• marek2000

    Drahšie brýle nemám, ale uvažujem. Preto som sa zašiel do optiky spýtať aké sú technologické novinky(skoro žiadne). Spýtal som sa taktiež na nemlživosť skiel. Bolo mi povedané, že také neexistuje, rozdiel je len v rýchlosti kondenzovania pary. Taktiež mi bolo povedané, že nepoškrábatelné sklá neexistujú. Proste záleží na tom, ako tie brýle dopadnú na zem.

    Názory?!

    0 0
    • orca  

      brejle mám … a okuliare to je jeden velkej busines a je jen otázka jak moc ho chceš povzbudit… obroučky – záleží jen na značce… skla stačí plast + antireflex + tvrzené

      0 0
      • marek2000  

        Mna zaujima to ci fakt sa nemlzive sa nezamlzia a neposkrabatelne sa neposkrabu alebo je to marketing?

        0 0
        • orca  

          no jak ti to říct aby jsi nepřišel o iluze … jak jsem napsal výše … pokud máš ty moderní úzké plastové tak za „skla“ stačí cca 600,–

          0 0
    • ktm.bike  

      Teď jsem si koupil SH+ brejle, který mají bejt protimlživý, ale je to podle mě jen v těch dírách po stranách skel, aby tam mohl proudit vzduch. Jinak nepoškrábatelný brejle neexistujou, to bys musel mít brejle ze safírovýho skla a ty neexistujou. Když si koupíš „skleněný“ brejle na bajka, (což je mimo jiné totální kravina kvůli případnýmu úrazu při pádu=střepy v očích), tak zas odřeš antireflexní vrstvu. Já ti poradím kup si brejle, který ti padnou, budeš se v nich tzv. líbit sám sobě a potřebám na bajku a který utáhne tvá peněženka. Normální brejle koupíš do 500-ti stovky, ale taky třeba za 9.000,– CZK. Je to jen o vkusu a penězích. Ale určitě značkový, jinak si doku…š oči. Ahoj.

      Pak dej vědět cos pořídil.

      0 0
      • Crempa  

        Muzu se zeptat jak se ku..j oci v neznackovejch brejlich? Podle me si je muzes ku..t maximalne kdyz mas tmavy brejle a neni v nich UV filtr (takze se ti roztahne zornicka a jde tam vic UV), jenze i blbej plast ti UV filtruje. Ale nejsem optik takze si necham poradit.. :-) BTW: nedavno jsem si nechaval jedny brejle na UV filtr procinknout (maj nejistej puvod z nejaky reklamni akce, ale dobre se nosej…) a neveril jsem jakej je problem najit dneska optiku kde to delaj

        0 0
        • Manas  

          Zkresleni obrazu muze pri castem noseni udelat sve.

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Takže podle tebe každý, kdo nosí dioptrické brýle (každé zkreslujou, mých 10 dioptrií zvlášť), si ku..í oči? :D

            0 0
            • Vilém  

              Ale tam jde o nepresnost tvaru zorniku nekterych bryli. Dela mi to taky problemy. Nemam zadne dioptrie, dobry zrak, ale nektery bryle na ocich nesnesu, protoze proste zkresluji prostor a za chvili me z nich boli hlava.

              0 0
              • drtyc  

                No asi tak… kdyz se clovek narodi s tupozrakosti, jako ze se rozbehne z metru proti stromu, protoze nevi, ze tam je, tak se to leci tim, ze se zakreje to zdravejsi oko na par let a az se projde vyvojem tak se obcas nekde neco odrizne pokud je to oko nezakrnele kvuli pouziti klapky.

                Ve finale pak travis vyberem spravnych cocek ne pet, ne deset minut ale i tri ctvrte hodiny. To ze te boli hlava nebo ti tahnou bryle oci je tim, ze jsou spatne vycentrovane cocky v obrouckach. Musis zkouset u ocare nejdriv jedno oko zakryte nasklada tam sklicka a pak obe soucasne a kdyz ti to krouti ocima, tak to znamena zacit znova, protoze si ocima uhnul a snazil ses najit dobry obraz a obema soucasne te pak bryle nuti silhat.

