku je pro tebe nutná max délka – 207 jinak to bude drhnout pokud to namažeš na stoupání…no a samo s 207 se bruslit jaxi nedá…takže nakonec vemeš 197 aby se na tom aspoň trochu bruslit dalo a dokud to nenamažeš na stoupání tak to bude docela pěkná skatingová lyže…ale to bys mohl rovnou koupit ve 192cm: http://eshop.lyze-radotin.cz/…tecut-09–10/ že…

      0 0
      • Phoebe  

        Jak se tak dívám na ty tabulky, tak skate 192cm, classic 207cm, takže combi by mělo být něco mezi tím. Takže buď 197cm nebo 202cm. Zase když měřím 193cm, tak těch 197cm se mi zdá málo, nevím třeba se mýlím…, ale zase se s tím bude lépe bruslit, i když těch 5cm navíc se mi moc nezdá.

        Co se týče hůlek, tak 170cm je pod bradu a 175cm je pod nos, takže uvidíme. Spíš vezmu delší, příp. je zkrátím.

        0 0
        • dada  

          pokud chceš lyži se kterou nebudeš moct ani skateovat ani klasiku tak vem určitě 202!

          0 0
        • McBlacky  

          pod nos už je moc dlouhý na skate horní limit a na klasiku nepoužitelný.

          kombíky si nekupuj, budeš litovat. Kup si čistý skate, uvidíž, že jakmile začneš jezdit skate tak klasiku už nevytáhneš.

          0 0
          • Phoebe  

            Ahoj Milane, zdravím tě. Mít tvojí fyzičku, tak neváhám, ale můj pohled na běžkování vyjadřuje dobře viz. níže Joudys. Pro mě je combi jasná volba.

            0 0
      • mr.antik  

        Nesmíš to tak hrotit, SC není rozhodně lyže pro závodní použití a pokud je k mání za nějakou přemrštěnou cenu (což kombi občas bejvaj), tak bych se nebál vybírat. Samozřejmě podle tvrdosti (dle váhy), ale jedině podle měřáku, ne podle tabulek. Taky příčíst oblečení a baťoh. Když vyjde rozumně krátká (cca těch 2002) tak to bude OK.

        Jinak bych ale i vybíral z nějaký tvrdých klasiček.

        Chápu tu averzi vůči kombi lyžím u nějakých závodníků kteří přesně vědí co chtějí, ale přiznejme si, kdo z lidí, který si kupujou SC jezdí nějaký precizní skejtový nebo klasický styl.

        A když už skate, jakou výhody bude mít kratší lyže než postava? (předpokládám konfekční délku nohou)

        0 0
        • Phoebe  

          Přesně jak píšeš, i když jsem to měl napsat možná už na začátek. Nejsem žádný závodník, ale trošku lepší rekreační běžkař. Občas o víkendu na chalupě zajedu na Bedřichov a jednou za rok na týden do Krkonoš.

          0 0
      • bsteeer  

        Minulý rok jsem řešil stejný problém a nakonec jsem si koupil výše uváděné Scatecuty. Kupoval jsem je tady http://www.snowboard-lyze-shop.cz/…ke-lyze.html , což mi později zachránilo krk při servisu v místě bydliště.

        0 0
    • Maadaf  

      Delku bych u lyze na oba styly volil 202cm, tvrdost zmerenou akorat na tebe.

      0 0
    • joudys  

      taky bych bral 202, mám taky kombíky 201 cm při postavě 188, klasika i skate v pohodě,, vyvážený kompromis. Koupil jsem si je, protože mě jednak baví oba styly, jednak ne všude kde jezdím je upravená dráha pro bruslení, takže pár km klasikou na kratších skejtových lyžích bych něchtěl dávat.

      Problém dnes je, že výrobci vyrábí mraky lyží pro různé styly, člověk neví co má koupit aby se náhodou nepřehmátl. Pro běžného člověka, který nebude podávat závodní výkony, je to „do jisté míry“ jedno a volba kombíků vhodná.

