• Jardik11

    Zdravím,

    chci se zeptat jak je možné co nejlevněji zpříjemnit jízdu na starém fávu. Rupla mi klika a tak uvažuji o koupi nového středu, už normálně čtyřhran, žádné klínky.. Potom mě ale napadlo, že s novým středem už bych tam rovnou mohl bouchnout nějaké nové (stačí obyčejné a hlavně za dobrou cenu) brzdy i celé řazení (včetně páček na rám), a potom tedy ty kliky.

    Jsem naprostý laik, chci se tedy zeptat, co byste mi doporučili změnit. Nyní tam je dvou a pětikolečko (což je podle mého dostačující). Jaké tedy můžu osadit díly (střed a kliky, řazení a brzdy) pro slušné poježdění ale hlavně za dobrou cenu?

    Díky moc za všechny tipy a rady :))

    Jarda

    0 0
    • toram  

      Vyměň rám..

      0 0
    • Jakobo  

      Zalezi jak moc chces na kole jezdit a jakou hodnotu pro tebe to kolo ma. Nove kliky, hazka, smyk Sora, omotavka, bowdeny, lanka atd te prijdou tak na 3000 Kc, zbytek kontejner, tolik me zhruba stalo kolo v profilu. A jezdit se na tom da a velmi dobre, to jsou vykriky profiku s rocnim najezdem 30000+ km.

      Za 3000 se ovsem uz da snad i sehnat starsi silnice na alu ramu s novejsimi standardy hlavoveho, kazety apod.

      Ja jsem si kolo postavil ze srandy, hlavne je to nejlepsi skola stavby kol a ta radost pak :-)

      Jestli na tom chces jezdit u vas po vesnici a sem tam se projet, hod tam nejaky jednotac na 4hran, osu koupis do 200. S brzdama asi nic neudelas, novejsi ti tam zrejme nebudou pasovat, zkus namontovat 3barevne spalky BBB na Vcka, at ti to aspon trochu brzdi a vic bych se s tim nesral.

      0 0
      • Jardik11  

        Perfektní, díky moc za příspěvek. Další námět na přemýšlení. Já na tom jezdim prostě kůli tomu, že je to favorit, takže ho určitě nechci házet do háje. Mam novou omotávku i páčky brzd, s bowdenama už pod omotávkou. Mam to jen na takový poježděníčko, žádný dlouhý trasy (nejvíc sem ujel necelý kilo na jeden zátah, takovej výlet prostě), ale to kolo jsem si prostě zamiloval.

        Trojka už je docela dost, no, navíc mě sere že jakmile s tim vjedu do teránu, tak často beru středem kořeny a jiný překážky, takže žádná velká sláva to není, ale přesto do toho asi půjdu.

        Jinak to kolo vypadá hodně podobně jako to tvoje, tedy kromě toho co chci měnit – hazka, smyk a vpodstatě celý ten střed a kliky no a možná by potřeboval i řetěz.. Přesně jak říkáš, je to nejlepší škola stavby, takže do toho chci určitě jít. Já jsem si to kolo prostě zamiloval, přemejšlel sem o nějakym cyklokrosovym, ale to sou ceny že bych se pos*al, takže to moc nevidim. Teprve za rok maturuju a moje finanční možnosti jsou omezený, chci si s nim prostě užít a zablbnout si…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.