                0 0
        • marek2000  

          Len chcem podotknut, ze dnes sa na UV nehraje. Uz je to taka lacna technologia ze ju pouzivaju aj cinania, cize ziadne strachy.

          ekonomika.idnes­.cz/vyhovujici-uv-filtr-maji-i-levne-bryle-dhr-/test.asp?c=A060602_­512427_test_plz

          0 0
          • TheIF  

            Spíše kde o to jak jsou ty brýle opticky korektní – jak moc skreslují obraz. Někdo je na to více citlivý a pak ho z levných brýlí bolí hlava.

            0 0
            • marek2000  

              V tomto suhlasim, len som chcel poukazat za UV ochrana fici uz aj u cinanov. Ale s tym skreslovanim mas svatu pravdu.

              0 0
            • ktm.bike  

              přesně tak UV filtry, ať UVA či UVB je jedna věc, ale hlavní je krom mnoha dalších okolností, jestli jsou čočky opticky přesný. Mě z očí od „inťongů“ bolely oči a hodil jsem je do lesa. Ale to už je dááávno. Na běžný nošení mám RayBan-y (údajně nerozbitný při pádu ze 2 metrů na chodík…ale bojím se vyzkoušet) a pak SMITHy. Teď na bajka mám ty SH+ a jsem v klidu.

              0 0
            • orca  

              otázka je co myslíš tím „bolí hlava“ i sebelepší proměření zorniček a tím pádem nákup nových skel se neobejde bez toho že tvůj mozek si „musí zvyknout“ na novou optiku. Ta bolest zpravidla odezní nejpozději cca 14 dní – to podle toho jak moc přesně jsou udělány a jak často brýle používáš a jak jsi citlivej . Takže pokud se bavíme o dioptrických sklech pro denodení nošení. Tak není nekvalitních skel, neb dodavatelů není tolik. Největší cenovej rozptyl je obsažen v obroučkách . Pokud někdo má od 3(včetně) dioptrií tak pojišťovna mu každý rok připlácí na nové skla , čili letos jsem zaplatil po odečtu cca 400 což jako cena skel na rok je optimální a uspokojivá .

              0 0
        • pepino  

          Plast ti na rozdíl od skla UV nefiltruje, filtruje ho vrstva na plastu, kerá je ale snad na všech brejlích.

          0 0
        • vlk  

          Jsou to nesmysly. Každý má jinak oči, každý má trochu někde jinde ohnisko a každý má jiný obličej. Proto někomu můžou jedny brejle zkreslovat a druhému nezkreslují. Jde o to v jaké vzdálenosti je vždy sklo od ohniska a jaký má to sklo vlastnosti lomu. Např mě BBB co má kamoš zkreslují docela hodně a jemu vůbec ne apod.Je třeba si vždy vyzkoušet různé brýle a vybrat si ty co nezkreslují nebo zkreslují nejméně.

          0 0
    • grafik  

      je to jedno, pred rokem sem poridil znackove sportovni (cyklo) brile Brizza v cene ± 1200,– v luxusnim baleni a se tremi typy skly (cire, zlute, kourove). Nemaji vetraci otvory a bohuzel se zamlzuji mnohem vice nez ktere jsem vozil predtim, klasicke sunky z od vietnamcu. Nepomuzou ani figle s jarem ci nofog spreje. Za to vsak asi mnohem vic vydrzi …

      0 0
    • marek2000  

      No zasa ked si zoberies test od OAKLEY, kde vystrelili zo strelnej zbrane do skla a to sklo to vydrzalo tak rozdiel musi byt aj v materialoch skla. oakley.com/in­novation/opti­calsuperiority/im­pactprotection Myslite ze ta gulka tam nechala ryhu?

      0 0
      • ktm.bike  

        no je to hustý, ale zkoušet bych to nechtěl. Tak je kup, otestuj a pak sem hoď recnezi. Na tohle by nás asi pak bylo žhavejch víc. Jen to testuj na figuríně, ne na sobě. ;-))

        0 0
        • marek2000  

          OAKLEY nepatria k najlacnejsim :) Cize najprv dva krat meraj a raz rez.