      0 0
      • tom_777  

        zkusím oponovat – letos jsem po letech začal zase běžkovat (na snowboard se tak často nedostanu)

        a první co jsem vybral byly kombi běžky – ale právě kvůli dostupnosti upraveného terénu – a to je pro mě nejblíž 20 km autem – jsem vzal radši lyže na klasiku, a to ještě v širším provedení, protože pak můžu běžkovat prakticky za barákem, nebo jen popojet autem kousek do kopce a mít k dispozici celý Krušný hory ne jen okolí Božího Daru a Klínovce

        pokud si chci zasportovat tak se dá jet slušný tempo i klasikou… :)

        Protože mě to ale chytlo a jezdím od vánoc 2–4 týdně tak výhledově pak asi dokoupim čistokrevný Skate lyže, ale ty kombiky nejsou výborný ani na jeden styl jsou jen dostatečný.

        0 0
    • Phoebe  

      Tak po několika úvahách jsem vzal délku běžek 202cm. K tomu ještě hůlky, také Fischer (RC3) v délce 170cm.

      0 0
      • Pytlik  

        Bude to v pohode. Je to asi jako koupit si trekkingovy kolo pro cloveka, kterej proste obcas jede na kole po silnici i v terenu. Taky nepotrebuje silnicku a k tomu horala…Potrebuje zvladnout obe, bez extremnich situaci. To, ze to pojede hur nez specializovany stroj neni sice pochyb, ale pro hodne lidi nic az tak zasadniho. neni treba nikam zavodit…

        0 0
    • Dzany  

      Pridam nazor.

      Pred stejnym rozhodnutim jsem stal i ja. Jaky lyze. Klasika, skate ci combi. Nakonec jsem zvolil od Atomicu combiky. Jsem s nim spokojeny, jelikoz se teprve na tom ucim jezdit a prd o tom vim, tak je to pro me vic nez dobra lyze. Ale vzhledem k tomu, ze uz nejak skate ovladam, a vice k nemu tihnu nez ke klasice, tak jsem se rozhod, ze pro tento rok se na nich poradne naucim jezdit a na pristi rok si koupim zvlast klasiku a zvlast skate. Podotykam, ze mam pilot vazani pro skate. Takze muj nazor souhrne zni. Combi ano urcite doporucuji a po case az se clovek na tom nauci jezdit, koupit zvlast klasiku a zvlast skate. :o)

      0 0
    • daymaker  

      Zdarec… Mám 194cm a 86kg, stejné lyže, i když 2 sezóny zpátky. Koupil jsem 202 a jsem spokojený. Ty nesmysly nahoře s mazáním na klasiku a nemožnosti skatovat jsou trochu mimo. Chce to umět. Jinak nevím jak v celé republice, ale snad kromě Jizerek není úplně na každém kroku stopa na skate, takže klasika je na delší výlet tak nějak v ČR nutností (nejsme v Livignu, že???)… Pravda při skatu by byla kratší délka fajn, ale jak říkám, skatuju na tom úplně v poho. Taky kratší lyže by se mohla prát s tvojí váhou při klasice. Takže tak… P.S. – pokud bych bydlel v Bedřichově, tak koupím klasiku a skate zvlášť, ale jak píšu výše… .-)

      0 0
      • Paja  

        …v Orlickach se upravuje taky pro oba styly.

        0 0
      • Maadaf  

        Ve Zdare nad Sazavou se upravuje taky na skate – aktualne 30 km rolbou na klasiku + brusleni. viz: http://www.ab-sport.cz

        0 0
      • tom_777  

        tak myslím že v každejch českejch horách je něco jako středisko, kde maj rolbu, se kterou rolbujou :D

        jasný ale je, že na klasiku máš k dispozici násobně víc kilometrů… kolikrát stačí vylízt z baráku :D

        proto jsem vzal lyže na klasiku a jsem rád, že mám volnost a nemusím drtit pořád ty samý tratě :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.