          0 0
      • jenicek  

        hele nevim, ale mam m-framy, dva roky na biku…bez jedinyho skrabance…dneska k nim proto pribyly civilni monsterdogy…neni na oakley…mam teda jeste brika a rudy projecty…taky spokojenost. musim rict, ze vsechny drahy brejle, co jsem kdy mel, byly co do vydrze a komfortu lepsi, nez mene, ci neznackovy (relax, r2, atd.)

        0 0
        • marek2000  

          Padol ti zornik niekedy na beton alebo dva roky nepadaveho provozu popripade pady do travy?

          0 0
          • jenicek  

            moznosti poskrabani mely rozhodne dost…blato, pisek, sutry…na druhou stranu musim rict, ze s nima nakladam podle navodu…mam je v pytlicku od oakley, meju je mejdlovou vodu…ale skrabance proste nemaj

            0 0
      • orca  

        nevím jak ty ale já běžně neprojíždím na biku pod palbou …

        0 0
        • jenicek  

          nikdy jsi neodstrelil nahustenou gumou sutr na projizdejici auto, resp. nikdy jsi nedostal odstrelenym sutrem? boliiiii

          0 0
          • zirecek  

            S těmahle reklamníma řečma to vypadá, že ten kdo nemá Oakley, tak umře na kole, :-). Zajímala by mne anketa, kdo dostal odstřeleným kamínkem do oka při jízdě na kole.

            To už brýle dříve rozsedneš, spadnou ti, někde je zapomeneš, poškrábeš je nevhodným způsobem mytí.

            0 0
            • ares  

              Spíš bláto – v terénu, ale na silnici za náklaďákem s hlušinou z lomu, několikrát… :-(

              0 0
            • Manas  

              No jo, vypada to tak. Ale musim priznat, ze proste k nim nemam vyhrad. Jediny co by se mi na nich libilo jeste vic, by bylo kdyby byly levnejsi :-)

              0 0
            • Vevoda  

              Já a byla to pěkná mrda, moncl fest, jinak se podívej na kapoty aut, jsou dost omlácený a od čeho asi, do ksichtu ti to může a nemusí vlětět? Pak můžeš mít jedno oko kamený.

              0 0
            • Vrci  

              Já jo. Uvex xeno (obě skla vyrobena z jednoho dílu), rovnej lom přes celou výšku skel

              0 0
      • RedAce  

        Tyhle brýle sou uděláný spešl pro vojáky v Iraku :))

        0 0
      • Otelo  

        nebolo to zo ‚strelnej zbrane‘ ale test lahkeho rychlo sa pohybujuceho objektu. priklad uvadzaju lietajuce sutry a testovacia rychlost objektu bola asi desatinova v porovnani so ‚strelnou zbranou‘, o hmotnosti a tvare projektilu nehovoriac.

        0 0
    • ktm.bike  

      co tyhle? Líbí? model M Frame, obroučky skládací, barva: Matt Black, typ zakřivení: Sweep, barva skel: Amber cena 6.160,– tj. za hubičku. A budeš mít kvalitu a budeš in.

      0 0
      • marek2000  

        Cize to aby som sa upisal satanovi(banke) a siel do minusu. :)

        0 0
        • ktm.bike  

          Banky zas takový satani nejsou, jiný jsou na tom „líp“ s tou čertovinou...­..Provident, Home Credit aj. Tak jsou parádní úroky. :-)

          0 0
      • Ice-goofy  

        Tak presne tento typ vozim mam jine barevne provedeni, ale nemohu si stezovat predtim jsem mel levnejsi a zamlzovala se skla tady nic .. Jsou lehke a drzi na hlave velmi pevne…

        0 0
        • Milenius  

          Mam neco podobnyho, ale za 80Kc z Lidla, koupil jsem si troje, kazde ma tri skla a nemlzi se (ty co jsem mel predtim se mlzily – byly moc nalepeny na ocich a nevetraly] kdyz je odru, tak je zahodim a vezmu jiny nebo jen vymenim skla, drahy brejle uz nekupuju, protoze se poskrabou uplne stejne jako ty levny

          0 0
    • TheIF  

      No mě se rudy Kerosene skoro nemlží to asi líp odvětrava a když je umývám tak z nich všechna voda steče a zustane na nich jen tak 2 kapky, takže ty skla nějak tu vodu odpuzujou nebo co :-)

      0 0
      • ktm.bike  

        tyhle? Ty jsou za 2.500 asi tak ne?

        0 0
        • TheIF  

          jj vyprodej www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… Rudy ten model zrušil ale už se asi nedaj sehnat ani zorníky nebo aspoň na webu rudy.cz je nemaj a to jsem je tam na podzim kupoval…

          0 0
          • ktm.bike  

            Mrkni i sem: www.cykloexpert.cz/…ect-kerosene

            0 0
            • Milenius  

              „Model KEROSENE je vyroben čistě na základě poznatků moderní vědy a technologie. Nabízí možnost absolutní kontroly všech parametrů slunečních brýlí.“

              To jsou zvasty, ale v cem ta technologie spociva, to uz nenapisou, koukal jsem na stranky vyrobce a nejlepsi je ta mala dirka vzadu na ramecku, ktera „usmernuje tok vzduchu z obliceje a minializuje zamlzovani“ to je asi jako naplast fiji na hubnuti tajemstvi filmovych hvezd :)))

              0 0
              • TheIF  

                Tady píšou že jsi mužeš vybrat jak ty zorníky mužeš vozit naklaplí www.rudyproject.com/…rop_feat.php?…

                Jinak ty brýle se prostě skoro nemlží (vliv má i určitě material/úprava zorníku) jak toho doshli je mi fuk. Samozřejmě v ceně platíš i za zančku, kvalitu a vyvoj

                0 0
                • Milenius  

                  Nerikam ze jsou spatny, otazka je, jestli ten rozdil mezi nima a jnyma za desetinovou cenu stoji, kor kdyz vemu v uvahu, ze bryle mi vydrzi maximalne rok, protoze pres veskerou snahu se vzdycky podrou, to tu tisicovku dam radsi za novy retez

                  0 0
                  • TheIF  

                    No vidíš a ja se spokojím s řetězem za 4kila Sram PC-971 a radši si připlatím za zaroníky za litra.

                    0 0
    • fakir  

      Ahoj, chci si koupit letošní model Specialized Chicane s adaptalite skly, líbí se mi, nejsou moc drahý a loňský model mi seděl. Máte prosím někdo zkušenost s brýlemi Specialized, třeba s modelem Chicane? Díky:)

      0 0
      • děd (ek)  

        Koupil jsem nedávno top model SPECIALIZED ARC Adaptalite Small (skla NXT), je to loňský model, cena třetinová oproti původní: http://www.atrex.cz/akce.php , sedí jak přibité, spokojenost.

        0 0
        • Smazaný účet  

          týjo to je sleva jako hrom.

          jak moc se zatmavují? já jsem dost citlivý na ostré slunce a preferuji s=íše dost tmavé brýle. Zkoušel jsem zatmavovací od R2 ale bylo to ztmavení dost slabé. Jak je to u těhle spešlů?

          0 0
    • ananas  

      … a co tyhle www.cykloexpert.cz/…leader-at024, vozí je někdo ?

      0 0
    • Zdena  

      tak ja jezdim s timto www.blizzard.cz/…ry/bryle.php

      model A572 TS1 BLACK

      i kdyz blizzardi delaji veci na lyze, tak tyhle bryle mi maximalne vyhovuji. Dokonale mi sednou na moji hlavu (nevidim obroucky a „neprosvitaji“ z zadneho smeru) a hlavne jsou za „pet penez“ :)

      0 0
      • pepek  

        Pěkný a skoro tak levný, jak ty moje, co byly zadarmo.:-)

        0 0
    • wendak  

      já mám tyhle UVEX akorát s oranžovejma sklama, už druhý, první jsem si rozšlápl :(, nejsou drahý a opravdu fungujou – nefouká za ně, téměř se nepotí, nezkreslujou a jsou pohodlný, alespoň pro můj ksicht :))

      0 0
      • JIRA  

        Ale jsou moc křehký. Praskl mi rámeček uprostřed nad jedním sklem. Opravil jsem to lepidlem – stejně skla nejsou výměnná. Tím, že jsem celou hranu skla vlepil do rámečku mi přijdou subjektivně pevnější.

        0 0
    • juebox  

      já mam nově tyto www.tandem-bike.cz/…1-titan-grey od známeho z velkoskladu za 200,totální spokojenost,dříve sem vozil pointy a u tech šly težko vyměnvat skla až kámošovi nakonec praskly v ruce.

      0 0
      • cubas  

        vypadaj dobre. Po zkusenostech s b R2 jsem na bryle zanevrel, ale tyhle semi libej. Jo,kdyby byli za tech 200 …

        0 0
    • MartinXC  

      Nějaké novinky přece jen jsou: nedávno jsem si nechal dělat nové brýle, trocu zainvestoval do dražších skel a ty mají docela zajímavé vlastnosti: ohebná plastová skla a napařenou „mastnou“ vrstvu proti vlhkosti, kde vlhkost kondenzuje do kapek a ty ze skla stečou pryč. Zatím jsem to otestoval v děšti i přechodem zima teplo a se zamlženými zorníky jsem problém neměl. Na bika hledám obroučky, do kterých si je nechám udělat taky …

      0 0
      • zirecek  

        Jak je v reálu schůdnější mít potečená skla od kapiček než zamlžené? Rozdíl chápu, spíše se ptám na delší zkušenost, na míru zlepšení. :-)

        0 0
    • Thidney  

      Vozil jsem kde co, nejvíc mě zklamaly /vzhledem k ceně/ Rudy – příliš brzo se mi poškrábaly. teď vozím Ce-Be Crux s na miru udelanymy skly. Bryle dobre krejou a maj z boku sterbiny, ktere se daji ucpat vyndavatelnejma zaslepkama. na obrazku „odspuntovany“ na linku zaspuntovany boky eyeshop.com/EN/pro­duit.aspx?categ=1&id_pdt­=42783

      0 0
      • Thidney  

        ještě pro srovnání velikosti zorného pole vložen klip z Rudy Project

        0 0
      • vratan  

        vyzeraju slusne tie tvoje cebe. chcelo by to ale vyskusat si ich nazivo. skla teda spravia v kazdej optike?

        0 0
        • Thidney  

          do techle naprosto bezproblemu

          0 0
          • Pebe  

            a kolik máš dioptrií?

            0 0
            • Thidney  

              no okolo 2 a roztoceny osy. ty osy jsou prave potiz, ktera byla u klipu – klip se pohnul a ja videl kulovy. Je to dost podstatny rozdil obvzlaste v rozdrncanych sjezdech .-)

              0 0
              • Pebe  

                hm, já jsem to taky začal řešit, ale asi nakonec kvůli svejm –5.5 a –4.5dpt asi zůstanu u svejch vošklivejch prastarejch brejlí :-( dokonce mi kdysy paní optička udělala jedno sklo dozelena a jedno dohněda :-(

                0 0
                • Thidney  

                  Hele v Nekázance je optika šéf je takový pohodový FR, ten mi je delal – tak se ho zeptej a kdyz uz tam budes tak se jukni jestli kuryr zase netvrdne v bistru .-))

                  0 0
      • rasto  

        no toto je produkt! setri vahu, na rozdil od duplicitnich vlozek (ala RP, BBB atd)! D za link ;-)

        0 0
    • Crempa  

      Nezkousel jste nekdo tyhle www.velohanak.cz/…_detail.aspx?… nebo nejaky podobny s tou technologii zmeny ztmavnuti v zavislosti na mnozstvi dopadajiciho svetla..? Celkem by me zajimalo zda je ta zmena nejak vyraznejsi :-/

      0 0
    • pz-km  

      jedine polarizaky… muj tip hobby-g.cz/index.html?pod=/_­eye-010.htm

      0 0
      • zirecek  

        Hm, vypadají dobře.

        0 0
      • kubad  

        Jo jo na ryby super, na kolo už ta polarizace není nejvhodnější.

        0 0
        • marek2000  

          Pekne je ze si napisal, ze to nie je najvhodnejsie. Dovod: Clovek nie je schopny dobre rozoznavat vzdialenosti.

          0 0
          • tumleh  

            Tak nevim, polarizaky pouzivam v aute a neprijde mi, ze bych mel problem s odhadem vzdalenosti. Dokonce v ocni optice, kde jsem je kupoval maji takovou maketu predniho skla auta, kde si muzes vyzkouset, jestli vidis min odlesku. Dost bych se divil, ze by takto predvadel vyrobce (Polaroid) vlastnosti bryli, kdyby se zhorsovalo rozeznavani vzdalenosti.

            0 0
            • kubad  

              Ono to není zase tak horké aby to v autě vadilo, ale polarizace odfiltruje část informací které oko zpracovává a za určitých podmínek, může opravdu být problém s rozeznáním vzdálenosti a to už ti na kole vadit bude když občas trefíš něco co mělo být o kousek jinde,

              0 0
              • tumleh  

                OK auto a kolo je rozdil, je fakt, že na kole polarizaky moc nedavaji smysl

                0 0
          • mosquito  

            polarizacni skla co sem si cetl zkresluji vzdalenost pouze na nejakem hrubem povrchu stejne barvy, kde odhadujes vzdalenost podle hran / stinu / odlesku, tyhle veci prave polarizace „zmekci“ takze pak podvedome budes ocekavat neco jineho nez je v realu (nejvic se to udajne projevuje na snehu a snehovych muldach – pry jsou muldy videt „mensi“ prave skrz toto zkresleni)

            0 0
            • vlk  

              jj mohu potvrdit-tu první část, je to tak, mám jedny doma-ale na sněhu jsem je nezkoušel. Problém je v tom, že když se vracím k večeru domů, tak polarizáky docela ztmavují, tak je to blbý. Vše je v nich v přírodě o mnoho krásnější, jsou to takové „růžové bikerské brýle“. Nakonec je na kolo nepoužívám.Mám buď s čirými skly nebo na léto s tmavšími.

              0 0
            • filipes  

              Polarizaky pouzivam stale dokud je dost svetla – hodne zatmavuji, takze pri zatazene obloze / seru jsou nepouzitelne.

              Zejmena na snehu jsou super, zatim jedina vec ktera funguje pri difuzce.

              Jedinou negativni vec jsem zaregistroval – odfiltruje odlesky z mokrych sutru, takz vypadaji suse – a to je trochu zradny :-)

              0 0
    • Volf  

      nosím brejle už 30 roků a všechno co ti kdo říká o tom, že se některý nerosej, že některý jsou nerozbitný, že jsou nepoškrábatelný, že dražší jsou lepší jsou jenom leci. Každou brejli rozbiješ, každý sklo poškráveš, každý vrejle se rosej a rozdíl v ceně je většinou jenom za značku. Jsem ochotnej utratit za brejle, který mám na nose celej den, ale koupit si na kolo brejli třeba za osmičku může jen cvok.

      0 0
      • ares  

        Shoda, mě se ještě navíc stalo, že mi dvakrát optické sklo v obrubě bouchlo. Poprvé jsem se podíval na slunce, rána a oko plné skla. Supr zážitek lovit střepy z oka. Doma jsem samozžejmě dostal vylágoš, že to je kravina. Toto padlo asi za jeden a půl měsíce, kdy jsem měl nové brýle odložené na stolku. Rána, že taťka málem vylil kafe, které popíjel a velká omluva… Jinak co se mlžení týče, záleží na povrchové úpravě optického materiálu, především však na tepelné vodivosti a kapacitě a rozdílu teplot materiálu a rosného bodu = pára zkondenzuje na všem :-)

        0 0
    • Vevoda  

      Řešíte tady ceny, mě zajímá velikost, páč mi plno brejlí nesedne přes nosní přepážku, jo holt „velký nos, velkého ducha značí, hňupe“!

      0 0
    • drtyc  

      se mi neosvedcily sportovni bryle co malo vetraji a dukladne dolihaji a mlzi se.

      mam ted takovy obyc co dolyhaji po vetsine obvodu – pod obocim, kolem nosu a na licich a skoro neznatelne profukuji od korene nosu k postrannim usnicim – nedolyhaji u nich vubec. Ale zase v nich se neda jet rychle v ledovym vetru, protoze ze zacatku slzi oci.

      0 0
    • přišlapávač  

      Oakley jsou dobré brýle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.